Se hotell (6)

Resor till Porec

En resa till Porec lockar med en medeltida stadskärna, kristallklart badvatten, låg prisnivå och bra boende, och flyget dit tar inte mer än tre timmar. Med Vings flexibla reslängder väljer du själv när du vill resa och hur länge du vill vara borta.
Porec är den största och mest välutvecklade semesterorten i Istrien. Den medeltida gamla stadskärnan är lika bildskön som ett vykort, med vackra gamla hus från olika epoker, kullerstensgränder och kyrkor. Många turister väljer att resa till Porec med bil genom Europa från Tyskland, Frankrike och inte minst Italien. Italien är också ett land som verkligen speglas i livet i Porec, i såväl mat som språk. Porec utforskas bäst till fots inne i staden, och till fots eller på cykel på de långa, vackra och välskötta strandpromenaderna. Badplatåer finns i mängder utmed vägen. Under sommaren går också ett minitåg, som smidigt tar dig till och från centrum.

Sol och bad i Porec

Under din resa till Porec slipper du skaka sand ur badkläderna, här badar man från klippor eller badplatåer i glasklart vatten. Det finns badplattformar runt gamla stan, men de finaste baden får du om du tar badbåten till ön Sveti Nikola eller lägger dig på klipporna söder om marinan.

Gammalt och nytt

I Porec blandas gammalt med nytt och modernt, vilket blir särskilt tydligt om du väljer att bo vid Plava Laguna (den blå lagunen) eller Zelena Laguna (den gröna lagunen) och ta dagsturer in till centrum. Många hotell ligger vid lagunerna söder om Porec, och här är allt anpassat för turismen, med välskötta badplatåer, lekplatser, casino och alla möjliga aktiviteter. Porec stad bjuder däremot på gammal bebyggelse, charmiga medeltidsgränder och glanspolerade gatstenar. Staden har anor från 200 f.Kr men det är den romerska stadsplanen från 500-talet, uppbyggd kring kyrkokomplexet Eufrazijeva-basilikan, som dominerar centrum. Stadens ringmur uppfördes på 1500-talet som skydd mot turkarna, men de senaste decennierna har ett annat slags folk lyckats inta staden - turisterna. Det syns inte minst på alla de souvenirbutiker i gamla stan och på stånden i hamnen som säljer allt det du är van vid att se på en turistort. Även antalet restauranger, caféer och boendealternativ är många gånger fler än i en vanlig stad av samma storlek.

Sevärdheter i Porec

De många trånga gränderna i Porecs gamla stad kan upplevas som rena labyrinten, men känner man bara till vilka gator som är huvudgatorna lär man sig lätt att hitta. I staden kretsar nämligen det mesta kring två gator. Den första är den nästan spikraka Decumanus, som skär mitt igenom gamla stan, från Slobodetorget till Marafortorget. Den andra är Eufrazijeva som går parallellt med Decumanus och leder till Eufrazijeva-basilikan. Turismen tog sin fart här redan i slutet av 1800-talet och har bara fortsatt att växa. Det finns massor att se under din resa till Porec. I centrum av den gamla delen finner man basilikan St Euphrasius, som är ett av alla minnen från romarna och den tidiga kristna tiden. Den byggdes på 500-talet. Här finns vackra mosaiker och en fantastisk utsmyckning. Uppe i tornet kan du njuta av den strålande utsikten över havet och Porecs alla tegelklädda tak. Här finns också flera konstmuseer att besöka under din semester, och flera byggnader som kom till under venetianarnas nästan 350-åriga styre.

Utforska omgivningarna

Vill du utforska Istrien och Italien under din resa är Porec en idealisk utgångspunkt. Läget vid adriatiska kusten är perfekt. Här blandas gammal kultur och det skärgårdsliknande landskapet på ett sätt som är idealiskt för en innehållsrik semester. Bland annat har du en unik chans att uppleva Venedig, en av världens mest berömda städer. Snabbåtarna från Porec går dagligen. Vill du vara mer spontan kan vi rekommendera en hyrbil.
Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Kristallklart badvatten
 • Historia
 • Många restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Porec

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I Porec badar man från klippor och badplattformar. Solstolar finns att hyra. Vill du inte ta dig så långt för att bada är platåerna precis vid slutet av marinan ett bra alternativ. Här finns flera lekplatser samt trampbåtar, vattenrutschbana, pingisbord, volleybollnät, lunchserveringar med mera. Till den första badviken promenerar du på några minuter. Vill du komma längre bort kan du ta minitåget som avgår ungefär där den första badplatsen börjar.

