Se hotell (2)

Resor till Galle

Sri Lanka, Sri Lanka
Att resa till Galle är som att få tre resor i en, lite Holland, England och mycket Sri Lanka. Galle präglas av ett gammalt fort och livligt folkliv.
Galle är egentligen två städer, dels det gamla fortet med sin särpräglade och stillsamma atmosfär, och dels de nya delarna av staden, med den intensiva kommers och det livliga gatuliv som kännetecknar Sri Lanka. Ta en tur längs med Sea Street, sväng in på fiskmarknaden och titta på vad fiskarna lyckades dra upp under natten. Fortsätt sedan vidare längs Main Street för att uppleva en äkta lankesisk marknad med alla dess ljud, färger och dofter. Sedan kan du styra stegen förbi Galle Cricket Stadium, mot det gamla fortet där det finns gott om trevliga restauranger där du kan slå dig ner för en lunch innan du utforskar de gamla murarna, byggnaderna och butikerna i stadens äldsta delar.

Strandliv

Några kilometer söder om Galle ligger Unawatuna Beach, en av Sri Lankas bästa stränder. Här kan du koppla av i skuggan under palmerna, se på folklivet, bada och äta lunch när andan faller på. Enklast kommer du hit med tuk-tuk från Galle, men om du vill kan du också resa med lokalbuss, en upplevelse i sig.

Känner du för att prova på surfing kan du bege dig till Kabalana Beach i Ahangama som ligger cirka 30 min från Galle eller Midigama Beach, cirka 40 min från Galle. Här finns både instruktörer och brädor att hyra.

Bo bra i Galle

Jetwing Lighthouse har fem vågor i standard och är ett av Sri Lankas bästa och mest eleganta hotell. Ritat av en av landets mest kända arkitekter ligger det alldeles vid havet några kilometer utanför Galle. Här kan du vara säker på en avkopplande semester med bästa tänkbara service och alla faciliteter du kan önska dig. Här finns till exempel spa, en utmärkt restaurang och smakfulla rum som sätter en extra guldkant på din resa till Galle.

Kombinera resmål

Vill du uppleva så mycket som möjligt under din resa till Galle kan du kombinera din vistelse i Galle med ett eller flera andra resmål på Sri Lanka. Kanske lockas du av lugnet i Marawila eller korallreven i Hikkaduwa, du väljer själv vart du ska resa och hur många nätter du stannar på varje resmål. Dessutom kan du själv välja hur länge du vill vara borta, och vilken dag du ska resa.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Strandnära hotell
  • Fina sandstränder
  • Lokala restauranger
  • Solsäkert
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Galle

SÖK DIN RESA TILL Galle

Kajsas bästa tips

Ta del av vår reseexpert Kajsas upplevelser på sina resor till Sri Lanka. Kultur, natur och historia - läs mer om pärlorna du inte får missa.