Se hotell (18)

Resor till Playa del Carmen

En resa till Playa del Carmen lockar med fantastiska korallstränder och sevärdheter i världsklass!
För inte så länge sedan var Playa del Carmen bara en mexikansk liten by, med några få hotell vid en makalöst vacker strand. Byn har växt och är idag en av Yucatanhalvöns största turistorter. Men charmen finns fortfarande kvar, liksom stämningen. Här lever du ett avslappnat strandliv i shorts och sandaler. Playa del Carmen är ett resmål dit du kan resa både sommar och vinter med reguljärflyg, så du själv kan bestämma när du ska resa och när du ska komma hem. Längs Playa del Carmens flera kilometer långa huvudgata, 5th Avenue, finns mängder av mexikanska och internationella restauranger. Här är det mest turister som håller till. Tar du dig bara ett par kvarter upp hamnar du dock mitt uppe i det mexikanska vardagslivet med hemlagade fajitas, guacamole och en härlig blandning av semesterfirare och lokalinvånare. Vill du sedan ta en drink finns flera mysiga barer att välja mellan. Många ligger direkt på stranden, och här är det riktigt romantiskt, med små bord i sanden och tända lyktor. Andra bjuder på mer fest och hög musik för de som söker ett livligare kvällsnöje.

Strandliv i Playa del Carmen

Stranden i Playa del Carmen är över en mil lång, med kritvit korallsand och turkosblått vatten. Precis nedanför Playa del Carmen är det liv och rörelse och gott om folk, men du behöver ofta inte gå särskilt långt för att hitta en lugnare fläck där du kan bre ut din handduk. Tycker du om att snorkla har du kommit rätt, även om stranden längs med Playa del Carmen inte är den mest spektakulära längs kusten så finns det ändå en del att se. Och en bit ut, speciellt kring ön Cozumel som bara ligger en kort båttur bort, väntar korallrev och några av världens främsta dykplatser.

Barnvänliga hotell i Playa del Carmen

Bäst för familjer är det barnvänliga hotellet Sandos Caracol Eco Resort. Här bor du nära naturen med en egen cenote och guidade naturvandringar för alla som vill. Självklart ligger hotellet vid stranden för att det ska vara nära till havet även för små ben och All Inclusive ingår i priset för din resa.

Hotell för alla smaker

Bokar du en resa till Playa del Carmen hos Ving kan du välja mellan flera olika typer av hotell. Det betyder att du kan välja ett enklare hotell om du till exempel hellre vill lägga pengarna på en dykkurs än på boendet. Självklart kan du också boka en lyxigare resa, med All Inclusive och elegant boende i Playa del Carmen. Och så finns det mesta däremellan, med eller utan All Inclusive, centralt eller lite längre ut från det mesta folklivet.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Hotell från 2 till 5 vågor
 • Hotell för vuxna
 • All Inclusive
 • Kilometerlånga sandstränder
 • Många restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Playa del Carmen

Stränder
I Playa del Carmen kan du njuta av riktigt karibiskt strandliv med långa, långgrunda och barnvänliga stränder. Med den mjuka korallsanden som är finkornig och bländande vit väntar här riktiga paradisstränder. Playa del Carmen erbjuder en 15 kilometer lång och bred strand med puderfin nästan vit sand, och ett hav med en ovanlig, ljusturkos färg i olika nyanser. Om du går norrut längs stranden i Playa del Carmen kan du också hitta en egen bit av den fina stranden. Stranden nedanför Playacar och intill byn har en något smalare strand än den del som börjar efter hotellet Gran Porto Resort & Spa. Bredden på stranden varierar då nordliga vindar gör stranden smalare och sydliga vindar bygger den bredare.

Xcaret, Xel Ha, Xpu Ha och Tres Rios

Dessa parker är inträdesbelagda med naturliga vikar, stränder, cenotes och vattendrag för bad, snorkling och simning. Det speciella med dem är den vackra naturen med de härliga små strömmarna som går genom grottöppningar, manglar eller annan växtlighet. Njut av en simtur eller passa på att snorkla.