Badplatser nära Porec

De finaste badplatserna närmast centrum är Plava Laguna och Zelena Laguna, det är också här flera av hotellen ligger. Annars kan du ta dig dit med minitåget som går ungefär var 40:e minut. Det är också väldigt fint att åka över med båt till öarna som ligger precis utanför Porecs hamn. Nikolabåten går ungefär var 30:e minut. Det är viktigt att ha badskor där då det kan finnas sjöborrar och vassa stenar du annars kan skada dig på. Badskor går att köpa i Porec. Det finns också fina badplatåer längst ut på Porecs udde, bakom gamla stan. Följ promenadvägen längs kajen med havet på din vänstra sida så hittar du lätt dit.

Zelena Laguna

"Den gröna lagunen" är en populär badplats som ligger strax söder om Porec. Flera stora hotell erbjuder vattensporter här, bland annat kan du prova på att åka vattenskidor efter en motordriven vajer. Här finns också en del mysiga uteserveringar precis vid vattnet. Till Zelena Laguna tar du dig enklast med det lilla minitåget från marinan i Porec. Det går också att ta bussen från busstationen eller badbåten (under sommarmånaderna) från kajen i Porec.

Plava Laguna

"Den blåa lagunen" ligger mellan Porec och Zelena Laguna. Upplägget liknar det vid Zelena Laguna med ett vattensportcenter och ett antal uteserveringar med flera stora hotell knutna till sig. Hit tar du dig på samma sätt som till Zelena Laguna - med minitåget, bussen eller badbåten.

Sveti Nikola

Sveti Nikola är den lilla ö som ligger mittemot kajen i Porec. Här byggdes 1886 ett slott för att "stänga" Porecs hamn. I dag fungerar det som hotell och stranden nedanför är det bästa Porec har att erbjuda i badväg. Hit tar du dig med färja från kajen.

Pical-Materada

Tar du dig norrut, till andra sidan av Porec, finns ännu fler badplatser att välja mellan. Pical, ligger ca tio minuters promenad från centrum, och Materada ligger bortom Pical. Nedanför hotell Laguna park finns en separat pool för små barn och en vattenrutschbana för de lite äldre. Gå längs kajen med havet på din vänstra sida så hittar du lätt dit. Du kan också ta det lilla tåget till hotell Luna och sedan fortsätta till fots till Materada.

Bortom Materada - hitta din egen badvik

Fortsätter du ännu längre bort längs kusten, förbi Materada, kan du -om du har tur- hitta en alldeles egen liten badvik. Det är ofta hit lokalbefolkningen söker sig när de vill bada i lugn och ro, umgås med familjen och kanske grilla på kvällen. Här finns inga duschar, lekplatser eller uteserveringar. Här badar du på egen risk - men i gengäld kanske alldeles ensam.
Mat, dryck och nattliv
I Gamla stan och hela vägen längs kajen och marinan i Porec vimlar det av restauranger, caféer och barer. Mest är det pasta, pizza och grillade kött- och fiskrätter som står på menyn, men det finns även en hel del inhemska, istrianska rätter att tillgå.

Matvandring i Porec

Matvandring finns i flera olika versioner i Porec, både sådana som rör sig utanför staden, och sådana som bara rör sig längs stadens gator. De senare är bäst. Att börja med i alla fall. Du får snabbt en överblick över vad som finns och var det finns, och kan sedan ge dig ut på egna upptäcktsfärder.

Mat och dryck på Pula-halvön

Kroatien har en lång och viktig mattradition baserad på havets och inlandets frukter. Grönsaker, rotfrukter och bönor, men också mycket kött, fisk och skaldjur. Många traditioner har blandats genom åren och det finns rätter inspirerade både av det italienska, österrikiska och ungerska köket. I Istrien märker man speciellt av det italienska, då nästan alla restauranger har pasta, pizza och vitlöksdoftande skaldjur på menyn. Vill du prova på den typiska istrianska maten bör du besöka en äkta "konoba" (taverna). De bästa ligger oftast en bit utanför själva centrum och för att komma dit krävs kanske att du tar taxi eller kör egen bil. I gengäld får du uppleva riktig husmanskost, omsorgsfullt tillagad i en härligt kroatisk miljö. Det är oftast här lokalbefolkningen äter, och det brukar ju vara ett gott betyg.

