Hotell (7)

Resor till Egypten

Inför en resa till Egypten kan du se fram emot kristallklart vatten med fantastisk dykning och snorkling, bra hotell, fina stränder, ett solsäkert klimat och världsberömda sevärdheter. Välkommen till Egypten - faraonernas land.

Det är inte konstigt att tankarna ofta vandrar mot pyramiderna när Egypten kommer på tal. De mest kända pyramiderna ligger i Giza i norra delen av landet och det är många som väljer att besöka dessa under sin resa till Egypten. I samma område går det även att beskåda sfinxen, som också är ett av världens mest berömda byggnadsverk.

Vings resor till Egypten

När du bokar din resa till Egypten med Ving kan du välja mellan resmålen Makadi Bay och Hurghada, som båda ligger i Hurghada-området. Oavsett vilket du väljer väntar fina sandstränder, fenomenal snorkling och bra hotell. De flesta hotellen erbjuder All Inclusive och ligger direkt på stranden. Ska du resa med barn finns flera barnvänliga hotell med både barnpool och barnklubb, och flera har även egna vattenrutschbanor eller vattenland.

Sevärdheter i Egypten

Tack vare den stora mängden antika lämningar finns massor att se och uppleva under din resa till Egypten. Besök Konungarnas dal i Luxor, Tutankhamons grav, sfinxen och ta chansen att få se de mäktiga pyramiderna med egna ögon. Du kan också åka på jeepsafari i öknen och besöka en beduinby för att få en inblick i nomadfolkets vardagsliv.

Aktiviteter i Egypten

Röda havet utanför Egyptens kust är världskänt med sitt klara vatten och fina korallrev. Här kan du prova på dykning och snorkling i världsklass. Åker du på en båtutflykt har du även chansen att få se delfiner i sin naturliga miljö. I området finns dessutom fina golfbanor, perfekt om du vill kombinera sol och bad med golf under din resa till Egypten.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Egypten?
Egypten har ökenklimat, vilket karaktäriseras av torra och varma dagar i kontrast till svala kvällar och nätter. Ving har två resmål i landet; Makadi Bay och Hurghada. Här skiner solen i stort sett varje dag året om, och regndagarna är mycket få. På vintern, i december, januari, februari och mars, ligger dagstemperaturen runt 22-26 grader, att jämföra med 10-14 grader nattetid. Vattentemperaturen är ca 20 grader. På våren, i april, stiger lufttemperaturen snabbt till 28 grader för att övergå till 30-gradig värme i maj. Sommaren är het, med temperaturer på 32-36 grader mellan juni och september. Då är det också som varmast i vattnet, ca 27-28 grader. Värmen dröjer sig kvar på hösten, i oktober är genomsnittstemperaturen i luften 30 grader och i november 26 grader.
Pass och visum
För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Turistvisum krävs och gäller i 30 dagar. Kostnaden för visumet är 25 USD och ingår i resans pris för Vings charterresor. Visumet fås vid ankomst till landet i form av ett frimärke i passet. Observera att det kan ta lite tid med visum och bagage. För mer information hänvisar vi till Egyptens ambassad på telefon 08-459 98 70.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Egypten.

Resor till Egypten

All Inclusive-hotell, fina sandstränder, kända dykvatten och ett skönt klimat, allt det har du att vänta om du bokar en resa till Hurghada-området.
Makadi Bay
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
Makadi Bay är som gjort för en skön familjesemester. På vårt Family Garden-hotell Waterworld Makadi Beach finns både en stor vattenpark och All Inclusive.
Hurghada
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
Hurghada är ett av Egyptens mest populära resmål, med stränder, vatten och hotell med All Inclusive.

Erbjudanden till Egypten

Waterworld Makadi Beach
familygarden
 • Barnvänligt
Waterworld Makadi Beach
Makadi Bay, Hurghada-området, Egypten
 • Flyg + del i dubbelrum för 2-4 personer, varav 2 tonåringar
 • 1 vecka
 • Inkl. All Inclusive
 • Avresa 10 mar 2021 från Stockholm-Arlanda
All Inclusive
Flyg + hotell, 1 vecka
10 mar 2021 från Stockholm-Arlanda
Grand Resort
Grand Resort
Hurghada, Hurghada-området, Egypten
 • Flyg + del i dubbelrum mot gata
 • 1 vecka
 • Inkl. All Inclusive
 • Avresa 10 mar 2021 från Stockholm-Arlanda
All Inclusive
Flyg + hotell, 1 vecka
10 mar 2021 från Stockholm-Arlanda

INSPIRATION

SÖK DIN RESA TILL Egypten