Akumal och Yalku

36 kilometer från Playa del Carmen ligger dessa stränder som är omringade av rev och därför idealiska för simning och snorkling. Speciellt rekommenderas viken Yalku. Under sommaren besöks stränderna av vattensköldpaddor och resten av året av många vattensportintresserade som här kan utöva de flesta kända vattensporterna.

Cenotes

Cenotes är vattenhål, eller öppningar som bildats i den porösa berggrunden av erosion, där vattendrag passerar under jorden. De ser ofta ut som en grottöppning, en källa eller en liten lagun. För det mesta har de sand i botten och ett mycket klart vatten, ibland också med grottformationer eller stalaktiter. En del cenotes kan utforskas genom dykning. Dyken kräver dock avancerade eller vana dykare och bör göras med guider som känner till cenoten i fråga.

Paamul

Cirka 15 kilometer från Playa del Carmen och 85 kilometer från Cancun finns två små vikar med sten och klippor. Vattnet är klart med småstenig botten och stranden har lite grövre sand. Härifrån kan du göra trevliga snorkelturer, dyka eller övernatta i enkla bungalows, på campingplatsen eller äta i den enkla restaurangen som serverar bra fisk och andra smårätter. Majoriteten av Paamuls besökare är återvändande husvagnscampare från USA och Canada.

Xpu Ha

Xpu Ha ligger 34 kilometer från Playa del Carmen och 93 kilometer från Cancun och har en svagt sluttande puderfin strand med mycket klart vatten. Reven intill lämpar sig perfekt för en snorkeltur eller dykning. I området finns även en cenote och har du tur kan du se stork i manglaren. Här finns också några mindre hotell och stranden ligger intill ekoparken med samma namn.

Sol och bad i Mexiko

Utan överdrift kan stränderna längs Mexikos karibiska kust sägas vara några av världens vackraste: långa, vita strandremsor med finkornig korallsand och turkosblått vatten. Riviera Mayas kust besöks av soldyrkare, familjer och sportutövare för sina badvänliga, välskötta korallsandstränder. En del har också äran att ta emot någon av de sköldpaddsarter som under sommarmånaderna lägger sina ägg i sanden. Här är det badvarmt året om och de breda, vita stränderna är skyddade mot större vågor av de närliggande korallreven. Under blåsiga dagar samlas många vindsurfare utanför reven. Vattnet passar bra för både snorkling och dykning, även om öarna Cozumel, Contoy och Isla Mujeres anses som bättre.
Färgskalan går i flera turkosa toner i det klara, dyk- och snorkelvänliga vattnet med en sikt på upp till 30 meter. Det finns några strandklubbar med servering och faciliteter, men även strandpartier där en lite mer avskild plats går att finna. Stränderna i sig är statliga och öppna för alla, men kan ha tillträde endast genom privat mark. Efter kusten finns flera exempel på detta med stora hotellanläggningar. Några stränder är endast tillgängliga från havssidan, med båt.

Cancun - kännetecknas av sina cenotes

Området runt Cancun kännetecknas av sina "cenote", vattenöppningarna, som ofta ligger någon kilometer in från kusten. De är alla olika, men har klart, lite kallare vatten, och i många av dem går det bra att bada. Gå dock aldrig ner i en cenote utan den organiserade operatörens godkännande, då stabiliteten alltid måste säkerställas. Några cenotes har stalaktiter och visar sig som grottöppningar, källor eller små laguner. De är trevliga att utforska med cyklop, även om antalet fiskar är begränsat. Anlitar du en specialiserad guide finns det även möjlighet till att dyka och utforska de vattendrag och grottöppningar som finns i anslutning till cenoterna.

