Hotell (18)

Resor till Istrien

Om du bokar en resa till Istrien med Ving kan du välja bland fyra olika resmål och ett tjugotal hotell från två till fem vågor.
I Istrien kan du se fram mot en resa med massor av kultur, historia, folkliv och härliga stränder med kristallklart vatten. Oavsett vilket av våra resmål du väljer är det en god idé att boka en hyrbil under några dagar av din resa, så att du själv kan upptäcka alla Istriens frestelser. Enklast bokar du hyrbilen samtidigt som du bokar din resa, så är allt klart när du kommer fram.

Upptäck Istrien

Istrien har en lång historia, något du kommer upptäcka under din resa, här finns lämningar från det gamla Rom, här finns venetiansk arkitektur och i Opatija finns magnifika kurhotell från den tid då Istrien var en del av det habsburgska väldet. Var man än är i Istrien ser man spår av det förflutna, som amfiteatern i Pula, eller St Euphrasius-basilikan i Porec. Här finns också mycket vacker natur, och fotvandring är en populär sysselsättning, liksom utflykter till den vackra Limfjorden strax söder om Vrsar.

Ät gott i Istrien

Om du tycker att god mat är en viktig del av din resa har du kommit rätt. Varenda stad och by på halvön har sin egen specialitet, och på restaurangerna kan du smaka dig fram på halvön. Många rätter påminner om det italienska, med pasta och risotto, men här finns mycket annat att prova och smaka, ofta till mycket rimliga priser. Ett bra ställe att prova på det istrianska köket är Rovinj, där det finns hundratals restauranger, caféer och glassbarer.

Sol och bad

Under din resa till Istrien kommer du upptäcka att det inte är så gott om sandstränder, vilket gör att vattnet är så klart att det ser ut som man svävar ovanför botten. Oftast badar man från klippor eller de badplattformar som finns med jämna mellanrum utmed kusten, och som ofta har en lokal taverna eller bar inom bekvämt räckhåll. Vill du inte bada från klippor är det bäst att sikta på Porec, där det finns en hel del sten- och grusstränder, naturligtvis med samma kristallklara vatten.
Hitta ditt hotell
Sök din resa till Istrien

Resor till Istrien

Porec
  • Restauranger & barer
  • Nöjesliv
  • Aktiviteter (se & göra)
En medeltida stadskärna, kristallklart badvatten, låg prisnivå och bra boende, en resa till vackra Porec har mycket att erbjuda.
Opatija
  • Restauranger & barer
  • Nöjesliv
  • Shopping
Opatija är en fashionabel kurort där det mesta kretsar kring den långa strandpromenaden, orten påminner om den Franska rivieran med en stor skillnad – en resa till Opatija blir betydligt billigare.
Vrsar
På en resa till Vrsar kan du se fram emot att bekanta dig närmre med en solblekt by med en lång historia och härliga stränder bara ett stenkast från centrum.
Rovinj
  • Restauranger & barer
  • Nöjesliv
  • Shopping
Väljer du att resa till Rovinj väntar en av Istriens absolut charmigaste kuststäder, här är det kuperat och backigt, och högt uppe på en av kullarna tronar St Eufemiakatedralen.