Hotell (18)

Resor till Egypten

Inför en resa till Egypten kan du se fram emot kristallklart vatten med fantastisk dykning och snorkling, bra hotell, fina stränder, ett solsäkert klimat och världsberömda sevärdheter, -välkommen till faraonernas land.

Det är inte konstigt att tankarna ofta vandrar mot pyramiderna när Egypten kommer på tal. De mest kända pyramiderna ligger i Giza i norra delen av landet och det är många som väljer att besöka dessa under sin resa till Egypten. I samma område går det även att beskåda sfinxen, som också är ett av världens mest berömda byggnadsverk.

Vings resor till Egypten

När du bokar din resa till Egypten med Ving kan du välja mellan Hurghada-området och Marsa Alam-området. Oavsett vilket du väljer väntar fina sandstränder, fenomenal snorkling och bra hotell. Många av hotellen erbjuder All Inclusive och ligger direkt på stranden. Ska du resa med barn finns flera barnvänliga hotell med både barnpool och barnklubb, och flera har även egna vattenrutschbanor eller vattenland.

Sevärdheter i Egypten

Tack vare den stora mängden antika lämningar finns massor att se och uppleva under din resa till Egypten. Besök Konungarnas dal i Luxor, Tutankhamons grav, sfinxen och ta chansen att få se de mäktiga pyramiderna med egna ögon. Du kan också åka på jeepsafari i öknen och besöka en beduinby för att få en inblick i nomadfolkets vardagsliv.

Aktiviteter i Egypten

Det Röda havet utanför Egyptens kust är världskänt med sitt klara vatten och fina korallrev. Här kan du prova på dykning och snorkling i världsklass. Åker du på en båtutflykt har du även chansen att få se delfiner i sin naturliga miljö. I Hurghada-området finns det dessutom flera fina golfbanor, perfekt om du vill kombinera sol och bad med golf under din resa till Egypten.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Egypten?
Egypten har ökenklimat, vilket karaktäriseras av torra och varma dagar i kontrast till svala kvällar och nätter. Ving har fem resmål i landet; Makadi Bay, Hurghada, El Gouna, Marsa Alam och Port Ghalib. Här skiner solen i stort sett varje dag året om, och regndagarna är mycket få. På vintern, i december, januari, februari och mars, ligger dagstemperaturen runt 22-26 grader, att jämföra med 10-14 grader nattetid. Vattentemperaturen är ca 20 grader. På våren, i april, stiger lufttemperaturen snabbt till 28 grader för att övergå till 30-gradig värme i maj. Sommaren är het, med temperaturer på 32-36 grader mellan juni och september. Då är det också som varmast i vattnet, ca 27-28 grader. Värmen dröjer sig kvar på hösten, i oktober är genomsnittstemperaturen i luften 30 grader och i november 26 grader.

Resor till Egypten

All Inclusive-hotell, fina sandstränder, kända dykvatten och högklassiga golfbanor, allt det har du att vänta om du bokar en resa till Hurghada-området.
Makadi Bay
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Mat & Dryck
Makadi är som gjort för en skön familjesemester, på vårt Family Garden-hotell Waterworld Makadi Beach, med en stor vattenpark och All Inclusive.
Hurghada
 • Stränder
 • Barnvänligt
 • Sport/Äventyr
Hurghada är ett av Egyptens mest populära resmål, med stränder, vatten och hotell med All Inclusive.
El Gouna
 • Mat & Dryck
 • Stränder
 • Sport/Äventyr
Om du gillar golf, dykning, högklassiga hotell och stränder så ska du boka en resa till El Gouna.
En resa till Marsa Alam-området är drömresan för dig som söker avkoppling, fina hotell med All Inclusive och kanske en båttur eller två.
Marsa Alam
 • Stränder
 • Mat & Dryck
 • Sport/Äventyr
Marsa Alam passar dig som vill bo på ett riktigt bra och bekvämt All Inclusive-hotell under din resa. Att det finns snorkling i världsklass runt hörnet är bara en bonus.
Port Ghalib
 • Stränder
 • Mat & Dryck
 • Sport/Äventyr
Port Ghalib är en ung semesterort med en lyxig, liten marina där små trevliga restauranger samsas med caféer. Här kan du se fram mot en avkopplande resa med snorkling, dykning och vackra sandstränder.

SÖK DIN RESA TILL Egypten