Se hotell (5)

Resor till Opatija

Opatija är en fashionabel kurort där det mesta kretsar kring den långa strandpromenaden, orten påminner om den Franska rivieran med en stor skillnad – en resa till Opatija blir betydligt billigare.
Opatija skiljer sig från de andra, medeltida badorterna i Istrien. Det här är en elegant -och betydligt yngre- kurort på Istriens ostkust. Under din resa till Opatija kommer du förmodligen att tillbringa mycket tid på Lungomare, den 12 kilometer långa strandpromenaden där den ena grandiosa 1800-talsbyggnaden avlöser den andra.

Opatija -en välkänd kurort

Opatija ligger vid foten av de mäktiga Uckabergen, som ger skydd mot kalla vindar. Det behagliga klimatet var välkänt redan under den andra hälften av 1800-talet, och sedan det första kurhotellet byggdes 1884 har en ström av exklusiva gäster, konstnärer och kungligheter valt att resa till Opatija. Inte bara på grund av den rena, friska luften och det undersköna landskapet, utan också för den sofistikerade stämningen och den majestätiska arkitekturen. Idag är Opatija en av Kroatiens mest populära badorter, med en fin hamn, välskötta stränder och trevligt nöjesliv. Badvattnet är lika kristallklart här som i resten av Kroatien.

Vings resor till Opatija

När du bokar din resa till Opatija med Ving kan du själv välja när du ska resa och hur länge du vill vara borta. Ving har flera hotell att välja mellan längs kusten, här bor du aldrig långt från havet.

Utforska omgivningarna

Opatija omges av lummig grönska och här blandas de ljuvliga pinjedofterna med den friska havsluften. Ute i Kvarnerbukten skymtar öarna Krk, Cres och Rab och på bekvämt utflyktsavstånd har du också Rijeka, Kroatiens tredje största stad. Uckabergens naturreservat är ett känt klättrings- och vandringsområde med sina fina och mjuka klippformationer. Det tar ungefär en timme att resa dit upp med bil. Vill du inte vandra på hög höjd kan du promenera i timmar längs den fantastiska strandpromenaden.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Lång strandpromenad
  • Historia
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Opatija

SÖK DIN RESA TILL Opatija