Sjöborrar och sjögräs på stränderna

Sjöborrar och maneter förekommer periodvis vid många stränder. Tång och sjögräs kan spolas upp på stränderna i stora mängder. Detta beror på rådande väderförhållanden och är inte möjligt att förutsäga.
Mat, dryck och nattliv
Det finns många fina och bra restauranger i Playa del Carmen och på "La Quinta", där mest turister håller till, kan du promenera omkring och välja mellan kreativt inredda små restauranger med varierat utbud med mat från Mexiko, Italien och flera andra länder. Här finns restauranger för alla smaker och prisklasser och du behöver inte gå miste om varken "papadzules" från Yucatan, köttbullar eller thaimat. Fisk och skaldjur är förstås också vanligt på menyn, även hummer. Allt fiskas i vattnen precis utanför och passande dryck är en god och kall öl. Tar du dig bara ett par kvarter upp hamnar du dock mitt i det mexikanska vardagslivet med hemlagade fajitas, guacamole och en härlig blandning av semesterfirare och lokalinvånare.

Klädsel

Klädseln på restaurangerna är alltid informell och middagen intas i bekväma kläder. Så gott som alla ställen är öppna uterestauranger med takfläktar. Frukost finns att få fram till kl. 12.00, därefter serveras lunch, oftast runt kl. 14.00. Middag serveras sedan från cirka kl. 19.00. Vanligen ges cirka 15 procent i dricks för servicen på restaurangerna.

Matvandring i Playa del Carmen

En matvandring är ett bra sätt att snabbt orientera sig i utbudet, både rätter och restauranger. Det finns flera olika vandringar att välja på i Playa del Carmen.

Mat och dryck i Mexiko

Den mexikanska maten är välsmakande, men inte alltför kryddad. Kryddorna står istället bredvid i form av olika såser (salsa). Den starkaste kryddan är den gröna chili habaneron. Den mexikanska maten finns väl representerad med tacoställen, husmanskost och specialiteter från Yucatan. Maträtterna är ofta lagade från gamla recept, som gått i arv i generationer och innehåller råvaror från regionen som chaya, besk apelsin och achiote.

Typisk mexikansk mat

Den mest typiska maträtten är kanske "cochinita pibil", vilket är kött marinerat i achiotekryddor och besk apelsin. På gatorna kan man se hur små paket, inslagna i bananblad säljs från stora, rykande grytor. Detta är "tamales", gjorda på majsmassa med köttfyllning. Innehållet i de små pumpafröna används malda i papadzules. Men den mest kända mexikanska rätten är nog ändå chili con carne, det vill säga oxkött i stark chilisås med massor av bönor. Mexikanerna är dock inte så bra på kött, så blir du sugen på en god köttbit, gå då till någon av de många argentinska restaurangerna. Det många känner till av det mexikanska köket är Tex Mex, vilket är mexikansk mat på amerikanskt vis. Men här kan du prova på den äkta varan!

Mexikansk husmanskost

Citronkycklingsoppa, fläsk med svarta bönor och puchero är vanlig husmanskost. Pucheron liknar vår kött- och rotsaksgryta, men innehåller aromatiska kryddor och serveras med limemarinerad rädisa och gult ris som mosas ihop till en "puch". En rätt som förr var vanlig är "sic de venado" gjord på rådjuret som nu hotas av utrotning. Nuförtiden görs den på nötkött. Ute i byarna äts ibland bältdjur, som när jordarna svedjebrändes ibland blev helstekta i sitt skal då de gömt sig i sin håla. "Pan de cazon" är en slags pirog på hajkött, och ser man något som heter "panuchos" och "salbutes" så är de andra vanliga rätter gjorda av majsmassa. Ett antal drycker har framställts här genom åren, en sådan är Xtabentun.

