Se hotell (20)

Resor till Rhodos västkust

Rhodos västkust är rätt resmål för dig som vill koppla av, varför inte på vårt Sunprime Miramare Beach?
På Rhodos västkust, från orten Kritika, via Ixia och ner till Ialyssos, är det mesta lugnt och avkopplande. Klimatet är behagligt även under de hetaste sommarmånaderna, tack vare den milda västanvinden. De gynnsamma vindarna är också skälet till att många vindsurfare väljer att resa hit. Ixia är en semesterort som har en milslång klapperstensstrand. Vid huvudgatan ligger det butiker och restauranger med ett brett utbud, så du behöver inte leta för att hitta något som passar din smak. Det bästa med en resa till Ixia är att du får det lugna och stillsamma, samtidigt som det bara tar en kvart med buss eller taxi in till Rhodos stad.

Kilometerlånga stränder

Längs stränderna på Rhodos västkust är det alltid gott om plats, och de flesta kan locka med olika vattensporter; vindsurfing, jetski och vattenskidor, för att bara nämna några exempel. Utanför byarna Ixia och Ialyssos ligger Triandabukten. Här blåser ofta en frisk vind och stället är populärt för vindsurfing.

Sunprime för vuxna

Reser du utan barn och vill bo alldeles extra bra under din semester på Rhodos? Då rekommenderar vi Sunprime Miramare Beach – direkt på stranden i byn Ixia och inte mer än 3,5 km från Rhodos stad. Hotellområdet är hela 70.000 kvadratmeter stort och sträcker sig en kilometer längs hotellets privata strand. En stor, lummig trädgård med gångstigar som ringlar sig mellan låga lägenhetsbyggnader och bungalower skapar känslan av en mysig, grekisk by. På hotellområdet finns också en stor konstgjord lagun, med små avsatser där du kan lägga dig i en solstol och njuta av havsutsikten.

Nära till Rhodos stad

Du hittar gott om restauranger och tavernor i byarna på västkusten, men vill du ha ett riktigt stort utbud ska du resa in till Rhodos stad. Här kan du shoppa i trevliga butiker, strosa runt i Gamla stan eller besöka något av stadens alla trevliga uteställen.
Bra att veta
 • Sunprime Hotels
 • All Inclusive
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlånga stränder
 • Kort transfer
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Rhodos västkust

Stränder
På Rhodos västkust är det mesta lugnt och avkopplande. Klimatet är behagligt även under de hetaste sommarmånaderna tack vare den milda västanvinden. De gynnsamma vindarna är också skälet till att många vindsurfare reser hit. Vågorna kan bli relativt höga och eftersom stränderna inte är långgrunda är hotellens pooler ett bättre alternativ för barn.

Triandabukten – populär strand för vindsurfing

Triandabukten är belägen på västkusten utanför byarna Ixia och Ialyssos. Området är populärt bland vindsurfare då vindbyar är vanliga.

Ixia – stort urval av strandaktiviteter

Ixia är en flera kilometer lång stenstrand belägen mellan Kritika och Trianda. Stranden är inte särskilt långgrund, men inte heller bråddjup. På stranden finns möjlighet att utöva aktiviteter som vindsurfing, jetski och vattenskidor och i närheten finns restauranger.

Elli Beach – centrumnära strand

Elli Beach är en 500 meter lång, långgrund grusstrand. Restauranger, barer och caféer finns vid huvudvägen ovanför stranden. På stranden finns ett visst utbud av vattensporter.

Windy Beach – lång och vacker grusstrand

Västra stranden i Rhodos stad, även kallad Windy Beach, är en 800 meter lång grusstrand som är någonstans mittemellan långgrund och brant. Restauranger, barer och caféer finns vid huvudvägen, ca 50 meter från stranden.
Mat, dryck och nattliv
Det finns ett stort utbud av restauranger i Ialyssos och Ixia, som serverar både traditionell grekisk och internationell mat. I Rhodos stad finns det många restauranger och tavernor i både den nya och gamla delen av staden.
Längs västkusten finns ett hyggligt utbud av barer och pubar i Ialyssos och Ixia. I Ixia finns en bouzoukiklubb. Nattlivet på västkusten är lugnare än i Rhodos stad.
Shopping
Det största shoppingutbudet finns i Rhodos stad. Det finns en del shopping i de mindre byarna där traditionerna för handarbete sträcker sig långt tillbaka i tiden. Kika efter broderier, keramik, lädervaror, guldsmycken, olivoljor och öns eget vin.
Läs mer om shoppig på Rhodos.
Sport och Träning
Längs västkusten finns flera stränder med ett bra utbud av olika vattensporter som dykning, kite- och vindsurfing.

Kitesurfing

Vill du kitesurfa under din semester är västkusten ett bra alternativ för dig. Här finns kurser och uthyrning för all nivåer. Läs mer här.

Vindsurfing

På västkusten kan du självklart också vindsurfa och njuta av vind och hav. Du kan hyra utrustning för en timme upp till flera dagar på plats. Mer information om hur du bokar finner du här.
Aktiviteter och sevärdheter
Längs västkusten finns ett bra utbud av olika aktiviteter som ridning, bowling och minigolf.
Vill du se dig om på ön under din semester har Rhodos mycket att erbjuda.

Rhodos stad

Från de flesta orter på västkusten är det bara en kort bussresa in till Rhodos stad, och en dag fylld av sevärdheter och shopping.
Utflykter
Lyx på havet
Lyx på havet
Följ med på en härlig dag längs Rhodos vackra östkust, ombord på den fina segelbåten "Estella". Enkel lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari Rhodos - nordliga rutten
Jeepsafari Rhodos - nordliga rutten
Förbered dig på ett äventyr där du under en dag får uppleva en ny sida av Rhodos. Med jeepar kör vi offroad och tar oss till områden som annars är svåra att nå. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Lindos by night
Lindos by night
Följ med på en kvällstur till historiska Lindos och utforska staden med Akropolis vackert upplyst i mörkret. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Rhodos dolda pärlor
Rhodos dolda pärlor
En halvdagstur där du får bekanta dig med två av Rhodos mest kända produkter – olivolja och vin!
Läs mer om utflykten
Dykning & Snorkling
Dykning & Snorkling
Hör du till de äventyrslystna, de som alltid velat prova på att dyka, eller kanske har du dykt förr och fått blodad tand? Ta då chansen och följ med oss!
Läs mer om utflykten
Idylliska Symi - utan transfer
Idylliska Symi - utan transfer
Besök en av de mest pittoreska och natursköna öarna i Dodekaneserna på denna heldagsutflykt till vackra Symi. Mat, dryck och transfer ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Rhodos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.

Buss

Ön har ett väl fungerande bussnät med avgångar flera gånger per timme mellan de flesta orterna.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden april till oktober kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns. De vanligaste korten som Visa och Mastercard accepteras.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm

Så reser du hit

Ving har charterresor till Rhodos västkust under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Rhodos västkust med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Rhodos flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell på Rhodos västkust. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Rhodos flygplats till ditt hotell är ca 20-25 minuter (ca 8,5-10,5 km) beroende på trafik och antal hotellstopp. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunprime Miramare Beach och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt och incheckning av bagage på hotellet. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen.
Väder
 • januari
15°7°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
16°8°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
17°9°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
21°12°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°15°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
30°19°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
32°21°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
33°22°
12
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
29°19°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • oktober
25°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • november
21°12°
6
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
17°9°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Rhodos västkust
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.