Tryffel

Tryffel brukar ofta kallas "Istriens guld". Och inte undra på det -kilopriset på tryffel ligger på ett par tusen euro och den potatisliknande svampen anses vara en gastronomisk delikatess världen över. I Istrien finns både den svarta, den grå och den vita tryffeln att finna, speciellt i dalarna kring Mirna-floden, nära byn Motovun. Till sin hjälp använder bönderna specialtränade tryffelhundar som nosar reda på läckerbitarna. Den vita tryffeln är den mest åtråvärda, men även svart och grå tryffel används flitigt i det istrianska köket. Tryffel används oftast i olika pastarätter (Fuzi) och omeletter eller riven över en nygrillad bit kött.

Olivolja

I århundraden har olivolja används både i matlagning och inom alternativ medicin. I Istrien odlas oliver nästan överallt och det milda klimatet och de bördiga jordarna bidrar till en alldeles speciell typ av olja som av många rankas som den smakrikaste och finaste olivoljan. Den absolut bästa och mest kända olivoljan kommer från området runt Tar och Porec. Flaskor finns att köpa i såväl supermarkets (Konzum och Diskont) som i souvenirshoppar - då i vackra flaskor. Eller, om du är ute och kör längs vägarna mellan Porec och Rovinj finns små stånd och gårdar som bland annat säljer olivolja till bra priser.

Prsut - Istriansk lufttorkad skinka

Prsut är skinkan som gjort sig vida känd för sin smak, men också för hur den framställs. Man föder upp grisarna med mycket kärlek, gnider in köttet i kryddor och örter och sedan låter man det torka i "boravinden" - den friska vinden från norr. Erfarna gastronomer har visat sig kunna känna skillnad i smak mellan den prsut där grisarna fått "hemlagad mat" och den där de matats av maskiner. Prsut serveras ofta tillsammans med fårost och oliver, och finns på de flesta bättre restaurangers menyer.

Istrian Suppa

En traditionell "rödvinssoppa" där terran (rödvin) värms upp och blandas med socker, olivolja och peppar. Soppan serveras varm i en keramikkanna (bukaleta) med rostat bröd. Istrian Suppa går oftast att beställa på traditionella Konobas.

Klassisk kroatisk mat

Prsut - lufttorkad skinka, liknande italiensk prosciutto.
Fuzi - hemgjord pasta, serveras ofta med köttsås, liknande gulasch
Burek - luftigt smördegsbröd som fylls med olika smaker, till exempel kött, ost, potatis eller äpple. Ett perfekt mellanmål!
Pljeskavica - pannbiff lagad av oxkött blandat med peperoni
Goveda Juha - lätt soppa gjord på oxkött
Punjena paprika - fylld paprika med ris, köttfärs och lök
Sarma - kåldolmar
Cevapcici - köttfärsrullar, serveras med grönsaker eller i pitabröd
Ombolo - fläskkött marinerat i vin och vitlök. Grillas ofta med olika slags korv gjorda på lokalt vis. Serveras gärna med surkål.

Drycker

Ett nytt land lär man känna inte bara genom att resa runt, utan också genom att prova de lokala dryckerna. I Kroatien intas drycker vanligtvis på något av de många kavana (caféer) eller kafic (café/bar) som ofta kantar städernas gator och torg. De flesta caféer öppnar redan runt kl. 06.00-07.00 på morgonen så att de som arbetar ska kunna köpa sitt morgonkaffe. Normalt stänger man runt kl. 23.00 även om vissa ställen har öppet längre sommartid. Cafékulturen är stark i Kroatien och priserna är ofta bara en tredjedel av våra svenska. Bra att veta är att dessa caféer sällan serverar mat.
Typiska kroatiska drycker är:
Pivo – öl, Istriens lokala öl heter Favorit
Biska - druvkonjak
Slivovica - plommonbrännvin
Rakija - lokalt brännvin
Grapa - druvbrännvin
Malvazija - vitt vin
Muscat - dessertvin
Terran - rött vin
Bambus - rött vin blandat med coca cola
Radla - öl blandat med Sprite/7up
Gemist - rött eller vitt vin blandat med mineralvatten
Diesel - öl blandat med coca cola
Turska kava - turkiskt kaffe som serveras med sumpen kvar i botten
Kava - det vi kallar espresso och dricks vanligtvis av kroaterna själva
Kava s mlijekom - kaffe med mjölk
Kava sa šlagom - kaffe med grädde
Caj - te

Några lokala spritsorter är šljivovica (plommonkonjak), viljamovka (päronkonjak), medovina (honungskonjak) och maraskino (körsbärslikör från Zadar).

