Se hotell (2)

Resor till Galle

Sri Lanka, Sri Lanka
Att resa till Galle är nästan som att få tre resor i en, lite Holland, lite England och massor av Sri Lanka möts i landets fjärde största stad som präglas av det gamla fortet och det livliga folklivet.
Galle är egentligen två städer, dels det gamla fortet med sin särpräglade och stillsamma atmosfär, och dels de nya delarna av staden, med den intensiva kommers och det livliga gatuliv som kännetecknar Sri Lanka. Ta en tur längs med Sea Street, sväng in på fiskmarknaden och titta på vad fiskarna lyckades dra upp under natten. Fortsätt sedan vidare längs Main Street för att uppleva en äkta lankesisk marknad med alla dess ljud, färger och dofter. Sedan kan du styra stegen förbi Galle Cricket Stadium, mot det gamla fortet där det finns gott om trevliga restauranger där du kan slå dig ner för en lunch innan du utforskar de gamla murarna, byggnaderna och butikerna i stadens äldsta delar.

Strandliv

Några kilometer söder om Galle ligger Unawatuna Beach, en av Sri Lankas bästa stränder. Här kan du koppla av i skuggan under palmerna, se på folklivet, bada och äta lunch när andan faller på. Enklast kommer du hit med tuk-tuk från Galle, men om du vill kan du också resa med lokalbuss, en upplevelse i sig. Känner du för något livligare kan du prova på surfingen, här finns både instruktörer och brädor att hyra.

Bo bra i Galle

Jetwing Lighthouse har fem vågor i standard och är ett av Sri Lankas bästa och mest eleganta hotell. Ritat av en av landets mest kända arkitekter ligger det alldeles vid havet några kilometer utanför Galle. Här kan du vara säker på en avkopplande semester med bästa tänkbara service och alla faciliteter du kan önska dig. Här finns till exempel spa, en utmärkt restaurang och smakfulla rum som sätter en extra guldkant på din resa till Galle.

Kombinera resmål

Vill du uppleva så mycket som möjligt under din resa till Galle kan du kombinera din vistelse i Galle med ett eller flera andra resmål på Sri Lanka. Kanske lockas du av lugnet i Marawila eller korallreven i Hikkaduwa, du väljer själv vart du ska resa och hur många nätter du stannar på varje resmål. Dessutom kan du själv välja hur länge du vill vara borta, och vilken dag du ska resa.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Strandnära hotell
 • Fina sandstränder
 • Lokala restauranger
 • Solsäkert
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Galle

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Unawatuna Beach är stadens stolthet och den är väl värd allt beröm. Den ligger i en palmkransad bukt ca fyra kilometer söder om Galle och man kan ta sig dit med både buss och taxi. Men väl på plats åker man inte hem i första taget. Här finns ett bra urval av restauranger för både lunch och förfriskningar. Åker man med små barn ska de passas noga eftersom den inte är särskilt långgrund. Bara några meter ut når vattnet upp till midjan på en vuxen. Alternativet är att bege sig till strandens västra ände, där är det mer långgrunt. Det är också hit lokalbefolkningen helst beger sig när de kommer hit, särskilt på helgerna. En stor fördel med Unawatuna är att den passar för både snorkling och avslappning på stranden. Här finns även glasbottenbåtar som låter dig se mer av undervattenslivet runt de klippor som ligger ett stycke ut i vattnet. Biljetter säljs ungefär mitt på stranden. Generellt finns inte solstolar på Sri Lankas stränder, men vissa hotell har en del av stranden och placerar ut solstolar som är gratis för gästerna.

Det finns fler stränder runt Galle än Unawatuna Beach. Men med undantag för stränderna vid de hotell som ligger utanför staden är de inte av samma kvalité. Dessa är i första hand upptagna av fiskare och deras verksamhet.

Hikkaduwa

Ibland är sandstränderna smala, men vid hotellen finns i allmänhet bra stränder och hyfsad snorkling. Än så länge är utbudet av vattensporter begränsat, klippor och rev gör att man inte kan hyra ut vattenskotrar och båtar, och vill man vindsurfa bör man ta sig ut ett gott stycke. Glasbottenbåtar gör sina turer för de som vill se undervattenlivet utan att bli våta och det finns några PADI-certifierade dykskolor för den som vill dyka.

