Se hotell (6)

Resor till Porec

En resa till Porec lockar med en medeltida stadskärna, kristallklart badvatten, låg prisnivå och bra boende. Flyget dit tar inte mer än tre timmar.
Porec är den största och mest välutvecklade semesterorten i Istrien. Den medeltida gamla stadskärnan är lika bildskön som ett vykort, med vackra gamla hus från olika epoker, kullerstensgränder och kyrkor. Många turister väljer att resa till Porec med bil genom Europa från Tyskland, Frankrike och inte minst Italien. Italien är också ett land som verkligen speglas i livet i Porec, i såväl mat som språk. Porec utforskas bäst till fots inne i staden, och till fots eller på cykel på de långa, vackra och välskötta strandpromenaderna. Badplatåer finns i mängder utmed vägen. Under sommaren går också ett minitåg, som smidigt tar dig till och från centrum.

Sol och bad i Porec

Under din resa till Porec slipper du skaka sand ur badkläderna, här badar man från klippor eller badplatåer i glasklart vatten. Det finns badplattformar runt gamla stan, men de finaste baden får du om du tar badbåten till ön Sveti Nikola eller lägger dig på klipporna söder om marinan.

Gammalt och nytt

I Porec blandas gammalt med nytt och modernt, vilket blir särskilt tydligt om du väljer att bo vid Plava Laguna (den blå lagunen) eller Zelena Laguna (den gröna lagunen) och ta dagsturer in till centrum. Många hotell ligger vid lagunerna söder om Porec, och här är allt anpassat för turismen, med välskötta badplatåer, lekplatser, casino och alla möjliga aktiviteter. Porec stad bjuder däremot på gammal bebyggelse, charmiga medeltidsgränder och glanspolerade gatstenar. Staden har anor från 200 f.Kr men det är den romerska stadsplanen från 500-talet, uppbyggd kring kyrkokomplexet Eufrazijeva-basilikan, som dominerar centrum. Stadens ringmur uppfördes på 1500-talet som skydd mot turkarna, men de senaste decennierna har ett annat slags folk lyckats inta staden - turisterna. Det syns inte minst på alla de souvenirbutiker i gamla stan och på stånden i hamnen som säljer allt det du är van vid att se på en turistort. Även antalet restauranger, caféer och boendealternativ är många gånger fler än i en vanlig stad av samma storlek.

Sevärdheter i Porec

De många trånga gränderna i Porecs gamla stad kan upplevas som rena labyrinten, men känner man bara till vilka gator som är huvudgatorna lär man sig lätt att hitta. I staden kretsar nämligen det mesta kring två gator. Den första är den nästan spikraka Decumanus, som skär mitt igenom gamla stan, från Slobodetorget till Marafortorget. Den andra är Eufrazijeva som går parallellt med Decumanus och leder till Eufrazijeva-basilikan. Turismen tog sin fart här redan i slutet av 1800-talet och har bara fortsatt att växa. Det finns massor att se under din resa till Porec. I centrum av den gamla delen finner man basilikan St Euphrasius, som är ett av alla minnen från romarna och den tidiga kristna tiden. Den byggdes på 500-talet. Här finns vackra mosaiker och en fantastisk utsmyckning. Uppe i tornet kan du njuta av den strålande utsikten över havet och Porecs alla tegelklädda tak. Här finns också flera konstmuseer att besöka under din semester, och flera byggnader som kom till under venetianarnas nästan 350-åriga styre.

Utforska omgivningarna

Vill du utforska Istrien och Italien under din resa är Porec en idealisk utgångspunkt. Läget vid adriatiska kusten är perfekt. Här blandas gammal kultur och det skärgårdsliknande landskapet på ett sätt som är idealiskt för en innehållsrik semester. Bland annat har du en unik chans att uppleva Venedig, en av världens mest berömda städer. Snabbåtarna från Porec går dagligen. Vill du vara mer spontan kan vi rekommendera en hyrbil.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Kristallklart badvatten
  • Historia
  • Många restauranger

Våra kunder om Porec

SÖK DIN RESA TILL Porec