Se hotell (3)

Resor till Hurghada

I Hurghada väntar en resa med både golf och dykning, och så klart de fantastiska stränderna, spännande utflykter och hotell med All Inclusive!

Hurghada är idag en av Egyptens populäraste badorter med hundratals hotell och ett stort utbud av restauranger, caféer och barer. Läget är i det närmaste idealiskt, direkt vid Röda havets solvarma stränder och till några av världens främsta sevärdheter kan du resa med buss: Sfinxen, Pyramiderna i Kairo, Karnaktemplet och Konungarnas dal i Luxor. Men det är främst tack vare havet, de fantastiska stränderna och dess pålitliga sol som allt fler väljer att resa på semester till Hurghada

Hurghada

Hurghada är en ca fyra mil långsmal semesterort uppbyggd längs kusten. Det finns ingen strandpromenad, då stränderna ägs av hotellen eller vissa restauranger. Orten är uppdelad i tre olika områden: El Dahar (downtown), som ligger längst norrut, och sedan Sekalla och New Hurghada längst i söder. Det är lätt och billigt att resa med minibuss eller taxi mellan de olika områdena. El Dahar är den gamla, mer genuina delen av Hurghada där bland annat en av Hurghadas största moskéer, marknaden och de bästa basarområdena ligger. Här säljs allt från kryddor och vattenpipor till sjalar, kläder och souvenirer. Det är hit du ska resa för att göra de riktigt bra fynden eller för att uppleva en gnutta av det riktiga Egypten med levande kycklingar, traditionell egyptisk klädsel och högljudda försäljare. Mest liv och rörelse är det på kvällen. Sekalla räknas som Hurghadas centrum. Längs huvudgatan ligger många butiker och restauranger. Här finns också flera internationella matkedjor samt lite finare egyptiska caféer och matställen. I Sekalla finner du också Hurghadas bästa nattliv och den Nya Marinan. Marinan är ett finare område med bra restauranter, en mysig promenadgata och barer där det ofta spelas levande musik på helgerna. New Hurghada är området där de stora hotellkomplexen ligger. New Hurghada är den största stadsdelen, räknat till ytan. Här finner du bland annat shoppingcentret Senzo Mall, med flera bra butiker och lekland for barn.

Sol och bad i Hurghada

I Hurghada finns ett halvdussin namngivna stränder, med all tänkbar service och massor av sol och salta vågor. Staden kallas gärna "Dykarnas Mecka", tack vare det klarblå varma vattnet och det enastående rika växt- och djurlivet, som ofta kan upplevas även när man bara promenerar i vattnet. Om du känner för att resa dig ur solstolen för att göra ett uppehåll i solandet finns det mycket att välja på: båtturer, snorkelturer, "submarine", dykning och dykkurser, vindsurfing, jeepsafari och bowling. En trevlig sysselsättning efter en dag på stranden är att besöka stadsdelarna El Dahar och Sekalla för att se mer av det lokala folklivet.

Barnvänliga hotell på stranden i Hurghada

Vi erbjuder flera riktigt bra och barnvänliga hotell i Hurghada, som till exempel Grand Resort eller Siva Grand Beach. Bägge två är stora, snygga hotell där du får en semester med fokus på familjen. Här finns också härliga poolområden, gott om sällskapsutrymmen och underhållning för både stora och små. Självklart kan du också boka en resa där All Inclusive ingår i priset.

Bra att veta
 • Familjehotell
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Solsäkert
 • Fina stränder
 • Bra dykning
 • Spännande utflykter
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Hurghada