Vatten, voda, kan givetvis också fås på alla caféer och barer, och vill du inte dricka kranvattnet är det mineralna voda, mineralvatten, du ska be om.

Istrien och vinet

Sedan lång tid tillbaka har Istrien producerat sitt eget vin. Druvan kom troligen först hit från Grekland, och redan under romarnas tid producerades det mycket bra vin här.

Den typiska och viktigaste druvan i Istrien är malvuzija. Det är den mest odlade vita druvan, och täcker nästan två tredjedelar av alla vingårdar i området. Den här druvan växer bara i Istrien och har inte funnits någon annanstans.
Ett annat kvalitetsvin som är mycket populärt är gjort på terran, en ovanlig druva som ger en rödviolett färg. Terranvinet används bland annat till att göra en speciell istriansk soppa på. En gammal maträtt som serveras tillsammans med bröd.
För dessertvin används vanligtvis muscatdruvan som också växer runt om på vingårdarna här.

Öl

Öl, pivo, finns det gott om i Kroatien och de flesta inhemska ölsorterna är ljusa lager. Karlovacko, laško och Ožujsko är tre kända märken att hålla utkik efter. Tomislav är en mörk ölsort. Många av de välkända ölsorterna som Tuborg, Stella, Kaltenberg och Carlsberg tillverkas på licens och är lätta att få tag i. Malo pivo (liten öl) innebär vanligtvis 30 cl och veliko pivo är den kroatiska motsvarigheten till en stor stark.
Porecs nattliv utgörs av mängder av caféer och uteserveringar, flera barer och ett par diskotek.
Diskoteken öppnar sällan före kl. 22.00 och det är i stort sett tomt fram till midnatt. Med andra ord, kom hellre för sent än för tidigt om du inte vill vara ensam med kyparna. På vissa hotell finns också så kallade dansterrasser, där du kan dansa till levande musik nästan alla kvällar i veckan. De absolut trevligaste barerna med mest atmosfär hittar du i gamla stan. Prova gärna någon av de fyra caféerna/barerna vid torget Marafor. Här samlas istrianerna själva på de stora uteserveringarna och för det mesta spelas skön musik. Caféerna/barerna på torget Marafor håller öppet långt in på morgonen - eller så länge det finns folk.
Shopping
Vill du ägna dig åt shopping under din semester i Porec bör du bege dig till gamla stan där de flesta butikerna ligger.

Supermarkets

Det finns två stora kedjor i Istrien, Konzum och Diskont. I Porec dominerar Konzum. Små Konzum kan du hitta inne i centrala Porec, men de största och billigaste ligger lite utanför.

Istrianskt vin

Det lokala vinet finns att köpa i speciella vinotecas, där du även kan få provsmaka det vin du är intresserad av. En del vinotecas har egna vinkännare som berättar om vinet och hjälper dig att hitta rätt. De flesta vinotecas säljer också andra istrianska specialiteter som till exempel olivolja, honung, hemmagjord pasta etc. Men det absolut bästa och mest prisvärda istrianska vinet hittar du direkt hos vintillverkaren, det vill säga på någon av vingårdarna i inlandet.

Kazun

Kazuni är små stenhus som bönderna förr i tiden använde som vind- och regnskydd ute på åkrarna när det var skördetider. De flesta välsorterade souvenirshoppar i gamla stan säljer miniatyrmodeller i olika storlekar och prisklasser, en typisk souvenir att köpa med sig hem från Istrien.

Prutning

Du prutar på marknaderna men inte annars. Det priset som står på prislappen är det som gäller, och det är sällan någon försöker lura turister.
Sport och Träning
För den sportintresserade har Istrien mycket att erbjuda. Här kan du ägna dig åt allt från alla tänkbara vattensporter till volleyboll, vandring, cykling och dykning. Ta hjälp av den lokala turistbyrån eller ditt hotell.