Majs - fortfarande basen i det mexikanska köket

Majs odlades i Mexiko redan för tre tusen år sedan och är fortfarande basen i det mexikanska köket. Nedan några typiska mexikanska rätter, många känns kanske igen från de nya influenser som berikar vår svenska kost:
• Tortilla – Tunt, runt majsbröd. Finns även bakat på vetemjöl, "tortilla de harina".
• Tacos – Tortillas fyllda med kött av kyckling, gris eller nöt.
• Totopes – Hårda majstortillas (majschips) som doppas i olika såser.
• Tamales – Kyckling eller bönor inbakade i majsdeg och invirade i bananblad.
• Burritas – Skinka och ost invikt i en tortilla.
• Quesadillas – Ost i en tortilla.
• Enchiladas – Rullade, friterade tortillas med olika typer av fyllning.
• Nachos – Totopes med bönor och smält ost.
• Fajitas – Strimlad kyckling, nötkött eller räkor med grönsaker som rullas i tortillas.
• Guacamole – Mosad avokado med hackad lök och tomat.

Ovanligare rätter

Några andra rätter som kanske är mera av nyhetens behag:
• Pollo en mole –Kyckling med sås gjord på ett stort antal kryddor, örter, chili och kakao.
• Pollo pibil – Kyckling tillagad på mayaindianernas vis. Kycklingen läggs i bananblad tillsammans med tomat och lök samt frön från en växt som heter Bixa orellana. Fröerna ger ifrån sig röd färg. Alltsammans läggs sedan ner i en grop och täcks med kol. Numera lagas rätten allt oftare hemma i köket.
• Sopa de tortilla – Kycklingbuljongsoppa med tortillas, hackad tomat och avokado. Toppas med lite smält ost och grädde.
• Cochinita pibil – Fläskkött kokat i sitt eget spad med achiote och pressad citron/apelsin. Achiote är fröna från Bixa orellana.
• Salsa mexicana – Hackad tomat, lök, chili och koriander. Används som smaksättare till maten.
• Frijoles – Mosade bruna bönor, frijoles refritos.
• Ceviche – Marinerad skaldjurssallad med lök, tomat och chilipeppar.
Playa del Carmen är känt för sitt avslappnade nattliv, som mer eller mindre begränsar sig till utebarer eller mindre klubbar - här träffas man och pratar eller lyssnar på musik. Om du vill ta en drink finns här flera mysiga barer att välja mellan. Många ligger direkt på stranden, och här är det riktigt romantiskt, med små bord i sanden och tända lyktor. Andra bjuder på mer fest och hög musik för de som söker ett livligare kvällsnöje och de kan då välja bland alla de ställen som ligger längs gågatan "La Quinta", 5th Avenue.

Festivaler - allt från jazz till DJ på stranden

Flera gånger under vintern anordnas olika evenemang i Playa del Carmen, allt från jazzfestival till kända DJ:s som spelar på stranden.
Shopping
I Playa del Carmen hittar du hantverk från landets alla hörn och även från Guatemala. Priserna varierar lika mycket som variationen på varorna. På gågatan, 5th Avenue, finns också en hel del shopping. Det finns även flera shoppingcenter och de flesta butiker där fasta priser, men ger ibland mängdrabatt. Dock kan du i mindre lokaler ofta pruta ner priset med 20-30 procent och ibland lite mer om du är beredd på diskussion.

5th Avenue

5th Avenue och gatorna omkring har flest butiker och är idealiska att gå omkring och titta i under eftermiddagen och kvällen när det är svalare. På gatorna bakom 5th Avenue kan du oftast pruta lite mer, även om utgångspriset är detsamma. Butikerna stänger vid tiotiden eller senare beroende på när kundklientelet tunnas ut. Prisnivån ligger något högre på Riviera Maya än i till exempel Cancuns centrum. Billigast shopping hittar man oftast i Chetumal eller Belize, som är frihandelszon.

Shoppingcenter i Playa del Carmen

Paseo del Carmen är ett shoppingcenter i ena änden av 5th Avenue som ligger ovanför piren där färjorna till Cozumel lägger till. Quinta Alegria är ett nytt stort shoppingcenter med många internationellt kända märkesvaror och ligger också vid 5th Avenue. De två stora shoppingcentrum som ligger ett stycke utanför, vid motorvägen, är Plaza Las Americas och Centro Maya. Här finns allt från biosalonger till klädbutiker, sportbutiker och frisörsalonger. Hit tar du dig med taxi från centrum av Playa del Carmen på cirka 20 minuter.