Sol och bad på Sri Lanka

Sri Lanka har en 1,700 km lång kustlinje med många fina stränder. Några stränder väl värda ett besök är Beruwela, Bentota, Hikkaduwa och Unawatuna. På de flesta av dessa finns det möjlighet att hyra vindsurfingbrädor. Hikkaduwa och Unawatuna har båda fina rev för snorkling. Wewela nära Hikkaduwa har de bästa vågorna för surfing. De privata stränderna är få och man kan bada nästan överallt, men ta på kläder när du äter lunch eller tar en promenad i byn.

Tidvattnet kan vara rätt markerat, upp mot en meter som mest, vilket är värt att hålla i minnet om man simmar långt ut från stranden. Vattensporter finns det inte mycket av i Sri Lanka, oftast för att rev och klippor begränsar manöverutrymmet. Däremot finns det rätt gott om dykskolor och snorkelturer.

Du kommer med största säkerhet att bli uppvaktad av lokala strandförsäljare, Sri Lankas beachboys. De har stranden som arbetsplats och försöker sälja diverse utflykter, ordnar bilar/båtar och mycket mera. De talar ofta både tyska, engelska och ibland även lite skandinaviska. Det är viktigt att betona att de absolut inte har något samarbete med hotell eller reseföretag, vilket de ofta utger sig för att ha.
Mat, dryck och nattliv
Matkulturen liknar södra Indiens och nationalrätten är ris och curry. På de allra flesta restauranger finns ett brett urval av fisk och skaldjur på menyn. I Galle finns några restauranger inne i Galle centrum samt längs med strandvägen. Inne i Galle Fort finns även mysiga caféer varav vissa även serverar mat. Runt hotellet finns inga andra restauranger än hotellets egna. Tio procent dricks läggs på notan då serviceavgiften inte är inkluderad. Är den redan inräknad, rundar man av uppåt.

Restaurangbesök utanför Galle

I Koggala finns mindre antal restauranger. I Habaraduwa hittar man även lokala restauranger med enkel inredning men billig mat. Närmaste stad är Unawatuna, där finns flera mindre restauranger med internationell meny.

Mat och dryck på Sri Lanka

Sri Lanka är känt för sina kryddor och man sparar heller inte på dem när man lagar mat. Det betyder inte att allt är bedövande starkt, men nästan alltid aromatiskt och smakrikt. Risken att bli dålig av maten i Sri Lanka är ganska liten. Håller man sig till de vegetariska rätterna är man så gott som säker.

Restauranger på Sri Lanka

De flesta restauranger har en bra och varierad meny där lokala rätter varvas med internationella. Hotell och pensionat har ofta några internationella varianter på menyn, som till exempel fried rice och pasta. Lankesisk mat är vanligast utanför hotellen. Ofta får man den där riktigt speciella matupplevelsen på ett mindre ställe runt hörnet. Ser man ett etablissemang med ett par färgglada lysrör utanför är det ett matställe. Dessa brukar erbjuda både god mat och lokal stämning till bra priser.

Det tar ofta lång tid på restaurangerna på Sri Lanka. Maten lagas från grunden i samma stund som den beställs. Det gäller att man inte är för hungrig när man går ut för att äta, utan snarare har tid och lust att se på folklivet en stund medan man dricker något gott.

På notan lägger man ofta på 10 % i serviceavgift och finare ställen kan dessutom lägga på 15 % statlig skatt ovanpå detta. Det där har lite att göra med hur pass väl staten känner till att de finns, och det är ingen idé att protestera. Det är ändå svårt att göra av med mer än ett par hundra i en lankesisk restaurang och i de flesta fall kommer man undan med en fjärdedel av det.

Att dricka till

Med alla dessa kryddor och det varma klimatet är öl eller vatten bäst till maten. På Sri Lanka finns flera bra lokala ölmärken. Vatten köper man på flaska i både butiker och restauranger. Det är ingen dum idé att alltid ha en flaska i väskan eller fickan.

Juice
Det finns alltid juice av något slag att släcka törsten med. Man kan säga att det finns två sorter, äkta och oäkta. Den första är helt enkelt frukt, vatten och kanske socker som tagit en tur i en mixer. Den senare är gjord på koncentrat och är inte alls lika god. En variant av juice är lassi. Det är frukt som mixats med yoghurt och möjligtvis lite socker.

King Coconut
King Coconut är en gul kokosnöt som man hugger toppen av och sticker ner ett sugrör i för att dricka den söta saften. Be gärna att de öppnar den när du druckit upp nöten så du kommer åt det goda fruktköttet. King Coconut säljs överallt på Sri Lanka.