Vandring

Att ge sig ut på en vandring är ett av de bästa sätten att uppleva Istriens fantastiska natur; höga berg och djupa dalar, gamla byar, doftande olivodlingar och porlande bäckar.

Istrien har flera populära vandringsleder av olika svårighetsgrad och du kan göra dem både på egen hand eller tillsammans med en professionell guide. Speciella vandringskartor kan köpas i tidningskioskerna.

Dykning

Upptäck livet under ytan! Jacques Cousteau har deklarerat Adriatiska havet som "det renaste havet i världen" och här finns möjlighet till fantastisk dykning i behaglig temperatur. För dig som redan har dykcertifikat finns bland annat ett antal kända vrak att se.

Har du aldrig dykt med tuber förut erbjuder de flesta dykcenter så kallade "prova-på-dyk", där du under ledning av en instruktör får chans att prova om dyksporten är någonting för dig. Dykcentren erbjuder också kurser på olika nivåer.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns mycket att se och uppleva i Porec. Här ligger exempelvis en av Istriens mest kända byggnader och ett av världens viktigaste kulturarv, Euphrasius-basilikan från 500-talet som finns med på Unescos världsarvslista sedan 1997. De mest imponerande delarna av basilikan är mosaiken och de fantastiska utsmyckningar som täcker stora delar av väggar och tak. St. Ephrasius-basilikan ligger mitt i centrala Porec och håller öppet alla dagar. För att få komma in krävs täckta axlar och knän.

Pazin

Staden Pazin brukar kallas för "Istriens hjärta", både på grund av sin geografiska placering (mitt på halvön) men också historiskt, då Pazin spelat en viktig roll. I dag är Pazin en levande studentstad med mängder av sport- och kulturföreningar. Till sevärdheterna hör Pazins slott som är det vackraste och bäst bevarade i hela Istrien och den enorma Pazin-marknaden som håller öppet första tisdagen i varje månad.

Shopping

Det största shoppingcentret i Istrien heter Mercator och ligger i centrala Pula på Sijanske cesta 1. Här hittar du kläder, skor, smycken och mycket, mycket mer.

Limfjorden

En 11 kilometer lång fjord som ligger mellan Rovinj och Porec. Hit kan du ta dig antingen med organiserade båtturer från Porec och Rovinj eller på egen hand med bil eller taxi. Landskapet är fantastiskt vackert och det känns som man kommit till Norge - kristallklart vatten, djupt gröna skogar och majestätiska klippor som reser sig 150 meter ovanför vattenytan. Tar du dig hit med bil rekommenderas en måltid på någon av restaurangerna Fjord och Viking som ligger precis vid Limfjordens södra bank. Båda mycket kända för fisk och skaldjur (som till stor del odlas i Limfjorden).

Lantgårdssemester

Något som har blivit enormt populärt i Istrien under senare år är lantgårdssemester. Idag finns ett 200-tal gårdar listade i regionen och antalet bara växer och växer. Tanken med projektet "Agroturismo" (lantgårdssemestrar) är att turisterna ska få komma ut på landet och bo, leva och äta enligt istrianska traditioner. Oftast går det till så att husmor på gården tillagar istrianska specialiteter, husbonden undervisar i vintillverkning och på vissa gårdar få du även hjälpa till med typiska sysslor som att mjölka korna, plocka vindruvor, skörda hö etc. Utbudet på aktiviteter varierar från gård till gård. Övernattning av olika stil och standard finns på samtliga gårdar. De flesta stannar kanske en eller två nätter men det finns möjlighet att stanna i princip hur länge som helst. Vilka gårdar som erbjuder lantgårdssemestrar finns listade i en speciell katalog som du kan hämta på ortens lokala turistbyrå.

Porecs stadsmuseum

Istriens äldsta museum har öppet varje dag under sommarmånaderna.
Hur du tar dig runt
Bussnätet i Istrien är inte speciellt utbrett. Till stora städer och vissa turistorter fungerar det bra, men vill du till exempel ta dig någonstans på kvällen, kanske till någon konoba som ligger utanför stan, är det taxi eller egen bil som gäller. Det samma gäller många av de små byarna i inlandet. De bussar som finns är dock fräscha och har luftkonditionering.