Mega och Walmart

Mega är ett storvaruhus som liknar Walmart och har ett varierat shoppingutbud. Walmart är en stor supermarket som har shopping av alla de slag. Här kan du köpa souvenirer, elektronik, färska grönsaker och fisk, vatten, kläder, handdukar och nästan allt annat du kan tänka dig.

Kläder

Här finns naturligtvis höftskynken och andra strandkläder med tillbehör, t-shirts med turisttryck, handdukar och liknande att köpa. Du hittar också typiska broderade eller vävda dräkter från flera regioner. Panamáhattar, guayaberaskjortor för män från Merida och huipil samt mayakvinnors klädedräkt är trevliga köp.

Hängmattor

Hängmattor finns i olika storlekar, från enmans- till "king size" för hela familjen. Det kan vara värt att jämföra kvaliteten innan man bestämmer sig. Bästa köpen gör du dock kring Merida, eller i de små byarna där de kommer ifrån, även om priset inte varierar så mycket efter prutning. Vill du hitta en riktigt lokalt tillverkad hängmatta från Maya-indianerna måste du ut i de små byarna. De lokaltillverkade hängmattorna är gjorda av växtmaterial från regionen istället för av bomull.

Silver och tenn

Tenn förvandlas här till fotoramar, matbrickor och ljusstakar. De är mycket populära bland mexikanerna och finns i olika design, många moderna. Ett stort urval de handgjorda silversmyckena säljs, men kontrollera stämpeln, "925", och jämför priser. Även smycken i bärnsten, halvädla stenar och läder hittar du här.

Hantverk

När det kommer till trähantverk finns det mycket att välja bland, och figurer utskurna som änglar, masker eller skelett är vanligt förekommande. Alebrijes är färgglada, fantasifulla träfigurer som liknar monster eller drakar och är eftertraktade, handmålade och dyra konstverk. Av palmblad tillverkas korgar och andra bruksföremål, jícaras av kalebasser. Huicholindianerna snidar imponerande träfigurer som täcks med små färgade pärlor.

Tequila och cigarrer

Den billigaste alkoholen hittar du oftast på snabbköpen, och det kan vara värt att satsa på en añejo, det vill säga en lagrad tequila. Det finns hundratals sorter att välja bland. På senare tid har det dykt upp en massa likörer och tequila i olika smaker som blivit populära på barerna. Cigarrer från Kuba och det inhemska märket Te-amo säljs i livsmedelsbutiker och i specialaffärer. Kopior cirkulerar, så kontrollera stämplar och sigill.

Glas och keramik

I keramik finns fina lampskärmar för balkong och terrass, svart keramik från Oaxaca, oxiderad lera, den blådekorerade talavera-servisen, livsträden och andra inredningsdetaljer som tillverkats runt om i landet. De handblåsta glasen med blå eller grön kant är gjorda av returglas.
Sport och Träning

Snorkling

Xpu-ha är en lång och mycket vacker strand som passar utmärkt för snorkling. Sen finns också Xel-ha, även kallat "snorkelhimlen" eller "naturens akvarium". Xel-ha är en park där du kan hyra snorkelutrustning och följa med på någon av guidade turer som ges där de bästa platserna för snorkling pekas ut. I parken finns också ett par promenadslingor, cenotes, en flod att simma i samt solstolar och hängmattor att koppla av i. Här finns även några restauranger och i inträdet till parken ingår mat och dryck under hela dagen.

Cykling

Ett trevligt sätt att ta sig fram i Playa del Carmen är på cykel. Här finns flera uthyrningsfirmor och vissa har barnsits. Playacar har en bra väg att cykla på och inne i byn är det framkomligt. Det är också enkelt att ta sig lite längre bort på stranden genom byn även om det inte finns någon strandpromenad. Du kan välja att hyra per dygn, 4-7 dagar eller 7-14 dagar.

