Se hotell (6)

Resor till Kallithea

Boka en resa till Kallithea för en skön semestervecka eller två på vårt eget familjehotell Sunwing Kallithea Beach.
Kallithea är ett lugnt område på östra sidan av Rhodos, med fina stränder och den renoverade gamla spa-centralen Kallithea Springs, som italienarna byggde på 1920-talet. Där kan du promenera runt i en vacker miljö och bada i kristallklart vatten. Området runt Kallithea är lugnt och barnvänligt, perfekt för både små och stora semesterfirare. Här finns också många olika alternativ till sol och bad, bland annat fina klippstränder, där alla kan hitta sin egen lilla klippa. Uppe vid huvudvägen finns ett litet urval av restauranger och butiker, och inte långt härifrån ligger Rhodos stad.

Sunwing Kallithea Beach - ett familjeparadis

Här finns vårt bästa hotellkoncept för en härlig familjesemester – Sunwing Family Resorts. Vårt prisbelönade Sunwing Kallithea Beach ligger direkt vid stranden och erbjuder bland annat stora pooler, fartfyllda shower, flera restauranger och Lollo & Bernie-klubben. Precis utanför resorten finns en busshållplats med bussar som tar dig till Rhodos stad på ca 10 minuter. Här finns lägenheter för alla smaker och gäster, från Small Family till Royal Pool Suite, välutrustade lägenheter där du kliver rätt från din terrass ner i poolen.

Kallitheas stränder

De flesta Rhodosbor väljer östkusten när de ska tillbringa dagen på stranden. Här ligger några av öns bästa stränder, med ett vatten som är betydligt lugnare än på västkusten. Östkusten är rik på små, natursköna vikar som är en njutning att upptäcka för vilken sol- och badfantast som helst. Tack vare klipporna är vattnet klart och mycket lämpligt för både snorkling och dykning och det är lätt att gå från en badvik till nästa.

Mer än bara sol och bad

En resa till Rhodos innebär inte bara sol och bad. Har du lust att ta en vandringstur är Koskinou uppe i bergen ett trevligt utflyktsmål med vackra historiska hus. Byn är känd för sina traditionella hus med stenmosaiker på golv och gård. Rhodos mest berömda by, Lindos, är också värt ett besök. Eftersom ön är ganska liten tar du dig enkelt runt och kan utforska många intressanta platser, exempelvis i hyrbil. Till Rhodos stad kan du enkelt resa med lokalbuss eller taxi från Kallithea.
Bra att veta
 • Sunwing Family Resorts
 • Prisbelönt familjehotell
 • Strandnära hotell
 • Hotell med Swim out
 • Barnvänlig strand
 • Nära Rhodos stad
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Kallithea

Stränder
I Kallithea finns många olika alternativ till sol och bad, bland annat fina klippstränder, där alla kan hitta sin egen lilla klippa. Kallithea ligger på östra sidan av Rhodos, som är känd för att vara mindre blåsig. Därför brukar man kunna se många båtar som åker förbi på det härligt stilla vattnet. De flesta Rhodosbor väljer östkusten när de ska tillbringa dagen på stranden. Här finns flera små, natursköna vikar som är en njutning att upptäcka för vilken sol- och badfantast som helst.

Kallithea – sandstrand med mycket vattensport

Den bästa stranden i Kallithea är en 200 meter lång sandstrand som inte är helt långgrund, med vissa partier där sanden också har små runda stenar. Vattensporter som vattenskoter, vattenskidor etc. går att hyra på stranden.

Kallithea Springs – avkoppling på vackra klippor

I närheten av Vings hotell finns den renoverade gamla spa-anläggningen Kallithea Springs, som italienarna byggde på 1920-talet. Där kan du promenera runt i en vacker miljö och bada i kristallklart vatten. Solstolar finns utplacerade på klipporna och det finns även stegar som gör att man lätt tar sig ner i vattnet.

