Se hotell (3)

Resor till Hurghada

I Hurghada väntar en resa med både golf och dykning, och så klart de fantastiska stränderna, spännande utflykter och hotell med All Inclusive!
Hurghada är en av Egyptens populäraste badorter med hundratals hotell och ett bra utbud av restauranger, caféer och barer.Här bor du vid Röda havets solvarma stränder och till några av världens främsta sevärdheter kan du resa med buss: Sfinxen, Pyramiderna i Kairo, Karnaktemplet och Konungarnas dal i Luxor. Men det är främst tack vare havet, de fantastiska stränderna och dess pålitliga sol som allt fler väljer att resa på semester till Hurghada.

Hurghada

Hurghada är en cirka fyra mil långsmal semesterort uppbyggd längs kusten. Det finns ingen strandpromenad, då stränderna ägs av hotellen eller vissa restauranger. Orten är uppdelad i tre olika områden: El Dahar (downtown), som ligger längst norrut, och sedan Sekalla och New Hurghada längst i söder. Det är lätt och billigt att resa med minibuss eller taxi mellan de olika områdena.

El Dahar är den gamla, mer genuina delen av Hurghada där bland annat en av Hurghadas största moskéer, marknaden och de bästa basarområdena ligger. Här säljs allt från kryddor och vattenpipor till sjalar, kläder och souvenirer. Det är hit du ska resa för att göra de riktigt bra fynden eller för att uppleva en gnutta av det riktiga Egypten med traditionell egyptisk klädsel och livliga försäljare. Mest liv och rörelse är det på kvällen.

Sekalla räknas som Hurghadas centrum. Längs huvudgatan ligger butiker och restauranger. Här finns också flera internationella matkedjor samt egyptiska caféer och matställen. I Sekalla finner du också Hurghadas bästa nattliv och den Nya Marinan. Marinan är ett finare område med restauranger, en promenadgata och barer där det ofta spelas levande musik på helgerna.

New Hurghada är området där de stora hotellkomplexen ligger. New Hurghada är den största stadsdelen, räknat till ytan. Här finner du bland annat shoppingcentret Senzo Mall, med flera butiker och lekland for barn.

Sol och bad i Hurghada

I Hurghada finns ett halvdussin namngivna stränder, med massor av sol och salta vågor. Staden kallas gärna "Dykarnas Mecka", tack vare det klarblå varma vattnet och det enastående rika växt- och djurlivet, som ofta kan upplevas även när man bara promenerar i vattnet. Om du känner för att resa dig ur solstolen för att göra ett uppehåll i solandet finns det mycket att välja på, både aktiviteter till havs och på land. En trevlig sysselsättning efter en dag på stranden är att besöka stadsdelarna El Dahar och Sekalla för att se mer av det lokala folklivet.

Barnvänliga hotell på stranden i Hurghada

Vi erbjuder flera barnvänliga hotell i Hurghada, som till exempel Grand Resort eller Siva Grand Beach. Bägge två är stora hotell där du får en semester med fokus på familjen. Här finns också rymliga poolområden, gott om sällskapsutrymmen och underhållning för både stora och små. Självklart kan du också boka en resa där All Inclusive ingår i priset.
Bra att veta
 • Familjehotell
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Solsäkert
 • Fina stränder
 • Bra dykning
 • Spännande utflykter
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Hurghada

Stränder
Hurghada är en av Egyptens populäraste badorter och att fler och fler av Vings gäster väljer att resa hit är egentligen inte så konstigt. Läget är perfekt, direkt vid Röda havets stränder. Det klara vattnet och de stora korallreven har även gjort området mycket populärt bland dykare och snorklare. En annan fördel med resmålet är vädret, solen sviker väldigt sällan Egypten. Här finns ingen strandpromenad då Hurghada är uppbyggt längs med en cirka fyra mil långsmal kustremsa.

De flesta hotell har privata stränder med egna solstolar och parasoller. Om du vill göra ett uppehåll i solandet för andra strandaktiviteter finns det mycket vattensporter att välja på, bland annat båtturer, snorkelturer, vindsurfing, dykning och dykkurser. Runt Hurghada finns också flera andra stränder att åka till. Om du skulle vilja besöka en strand på ett annat hotell än det du bor på, går det bra genom att betala en avgift. Det finns också ett fåtal "allmänna" stränder dit egyptierna själva går och på dessa finns inga faciliteter, du måste dessutom betala inträde till dessa.

Old Vic Beach

Old Vic Beach är en sandstrand i New Hurghada och ligger nära Marriott hotell. För att få besöka stranden måste du betala inträde, men avgiften inkluderar solstol och parasoll. Här finns också olika vattensporter.

Hotell Zahabias strand - korallrev utanför hotellet

Ett av de få hotell i Hurghada som har bra snorklingsmöjligheter vid korallrev direkt från stranden är Zahabia. Om du vill få tillgång till stranden för att snorkla på egen hand behöver du betala inträde.

Mangroovy Beach – fin och långgrund sandstrand

Mangroovy Beach i El Gouna är en mycket fin och långgrund sandstrand som ligger cirka 20 kilometer norr om Hurghada. På stranden finns bra faciliteter med solstolar och parasoll. Det finns också flera vattensportcenter att prov på, bland annat kitesurfing samt hyra utrustning. Även på till denna strand behöver du betala inträde och då ingår solstol och parasoll.

Dream Beach

Dream Beach Club ligger i närheten av Marriott hotell och här finns både strand och badbrygga. Koppla av till härlig loungemusik och köp något att äta och dricka. Här finns även ett spa och ett träningscenter. För att få besöka stranden behöver du betala inträde och då ingår handduk och solstol.