Väder
 • januari
20°9°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • februari
21°10°
8
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • mars
24°12°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • april
28°15°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • maj
32°18°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
35°21°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
36°23°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
36°23°
12
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
33°22°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
31°19°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
27°16°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
22°11°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
Stränder
Hurghada är idag en av Egyptens populäraste badorter och att fler och fler av Vings gäster väljer att resa hit är egentligen inte så konstigt. Läget är perfekt, direkt vid Röda havets vackra stränder. Det kristallklara vattnet och de stora korallreven har även gjort området mycket populärt bland dykare och snorklare. En annan fördel med resmålet är vädret, solen sviker väldigt sällan Egypten. Här finns ingen strandpromenad då Hurghada är uppbyggt längs med en cirka fyra mil långsmal kustremsa. De flesta hotell har privata stränder med egna solstolar, parasoller och diverse vattensporter. Om du skulle vilja besöka en strand på ett annat hotell än de du bor på, går det bra genom att betala en avgift. Det finns också ett fåtal "allmänna" stränder dit egyptierna själva går och på dessa finns inga faciliteter, du måste dessutom betala inträde till dessa. Om du vill göra ett uppehåll i solandet för andra strandaktiviteter finns det mycket att välja på, bland annat båtturer, snorkelturer, "submarine", dykning och dykkurser, vindsurfing, jeepsafari samt bowling. Gillar du ha variation eller känner för att bara se något nytt, finns ett antal andra trevliga stränder att åka till.

Old Vic Beach

Old Vic Beach är en sandstrand i New Hurghada och ligger nära Marriott hotell. För att få besöka stranden måste du betala inträde, men avgiften inkluderar solstol och parasoll. Här finns också olika vattensporter.

Sharm el Naga – paradisstrand för snorkling

Cirka fem mil söder om Hurghada ligger stranden Sharm el Naga. Stranden är perfekt för dig som vill snorkla från land – för precis utanför stranden väntar revet. Här finns volleybollnät och även uthyrning av handdukar och snorklingsutrustning. För att få besöka stranden behöver du betala inträde hit kan du ta dig på egen hand med minibuss eller taxi.

Hotell Zahabias strand - korallrev utanför hotellet

Ett av de få hotell i Hurghada som har bra snorklingsmöjligheter vid korallrev direkt från stranden är Zahabia. Om du vill få tillgång till stranden för att snorkla på egen hand behöver du betala inträde.

Mangroovy Beach – fin och långgrund sandstrand

Mangroovy Beach i El Gouna är en mycket fin och långgrund sandstrand som ligger cirka 20 kilometer norr om Hurghada. På stranden finns bra faciliteter med solstolar och parasoll. Det finns också flera vattensportcenter att prov på, bland annat kitesurfing samt hyra utrustning. Även på till denna strand behöver du betala inträde och då ingår solstol och parasoll.

Dream Beach

Dream Beach Club ligger i närheten av Marriott hotell och här finns både strand och badbrygga. Koppla av till härlig loungemusik och köp något att äta och dricka. Här finns även ett spa och ett träningscenter. För att få besöka stranden behöver du betala inträde och då ingår handduk och solstol.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa till Hurghada med Vings charterresor i vinterhalvåret.

Flygen landar på flygplatsen i Hurghada.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Hurghada. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker med buss eller minibuss beroende på antal gäster. Restiden från flygplatsen i Hurghada till ditt hotell är ca 15-20 minuter (5-8 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
De flesta hotell har bra à la carte-restauranger. Det finns även ett stort utbud av restauranger i Sekalla, samt några i New Hurghada och i El Dahar. Priserna ligger förhållandevis lågt, så du får mycket mat för pengarna. Hotellen håller ofta en högre prisnivå än de lokala restaurangerna. Alkohol finns att köpa i taxfreebutikerna samt på restauranger, men inte i vanliga butiker. Du kan köpa både importerad och egyptisk alkohol. Tag med passet och handla inom 48 timmer efter din ankomst till Egypten.
I Hurghada hittar du restauranger som serverar traditionella rätter som falafel, kebab och fuul såväl som internationella rätter från världens hörn. Det finns restauranger i alla prisklasser och det är vanligt att man ger 10 procent i dricks.

Mat och dryck i Egypten

Egypten är kanske inget känt "matland", som till exempel Italien, Frankrike eller Thailand. Det inhemska köket baseras på bröd, bönor och grönsaker. Till detta serveras vanligtvis fisk, kyckling eller nötkött. Eftersom större delen av befolkningen är muslimer finns inget griskött på menyerna. Undantag finns visserligen, finare restauranger och stora hotell serverar ibland griskött. Priserna ligger förhållandevis lågt, så du får mycket för pengarna.

Typiska egyptiska maträtter

Fuul
Favabönor, tillagade med olja, citron, salt, kött, ägg och lök för att krydda till det hela. Fuul serveras i en portionsskål och äts ihop med bröd och grönsaker.

