Dykare som hoppar i vattnet

Dykresor

Dykresor - njut av upplevelser under vattenytan

Dykning utomlands är något helt annat än att dyka i Östersjön och Västerhavet.

Res på en dykresa till sydligare breddgrader och upplev allt det fantastiska som döljer sig under vattenytan.

Bland våra favoritresmål för dykresor och en härlig undervattensmiljö finns platser som exotiska Maldiverna, Karibien och Mexiko, under hela året bjuder också Egypten och röda havet på en vacker undervattensmiljö för dig som vill dyka utomlands. Är det dykning i Europa som lockar, finns Cypern för dig som vill åka på en dykarresa eller gå en dykkurs utomlands under semestern.

När det gäller dykkurser och dykresor utomlands rekommenderar vi att du vänder dig till ett PADI-anslutet dykcenter. Vi hjälper dig att ordna med resa och boende, medan du bokar dykpaket och dykkurser själv på plats.

RESMÅL SOM PASSAR FÖR DYKRESOR

Resmål med dykning

Tre dykare under vatten

Egypten

I Egypten är dykningen bra året runt. Hurghada brukar kallas ”Dykarnas Mecka”.

Dykning på Maldiverna

Maldiverna

På Maldiverna håller dykningen världsklass. Många hotell har egna dykcenter och det största finns på Kuredu Island Resort och för hela familjen på familjehotellet Reethi Beach Resort.

Thailand

Thailand har länge varit populärt bland dykfantaster världen över. Både Phuket och Khao Lak är kända för sina fina stränder och kristallklara vatten. Många tar dykcertifikat här och för dig som redan har certifikat finns en mängd dykutflykter att välja mellan, bland annat till populära Similan Islands.

Dykare under vattnet

Cypern

Cypern är perfekt för dig som vill dyka under semestern. I det turkosfärgade havet har du god sikt och utanför ön finns ett av världens tio bästa vrakdyk. På Cypern hittar finns dessutom två av våra mest uppskattade hotell, barnvänliga Sunwing Sandy Bay Beach och Sunprime Ayia Napa Suites för vuxna.

Korallrev med dykare i bakgrunden

Karibien

Vi reser till flera karibiska öar med riktigt bra dykning. Aruba är en dröm för all typ av vattensport och kan med fördel kombineras med undervattensparadiset Curaçao. Längtar du till reggaens hemland kommer du känna dig som fisken i vattnet på det jamaicanska resmålet Negril.

Mexiko

Mexiko har utmärkta dykvatten. Anlitar du en licensierad guide kan du dessutom utforska resmålets fascinerande cenotes. Playa del Carmen passar bra för både snorkling och dykning. Ännu bättre dykning hittar du utanför Cozumel, som var en av en av Jacques Cousteaus favoritöar.