Se hotell (12)

Resor till Negril

Jamaica, Jamaica

Negril Àr berömt för sina vackra solnedgÄngar och sin fina strand, den berömda Seven Mile Beach.

Negril Àr en liten by pÄ Jamaicas vÀstligaste spets, hit ska du resa om du lÀngtar efter sol och bad. HÀr delar man semestern mellan stranden och de utmÀrkta hotellen, och kanske man kryddar med en spÀnnande utflykt eller tvÄ. För i Negril Àr det lugnt, det finns en handfull restauranger och barer, men det mest omtyckta kvÀllsnöjet Àr att njuta av den spektakulÀra solnedgÄngen, som knappast blir vackrare Àn just hÀr.

Strandliv i Negril

Negril Àr vÀrldsberömt för Seven Mile Beach, som med sin kritvita korallsand Àr en av Karibiens absolut finaste strÀnder. HÀr Àr det ocksÄ relativt lÄnggrunt, vilket gör att Negril passar extra bra för dig som reser med barn. PÄ Long Bay Beach Park och Bloody Bay Beach Àr stÀmningen mer lokal, och vill du prova det jamaicanska köket Àr det hit du ska gÄ, för hÀr finns det gott om strandrestauranger och barer. Söder om Seven Mile Beach ligger Rick's Café, dÀr sandstranden övergÄr i en mer dramatisk kustlinje, ett eldorado för de som vill kasta sig ut i havet frÄn de höga klipporna. Om klipporna verkar lite vÀl höga ligger ett bekvÀmt poolomrÄde alldeles intill.

Hotell för alla smaker

I Negril finns hotell för alla. Vill du resa utan barn ska du vÀlja nÄgot av vÄra hotell med ÄldersgrÀns, för en semester med en mer vuxen ton. Naturligtvis finns ocksÄ barnvÀnliga hotell med vattenland, barnklubb och aktivitetsvÀrdar, dÀr bÄde vuxna och barn kan ha kul frÄn morgon till kvÀll. Kanske bÀst av allt: pÄ de allra flesta av vÄra hotell ingÄr All Inclusive i priset, och alla ligger vid stranden sÄ du kan ta ditt morgondopp sÄ fort du vaknar.

Bra att veta
 • SpĂ€nnande utflykter
 • Fantastisk strand
 • Hotell pĂ„ stranden
 • All Inclusive
 • Hotell för vuxna
 • Hotell för familjer
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Negril

VĂ€der
 • januari
29°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
29°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • mars
29°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
30°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
30°25°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • augusti
31°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • september
31°25°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • oktober
31°25°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • november
31°24°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
30°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
StrÀnder
Negril Àr kÀnt för sina strÀnder, inte utan orsak. HÀr finns flera kilometer sandstrand och det Àr bara att vandra lÀngs med vattnet till du hittar den plats som passar dig bÀst.

Seven Mile Beach – paradisstranden i Negril

Seven Mile Beach, Àven kallad Negril Beach eller Long Beach, har gjort Negril vÀrldsberömt och har mÄnga gÄnger utnÀmnts till en av vÀrldens tio bÀsta strÀnder. Stranden Àr en av Karibiens finaste strÀnder med sin vita korallsand och om du adderar vackra solnedgÄngar till detta, förstÄr du varför stranden Àr ett populÀrt tillhÄll. Seven Mile Beach erbjuder alla olika vattensporter du kan tÀnka dig och lÀngs stranden ligger Àven de flesta hotellen, restaurangerna och barerna. Om du Àr shoppingsugen finns ocksÄ en del souvenirstÄnd och försÀljare lÀngs stranden.

Bloody Bay Beach – stranden för en lugnare stund

Om du kÀnner att du vill ha en lugnare upplevelse pÄ stranden kan du besöka Bloody Bay Beach eller Long Bay Beach Park. PÄ dessa strÀnder vistas vanligtvis fler lokalbor Àn pÄ Seven Mile Beach. StrÀnderna underhÄlls inte i samma utstrÀckning som Seven Mile Beach och har dÀrför nÄgot lÀgre standard. Dock Àr bÄda strÀnderna vÀrda ett besök för den som vill koppla av en stund. HÀr finns Àven flera strandrestauranger och barer.