Ta´amiya
En blandning av kikärtor och kryddor som steks ihop till små bullar, detsamma som det vi hemma kallar falafel. Om man lägger fuul och ta´amiya tillsammans med tomater i ett pitabröd, har man ett utmärkt snack eller lättare lunch.

Tahina
En dip av sesamfrön, olja, vitlök och citron som kan läggas på pitabröd, som tillbehör till en varmrätt eller som sås på ta´amiya
....

Kofta
Malet kött, blandat och stekt med kryddor - ser ut som avlånga köttbullar och kan vara ganska kryddstarka. Kofta kallas även shish kebab.

Kebab
Detsamma som kofta, men köttet är inte malet utan skuret i tunna strimlor.

Firakh
Kyckling som oftast äts grillad tillsammans med grönsaker. Kan även ätas som gryta med tomatsås och grönsaker.

Molokhiyya
En av de få, äkta egyptiska rätterna – det är en grön tjock soppa som är gjord på bladgrönsaker, ris och vitlök. Soppans bas utgörs oftast av kyckling eller nötkött.

Dryck i Egypten

De flesta drycker som finns hemma finns även här: Läskedrycker, juice, kaffe, te etc. Vad gäller alkoholhaltiga drycker finns de att köpa överallt där det finns turister. Det vill säga på de flesta barer, restauranger och hotell. Kom dock ihåg att Egypten är ett muslimskt land, där huvuddelen av befolkningen inte dricker alkohol. Priserna kan därför vara relativt höga på grund av höga skatter på import.

Fruktjuice
Frukt- och grönsaksjuicer finns att köpa i alla de slag (lite beroende på säsong) i små kiosker, på caféer, restauranger, hotell och barer
....

Öl
Det finns fyra lokala märken: Meister, Sakkara, Stella och Luxor. Dessutom kan man få tag på Heineken, som licensbryggs i Egypten. De flesta hotell har även ett utbud av importerade ölmärken. De är dock betydligt dyrare än de lokala.

Vin
Det finns ett antal egyptiska röda och vita viner. Populärt är bland annat Grand Marquis, ett halvtorrt vitt vin, Omar Khayyam, ett torrt rött vin och det röda Obelisque. Grand Marquis räknas som ett bra vin och finns både som vitt, rött och rosé. De lokala vinerna har utvecklats mycket under de senaste åren och är högst drickbara. Ett tips är att börja med att beställa ett glas innan du beställer in en hel flaska.

Sprit
De flesta välkända spritmärkena finns att köpa i taxfreebutiker (måste dock göras under dina första 48 timmar) och på de stora hotellen och restaurangerna. Egyptierna gör också egna blandningar av t.ex. whisky och gin, men det är inte äkta vara. Kom ihåg passet om du ska handla taxfree.

Te och kaffe
I Egypten dricker man mycket te och kaffe. Det är de två drycker som toppar den egyptiska dryckeslistan. Shay, eller te, serveras i glas. Traditionellt läggs tebladen i vattnet när det kokar. Detta görs för att få ut den bästa smaken. Teet dricks med mycket socker, vanligtvis 2–3 stora teskedar till ett glas, men ofta får man sockret vid sidan om. De vanligaste tesorterna är Yellow label och pepparmintste.

Ahwa, eller kaffe, kan serveras på två vis. Det ena är turkiskt kaffe och det andra är vanligt nescafé. Det turkiska kaffet ska vara "svart som natten och sött som kärleken". Det dricks ur små porslinskoppar och är väldigt starkt. Ibland kryddat med kardemumma. Kaffet innehåller mycket socker då det kokas tillsammans med socker. Oftast erbjuds ändå socker vid sidan om.

