Se hotell (0)

Resor till Afandou

Afandou lockar med en resa till Rhodos längsta strand, mot en fond av frodiga berg och grönskande aprikoslundar.
Afandou ligger 18 kilometer söder om Rhodos stad, och hit ska du resa för en semester i en levande och mycket grekisk atmosfär, särskilt på torget, där alla förr eller senare möts på något av caféerna för en pratstund och något att dricka. Stranden är en av de längsta på Rhodos, så du kan alltid hitta din egen plats i solen och när du badat klart för dagen är det skönt att slå sig ner på en lokal taverna för att prova det grekiska köket.

Hitta din favoritstrand

Stranden i Afandou är närmare två kilometer lång, med gott om plats och utmärkt snorkling. Vill du ha ännu mer stränder ska du resa ner mot Heraki, och någon halvkilometer innan du är framme svänger du ner mot Golden Beach - en fantastisk strand med puderfin sand. Och skulle inte det vara nog ligger de fina stränderna vid Faliraki och Tsambika inom räckhåll.

Naturliga upplevelser

På Rhodos finns mycket att se för den som vill ge sig ut på en liten upptäcktsfärd. Det är alltså en god idé att boka en hyrbil tillsammans med resan. Mellan Rhodos stad och Lindos går en vältrafikerad huvudväg, men så snart du lämnar den befinner du dig i det 'riktiga' Grekland. Bara tre kilometer norr om Afandou ligger Ladiko Bay, även kallat Anthony Quinn-bukten, där delar av filmen 'Kanonerna på Navarone' spelades in. Härifrån fortsätter resan mot byn Psinthos med sitt vackra torg och mysiga tavernor, som gjort för en lunchpaus. Här är du nära den berömda Fjärilsdalen och utgrävningarna av den antika byn Kamiros. Missa inte heller Eptá Pigés, De sju källorna. Det är ett vackert skogbevuxet område med porlande källor som bevattnar apelsinlunderna, och inte långt därifrån ligger Agios Nectarios, ett område med gott om vackra möjligheter för den som vill ägna sig åt fotvandring under sin semester i Afandou.
Bra att veta
  • Prisvärt boende
  • Lokala restauranger
  • Kilometerlång strand

Våra kunder om Afandou

SÖK DIN RESA TILL Afandou