Se hotell (19)

Resor till Faliraki

I Faliraki kan du bo riktigt lyxigt vid en av Rhodos bästa stränder, med spa och All Inclusive
Faliraki på Rhodos östkust är en välordnad turistort med ett bra utbud av restauranger och nöjen utmed huvudgatan och de små tvärgator som löper ner mot stranden. Hit reser turister från hela Europa för en semester med lika delar nattliv och strandliv. Stranden är flera kilometer lång och väl skyddad, vilket gör att vågorna sällan blir höga. Ungefär på mitten ligger ett härligt vattenland med rutschbanor och andra våta nöjen som passar lika bra som stranden för både små och stora barn.

Bo bra i Faliraki

Vill du bo riktigt bra på semestern finns det mycket att välja på i Faliraki. Reser du med barn bor ni allra bäst på vårt barnvänliga Top Selection-hotell La Marquise, som bland mycket annat erbjuder ett fantastiskt poolområde. I Faliraki finns naturligtvis också hotell med välutrustade spa-anläggningar där du kan krydda semestern med en avslappnande behandling eller två, och vill du helst boka en resa med All Inclusive finns flera hotell där det ingår i priset.

Att se och göra i Faliraki

Vill du lära dig att dyka finns en dykarskola i byn Kalithéa, några kilometer norrut. Uppe i byn har du ett stort antal barer och pubar att välja bland. När du reser med Ving har du nära till allt som Faliraki med omnejd har att erbjuda. Vill du ha ett intensivare nöjesliv kan du lätt resa in till Rhodos stad en och en halv mil härifrån. Här kan du ta del av ett stort utbud och en fantastisk omgivning, med en underbar gammal medeltida stadskärna innanför praktfulla murar, med smala gränder, tavernor, idylliska små torg, springbrunnar och medeltida blomsterklädda väggar.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • All Inclusive
 • Hotell med spa
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Mycket nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Faliraki

Stränder
Det finns flera fina stränder i närheten av Faliraki.

Faliraki – sandstrand med mycket vattensporter

Faliraki har en fyra kilometer lång strand, som varierar mellan grundare och mer branta sträckor. Stranden består mestadels av sand, men det finns också partier med grus och klappersten. Det finns de som hävdar att det är den bästa stranden på Rhodos. Den är riktigt barnvänlig då den ligger väl skyddad från västvindarna. Längs stranden finner du all slags vattensport och en restaurang och kiosk som serverar enklare rätter som hamburgare och pizza. I närheten ligger också en vattenpark där barn och vuxna lätt får timmarna att gå.

Ladiko Bay och Anthony Quinn Bay – populära badstränder

I närheten av Faliraki finns de populära stränderna Ladiko Bay och Anthony Quinn Bay. Du tar dig lätt till båda stränderna med lokalbuss eller bil. Bussen stannar cirka en kilometer från stränderna.
Mat, dryck och nattliv
Faliraki är en välordnad turistort med ett bra utbud av restauranger och nöjen.
Nattlivet i Faliraki erbjuder ett stort antal musikbarer, nattklubbar och pubar uppe i byn. Vill du ha ett intensivare nöjesliv kan du enkelt ta dig till Rhodos stad som ligger en och en halv mil härifrån.
Shopping
Det största shoppingutbudet finner du i Rhodos stad där det finns mängder av affärer och butiker som säljer allt möjligt. Det finns också en del att shoppa i de mindre byarna där traditionerna för handarbete sträcker sig långt tillbaka i tiden. Kika efter broderier, keramik, lädervaror, guldsmycken, olivoljor och öns eget vin.
Läs mer om shopping på Rhodos.
Sport och Träning
Över stora delar av Rhodos är surfing av alla slag och dykning stort.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns mycket att göra i Faliraki. Några tips är diverse vattensporter som parasailing och dykning, samt minigolf, bowlinghall, gokart, tivoli och vattenland. Vill du lära dig att dyka finns en dykarskola i byn Kalithéa, några kilometer norrut.

Bowling

I Faliraki och i närheten av Kremasti finns en bowlinghall.

Rhodos stad

Här finns mycket att se i en fantastisk miljö, med en underbar gammal medeltida stadskärna innanför praktfulla murar, med smala gränder, tavernor, idylliska små torg, springbrunnar och medeltida blomsterklädda väggar. Missa inte heller stadens många sevärdheter, som muséerna och den vackra Rodiniparken.
Utflykter
Jeepsafari Rhodos - nordliga rutten
Jeepsafari Rhodos - nordliga rutten
Förbered dig på ett äventyr där du under en dag får uppleva en ny sida av Rhodos. Med jeepar kör vi offroad och tar oss till områden som annars är svåra att nå. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Lindos by night
Lindos by night
Följ med på en kvällstur till historiska Lindos och utforska staden med Akropolis vackert upplyst i mörkret. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Lyx på havet
Lyx på havet
Följ med på en härlig dag längs Rhodos vackra östkust, ombord på den fina segelbåten "Estella". Enkel lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Rhodos dolda pärlor
Rhodos dolda pärlor
En halvdagstur där du får bekanta dig med två av Rhodos mest kända produkter – olivolja och vin!
Läs mer om utflykten
Dykning & Snorkling
Dykning & Snorkling
Hör du till de äventyrslystna, de som alltid velat prova på att dyka, eller kanske har du dykt förr och fått blodad tand? Ta då chansen och följ med oss!
Läs mer om utflykten
Idylliska Symi - utan transfer
Idylliska Symi - utan transfer
Besök en av de mest pittoreska och natursköna öarna i Dodekaneserna på denna heldagsutflykt till vackra Symi. Mat, dryck och transfer ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Rhodos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.

Taxi

Faliraki har bra taxiförbindelser.

Buss

Ett enkelt sätt att ta sig runt i Faliraki är att ta bussen. Det finns även bra bussförbindelser till Rhodos stad och många andra delar av ön.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns. De flesta butiker och restauranger accepterar Visa, Mastercard och Eurocard.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm

Så reser du hit

Ving har charterresor till Faliraki under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Faliraki med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Rhodos flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Faliraki. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Rhodos flygplats till ditt hotell är från 35 till 50 minuter (20-23 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Ibland gör bussen stopp vid andra resmål på vägen, då kan transfern ta upp till 1 timme och 20 minuter. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst/avresa. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
15°7°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
16°8°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°9°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
21°12°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
32°21°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
33°22°
12
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
29°19°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
25°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°12°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
17°9°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Faliraki
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.