Dricksvatten

Alla områden en bit från floden Nilen har problem med vattenförsörjningen och detta är ett av de stora projekt som Egypten arbetar med. De flesta hotell har vattenledningar direkt till hotellet, men de flesta privata hus hämtar fortfarande vatten med tankbil. Det är därför inte ovanligt med vattenavbrott och kvaliteten på vattnet är inte alltid så bra. Delar av kranvattnet i Hurghada kommer från Röda havet och har genomgått avsaltning och filtrering. Detsamma gäller för Luxor och Assuan, men här kommer vattnet från Nilen. Du bör aldrig dricka kranvatten som inte är kokt. Om du är känslig, använd flaskvatten även när du borstar tänderna.
Egypten har inte samma intensiva nattliv som turistorterna vid Medelhavet och kvällsunderhållning anordnas på de flesta hotellen. Men det finns ändå ett hyfsat utbud av barer och klubbar här och det bästa nattlivet i Hurghada hittar du i Sekalla. Vid nya marinan i Sekalla ligger flera trevliga barer och på vissa spelas livemusik och erbjuder möjligheten att sjunga karaoke. Här öppnar klubbarna vanligtvis runt klockan 22.00.

Egyptiska caféer – ett populärt kvällsnöje

Ett populärt kvällsnöje, inte minst bland egyptierna själva, är att sätta sig på ett egyptiskt café, eller coffee shop som man säger här. Oftast sitter man på mattor på sanden och serveras te eller kaffe och en vattenpipa. Vattenpiporna kan beställas i en mängd olika smaker. I Hurghada finns gott om coffeeshops, framför allt i Sekalla.
Shopping
I Hurghada finns mycket varierad shopping – på den lokala marknaden, souken, i små butiker, i basaren, i en vanlig supermarket eller i stans taxfreebutiker. De flesta affärer är små och öppettiderna varierar och den vanligaste typen av butiker i Hurghada är basarbutiker. I dessa butiker bör du alltid försöka pruta, men det finns också butiker med fasta priser, som olika märkesbutiker. I matbutiker och på apotek prutar man dock inte.

Souken i Hurghada

På arabiska heter marknad souk och är ett typiskt inslag i alla städer, stora som små. Hurghadas souk ligger i stadsdelen El Dahar (downtown) och är öppen varje dag så länge solen är uppe. Vill du handla frukt och grönsaker är det bästa att komma dit på morgonen, när allting är fräscht. Hit tar du dig enklast med taxi. Bestäm alltid taxipriset i förväg för att slippa överraskningar, resan till El Dahar kan annars bli dyr. Ett billigare alternativ är minibuss.

Senzo Mall

Ett shoppingcenter med många olika butiker som ligger i New Hurghada i närheten av Sunrise Mamlouk Palace hotell. Här hittar du ett flertal skobutiker, några underklädesbutiker samt märkesbutiker som Adidas, Levis, Quicksilver, Calvin Klein. Här finns också leksaksbutiker, Radio Shack, Accesorize och en food court. I Senzo Mall finns även en stor supermarket.

Supermarkets

Nästan alla de större hotellen har en egen minimarket, men det finns också några större supermarkets i Sekalla, downtown och New Hurghada. Här kan du handla matvaror, hygienartiklar, dryck, vatten med mera.

Basar

I basarerna finner du lokala specialiteter. Det största och bästa basarområdet ligger i samma stadsdel som souken, i Al Dahar, fast på andra sidan vägen. Här kan du fynda bland vattenpipor, papyrus, mässing, magdansartiklar, kryddor m.m. Försäljarna är väldigt påflugna och gör nästan vad som helst för att få dig in i just deras butik. Håll bara huvudet kallt och visa inte för stort intresse om du inte har tänkt köpa något. Om du vill göra en affär – se till att pruta ordentligt.

Varor från Egypten

Egypten är ett fantastiskt shoppingland om du är ute efter mattor, papyrus, smycken, alabaster, träsniderier och liknande.

Bomull
Egyptisk bomull är världens bästa och det märks på kvalitén på deras t-shirts.

Papyrus
De gamla egyptierna utvecklade skrivandet och målandet på papyrus till en konst. Än i dag lever traditionen vidare. Handmålade papyrus med diverse olika faraoniska motiv hittar du överallt – i hotellshoppen, på souken och längs alla större turiststråk
.... Kvalitén och priset varierar dock och se upp för den maskintryckta varianten.

Parfymessens
Många av de kända franska parfymmärkena hämtar själva essensen från Egypten. Hoppa över de dyra mellanhänderna och blanda din egen parfym. Gå gärna runt till flera olika försäljare innan du bestämmer dig. Kvaliteten är olika, liksom priserna, och se till att pruta.