Rick's CafĂ© – stranden som bjuder pĂ„ Ă€ventyr

För den som söker mer Àventyrliga bad rekommenderas ett besök pÄ Rick's Café söder om Seven Mile Beach. HÀr Àr naturen mer dramatisk och lÀngs kustremsan finns mÄnga höga bergsklippor dÀr den vÄghalsige kan kasta sig ut rakt frÄn klipporna ner i vattnet. PÄ Rick's Café finns ingen sandstrand, men som man förstÄr Àr detta paradiset för den som gillar klippdykning. Om klippdykning skulle kÀnnas som en alltför stor utmaning finns Àven möjlighet att koppla av och bada i det poolomrÄde som ligger vid Rick's Café.

Sol och bad pÄ Jamaica

Jamaica erbjuder nÄgra av Karibiens finaste strÀnder. HÀr finns kilometerlÄnga strÀnder med barer och ett stort utbud av vattensporter som snorkling, dykning, katamaran och surfing. Det finns ocksÄ mindre strÀnder för lite mer lugn och ro. PÄ de flesta strÀnder finns solstolar och parasoll att hyra. Majoriteten av hotellen erbjuder gratis solstolar och parasoll för sina gÀster, vilket framgÄr i hotellbeskrivningen.

Bra att veta

Om du ska utöva nÄgon vattensportaktivitet sÄ var uppmÀrksam. Var noga med att du alltid fÄr flytvÀst och eventuell skyddsutrustning. MÄnga försÀkringsbolag klassificerar vattensport som en extremsport och krÀver extra försÀkringsskydd. Detta gÀller frÀmst vattenskoterkörning. För att vara pÄ den sÀkra sidan bör du se över dina försÀkringsvillkor.
Flyg och transfer

Flygtid

FrÄn Stockholm tar det cirka 17-22 timmar, inklusive mellanlandning, med reguljÀrflyg.

SĂ„ reser du hit

Du kan resa med Ving till Negril pÄ reguljÀra flygresor med valfri reslÀngd Äret runt.

Flyget landar pÄ flygplatsen utanför Montego Bay.
Transfern ingÄr inte i resans pris, du lÀgger sjÀlv till den vid bokning. Transfern sker med buss, minibuss eller taxi beroende pÄ antal gÀster. Restiden frÄn Sangster International Airport (Montego Bay) till ditt hotell Àr ca 1 timme och 45 minuter till 2 timmar (ca 70-80 km), beroende pÄ trafik. Den exakta rutten beror pÄ lokala förhÄllanden och bestÀms pÄ plats.

Om du bokat en paketresa med reguljÀrflyg kan du i de flesta fall boka transfer till ditt hotell, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
Det finns en del restauranger och barer, men utbudet Àr begrÀnsat dÄ majoriteten av hotellen i Negril Àr All Inclusive. Om du vill utforska det lokala restaurangutbudet Àr ett tips att ta en promenad lÀngs stranden Seven Mile Beach. HÀr hittar du flera strandrestauranger dÀr du kan Àta enklare lunchrÀtter eller avnjuta en romantisk kvÀllsmiddag i vattenbrynet. Restaurangerna i Negril serverar bÄde inhemsk mat och internationella rÀtter.

Maten pÄ Jamaica

Maten pÄ Jamaica Àr vÀlkryddad och har ofta kött, kyckling, ris, frukt och bönor som bas. Fisk och skaldjur anvÀnds ocksÄ frekvent i den jamaicanska matlagningen. Ett mÄste att prova Àr den jamaicanska jerken. Jerk Àr kyckling, flÀskkött eller fisk som kryddas med speciella kryddor för att fÄ fram sin typiska smak. Maten grillas sedan över kol och serveras antingen som den Àr eller tillsammans med ris, frukt och en chutneyliknande sÄs. Till maten dricks gÀrna det lokala ölet Red Stripe. Annan populÀr mat pÄ Jamaica Àr nationalrÀtten Ackee and Saltfish.

