Se hotell (14)

Resor till Negril

Jamaica, Jamaica
Negril är berömt för sina vackra solnedgångar och sin fina strand, den berömda Seven Mile Beach.
Negril är en liten by på Jamaicas västligaste spets, hit ska du resa om du längtar efter sol och bad. Här delar man semestern mellan stranden och de utmärkta hotellen, och kanske man kryddar med en spännande utflykt eller två. För i Negril är det lugnt, det finns en handfull restauranger och barer, men det mest omtyckta kvällsnöjet är att njuta av den spektakulära solnedgången, som knappast blir vackrare än just här.

Strandliv i Negril

Negril är världsberömt för Seven Mile Beach, som med sin kritvita korallsand är en av Karibiens absolut finaste stränder. Här är det också relativt långgrunt, vilket gör att Negril passar extra bra för dig som reser med barn. På Long Bay Beach Park och Bloody Bay Beach är stämningen mer lokal, och vill du prova det jamaicanska köket är det hit du ska gå, för här finns det gott om strandrestauranger och barer. Söder om Seven Mile Beach ligger Rick's Café, där sandstranden övergår i en mer dramatisk kustlinje, ett eldorado för de som vill kasta sig ut i havet från de höga klipporna. Om klipporna verkar lite väl höga ligger ett bekvämt poolområde alldeles intill.

Hotell för alla smaker

I Negril finns hotell för alla. Vill du resa utan barn ska du välja något av våra hotell med åldersgräns, för en semester med en mer vuxen ton. Naturligtvis finns också barnvänliga hotell med vattenland, barnklubb och aktivitetsvärdar, där både vuxna och barn kan ha kul från morgon till kväll. Kanske bäst av allt: på de allra flesta av våra hotell ingår All Inclusive i priset, och alla ligger vid stranden så du kan ta ditt morgondopp så fort du vaknar. Ett exempel är Riu Negril, som har flera poolområden, All Inclusive och ett fint läge vid stranden i Bloody Bay.
Bra att veta
 • Fantastisk strand
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Hotell för vuxna
 • Hotell för familjer
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Negril

Stränder
Negril är känt för sina stränder, inte utan orsak. Här finns flera kilometer sandstrand och det är bara att vandra längs med vattnet till du hittar den plats som passar dig bäst.

Seven Mile Beach – paradisstranden i Negril

Seven Mile Beach, även kallad Negril Beach eller Long Beach, har gjort Negril världsberömt och har många gånger utnämnts till en av världens tio bästa stränder. Stranden är en av Karibiens finaste stränder med sin vita korallsand och om du adderar vackra solnedgångar till detta, förstår du varför stranden är ett populärt tillhåll. Seven Mile Beach erbjuder alla olika vattensporter du kan tänka dig och längs stranden ligger även de flesta hotellen, restaurangerna och barerna. Om du är shoppingsugen finns också en del souvenirstånd och försäljare längs stranden.

Bloody Bay Beach – stranden för en lugnare stund

Om du känner att du vill ha en lugnare upplevelse på stranden kan du besöka Bloody Bay Beach eller Long Bay Beach Park. På dessa stränder vistas vanligtvis fler lokalbor än på Seven Mile Beach. Stränderna underhålls inte i samma utsträckning som Seven Mile Beach och har därför något lägre standard. Dock är båda stränderna värda ett besök för den som vill koppla av en stund. Här finns även flera strandrestauranger och barer.

Rick's Café – stranden som bjuder på äventyr

För den som söker mer äventyrliga bad rekommenderas ett besök på Rick's Café söder om Seven Mile Beach. Här är naturen mer dramatisk och längs kustremsan finns många höga bergsklippor där den våghalsige kan kasta sig ut rakt från klipporna ner i vattnet. På Rick's Café finns ingen sandstrand, men som man förstår är detta paradiset för den som gillar klippdykning. Om klippdykning skulle kännas som en alltför stor utmaning finns även möjlighet att koppla av och bada i det poolområde som ligger vid Rick's Café.