Spela golf i Mexiko

Är du sigen på att spela golf under din semester i Playa del Carmen kan du besöka Estrella del Mar Golf & Country Club som erbjuder en fin, utmanande 18-hålsbana. Vill du boka starttider redan nu kan du göra det på länken nedan.

För bokning av golf med vår samarbetspartner Greenfee365 klicka här.
Aktiviteter och sevärdheter
Playa del Carmen är cykelvänligt och här finns aktiviteter som segling, vindsurfing och liknande på många ställen - det är bara att välja. I närheten finns även flera bra och fina golfbanor om du känner för det.

Festival längs Riviera Maya

Varje år äger flera festivaler och andra arrangemang rum utmed Riviera Maya med mängder av upptåg, aktiviteter och processioner.

Puerto Aventuras

Puerto Aventuras är en nybyggd lyxturistort med flera dykcenter och stora fina båtar. I den lilla marinan finns det trevliga restauranger.

Paamul

Paamul är en liten vik där ena delen består av klippor och den andra av sand. Här finns ett litet hotell, ett dykcenter och en camping. En del fina fåglar häckar här, och snorklingen är mycket bra.

Crococun - lär känna kräldjuren

En park där du får lära känna våra vänner kräldjuren. Här finns ödlor, ormar, krokodiler och mycket annat. Duktiga guider visar dig runt och hjälper dig att hälsa på de olika djuren. Ett besök här är en upplevelse, så glöm inte kameran.

Xcaret - park full av laguner

Xcaret är en stor park där man betalar inträde och får en flytväst att använda i lagunerna. Här kan man tillbringa hela dagen och hela kvällen. Här finns små vackra laguner att snorkla i, undervattenskällor att simma eller snorkla i, en botanisk trädgård, jaguarernas ö samt akvarium med fiskar, krokodiler och sköldpaddor. I lagunparken kan du även gå på en av alla de shower som ges, bland annat hästshow, folkloreshow och en mycket speciell och uppskattad show i mayabyn. För vilka tider showerna går, se parkens anslagstavlor. Här finns också flera restauranger. Till Xcaret kan du ta dig med taxi eller beställd transport med Xcarets egen buss.

Fågelparken Xaman-ha i Playacar

Xaman-ha är ett djungel- och parkområde på 1 800 m² i Playa del Carmen, närmare bestämt i Playacar. Här har omkring 30 olika fågelarter har sin hemvist och runt 320 fåglar finns i området. De flesta arterna har sitt ursprung i Mexiko, men kan endast ses här på Yucatán. Dock är inte fåglar det enda du kan se i parken. Här finns även tre stora cenotes, naturliga sötvattenskällor, som utöver att bidra till parkens skönhet också förser fåglarna med föda. Inte helt överraskande har parken också blivit ett tillhåll för andra djur. Har du tur, får du se tvättbjörn, bäver, ekorre och spindelapa.

Sportfiske

Även om du inte ägnat dig åt fiske tidigare kan det vara en upplevelse att prova på sportfiske. En dag på havet med nya kunskaper och naturligtvis en god fångst ger stor tillfredsställelse. Här fiskas stora fiskar från djupen i närheten och information om sportfiske finner du i marinan och i dykbutikerna. Fisketurerna är ofta hel- eller halvdag och fångsten god. Puerto Aventuras och Puerto Morelos har många båtar som ägnar sig åt detta- Cozumel är känt för sitt gods fiske och internationella fisketävlingar. Flugfiske har blivit populärt på senare år och det finns också möjlighet till "spearfishing" i samband med fridykning. Har du inte fridykt tidigare finns duktiga instruktörer till din hjälp.
Hur du tar dig runt
Det är lätt att ta sig fram i Playa del Carmen. Det lokala bussnätet fungerar bra och det finns gott om taxibilar.