Rice & curry

Nationalrätten nummer ett är rice and curry. En hög med ris omges av mindre högar av olika curries, oftast ett par stycken på grönsaker och någon med kött, fisk eller kyckling. Därtill poppadums och någon chutney och rätten är komplett att avnjutas. Ska man vara riktigt lokal lägger man besticken åt sidan och äter med högerhanden. Det kan vara lite svårt och ovant i början men går bra med lite övning. Ungefär som att lära sig äta med pinnar.

String hoppers

Denna maträtt hittar man nästan överallt. Det är nystan av nudlar som man äter med chutney, daal eller något annat. Rätten serveras ofta till frukost, men kan lika gärna ätas som ett snack vid alla tider på dagen.

Hopper

Hopper, eller appa, är en skålformad pannkaka som är krispig längs kanten och mjuk på mitten. Hoppers kan fyllas med bland annat frukt, ägg och curries. Rätten äts när som helst på dagen.

Rotty

Ännu en slags pannkaka, men platt. Den äts gärna hopvikt med något slags curry som fyllning.

Idli

Idli är riskuddar som ångats och äts ofta till frukost. Det populäraste tillbehöret är kokoschutney och har man en gång smakat dem är det svårt att sluta.

Fisk och skaldjur

Om kvällarna kan man ofta se ett pärlband av ljus långt ute till havs. Det är de lokala fiskarna som fångar det som så småningom hamnar på tallrikarna. Somliga fiskar känner vi igen, som till exempel tonfisken. Passa på att beställa in grillad tonfisk här, billigare och färskare får du den knappast någon annanstans. Hummer brukar också finnas på menyerna, oftast grillad, liksom det man här kallar Yumbo Prawns, räkor stora som kaniner. Det finns även mindre hotfulla räkor och det kanske är bäst att börja med dem och arbeta sig uppåt i näringskedjan.

Frukt

Papaya, banan och solmogen ananas finns att få tag på året runt och serveras ofta på hotellen. Går man på någon lokal marknad hittar man vanligen fler, som mango, tree apple och melon, för att nämna några. Glöm inte att skala dem innan du äter dem.
Galle ligger långt från Ibiza, och några diskotek eller röjiga barer ska man inte förvänta sig. Faktum är att – möjligen med undantag av Colombo – Sri Lankas nattliv är rätt lugnt, och handlar i de flesta fall om vad hotellen kan erbjuda i den vägen.
Shopping
Semestrar man i Hikkaduwa, Galle eller Koggala och är ute efter shopping är det bäst att ta sig in till Galle centrum. Här finns större marknader med både kläder, frukt och grönt. I Galle hittar man även modebutiker och skomakare, samt har möjlighet att göra ett stopp på något café längs vägen.

Marknad i Galle

På förmiddagen är marknaden öppen och det innebär små stånd längs med gatorna i hela staden, tätast utmed kustvägen och gatan innanför – Main Street. Mittemellan dessa två ligger fiskmarknaden, en spännande sevärdhet för alla som gillar folkliv, kommers och fisk, långt från Sveriges kliniska matbutiker.

Shopping på Sri Lanka

På Sri Lanka finns många spännande och exotiska varor till bra priser. Textil och te är ett par exempel på trevliga presenter att ta med hem. Enligt lokala tullregler får man föra ut ett kilo te ur landet. Ayurvedisk naturmedicin är ett annat bra shoppingtips. Det finns oljor och salvor för alla tänkbara åkommor. Allt är förstås naturligt framställt, medicinen kan köpas på vanliga apotek, ayurveda-center eller på kryddgårdar. Det senare kan rekommenderas eftersom många av dem erbjuder en intressant tur genom Sri Lankas flora, där de flesta plantor visar sig bota ett eller annat.

Varuhus, shoppingcenter och större butiker har fasta priser och varorna är märkta med prislapp. Vid inköp på mindre butiker, marknader samt från försäljare på stränder, gator och torg är det hårdprutning som gäller.

Ädelstenar

Guld och ädelsten är också populärt att köpa. Många av dem bryts på Sri Lanka, framför allt safirer och en rad halvädelstenar, som ametister och granater. Man kan lätt köpa på sig en imponerande hög med glitter för en ganska rimlig peng, och ta hem dem för att låta göra egna smycken eller kul presenter. Det är lätt att bli lurad, så var försiktig. Låt dig inte övertalas av gatuförsäljare även om de lockar med att tala flytande svenska. Staden Kandy är ett centrum för juvelhandeln, med flera stora juvelhandlare. Köp aldrig ädelsten utan att få ett av staten garanterat äkthetsintyg. Det är inte säkert att du får valuta för pengarna, men du är i alla fall garanterad att du köpt det du tror att du köpt.