Guld
Egypten är ett av världens guldrikaste områden. Här kan du köpa bra guld, 18 karat till riktigt bra priser. Se dock till att gå till en seriös butik. En av de bästa heter El Christiano Giorgios och ligger i Grand Mall vid hotell Grand Resort i New Hurghada.

Vattenpipor (shishas)
Vattenpipor finns i alla möjliga varianter och färger. Gå till en riktig shishabutik om du vill vara säker på att få en av bra kvalitet. Kontrollera också att alla delar medföljer och att du förstått hur shishan fungerar. Oftast får du en rulle kol och ett paket tobak med på köpet, men passa på att köpa med dig mer hem. Både kol och tobak kan du köpa billigt på de flesta basarer och i supermarkets.

Shopping i Egypten

Egypten är ett fantastiskt shoppingland om du är ute efter mattor, papyrus, smycken, alabaster, träsniderier etc. Däremot finns här få internationella klädbutiker eller modekedjor. De bästa fynden gör du istället i de gamla stadsdelarna eller en bit utanför städerna, på marknader och basarer. Glöm inte att pruta. I regel kan man säga att du gör ett bra köp om du får ner priset med 50 procent. Generellt är butikerna i turistområdena öppna kl. 10.00-22....00. Under fredagar håller vissa butiker stängt. De allra flesta basarer och turistbutiker är däremot öppna.

Försäljare i Egypten kan många gånger vara ganska påstridiga. Många ropar efter dig, säger att de vill ställa en fråga, undrar från vilket land du kommer - allt för att få dig att stanna upp och komma in i deras butik. Om du går in vill de kanske bjuda på te och lovar att du inte behöver köpa något, bara titta! I början kan det vara lite jobbigt, men man vänjer sig snabbt. Detta är helt enkelt egyptiernas försäljningsteknik. Ett tips är att inte svara eller inleda ett samtal om man inte är intresserad av att köpa något.

Antikviteter

Om du vill köpa med dig något historiskt föremål från Egypten måste du söka tillstånd hos myndigheterna om föremålet är autentiskt. Det är nämligen förbjudet att föra ut saker av historiskt värde ur landet.

Försäljare

Försäljare i Egypten kan många gånger vara ganska påstridiga. Många ropar efter dig, säger att de vill ställa en fråga, undrar från vilket land du kommer - allt för att få dig att stanna upp och komma in i deras butik. Om du går in vill de kanske bjuda på te och lovar att du inte behöver köpa något, bara titta. I början kan det vara lite jobbigt, men man vänjer sig snabbt. Detta är helt enkelt egyptiernas försäljningsteknik. Ett tips är att inte svara eller inleda ett samtal om man inte är intresserad av att köpa något.

Utförselförbud

Om du vill köpa med dig något historiskt föremål från Egypten måste du söka tillstånd hos myndigheterna om föremålet är autentiskt. Det är nämligen förbjudet att föra ut saker av historiskt värde ur landet.

Taxfree

Inom 48 timmar efter ankomsten till Egypten kan du handla taxfreevaror i speciella taxfreebutiker, glöm inte passet! Hör med oss var närmaste butik finns.
Aktiviteter och sevärdheter
Förutom dykning och snorkling och en mängd olika strandaktiviteter, finns även ridning och bowling

Dykning och snorkling

Hurghada kallas gärna för "Dykarnas Mecka" och detta är tack vare det klarblåa och varma vattnet. Även det enastående rika växt- och djurlivet, som ofta kan upplevas även om du bara promenerar i vattnet, bidrar till ett paradis för dykning och snorkling.