Sol och bad på Jamaica

Jamaica erbjuder några av Karibiens finaste stränder. Här finns kilometerlånga stränder med barer och ett stort utbud av vattensporter som snorkling, dykning, katamaran och surfing. Det finns också mindre stränder för lite mer lugn och ro. På de flesta stränder finns solstolar och parasoll att hyra. Majoriteten av hotellen erbjuder gratis solstolar och parasoll för sina gäster, vilket framgår i hotellbeskrivningen.

Bra att veta

Om du ska utöva någon vattensportaktivitet så var uppmärksam. Var noga med att du alltid får flytväst och eventuell skyddsutrustning. Många försäkringsbolag klassificerar vattensport som en extremsport och kräver extra försäkringsskydd. Detta gäller främst vattenskoterkörning. För att vara på den säkra sidan bör du se över dina försäkringsvillkor.
Mat, dryck och nattliv
Det finns en del restauranger och barer, men utbudet är begränsat då majoriteten av hotellen i Negril är All Inclusive. Om du vill utforska det lokala restaurangutbudet är ett tips att ta en promenad längs stranden Seven Mile Beach. Här hittar du flera strandrestauranger där du kan äta enklare lunchrätter eller avnjuta en romantisk kvällsmiddag i vattenbrynet. Restaurangerna i Negril serverar både inhemsk mat och internationella rätter.

Maten på Jamaica

Maten på Jamaica är välkryddad och har ofta kött, kyckling, ris, frukt och bönor som bas. Fisk och skaldjur används också frekvent i den jamaicanska matlagningen. Ett måste att prova är den jamaicanska jerken. Jerk är kyckling, fläskkött eller fisk som kryddas med speciella kryddor för att få fram sin typiska smak. Maten grillas sedan över kol och serveras antingen som den är eller tillsammans med ris, frukt och en chutneyliknande sås. Till maten dricks gärna det lokala ölet Red Stripe. Annan populär mat på Jamaica är nationalrätten Ackee and Saltfish.

Mat och dryck på Jamaica

Jamaicansk mat har influenser från Spanien, Kina, Indien, Frankrike, England och Afrika. Maten som serveras på Jamaica är lika varierad som de kulturer som kommit till ön under åren. Många av hotellen erbjuder typisk jamaicansk mat i sina bufféer och menyer, men också mer internationellt kända rätter. Passa på att utmana smaklökarna och smaka dig runt på Jamaica.

Nationalrätter på Jamaica

Jamaicas nationalrätt är Ackee and Saltfish. Ackee är en frukt som är typisk för Jamaica och kom till ön från Västafrika med ett slavfartyg i slutet av 1700-talet. Frukten tillagas med grönsaker och serveras tillsammans med den salta torsken. Maten är en god kombination av sött och salt. Ackee hittas vanligen i hotellens frukostbuffé och kan lätt förväxlas med äggröra.

Andra traditionella maträtter

Annan traditionell mat på Jamaica är bland annat getkött med curry, olika pajer, oxsvans med bondbönor och konserverat kött med kål. Det jamaicanska kökets stolthet är ändå 'jerk', som nästan alltid är kyckling eller fläskkött. Många av restaurangerna på Jamaica serverar någon typ av jerk och faller det i smaken, finns kryddblandningen att köpa med hem och använda i maten.

Dryck

Av de frukter och grönsaker som finns på ön gör man olika typer av juicer. Vanligast är mangojuice och olika melonjuicer. Jamaicas stolthet i dryckesform är Ting som är en kolsyrad grapefruktdryck samt den lokala ölen Red Stripe som ofta dricks till maten.
Nattlivet i Negril är begränsat och består främst av mindre barer. Många restauranger och hotell har liveband och andra uppträdanden kvällstid. Längs Seven Mile Beach finns flera barer där du kan njuta av en drink i sanden eller dansa till tonerna av reggae i vattenbrynet. Om du vill försäkra dig om att få ut det bästa möjliga av Negrils utbud rekommenderar vi dig att besöka Negril runt någon av de större högtiderna eller i samband med de evenemang som anordnas. Om du vill ha mer spektakulära ställen är ett tips att åka längs West End Road, där hittar du en del hotellbarer och häftiga tillhåll som exempelvis Rick's Café.