Taxi

Här finns gott om taxibilar. Se till att alltid göra upp om priset med chauffören innan du åker iväg.

Collectivos

Minibussarna Collectivos, kör framförallt söderut mot Akumal och Tulum, och är ett väldigt billigt och smidigt transportmedel. De stannar dock oftast bara längs de stora vägarna. För att nå ditt slutmål kan du därför behöva beställa en taxi den sista sträckan.

Båt

Det finns båtar som avgår varje hel timme som åker mellan Playa del Carmen och Cozumel. Resan tar cirka 45 minuter och du köper din biljett i hamnen innan avgång. Även sträckan mellan Puerto Juarez (Cancun) och Isla Mujeres trafikeras av båt som går en gång i halvtimme. Biljett köper du vid båten och båtresan tar cirka 25 minuter. Det går också båtar fem gånger per dag från Playa Tortugas och Playa Langosta, men dessa är relativt dyra i jämförelse med de andra båtbiljetterna.

Buss

Lokalbussarna går i stort sett överallt och fungerar bra att ta sig runt med. Det finns flera olika bussbolag och många destinationer att åka till. Det bästa är alltid, om du ska åka lite längre, att gå till busstationen och kontrollera när just din önskade tur går. Hos vissa av bussbolagen kan du köpa bussbiljetten i förväg. När det gäller bussar till andra orter är det bäst att kolla på busstationen, då busstiderna ofta ändras.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Karneval

Den årliga karnevalen engagerar de flesta invånare på Cozumel och i Playa del Carmen. Under karnevalsdagarna, vanligtvis 5-7 dagar i slutet av februari och början av mars, är det livligt på gatorna och på kvällarna spelas musik. Vissa gator stängs tidvis av och det kan medföra att transferbussen inte kan köra ända fram till hotellet. Alla gäster får då själva bära sitt bagage och gå den sista biten.

Miljöskatt i Mexiko

Myndigheterna i Mexiko tar ut en miljöskatt på övernattningar i Playa del Carmen, Akumal, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres och Cancun. Skattesatsen är 25-30 MXN per rum eller lägenhet och natt, och betalas direkt till hotellet vid in- eller utcheckning.

Valuta och betalning

Peso (MXN). Amerikanska dollar är mycket gångbara. Alla kända kort accepteras i stor utsträckning, Visa, Mastercard och American Express. Priserna anges i peso med ett dollartecken. Priserna för dykning anges i dollar. Vid kortbetalning räknas ofta peson om till dollar. Uttagsautomater finns på många platser, speciellt på 5th Avenue. De har dock ett maxbelopp per uttag på 3.000-4.000 peso (ca 1500-2000 kr). Vill du ta ut mer kontanter hänvisar vi till de stora bankerna som finns utspridda i hela Playa del Carmen. Observera att en avgift tas ut när du betalar med kort på vissa restauranger och när du tar ut pengar i uttagsautomaten. Avgiften vid uttag varierar från bank till bank.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

El

110 volt. Adapter behövs om du kan ställa om dina elektroniska apparater. Annars behövs en transformator.

Språk

Spanska, men många talar något av de ca 50 indianspråk som fortfarande existerar. På de stora resmålen klarar man sig bra på engelska.

Övrigt

Gropiga gator och höga trottoarkanter. Under mars månad besöks Playa del Carmen av amerikanska skolungdomar som firar sk. Spring Break med intensivt festande. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

15-18 timmar med reguljärflyg från Stockholm, beroende på flygrutt.

Så reser du hit

Med Vings reguljära flygresor kan du resa till Playa del Carmen med valfri reslängd året runt.

Flyget landar på flygplatsen utanför Cancun.
Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
28°18°
8
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
29°18°
8
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
30°19°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • april
33°21°
7
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • maj
33°22°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juni
33°23°
6
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juli
32°23°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • augusti
32°23°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • september
32°22°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • oktober
31°22°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • november
29°18°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
28°19°
7
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Playa del Carmen
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.