Strandaktiviteter

Om du känner att du vill göra något annat än att sola finns en hel del aktiviteter att göra på stränderna i Hurghada. Du kan prova på båtturer, snorkelturer, "submarine", dykning och dykkurser, vindsurfing, jeepsafari och bowling. En trevlig sysselsättning efter en dag på stranden är att besöka stadsdelarna El Dahar och Sekalla för att se mer av det lokala folklivet.
Några av världens främsta sevärdheter: Sfinxen, Pyramiderna i Kairo, Karnaktemplet och Konungarnas dal i Luxor ligger endast en bussresa bort.
Hur du tar dig runt

Minibuss

Minibussar finns i mängder och kör skytteltrafik dygnet runt mellan de olika stadsdelarna. Detta kollektiva transportmedel är dessutom det billigaste sättet att ta sig runt på i Hurghada. Vill du åka med ställer du dig bara vid sidan av vägen och vinkar. Fråga inte om priset i förväg. När du ska kliva av ger du bara pengarna till föraren eller hans medarbetare som sitter vid dörren. Ha alltid jämna pengar med dig. Minibussarna kan också användas som taxi, dvs. att bussen kör direkt dit du ska utan att plocka upp andra passagerare.

Taxi

Taxi är också ett smidigt sätt att transportera sig på. För säkerhetsskull är det bra om du försöker komma överens om pris med chauffören innan du kliver in i bilen. Betala aldrig förrän du kommit fram och var extra uppmärksam på sedlarnas valör när du betalar, så att du inte råkar ut för det vanliga tricket där chauffören försöker lura dig genom att säga att du har förväxlat 50 piaster (öre) med 50 EGP.

Buss

Busstationen i Hurghada ligger i El Dahar och varje bussbolag har ofta sin egen busstation. Härifrån kan du åka buss till bland annat Kairo, Luxor och Assuan. Bussarnas standard varierar från bussbolag till bussbolag, ju dyrare biljett desto högre standard. Bussarna har begränsat antal platser för turister, därför lönar det sig att köpa biljetten i god tid för att vara säker på att få en plats.

Flyg

Egyptens största flygbolag heter Egyptair och tillhör Star Alliance. De har dagliga flygningar från Hurghada till Kairo och Sharm el Sheikh. Priserna varierar och det finns två Egyptairkontor i Hurghada. Du kan också boka biljetter online några dagar före din avresa.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Turistvisum krävs och gäller i 30 dagar. Kostnaden för visumet är 25 USD och ingår i resans pris för Vings charterresor. Visumet fås vid ankomst till landet i form av ett frimärke i passet. Observera att det kan ta lite tid med visum och bagage. För mer information hänvisar vi till Egyptens ambassad på telefon 08-459 98 70.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Egypten.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Egyptiska pund (EGP). Gångbar valuta på resmålet är EGP och euro. Vings utflykter betalas med euro, i övrigt ger EGP något bättre växlingskurs. Uttagsautomater och banker finns i alla stadsdelar. Observera att det inte går att växla skandinaviska valutor i Egypten.

Tidsskillnad

+ 1 timme

El

220 V

Språk

Arabiska och engelska

Övrigt

Taxfreeutbudet på flygplatsen är begränsat. Drickssystemet är utbrett, det är vanligt att lämna några egyptiska pund i dricks. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Hurghada är ett utmärkt resmål för en familjesemester. Stränderna är oftast långgrunda, hotellen välutrustade och det är ganska billigt, både att äta och dricka. Dessutom älskar egyptierna barn, så bli inte rädd om någon kommer fram och klappar din linblonda krabat på huvudet. De vill bara väl.

Om ni väljer något av de större hotellen (Resorts), erbjuder de allra flesta lekplatser och olika aktiviteter för barn. Dock kan det vara bra att veta att vissa delar av staden inte är speciellt barnvagnsvänlig då det förekommer höga kanter, halvfärdiga trottoarer och mycket trafik.

Att göra för barn

I Senzo Mall i New Hurghada, i närheten av Sunrise Mamlouk Palace, ligger ett lekland och en spelhall som brukar uppskattas av barnen.

På restaurang med barn

I Hurghada är det inga problem att ta med sig barn på restaurang. Även de finare restaurangerna erbjuder oftast barnstolar och barnvänlig mat.

Barnmat och blöjor

Barnmat och blöjor finns att köpa i de flesta större mataffärer, dock inte i de minimarkets som ligger i anslutning till hotellen. Jämfört med Sverige är sortimentet på burkmat, mjölkpulver och välling mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. Barnmat och blöjor kan även finnas på apoteket men då är det till högre priser än på andra ställen.
SÖK DIN RESA TILL Hurghada
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.