Rick's Café

Legendariska Rick's Café är ett måste om du är på besök i Negril. Baren ligger vackert belägen ute på de dramatiska klipporna längs West End Road och var Negrils första offentliga bar/restaurang när den öppnade i mitten av 1970-talet. Numera är Rick's Café en lokal mötesplats för både turister och lokalbefolkning och under de amerikanska vårlovet 'Spring Break' fylls stället av semestrande ungdomar. Baren har blivit berömd för sina vackra solnedgångar, men är kanske mest omtalad för de spektakulära hopp som sker från de höga klipporna rakt ner i vattnet. I baren kan du köpa en kall jamaicansk öl eller en tropisk drink och dansa till de gungande reggaetonerna.

Margaritaville

Margaritaville är den populära utomhusbaren på Seven Mile Beach där både familjer och ungdomar kan känna sig hemma. På kvällen förvandlas utomhusbaren till ett trevligt tillhåll för den som vill ta en drink, umgås eller dansa. Margaritaville erbjuder allt från restaurang och bar till tv-skärmar och vattentrampoliner. I stort sett varje kväll anordnas olika evenemang och temakvällar.

Att tänka på

När du vistas ute nattetid på Jamaica är det bra att vara uppmärksam på omgivningen. Gå gärna tillsammans med sällskap du känner väl och tacka vänligt men bestämt nej till de personer som erbjuder narkotika. Det är bra att inte ha alltför värdefulla saker med sig och skulle du behöva hjälp kan du alltid vända dig till ordningsvakt eller turistpolis. Du känner igen dem på deras vita hatt eller hjälm.
Shopping
Shoppingen i Negril utgörs främst av ett mindre antal butiker och souvenirstånd, i övrigt är shoppingutbudet begränsat. Det finns även mindre köpcentrum som The Time Square Mall. Vid The Time Square Mall finns några souvenirbutiker där du kan hitta allt från enklare elektronik till vykort, strandkläder och Jamaica Blue Mountain-kaffe. I området finns också flera marknader och populära inköp är rom, kaffe, konst, souvenirer och smycken. Om du är ute efter hantverk eller jamaicansk konst är ett tips att besöka Negril Crafts Market. Marknaden ligger i södra änden av Seven Mile Beach och har öppet varje dag.

Shopping på Jamaica

Jamaica erbjuder inte så mycket kommersiell shopping, majoriteten av butikerna och affärerna är privatägda. Utbudet är därför väldigt lokalt och det finns en del spännande souvenirer och presenter att köpa på ön.
Shoppingen finns där turisterna finns och det finns försäljare på stranden, längs vägen och utanför öns stora turistmagneter. Vissa försäljare gör allt de kan för att sälja, tacka bestämt nej och visa inget intresse om du inte vill köpa något.

Prutning

Pruta bör man göra och stressa inte. Det är svårt att säga hur mycket man ska gå ned i pris i förhållande till vad försäljaren vill ha. Om du är intresserad, försök skapa dig en uppfattning om vad du skulle vilja ge. Om försäljaren inte går med på priset, då är det upp till dig att avgöra huruvida du vill ha varan eller inte. Undvik dock att pruta på restauranger och på varor som redan har en prislapp.
Sport och Träning
I Negril finns ett stort utbud av olika vattenaktiviteter som bland annat dykning och snorkling.

Reggae Marathon – halvmaraton till gungande reggae

I början av december inträffar en av Jamaicas största folkfester, Reggae Marathon. Reggae Marathon är ett halvmaraton som går av stapeln längs den långa, fina stranden i Negril. Loppet brukar locka deltagare från hela världen. Missa inte chansen att delta i ett av världens skönaste lopp. Om du inte vill springa själv kan du stå bredvid och heja till tonerna av gungande reggae.
Aktiviteter och sevärdheter
I Negril finns ett bra utbud av olika aktiviteter och utflykter att sysselsätta sig med.

The Hip Strip – uteliv i Montego Bay

The Hip Strip är en av många aktiviteter i Montego Bay. Här finns stadens bästa shopping och du hittar garanterat något att ta med hem. Här finns även flera bra lokala restauranger. Oavsett vilken tid du befinner dig på gatan finns något att se eller göra. Ett av alla måsten är att se den fantastiska soluppgången på morgonen och att ta ett dopp i det kristallklara vattnet på populära Doctor's Cave Beach. The Hip Strip har också ett rikligt uteliv med pubar och barer med både lokal och internationell publik.