Mat och dryck pÄ Jamaica

Jamaicansk mat har influenser frÄn Spanien, Kina, Indien, Frankrike, England och Afrika. Maten som serveras pÄ Jamaica Àr lika varierad som de kulturer som kommit till ön under Ären. MÄnga av hotellen erbjuder typisk jamaicansk mat i sina bufféer och menyer, men ocksÄ mer internationellt kÀnda rÀtter. Passa pÄ att utmana smaklökarna och smaka dig runt pÄ Jamaica.

NationalrÀtter pÄ Jamaica

Jamaicas nationalrÀtt Àr Ackee and Saltfish. Ackee Àr en frukt som Àr typisk för Jamaica och kom till ön frÄn VÀstafrika med ett slavfartyg i slutet av 1700-talet. Frukten tillagas med grönsaker och serveras tillsammans med den salta torsken. Maten Àr en god kombination av sött och salt. Ackee hittas vanligen i hotellens frukostbuffé och kan lÀtt förvÀxlas med Àggröra.

Andra traditionella matrÀtter

Annan traditionell mat pÄ Jamaica Àr bland annat getkött med curry, olika pajer, oxsvans med bondbönor och konserverat kött med kÄl. Det jamaicanska kökets stolthet Àr ÀndÄ 'jerk', som nÀstan alltid Àr kyckling eller flÀskkött. MÄnga av restaurangerna pÄ Jamaica serverar nÄgon typ av jerk och faller det i smaken, finns kryddblandningen att köpa med hem och anvÀnda i maten.

Dryck

Av de frukter och grönsaker som finns pÄ ön gör man olika typer av juicer. Vanligast Àr mangojuice och olika melonjuicer. Jamaicas stolthet i dryckesform Àr Ting som Àr en kolsyrad grapefruktdryck samt den lokala ölen Red Stripe som ofta dricks till maten.
Nattlivet i Negril Àr begrÀnsat och bestÄr frÀmst av mindre barer. MÄnga restauranger och hotell har liveband och andra upptrÀdanden kvÀllstid. LÀngs Seven Mile Beach finns flera barer dÀr du kan njuta av en drink i sanden eller dansa till tonerna av reggae i vattenbrynet. Om du vill försÀkra dig om att fÄ ut det bÀsta möjliga av Negrils utbud rekommenderar vi dig att besöka Negril runt nÄgon av de större högtiderna eller i samband med de evenemang som anordnas. Om du vill ha mer spektakulÀra stÀllen Àr ett tips att Äka lÀngs West End Road, dÀr hittar du en del hotellbarer och hÀftiga tillhÄll som exempelvis Rick's Café.

Rick's Café

Legendariska Rick's Café Àr ett mÄste om du Àr pÄ besök i Negril. Baren ligger vackert belÀgen ute pÄ de dramatiska klipporna lÀngs West End Road och var Negrils första offentliga bar/restaurang nÀr den öppnade i mitten av 1970-talet. Numera Àr Rick's Café en lokal mötesplats för bÄde turister och lokalbefolkning och under de amerikanska vÄrlovet 'Spring Break' fylls stÀllet av semestrande ungdomar. Baren har blivit berömd för sina vackra solnedgÄngar, men Àr kanske mest omtalad för de spektakulÀra hopp som sker frÄn de höga klipporna rakt ner i vattnet. I baren kan du köpa en kall jamaicansk öl eller en tropisk drink och dansa till de gungande reggaetonerna.

Margaritaville

Margaritaville Àr den populÀra utomhusbaren pÄ Seven Mile Beach dÀr bÄde familjer och ungdomar kan kÀnna sig hemma. PÄ kvÀllen förvandlas utomhusbaren till ett trevligt tillhÄll för den som vill ta en drink, umgÄs eller dansa. Margaritaville erbjuder allt frÄn restaurang och bar till tv-skÀrmar och vattentrampoliner. I stort sett varje kvÀll anordnas olika evenemang och temakvÀllar.

