Se hotell (3)

Resor till Lindos

Lindos är Rhodos och en av Greklands mest kända byar, med ett av Greklands bästa hotell, i alla fall enligt Vings gäster.
Lindos är utan tvekan en av Rhodos mest kända byar, väl värd en resa. Men det är inte i första hand på grund av stränderna som folk reser hit – trots att de tillhör öns finaste. Det är framför allt den medeltida fästningen Akropolis som lockar, ett fascinerande byggnadsverk högt uppe på en 116 meter hög klippa. Akropolis ligger på promenadavstånd från själva byn, och det är enkelt att hitta hit. I Lindos stad bor Lindos lokalbefolkning och det är alltid liv på restaurangerna och på de små lokala tavernorna. Gatorna är smala och utan biltrafik, men med ett evigt myller av människor som promenerar och shoppar i de trevliga butikerna, framför allt konst och hantverk. Lindos ska man uppleva både på dagen och på kvällen när det är vackert upplyst. Vi rekommenderar dig att besöka någon av takrestaurangerna som bjuder på vackra vyer över staden, medan du njuter av en uppfriskande drink eller en god grekisk middag och njuter av din resa.

Lyx i Lindos

Aquagrand kan du räkna med en både exklusiv och avkopplande semester om du ska resa utan barn. Här finns spa, rum där du kan kliva direkt ner i poolen från din terrass och flera olika restauranger med olika teman. Det är inte konstigt att våra gäster utnämnt Aquagrand till ett av våra tio bästa hotell.

Lindos härliga sandstränder

Nedanför Lindos ligger en vik med två härliga sandstränder, dit man gärna flyr varma sommardagar. Bakom berget finns en annan, delvis skyddad vik där det också erbjuds bra badmöjligheter. Hotellen ligger på bägge sidor av Lindos stad och bjuder på egna sandstränder med parasoller, solstolar och restauranger.

Mer sevärdheter

Det finns mer än Akropolis att se när du är i Lindos. De gamla kaptenshusen till exempel, vars byggnadsstil är en blandning av arabisk, bysantinsk och egeisk arkitektur. Här kan man få en spännande insyn i hur långt 1600-talets sjömän hade tagit sig ut i världen och hur mycket rikedomar de samlat på sig. Mariakyrkan är också värd ett besök. Att gå in i den är som att kliva in i ett bildhistoriskt jättemuseum. Missa inte heller chansen till kortare och längre resor runtom på Rhodos. Det är lätt att resa med buss, och ön är full av små och stora upptäckter.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Hotell för vuxna
  • Hotell med spa
  • Mycket nöjda gäster
  • Rum med egen pool
  • Fina stränder
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Lindos

SÖK DIN RESA TILL Lindos

En gränd i Lindos

Amandas tips för en dag i Lindos

Vings reseexpert Amanda delar med sig av sina bästa tips på vad du inte bör missa när du besöker Lindos.