Se hotell (2)

Resor till Lindos

Lindos är Rhodos och en av Greklands mest kända byar, med ett av Greklands bästa hotell, i alla fall enligt Vings gäster.
Lindos är utan tvekan en av Rhodos mest kända byar, väl värd en resa. Men det är inte i första hand på grund av stränderna som folk reser hit – trots att de tillhör öns finaste. Det är framför allt den medeltida fästningen Akropolis som lockar, ett fascinerande byggnadsverk högt uppe på en 116 meter hög klippa. Akropolis ligger på promenadavstånd från själva byn, och det är enkelt att hitta hit. I Lindos stad bor Lindos lokalbefolkning och det är alltid liv på restaurangerna och på de små lokala tavernorna. Gatorna är smala och utan biltrafik, men med ett evigt myller av människor som promenerar och shoppar i de trevliga butikerna, framför allt konst och hantverk. Lindos ska man uppleva både på dagen och på kvällen när det är vackert upplyst. Vi rekommenderar dig att besöka någon av takrestaurangerna som bjuder på vackra vyer över staden, medan du njuter av en uppfriskande drink eller en god grekisk middag och njuter av din resa.

Lyx i Lindos

Aquagrand kan du räkna med en både exklusiv och avkopplande semester om du ska resa utan barn. Här finns spa, rum där du kan kliva direkt ner i poolen från din terrass och flera olika restauranger med olika teman. Det är inte konstigt att våra gäster utnämnt Aquagrand till ett av våra tio bästa hotell.

Lindos härliga sandstränder

Nedanför Lindos ligger en vik med två härliga sandstränder, dit man gärna flyr varma sommardagar. Bakom berget finns en annan, delvis skyddad vik där det också erbjuds bra badmöjligheter. Hotellen ligger på bägge sidor av Lindos stad och bjuder på egna sandstränder med parasoller, solstolar och restauranger.

Mer sevärdheter

Det finns mer än Akropolis att se när du är i Lindos. De gamla kaptenshusen till exempel, vars byggnadsstil är en blandning av arabisk, bysantinsk och egeisk arkitektur. Här kan man få en spännande insyn i hur långt 1600-talets sjömän hade tagit sig ut i världen och hur mycket rikedomar de samlat på sig. Mariakyrkan är också värd ett besök. Att gå in i den är som att kliva in i ett bildhistoriskt jättemuseum. Missa inte heller chansen till kortare och längre resor runtom på Rhodos. Det är lätt att resa med buss, och ön är full av små och stora upptäckter.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Hotell för vuxna
 • Hotell med spa
 • Mycket nöjda gäster
 • Rum med egen pool
 • Fina stränder
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Lindos

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Nedanför Lindos ligger en vik med två fina sandstränder, dit man gärna flyr varma sommardagar. Bakom berget finns en annan, delvis skyddad vik där det också erbjuds bra badmöjligheter. Hotellen ligger på bägge sidor av Lindos stad och har egna sandstränder med parasoller, solstolar och restauranger.

Aquagrand hotell strand – smal småstensstrand

Stranden vid hotellet Aquagrand är smal och består av småsten och grovkornig sand. Här finns inga vattensporter och det är bara hotellens barer och restauranger som erbjuder mat och dryck.

Vlicha – långgrund strand med grovkornig sand

Stranden i Vlicha, fyra kilometer norr om Lindos är en grovkornig stenstrand som är relativt långgrund. Här finns servering vid hotell Lindos Bay, samt två snackbarer. Det finns vattensportsaktiviteter som exempelvis uthyrning av vattenskoter och kajak.
Mat, dryck och nattliv
I Lindos finns gott om restauranger och tavernor som serverar mat för alla smaker. Lindos restauranger ska man uppleva både på dagen och på kvällen när staden är vackert upplyst. Vi rekommenderar dig att besöka någon av takrestaurangerna som bjuder på vackra vyer över staden, medan du njuter av en uppfriskande drink eller en god grekisk middag. I Vlicha-bukten finns en handfull tavernor och caféer.
Lindos nattliv erbjuder många trevliga barer och något enstaka diskotek.
Shopping
Det finns stora möjligheter till tillfredsställande shopping i Lindos. Här finns många butiker och affärer som säljer keramik, kläder, guldsmycken och souvenirer.
Läs mer om shoppig på Rhodos.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns ett litet vattensportscenter i Vlicha som har jetski, kajak och träbåtar till uthyrning. Hotellen har gym.
Till Lindos reser de flesta som besöker Rhodos, oavsett var man väljer att bo på ön. Och det är framför allt Lindos sevärdhet Akropolis, den medeltida fästningen som lockar. Det är ett fascinerande byggnadsverk högt uppe på en 116 meter hög klippa. Här finns många olika tidsepoker representerade – från stenålderslämningar till korsriddarnas kraftiga fästningsmurar. Akropolis ligger på promenadavstånd från själva byn, och det är enkelt att hitta hit. Men det finns mer än Akropolis att besöka i Lindos. De gamla kaptenshusen vars byggnadsstil är en blandning av arabisk, bysantinsk och egeisk arkitektur är ett tips att se i Lindos. Här kan man få en spännande insyn i hur långt 1600-talets sjömän hade tagit sig ut i världen och hur mycket rikedomar de samlat på sig. Mariakyrkan är också ett av många måsten i Lindos. Att gå in i den är som att kliva in i ett bildhistoriskt jättemuseum.

Rhodos stad

Sevärdheterna i Rhodos stad är många, och det kan hända att du måste besöka staden både en och två gånger under din vistelse på Rhodos. Här finns Stormästarnas palats, flera muséer, Rodiniparken och den vackra kyrkan Evangelismo nere i Mandrakihamnen. Naturligtvis ska du också ta en promenad i gamla stan, med medeltida murar, mysiga torg och inbjudande caféer.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Rhodos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Det finns bra buss- och taxiförbindelser i Lindos. Vill du hyra cykel, moped eller motorcykel får du enklast hjälp i receptionen på ditt hotell. Lokalbussen går från huvudvägen och det finns en direktbuss till Rhodos stad.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns. De vanligaste korten som Visa och Mastercard accepteras.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Lindos med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Rhodos flygplats.
Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Rhodos flygplats till Lindos är från ca 1 timme och 10 minuter till 1 timme och 30 minuter (ca 50 km), beroende på trafik.
Väder
 • januari
15°7°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
16°8°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°9°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
21°12°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
32°21°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
33°22°
12
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
29°19°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
25°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°12°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
17°9°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

En gränd i Lindos

Amandas tips för en dag i Lindos

Vings reseexpert Amanda delar med sig av sina bästa tips på vad du inte bör missa när du besöker Lindos.

Vings reseexpert Amanda delar med sig av sina bästa tips på vad du inte bör missa när du besöker Lindos.
SÖK DIN RESA TILL Lindos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.