Att tÀnka pÄ

NÀr du vistas ute nattetid pÄ Jamaica Àr det bra att vara uppmÀrksam pÄ omgivningen. GÄ gÀrna tillsammans med sÀllskap du kÀnner vÀl och tacka vÀnligt men bestÀmt nej till de personer som erbjuder narkotika. Det Àr bra att inte ha alltför vÀrdefulla saker med sig och skulle du behöva hjÀlp kan du alltid vÀnda dig till ordningsvakt eller turistpolis. Du kÀnner igen dem pÄ deras vita hatt eller hjÀlm.
Shopping
Shoppingen i Negril utgörs frÀmst av ett mindre antal butiker och souvenirstÄnd, i övrigt Àr shoppingutbudet begrÀnsat. Det finns Àven mindre köpcentrum som The Time Square Mall. Vid The Time Square Mall finns nÄgra souvenirbutiker dÀr du kan hitta allt frÄn enklare elektronik till vykort, strandklÀder och Jamaica Blue Mountain-kaffe. I omrÄdet finns ocksÄ flera marknader och populÀra inköp Àr rom, kaffe, konst, souvenirer och smycken. Om du Àr ute efter hantverk eller jamaicansk konst Àr ett tips att besöka Negril Crafts Market. Marknaden ligger i södra Ànden av Seven Mile Beach och har öppet varje dag.

Shopping pÄ Jamaica

Jamaica erbjuder inte sÄ mycket kommersiell shopping, majoriteten av butikerna och affÀrerna Àr privatÀgda. Utbudet Àr dÀrför vÀldigt lokalt och det finns en del spÀnnande souvenirer och presenter att köpa pÄ ön.
Shoppingen finns dÀr turisterna finns och det finns försÀljare pÄ stranden, lÀngs vÀgen och utanför öns stora turistmagneter. Vissa försÀljare gör allt de kan för att sÀlja, tacka bestÀmt nej och visa inget intresse om du inte vill köpa nÄgot.

Prutning

Pruta bör man göra och stressa inte. Det Àr svÄrt att sÀga hur mycket man ska gÄ ned i pris i förhÄllande till vad försÀljaren vill ha. Om du Àr intresserad, försök skapa dig en uppfattning om vad du skulle vilja ge. Om försÀljaren inte gÄr med pÄ priset, dÄ Àr det upp till dig att avgöra huruvida du vill ha varan eller inte. Undvik dock att pruta pÄ restauranger och pÄ varor som redan har en prislapp.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Negril finns ett stort utbud av olika vattenaktiviteter att sysselsÀtta sig med, bland annat dykning och snorkling.

Reggae Marathon – halvmaraton till gungande reggae

I början av december intrÀffar en av Jamaicas största folkfester, Reggae Marathon. Reggae Marathon Àr ett halvmaraton som gÄr av stapeln lÀngs den lÄnga, fina stranden i Negril. Loppet brukar locka deltagare frÄn hela vÀrlden. Missa inte chansen att delta i ett av vÀrldens skönaste lopp. Om du inte vill springa sjÀlv kan du stÄ bredvid och heja till tonerna av gungande reggae.

The Hip Strip – uteliv i Montego Bay

The Hip Strip Àr en av mÄnga aktiviteter i Montego Bay. HÀr finns stadens bÀsta shopping och du hittar garanterat nÄgot att ta med hem. HÀr finns Àven flera bra lokala restauranger. Oavsett vilken tid du befinner dig pÄ gatan finns nÄgot att se eller göra. Ett av alla mÄsten Àr att se den fantastiska soluppgÄngen pÄ morgonen och att ta ett dopp i det kristallklara vattnet pÄ populÀra Doctor's Cave Beach. The Hip Strip har ocksÄ ett rikligt uteliv med pubar och barer med bÄde lokal och internationell publik.

Palace Multiplex – enda biografen i Montego Bay

Om du fÄtt nog av solen eller om dagen skulle bjuda pÄ regn Àr en passande aktivitet ett besök pÄ biografen. I Fair View Town Centre ligger Montego Bays enda biograf. Palace Multiplex visar filmer pÄ engelska och filmerna har vanligtvis premiÀr samtidigt som i USA.

Negril Lighthouse

I utkanten av Negril ligger den vackra gamla fyren Negril Lighthouse. Fyren har stÄtt sedan 1894 och ligger lÀngst ut pÄ en klippavsats i West End. Om du har ork i benen Àr ett tips att gÄ upp för de 103 trappstegen som leder upp till fyrens topp. VÀl dÀr uppe finner du en liten balkong som ger dig möjlighet att njuta av en spektakulÀr utsikt i alla fyra vÀderstreck. I fyren finns ocksÄ ett litet museum för den som Àr nyfiken och vill veta mer om dess historia.