Palace Multiplex – enda biografen i Montego Bay

Om du fått nog av solen eller om dagen skulle bjuda på regn är en passande aktivitet ett besök på biografen. I Fair View Town Centre ligger Montego Bays enda biograf. Palace Multiplex visar filmer på engelska och filmerna har vanligtvis premiär samtidigt som i USA.

Negril Lighthouse

I utkanten av Negril ligger den vackra gamla fyren Negril Lighthouse. Fyren har stått sedan 1894 och ligger längst ut på en klippavsats i West End. Om du har ork i benen är ett tips att gå upp för de 103 trappstegen som leder upp till fyrens topp. Väl där uppe finner du en liten balkong som ger dig möjlighet att njuta av en spektakulär utsikt i alla fyra väderstreck. I fyren finns också ett litet museum för den som är nyfiken och vill veta mer om dess historia.

Bob Marley Museum i Kingston

Ett tips är att besöka Bob Marley Museum i den jamaicanska huvudstaden Kingston. Museet ligger i det hus Marley köpte 1975 och bodde i till sin bortgång 1981. Sex år efter hans död gjorde hans fru Rita Marley om huset till museum. Vid ett besök på museet kan du se hur Bob Marley levde och beskåda många av hans ägodelar. Ett tips är att gå en av de guidade turer som ges. Här finns också en souvenirbutik, en fotografiutställning och ett café, 'Legend Café'.
Hur du tar dig runt
Det finns möjlighet att hyra bil på plats i Negril. Värt att observera är att trafiken är intensiv och att Jamaica har vänstertrafik.
I Negril finns möjlighet att ta sig runt med taxi. Antingen beställer du taxi eller vinkar in en direkt från gatan. Taxibilarna saknar ofta taxameter och därför är det bra att komma överens om priset i förväg. Det är även möjligt att åka buss och de flesta bussturerna i Negril körs av minibussar. Det finns även större lokalbussar som bland annat trafikerar Montego Bay och Kingston.

Hur du tar dig runt på Jamaica

Avgångarna med lokalbussarna är få och du ser sällan skymten av en busshållplats eller tidtabell. Rekommendationen är att du tar en taxi om du vill ta dig från hotellområdet.

Taxi

De flesta av hotellen erbjuder någon form av taxiservice och ofta kan du beställa taxi i receptionen. Dessa taxibilar är något dyrare än om du tar en taxi från gatan, då hotellet tar ut en del av priset.
På Jamaica är egentligen taxi ett kollektivt transportmedel och taxibilarna är vanliga bilar med röd registreringsskylt. Taxibilarna saknar ofta taxameter och det är därför klokt att göra upp priset i förväg.
Slutdestinationen för taxibilarna står på sidan av bilen. Bilarna kör med andra ord inte dit du önskar, utan endast till slutdestinationen och tar upp samt släpper av passagerare längs med vägen.

Pendelbuss

Vissa hotell erbjuder pendelbussar till närliggande köpcenter och de flesta av bussturerna körs av minibussar. Det finns turer som är gratis och de som kostar. Om hotellet erbjuder denna service brukar det finnas information i receptionsområdet. Om du väljer att ta bussen tillbaka till hotellet är det viktigt att du vet vilken tid återresan sker.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Jamaicanska dollar (JMD). US dollar är också gångbart som betalningsmedel. Uttagsautomater och växelkontor finns. Det går även bra att växla pengar på en del hotell.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -7 timmar. Vintertid: svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs. Vissa elektriska apparater, till exempel rakapparater och hårtork fungerar inte alltid på full effekt.

Språk

Engelska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

17-22 timmar med reguljärflyg från Stockholm, beroende på flygrutt.

Så reser du hit

Med Vings reguljära flygresor kan du resa till Negril med valfri reslängd året runt.

Flyget landar på flygplatsen utanför Montego Bay.
Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
29°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
29°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • mars
29°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
30°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
30°25°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • augusti
31°25°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • september
31°25°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • oktober
31°25°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • november
31°24°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
30°23°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Negril
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.