Kläder

Textilhandeln här är än så länge mest inriktad på inhemsk konsumtion, så det är långt mellan piratkopiorna. Äkta vara finns däremot att få tag på eftersom Sri Lanka producerar kläder åt många välkända märken och en viss del av produktionen får säljas i landet, till löjligt låga priser. Det mesta av detta hittar man i Colombo men också i Nuwara Eliya, som är Sri Lankas högst belägna stad. Här kan man hitta vinterkläder ännu billigare än i huvudstaden. Försäljningen sker på den så kallade "vintergatan", en liten marknadsgata med stallar. Titta först i varje stall innan du bestämmer dig och håll ögonen öppna för eventuella defekter. Pruta ordentligt!

Inredning

Hantverk finns det gott om, vad sägs till exempel om en meterhög elefant i massiv teak, eller några nya överdrag till soffkuddarna? Det är bara att gå runt i butikerna och titta. Vissa av dem kan ordna med frakt om elefanten inte går ner i resväskan. Annat, som till exempel textil, kan du köpa metervis utan att överskrida vare sig bagaget eller budgeten.
Sport och Träning
I Galle kan du spela tennis, snorkla och dyka. I Ela Adventure finns möjlighet till bergsklättring och långa eller korta vandringsturer.

Vill du ge dig ut på något mer fartfyllt finns möjlighet till forsränning på floden Kelaniya Ganga.
Aktiviteter och sevärdheter
Cricket är en stor sport på Sri Lanka och landet är en av de tio bästa nationerna. Det finns inga större matcher att följa, men i städer och byar spelar gammal som ung cricket och man kan ofta se de lokala skollagen spela.

Havsfiske

Sportfiske och havsfiske blir alltmer populärt på Sri Lanka. Vill du ta chansen på en match med Indiska oceanens spännande och vackra fiskar, så finns möjligheter.

Tennis

En del större hotell har tennisbanor tillgängliga för gästerna. Det går oftast att hyra racket och bollar.

Ayurveda/Spa

Ayurveda är en gammal medicinsk behandlingsform. En kur kan pågå upp till en månad men de flesta besökare väljer att pröva enstaka behandlingar. Väldigt avstressande och avslappnande. Kan bokas på större hotell eller längs med gatan.

Hikkaduwa

Hikkaduwa består i grunden av två saker, kustvägen och bebyggelsen på ömse sidor av den. Vägen sträcker sig en tre-fyra kilometer längs med kusten utan något egentligt centrum, även om busstationen och tågstationen bildar en bula ungefär på mitten. Hikkaduwa var på sextio- och sjuttiotalen en omtyckt anhalt för ryggsäcksturister, några av dem slog sig ner och byn fick rykte om sig att vara ett hippietillhåll, ungefär som Goa i Indien eller Kuta på Bali. Det där ser man inte mycket av numera. Dagens Hikkaduwa skiljer sig inte så mycket från andra mindre orter på Sri Lanka, men har en trevlig atmosfär med sina butiker och restauranger som ligger på bägge sidor om huvudvägen. Hikkaduwa är inte stort och allt ligger längs med den trafikerade huvudvägen så man måste vara uppmärksam när man går. Viker man av på någon av sidovägarna, ser man de lokala bostadshusen och man kan också vandra längs med stranden om man föredrar det. Oavsett hur man väljer att ta sig fram, är det omöjligt att gå vilse och allt ligger inom gångavstånd.

Galle

Galle är ett givet utflyktsmål, även om man bor där. Man får nog räkna med en två-tre besök innan man känner sig någorlunda bekant med staden. Ett tips är att vänta med att köpa något till dess att du har fått en bättre uppfattning om både utbud och priser. Räkna med en dag i fortet, en dag i den nya delen av staden, kanske en dag på cricketmatch och så en dag för att göra om alltihop. Övriga sevärdheter är Nederländska kyrkan, restaurerade holländska hus och sjöfartsmuseet.

Galle Fort

The Fort, byggt av portugiserna och påbyggt av holländarna under 1500- och 1600-talen. Innanför dess massiva ringmur hittar man en stillsam liten tidsbubbla, där allt visserligen inte är lika gammalt som murarna, men där tempot är ett annat än inne i stan, lugnare och långsammare. Här är det skönt att bara gå omkring och insupa atmosfären, kanske krydda med ett besök på det utmärkta marinmuseet eller något av de andra museer som ligger inhysta i de gamla byggnaderna innanför ringmurarna.