Bob Marley Museum i Kingston

Ett tips Àr att besöka Bob Marley Museum i den jamaicanska huvudstaden Kingston. Museet ligger i det hus Marley köpte 1975 och bodde i till sin bortgÄng 1981. Sex Är efter hans död gjorde hans fru Rita Marley om huset till museum. Vid ett besök pÄ museet kan du se hur Bob Marley levde och beskÄda mÄnga av hans Àgodelar. Ett tips Àr att gÄ en av de guidade turer som ges. HÀr finns ocksÄ en souvenirbutik, en fotografiutstÀllning och ett café, 'Legend Café'.

Rundresa pÄ Jamaica med Ving

Ving erbjuder en rundresa pÄ Jamaica och rundresan Àr ett perfekt tips för den som vill uppleva sÄ mycket som möjligt av ön under semestern. Rundresan tar dig under en vecka till de mÄsten som finns pÄ Jamaica och du fÄr se öns stora sevÀrdheter, som Ocho Rios, Dunn's River Fall, Bob Marley Museum, Rick's Café och Seven Mile Beach. Bland mycket annat blir det besök i en kaffefabrik och ett romdestilleri. Efter en veckas rundresa pÄ Jamaica vÀntar en vecka med sol och bad pÄ resmÄlen Negril, Montego Bay eller Lucea.
Hur du tar dig runt
Det finns möjlighet att hyra bil pÄ plats i Negril. VÀrt att observera Àr att trafiken Àr intensiv och att Jamaica har vÀnstertrafik.

Taxi

I Negril finns möjlighet att ta sig runt med taxi. Antingen bestÀller du taxi eller vinkar in en direkt frÄn gatan. Taxibilarna saknar ofta taxameter och dÀrför Àr det bra att komma överens om priset i förvÀg.

Lokalbuss

De flesta bussturerna i Negril körs av minibussar. Det finns Àven större lokalbussar som bland annat trafikerar Montego Bay och Kingston.

Hur du tar dig runt pÄ Jamaica

AvgÄngarna med lokalbussarna Àr fÄ och du ser sÀllan skymten av en busshÄllplats eller tidtabell. Rekommendationen Àr att du tar en taxi om du vill ta dig frÄn hotellomrÄdet.

Taxi

De flesta av hotellen erbjuder nÄgon form av taxiservice och ofta kan du bestÀlla taxi i receptionen. Dessa taxibilar Àr nÄgot dyrare Àn om du tar en taxi frÄn gatan, dÄ hotellet tar ut en del av priset.
PÄ Jamaica Àr egentligen taxi ett kollektivt transportmedel och taxibilarna Àr vanliga bilar med röd registreringsskylt. Taxibilarna saknar ofta taxameter och det Àr dÀrför klokt att göra upp priset i förvÀg.
Slutdestinationen för taxibilarna stÄr pÄ sidan av bilen. Bilarna kör med andra ord inte dit du önskar, utan endast till slutdestinationen och tar upp samt slÀpper av passagerare lÀngs med vÀgen.

Pendelbuss

Vissa hotell erbjuder pendelbussar till nÀrliggande köpcenter och de flesta av bussturerna körs av minibussar. Det finns turer som Àr gratis och de som kostar. Om hotellet erbjuder denna service brukar det finnas information i receptionsomrÄdet. Om du vÀljer att ta bussen tillbaka till hotellet Àr det viktigt att du vet vilken tid Äterresan sker.
Fakta

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs under 90 dagar. För vistelse lÀngre Àn 90 dagar krÀvs visum. För mer information hÀnvisar vi till Jamaicas ambassad pÄ telefon +44 20 782 399 11.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa pÄ Jamaica.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se.

För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klÀdsel med lÄnga Àrmar och ben.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Jamaicanska dollar (JMD). US dollar Àr ocksÄ gÄngbart som betalningsmedel. Uttagsautomater och vÀxelkontor finns. Det gÄr Àven bra att vÀxla pengar pÄ en del hotell.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -7 timmar. Vintertid: svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs. Vissa elektriska apparater, till exempel rakapparater och hÄrtork fungerar inte alltid pÄ full effekt.

SprÄk

Engelska

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Negril