Oasis, Thassos, S:t Nicolas – charmiga klippstränder

Dessa tre klippstränder ligger mellan Kallithea och Faliraki. Om du kommer från Kallithea och kör mot Faliraki så ser du cirka två kilometer efter Sunwing Kallithea Beach en skylt på vänster sida där det står namnen på de tre stränderna. Det är direkt efter Kallithea Springs. Det finns solstolar utplacerade på klipporna, och en taverna på varje strand.
Mat, dryck och nattliv
I Kallithea är det mycket lugnt med ett fåtal restauranger. I Rhodos stad finns ett stort urval av restauranger och tavernor i både den nya och gamla staden.
Kallithea har ett begränsat nattliv. Underhållning finns flera kvällar i veckan på Sunwing Kallithea Beach. I Rhodos stad finns ett stort antal musikbarer och pubar. Här finns även ett 30-tal nattklubbar. Några bouzoukiklubbar och ett casino i den nya delen av staden, nära Elli beach. Faliraki har också ett stort utbud av musikbarer, pubar och nattklubbar.
Shopping
Bäst shopping finner du i butikerna och affärerna i Rhodos stad, men det finns också en del att shoppa i de mindre byarna där traditionerna för handarbete sträcker sig långt tillbaka i tiden. Kika efter broderier, keramik, lädervaror, guldsmycken, olivoljor och öns eget vin.
Läs mer om shopping på Rhodos.
Sport och Träning
Tycker du om att träna under semestern är Sunwing Kallithea Beach ett bra val för dig. Där finns bland annat gym, träningsklasser och en utmärkt löprunda.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns ett stort utbud av aktiviteter i Kallitheas närområden. På Sunwing Kallithea Beach finns minigolf och tennisbanor. I Faliraki finns diverse vattensporter, bowlinghall, gokart, tivoli och vattenland.
Det finns mycket att göra på Rhodos. En resa till hit innebär inte bara sol och bad. Har du lust att ta en vandringstur är Koskinou uppe i bergen ett trevligt utflyktsmål. Byn är känd för sina traditionella hus med stenmosaiker på golv och gård. Rhodos mest berömda by, Lindos, är också värd ett besök. Eftersom ön är ganska liten tar du dig enkelt runt och kan utforska många intressanta platser, exempelvis i hyrbil. Till Rhodos stad tar du dig lätt med lokalbuss eller taxi.

Koskinou

Ungefär två kilometer från Kallithea centrum finns den lokala byn Koskinou (cirka tre kilometer från Sunwing Kallithea Beach) som är värd ett besök.

Rhodos stad – full av sevärdheter

Den gamla delen av Rhodos stad är en sevärdhet i sig själv, med sitt historiska arv, sina vackra gränder och inbjudande torg. Här finns även flera muséer och den vackra Rodiniparken, där antikens tal- och retorikskola en gång låg.
Utflykter
Jeepsafari Rhodos - nordliga rutten
Jeepsafari Rhodos - nordliga rutten
Förbered dig på ett äventyr där du under en dag får uppleva en ny sida av Rhodos. Med jeepar kör vi offroad och tar oss till områden som annars är svåra att nå. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Lindos by night
Lindos by night
Följ med på en kvällstur till historiska Lindos och utforska staden med Akropolis vackert upplyst i mörkret. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Lyx på havet
Lyx på havet
Följ med på en härlig dag längs Rhodos vackra östkust, ombord på den fina segelbåten "Estella". Enkel lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Rhodos dolda pärlor
Rhodos dolda pärlor
En halvdagstur där du får bekanta dig med två av Rhodos mest kända produkter – olivolja och vin!
Läs mer om utflykten
Dykning & Snorkling
Dykning & Snorkling
Hör du till de äventyrslystna, de som alltid velat prova på att dyka, eller kanske har du dykt förr och fått blodad tand? Ta då chansen och följ med oss!
Läs mer om utflykten
Idylliska Symi - utan transfer
Idylliska Symi - utan transfer
Besök en av de mest pittoreska och natursköna öarna i Dodekaneserna på denna heldagsutflykt till vackra Symi. Mat, dryck och transfer ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Rhodos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.

Buss

Bra bussförbindelser från Kallithea till Rhodos stad och många andra delar av ön.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns. De flesta butiker och restauranger accepterar Visa, Mastercard och Eurocard.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm

Så reser du hit

Ving har charterresor till Kallithea under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Kallithea med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Rhodos flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Kallithea. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Rhodos flygplats till ditt hotell är från 30 till 55 minuter (ca 18 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland gör bussen stopp vid andra resmål på vägen, då kan transfern ta upp till 1 timme och 10 minuter. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst/avresa. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Kallithea Beach och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt och incheckning av bagage på hotellet. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen.
Väder
 • januari
15°7°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
16°8°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°9°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
21°12°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
32°21°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
33°22°
12
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
29°19°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
25°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°12°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
17°9°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

Strand på Rhodos

På rymmen från Kallithea

Läs vår reseexpert Petters bästa tips på bad och surfutflykter på Rhodos.

Läs vår reseexpert Petters bästa tips på bad och surfutflykter på Rhodos.
SÖK DIN RESA TILL Kallithea
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.