Se hotell (4)

Resor till Hurghada

I Hurghada väntar en resa med både golf och dykning, och så klart de fantastiska stränderna, spännande utflykter och hotell med All Inclusive!
Hurghada är en av Egyptens populäraste badorter med hundratals hotell och ett bra utbud av restauranger, caféer och barer.Här bor du vid Röda havets solvarma stränder och till några av världens främsta sevärdheter kan du resa med buss: Sfinxen, Pyramiderna i Kairo, Karnaktemplet och Konungarnas dal i Luxor. Men det är främst tack vare havet, de fantastiska stränderna och dess pålitliga sol som allt fler väljer att resa på semester till Hurghada.

Hurghada

Hurghada är en cirka fyra mil långsmal semesterort uppbyggd längs kusten. Det finns ingen strandpromenad, då stränderna ägs av hotellen eller vissa restauranger. Orten är uppdelad i tre olika områden: El Dahar (downtown), som ligger längst norrut, och sedan Sekalla och New Hurghada längst i söder. Det är lätt och billigt att resa med minibuss eller taxi mellan de olika områdena.

El Dahar är den gamla, mer genuina delen av Hurghada där bland annat en av Hurghadas största moskéer, marknaden och de bästa basarområdena ligger. Här säljs allt från kryddor och vattenpipor till sjalar, kläder och souvenirer. Det är hit du ska resa för att göra de riktigt bra fynden eller för att uppleva en gnutta av det riktiga Egypten med traditionell egyptisk klädsel och livliga försäljare. Mest liv och rörelse är det på kvällen.

Sekalla räknas som Hurghadas centrum. Längs huvudgatan ligger butiker och restauranger. Här finns också flera internationella matkedjor samt egyptiska caféer och matställen. I Sekalla finner du också Hurghadas bästa nattliv och den Nya Marinan. Marinan är ett finare område med restauranger, en promenadgata och barer där det ofta spelas levande musik på helgerna.

New Hurghada är området där de stora hotellkomplexen ligger. New Hurghada är den största stadsdelen, räknat till ytan. Här finner du bland annat shoppingcentret Senzo Mall, med flera butiker och lekland for barn.

Sol och bad i Hurghada

I Hurghada finns ett halvdussin namngivna stränder, med massor av sol och salta vågor. Staden kallas gärna "Dykarnas Mecka", tack vare det klarblå varma vattnet och det enastående rika växt- och djurlivet, som ofta kan upplevas även när man bara promenerar i vattnet. Om du känner för att resa dig ur solstolen för att göra ett uppehåll i solandet finns det mycket att välja på, både aktiviteter till havs och på land. En trevlig sysselsättning efter en dag på stranden är att besöka stadsdelarna El Dahar och Sekalla för att se mer av det lokala folklivet.

Barnvänliga hotell på stranden i Hurghada

Vi erbjuder flera barnvänliga hotell i Hurghada, som till exempel Grand Resort eller Siva Grand Beach. Bägge två är stora hotell där du får en semester med fokus på familjen. Här finns också rymliga poolområden, gott om sällskapsutrymmen och underhållning för både stora och små. Självklart kan du också boka en resa där All Inclusive ingår i priset.
Bra att veta
  • Familjehotell
  • Hotell på stranden
  • All Inclusive
  • Solsäkert
  • Fina stränder
  • Bra dykning
  • Spännande utflykter

Våra kunder om Hurghada

SÖK DIN RESA TILL Hurghada