Resmål med bra dykning
DYKNING

Dykning i världsklass

Östersjön och Västerhavet i all ära, men vill du se allt det fantastiska som döljer sig under vattenytan är en dykresa till sydligare breddgrader att föredra.

Bland våra favoritresmål för dykning finns platser som Maldiverna, Mexiko och Röda havet. Resan kan du boka via oss, men dykpaket och dykkurser bokar du själv på plats. Vi rekommenderar att du vänder dig till ett dykcenter som är anslutet till PADI.

RESMÅL MED DYKNING

Egypten

I Egypten är dykningen bra året runt. Både El Gouna och Marsa Alam är riktiga paradis för dykentusiaster och det är ingen slump att Hurghada brukar kallas ”Dykarnas Mecka”. Precis utanför vårt Family Garden Waterworld Makadi Beach kan du njuta av snorkling i världsklass.

Maldiverna

På Maldiverna håller dykningen världsklass. Många hotell har egna dykcenter och det största finns på Kuredu Island Resort. Bra dykcenter finns även på vårt Prime Select-hotell Anantara Veli Resort & Spa samt familjehotellen Anantara Dhigu Resort & Spa och Reethi Beach Resort.

Thailand

Thailand har länge varit populärt bland dykfantaster världen över. Både Phuket och Khao Lak är kända för sina fina stränder och kristallklara vatten. Många tar dykcertifikat här och för dig som redan har certifikat finns en mängd dykutflykter att välja mellan, bland annat till populära Similan Islands.

Cypern

Cypern är perfekt för dig som vill dyka under semestern. I det turkosfärgade havet har du god sikt och utanför ön finns ett av världens tio bästa vrakdyk. På Cypern hittar finns dessutom två av våra mest uppskattade hotell, barnvänliga Sunwing Sandy Bay Beach och Sunprime Ayia Napa Suites för vuxna.

Karibien

Vi reser till flera karibiska öar med riktigt bra dykning. Aruba är en dröm för all typ av vattensport och kan med fördel kombineras med undervattensparadiset Curaçao. Längtar du till reggaens hemland kommer du känna dig som fisken i vattnet på det jamaicanska resmålet Negril.

Mexiko

Mexiko har utmärkta dykvatten. Anlitar du en licensierad guide kan du dessutom utforska resmålets fascinerande cenotes. Playa del Carmen passar bra för både snorkling och dykning. Ännu bättre dykning hittar du utanför Cozumel, som var en av en av Jacques Cousteaus favoritöar.