Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka

Välkommen till Sri Lanka, med tusenårig kultur, frodig natur, färgstarkt folkliv och milslånga stränder. Ving erbjuder flera olika resmål, från hamnstaden Galle i söder till stränderna vid Negombo, strax norr om huvudstaden Colombo. Vilket resmål du än väljer kan du räkna med inbjudande stränder, god mat och spännande utflykter bland kryddodlingar, ädelstenar och storslagen natur. Väljer du att resa med Ving kan du resa året runt, och eftersom du flyger reguljärt bestämmer du själv när du ska åka och hur länge du ska vara borta.

Läs mer om Sri Lanka Dölj text

Sri Lanka är en gammal Vingfavorit, som kom in i programmet redan på sjuttiotalet. Under åren har vi lärt oss vilka resmål som är bäst och vilka hotell som är mest populära. Så du kan vara säker på att du väljer bland det bästa Sri Lanka kan erbjuda när du reser med Ving, både vad gäller boende, stränder eller kanske en utflykt till någon av landets spännande naturreservat.

Sri Lanka väntar
Men Sri Lanka är så mycket mer än strand och sol. Har man bestämt sig för att resa hit bör man också se så mycket som möjligt; den gamla huvudstaden Kandy, teplantagerna, djungeln, djurlivet och de betagande vyerna i bergen som dominerar öns centrala delar.

När är det bäst väder i Sri Lanka?
Sri Lanka har ett tropiskt, varmt klimat med hög luftfuktighet präglat av sydväst-monsunen under sommaren och nordost-monsunen under vintern. Vid kusten, där Vings resmål ligger, är medeltemperaturen dagtid ca 30 grader året runt. Nattemperaturen och vattentemperaturen skiljer sig inte heller mycket årstiderna emellan, men kan vara ett par grader högre från april till oktober. Vintermånaderna januari, februari och mars är de torraste. Nattemperaturen ligger då på behagliga 23 grader och i havet är det 27-28 grader varmt. Dagstemperaturen ligger stadigvarande på ca 30 grader, men på höglandet är det betydligt svalare - ner mot 15 grader och frost kan förekomma. Under våren inleds den fuktiga sydvästmonsunen. Regnet kommer oftast i form av kraftiga skurar, med soliga perioder däremellan. Den mesta av årets nederbörd kommer under april samt på hösten, i oktober och november.

  • Valuta: Lankesiska rupier
  • Säsong: Vinter
  • Antal resmål:  6
  • Antal hotell:  30