Unawatuna

Unawatuna är också ett givet utflyktsmål. Från Galle får man räkna med en halvtimme i tuk tuk eller buss.

Koggala

Koggala är en liten stad längs sydkusten med en av de finaste stränderna på Sri Lanka. Det finns några få minimarkets inom gångavstånd, annars är det avkoppling och stranden som är huvudsyftet med en semester här. Från Koggala till Galle är det ca 16 km och är den närmaste större staden utöver Unawatuna, 10 km bort.
Hur du tar dig runt
Vill man se mer av landet, rekommenderar vi att hyra bil med engelsktalande chaufför/guide. På så vis är det lättare att få en skräddarsydd tur.
Trafiken på Sri Lanka är ganska kaotisk och vägarna är smala och slingriga. Kör inte bil själv om du inte har en mycket generös livförsäkring och förmånstagare du tycker mycket bra om. För längre resor och turer är det bättre att hyra bil eller minibuss med chaufför. Detta görs bäst genom auktoriserad resebyrå. Kostnaden varierar naturligtvis beroende på sträcka, så gör upp om priset innan ni ger er iväg. Om ni ska ut på en flerdagstur, glöm inte att också boka särskilt chaufförsrum.

Taxi och Tuk tuk - Galle

För kortare turer finns taxi eller tuk tuk utanför hotellen, men man måste alltid förhandla om priset då taxameter inte är särskilt vanligt.

Lokaltrafik - Galle

Hikkaduwa, Galle och Koggala har alla busstationer och tågstationer, som ligger i centrum. I Galle finns en större tågstation med avresor till ett stort antal platser.

Buss

På Sri Lanka finns ett väl utbyggt bussnät med flera dagliga avgångar mellan de större orterna. Komforten är oftast inte den bästa och hastigheten snittar på runt 25 km i timmen. Priserna är däremot mycket låga. De första två platserna i bussen är reserverade för buddhistiska munkar och det respekterar man. Även en gravid kvinna lämnar plats åt en munk som stiger på bussen. Tänk på att det tar tid att åka buss och att det är många stopp under vägen.

Taxi

Det finns förhållandevis få taxibilar och de är ofta knutna till hotell eller flygplatsen. Priset görs upp innan resan.

Tuk-tuk

Ett alternativ för kortare resor är trehjulingstaxi, tuk-tuk, eller three wheeler, med plats för tre personer. Även här gäller det att göra upp om priset i förväg.

Tåg

Ett behagligare sätt att ta sig runt på ön och så slipper man alla trafikköer. Man kan välja mellan 2:a och 3:e klass, där 3:e klass är billigast. Att färdas med tåg är något dyrare än med buss. Reservationer samt upplysningar om tider och priser kan fås på järnvägsstationen.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Lankesiska rupier (LKR). Ta med rupier och eventuellt USD. Kort som t.ex. Mastercard och Visa, är endast gångbara i vissa större samhällen där även uttagsautomater finns. I sällsynta fall tas en extraavgift på 2,5 procent vid kortbetalning eftersom vissa banker tar avgift för inlösen av kontoslippar. Priserna i Sri Lanka är överlag mycket lägre än i Sverige. Dock varierar priserna starkt beroende på var inköp görs.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +3 timmar och 30 minuter. Vintertid: svensk tid +4 timmar.

El

240 V. Engelska uttag. Adapter krävs, men finns ofta att låna på hotellen.

Språk

Singalesiska, tamil och engelska

Övrigt

Under sk Poyadagar (en till två gånger per månad) serveras och säljs inga alkoholhaltiga drycker på Sri Lanka.
Strömavbrott förekommer. Vänstertrafik. Dricks till städpersonalen motsvarar ca 1 USD per dag. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 15 timmar från Stockholm inkl. mellanlandning.

Så reser du hit

Till Galle (Sri Lanka) kan du resa med Vings reguljära paketresor året runt.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen utanför Colombo till Galle är ca 2 timmar och 45 minuter (ca 140 kilometer), beroende på trafik. Vid hemresa stänger incheckningsdisken 90 minuter före avgång.
Väder
 • januari
31°22°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
31°23°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
32°24°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • april
32°25°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
31°26°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • juni
30°26°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • juli
30°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • augusti
30°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • september
30°25°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • oktober
30°24°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • november
30°23°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • december
30°23°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Galle
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.