Papas Beach Club

Papas Beach Club är en strandklubb vid marinan i Hurghada med bassäng och en mindre strand med volleybollnät. Loungemusik spelas i högtalarna och här finns också möjlighet att köpa mat och dryck. Här måste du betala inträde.
Mat, dryck och nattliv
I Hurghada hittar du restauranger där det serveras traditionella rätter som falafel, kebab och fuul såväl som internationella rätter från världens alla hörn. Det finns restauranger i alla prisklasser och det är vanligt att man ger tio procent i dricks.
Vid marinan i Sekalla ligger flera trevliga barer och på vissa spelas livemusik och erbjuder möjligheten att sjunga karaoke. Här ligger även några nattklubbar.

Village Road

I New Hurghada ligger det populära huvudstråket Village Road. Här finns flera barer, kaféer och restauranger.
Shopping
I Hurghada finns mycket varierad shopping – på den lokala marknaden, souken, i små butiker, i basaren, i en vanlig supermarket eller i stans taxfreebutiker. De flesta affärer är små och öppettiderna varierar och den vanligaste typen av butiker i Hurghada är basarbutiker. I dessa butiker bör du alltid försöka pruta, men det finns också butiker med fasta priser, som olika märkesbutiker. I matbutiker och på apotek prutar man dock inte.

Souken i Hurghada

På arabiska heter marknad souk och är ett typiskt inslag i alla städer, stora som små. Hurghadas souk ligger i stadsdelen El Dahar (downtown) och är öppen varje dag så länge solen är uppe. Vill du handla frukt och grönsaker är det bästa att komma dit på morgonen, när allting är fräscht. Hit tar du dig enklast med taxi eller minibuss.

Senzo Mall

Ett shoppingcenter med många olika butiker som ligger i New Hurghada i närheten av Sunrise Mamlouk Palace hotell. Här hittar du ett flertal skobutiker, några underklädesbutiker samt några märkesbutiker. Här finns också leksaksbutiker och en food court. I Senzo Mall finns även en stor supermarket.

Basar

I basarerna finner du lokala specialiteter. Det största och bästa basarområdet ligger i samma stadsdel som souken, i Al Dahar, fast på andra sidan vägen. Här kan du fynda bland vattenpipor, papyrus, mässing, magdansartiklar, kryddor med mera.
Sport och Träning
Förutom sol, bad och snorkling kan du spela golf under din semester i Hurghada.

Golf

El Gouna Golfclub ligger cirka 20 kilometer norr om Hurghada, i El Gouna. 18-hålsbanan har par 74, med minimum handikapp på 45. Golfbil, golfklubbor och annan utrustning finns för uthyrning.

Steigenberger Al Dau Golf Club ligger i New Hurghada. Denna 9-hålsbana har par 72 och erbjuder golfbil, golfklubbor och annan utrustning för uthyrning.
Aktiviteter och sevärdheter
I Hurghada hittar du de flesta aktiviteterna på stranden. Här kan du dyka, snorka och testa på en mängd olika strandaktiviteter.
Hurghada är en perfekt utgångspunkt för utflykter, både heldagsturer och dagsutflykter. Vi rekommenderar dig att åka på en spännande utflykt så får du ut mer av din semester. I vårt stora urval av utflykter finns något för alla och det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving.
Utflykter
Pyramiderna och Kairo 1 dag
Pyramiderna och Kairo 1 dag
Upplev Egyptens unika historia och kultur! Heldagsutflykt från tidig morgon till sen kväll där vi bland annat besöker Sfinxen och pyramiderna. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
City Tour
City Tour
Vår fullmatade stadstur med shopping och sevärdheter ger dig under en perfekt start på semestern! Halvdagsutflykt där te eller läsk ingår.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari
Jeepsafari
En spännande och fartfylld halvdagsutflykt med jeep genom öken. Vi besöker också en beduinby och provar att rida på dromedarer. Middag med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Orange Bay
Orange Bay
En heldagsutflykt till havs fylld med sol, bad och fantastisk snorkling. Du får även besöka Orange Bay på idylliska ön Giftun Island. Lunch samt alkoholfria drycker ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Seatrip
Seatrip
Följ med på en snorklingstur till ett av världens bästa dyk- och snorklingsområden! Heldagsutflykt där lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Luxor över dagen
Luxor över dagen
Ta tillfället i akt och upplev några av världens främsta byggnadsverk, besök Konungarnas dal och njut av Karnaktemplets skönhet. Heldagsutflykt från tidig morgon till sen kväll. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
I Hurghada finns minibussar, taxi, långfärdsbussar och inrikesflyg. Minibussar och taxi finns tillgängligt på Hurghadas gator. Tänk på att buss- och taxichaufförer sällan har växel att lämna, så ha alltid med dig jämna pengar. Vi rekommenderar att du bokar taxi från ditt hotell.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Egyptiska pund (EGP). Gångbar valuta på resmålet är EGP och euro. Vings utflykter betalas med euro, i övrigt ger EGP något bättre växlingskurs. Uttagsautomater och banker finns i alla stadsdelar. Observera att det inte går att växla skandinaviska valutor i Egypten.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme

El

220 V

Språk

Arabiska och engelska

Övrigt

Taxfreeutbudet på flygplatsen är begränsat. Drickssystemet är utbrett, det är vanligt att lämna några egyptiska pund i dricks. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Hurghada under vinterhalvåret.

Flyget landar på Hurghadas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Hurghada. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker med buss eller minibuss beroende på antal gäster. Restiden från flygplatsen i Hurghada till ditt hotell är ca 15-20 minuter (5-8 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Väder
 • januari
20°9°
7
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • februari
21°10°
8
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • mars
24°12°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • april
28°15°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • maj
32°18°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juni
35°21°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
36°23°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
36°23°
12
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
33°22°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
31°19°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
27°16°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
22°11°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Hurghada
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.