Buss

Busstationen i Porec ligger precis bakom hotell Porec. Det är enkelt att ta sig runt med buss i området. Buss nummer 2A eller 3A går in till Pula. Huvudhållplatsen ligger på Giardini i centrum. Därifrån går det nio linjer som kan ta dig runt i Pula eller till någon avlägsen badvik. Det finns en enkel linjekarta som visar rutterna. Vill du utforska Istrien med lokalbuss är det även härifrån du åker, biljetter köps direkt på bussen.

Taxi

Det går bra att beställa taxi från hotellet, restaurangen eller var du nu befinner dig. Taxichaufförerna är i allmänhet ärliga, trevliga och pålitliga. Att pruta på priset eller försöka få "special price" förekommer inte här, du kan i allmänhet lita på taxichaufförens taxameter. I Porec ligger taxistationen precis vid busstationen.

Tåg

Tågnätet i Istrien är inte speciellt utbrett, men till vissa stora städer går det att ta sig med tåg samt till
Kroatiens grannländer. Kroaterna själva åker sällan tåg.

Minitåg

Under sommarhalvåret går minitåg i både Porec och Rabac, och används flitigt av turister.
Med minitåget i Porec kan du ta dig både söderut och norrut. Minitåget går med ca 40 minuters mellanrum från ca kl 10.00-24.00, biljetten köper du på tåget. Tidtabell för återresa hittar du på stationen där du kliver av. Då tiderna ändras allt som oftast är det viktigt att kontrollera detta varje gång. För att komma norröver tar du tåget vid stationen som ligger längs kajen bredvid den stillastående röda cafébussen. Tåget passerar hotell Zagreb och Pical, och fortsätter till hotell Luna.
För att komma söderöver hittar du hållplatsen efter marinan. Tåget passerar då bland annat badplatserna mellan Porec och Plava Laguna, och fortsätter ända bort till Zelena Laguna där Hotell Laguna Istra ligger.

Motorcykel och moped

Bland kroaterna själva är det vanligt att ta sig fram med moped eller motorcykel. Glöm inte att fråga efter en hjälm om du hyr en sådan, i Kroatien är det nämligen inte självklart.

Båt

Det finns bra fungerande båtlinjer, både lokala och internationella. Det finns också ett stort utbud av organiserade båtutflykter. Populärast är de så kallade "fish picnics" som erbjuds i både Porec, Rovinj och Rabac. Då får du en heldagstur med olika upplägg. Det vanligaste är att båten kör söderut längs kusten ner till Limfjorden och tillbaka.
Båt från kajen i Porec till ön Sveti Nikolas går ca var 30:e minut hela dagen fram till ca kl. 24.00. Badbåtens rutt är Porec - Brulo - Plava Laguna - Zelena Laguna. Det finns även internationella båtlinjer. Snabbgående färjor avgår varje dag till Venedig och Trieste i Italien.
Fakta

Vår service på resmålet

Till Porec reser du på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatter och avgifter på hotellen

Boende på kroatiska hotell betalar en turistskatt på cirka tio kuna per person och natt. Reser du med charter (fasta reslängder på en till fyra veckor) är dessa belopp inräknade i priset och du behöver alltså inte betala dem på plats. Om du reser med reguljärflyg (flexibel reslängd) betalar du direkt till hotellet, antingen vid ankomst eller vid avresa.

Valuta och betalning

Kroatiska kuna (HRK). VISA och Mastercard accepteras inte i alla butiker eller restauranger. I Porec finns uttagsautomater.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid

El

Samma som i Sverige, 220 volt.

Språk

Kroatiska. De flesta som arbetar inom turistnäringen talar även tyska och engelska.

Övrigt

Mycket trafik på vägarna under högsäsongen i juli-augusti. Långa köer men bra skyltat. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 2,5 timmar från Arlanda

Så reser du hit

Med Ving kan du resa till Porec under sommarsäsongen. Flyget landar på flygplatsen i Pula.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Pulas flygplats till Porec är ca 1 timme (ca 60 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
9°2°
3
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
10°2°
4
Soltimmar/dag
11°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • mars
13°4°
5
Soltimmar/dag
11°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
16°7°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • maj
21°11°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juni
25°15°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juli
28°18°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • augusti
28°17°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • september
24°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • oktober
19°11°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • november
14°6°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • december
10°3°
3
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Porec
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.