Se hotell (8)

Resor till Curaçao

Curaçao
En resa till Curaçao lockar med både sol, bad, kultur och spännande upptäckter.
Skulle man till äventyrs vilja måla av Curaçao får man packa hela ner färgskalan och gott om fina penslar. För till skillnad från många andra öar i Karibien räcker det inte med lite gult till sanden och lite blått till havet. Curaçao kräver mer än så om man vill göra rättvisa åt Willemstads pastellfärgade fasader, fruktmarknadens saftigt mogna nyanser och landsbygdens solstekta toner i ockra och gyllenbrunt. Denna ö är ett osannolikt stycke Holland mitt i Karibien, ett före detta centrum för slavhandel, ett dykparadis och ett hem för människor av fyrtio olika nationaliteter. Det är alla dessa kontraster som gör en resa till Curaçao till ett perfekt val för alla som väntar sig mer än stränder, poolområden och turistmenyer på semestern.

Willemstadt

Under en resa till Curaçao är det omöjligt att undgå huvudstaden Willemstad, en liten sockerbakelse till stad med ungefär hälften av öns 130.000 invånare. Här ligger många, men långt ifrån alla, av öns attraktioner och sevärdheter. Några exempel är det fruktansvärt informativa slavmuseet på Kura Hulanda, restaurangerna och caféerna utmed Handelskade eller en initierad stadsrundtur i Otrobanda. Och förr eller senare upptäcker man tjusningen i att bara släntra omkring utan något särskilt mål eller någon särskild brådska i denna lilla stad som inte kräver mer än en halvtimme för att gå från den ena änden till den andra. Strax utanför Willemstad väntar stränderna och delfinakademin nere vid Seaquarium Beach, och att besöka Curaçao utan att besöka destilleriet där man framställer den blå likören vore väl lite som att besöka Paris utan att ta sig upp i Eiffeltornet.

Upptäck Curacao

Tar man sig längre ut på ön väntar ännu fler upptäckter, i alla fall om man har egen transport i någon form. Det är nästan ett måste om man vill göra ön rättvisa. Annars kan det bli onödigt tidsödande att resa upp till stränderna vid West Punt eller den dramatiska nordkusten vid Boca Tabla. Längs med sydkusten har man räknat till fyrtio olika stränder och vill man kränga på sig dykarutrustningen väntar både vrak, drivdyk och korallrev under ytan. Förr eller senare stöter man också på de Landhuises som står över hela Curaçao som monument över misslyckade försök att bygga upp lukrativa plantager på denna karga och nederbördsfattiga ö. I dag har flera av dem gjorts om till restauranger där man kan bekanta sig med "komida krioyo" det lokala köket. När man så småningom reser hem från sin resa till Curaçao, är det med en känsla av att man gjort mer än man brukar på semestern, och att det finns mycket kvar att göra nästa gång man kommer hit.

Unika hotell

Vi vågar påstå att Ving har ett hotellprogram på Curaçao som saknar motstycke, vid öns finaste stränder några kilometer utanför centrum. Här kan du boka hotell med eller utan All Inclusive, och du kan välja den standard som passar dig bäst. Dessutom kan du boka resor året runt, både på sommaren och vintern med reguljärflyg så du själv bestämmer när du ska resa och hur länge du ska vara borta; tryggt, enkelt och bekvämt.

Sol, bad och dykning

Curaçao är det perfekta sol- och badresmålet med en medeltemperatur på runt 27 grader, både i luften och i vattnet. Kusten kantas av ett pärlband av små vita och välskötta stränder med trevliga beach clubs, som har all komfort. Det finns fantastiska möjligheter för dykning och snorkling, och i akvariet kan man simma med delfiner och se både sjölejon och hajar.
Bra att veta
  • Hotell på stranden
  • All Inclusive
  • Hotell med spa
  • Fina sandstränder
  • Bra dykning
  • Restauranger och nattliv

Våra kunder om Curaçao

SÖK DIN RESA TILL Curaçao