Se hotell (3)

Resor till Hikkaduwa

Sri Lanka, Sri Lanka
På en resa till Hikkaduwa står stranden, korallrevet och ett okomplicerat nöjesliv i fokus. Välkommen till en av landets allra första turistorter.
Hikkaduwa är högljutt, intensivt och avslappnat, allt på samma gång. Kustvägen går rakt genom byn och längs den hittar man hotell, restauranger, dykskolor och allt annat du kan tänkas behöva under din resa. Lite längre ner ligger stranden och utanför den, det korallrev som gjort byn känd. Det är lätt att tro att detta är allt, men det är inte svårt att resa inåt landet och möta en helt annan sida av Hikkaduwa. Här ligger husen inbäddade i frodig grönska, barnen hoppar hage på de dammiga vägarna och små butiker säljer livets nödtorft. Här finns också en tystnad och ett lugn som man inte hittar så lätt närmare stranden.

En av världens finaste stränder

Bara två mil söderut ligger Sri Lankas fjärde största stad Galle som är känd för sitt gamla holländska fort, sin hamn och sin cricketstadium där det spelas matcher med jämna mellanrum under vinterhalvåret. Följer man sedan kusten ytterligare ett stycke kommer man så småningom till Unawatuna Beach, förmodligen en av världens vackraste stränder. Detta palmkantade svep av gyllengul sand är lika populärt bland lokalbefolkningen som bland turisterna och här blandas man om vartannat för att njuta av solen och havet. Enklast är att resa hit med tuk-tuk eller taxi, om du inte vill vara riktigt äventyrlig och hoppa på tåget som följer kusten hela vägen.

Vings resor till Hikkaduwa

Nästan alla Vings hotell ligger på stranden, däribland det omtyckta hotellet Coral Sands. Det är ett ganska litet hotell med familjär atmosfär och en pool med härlig havsutsikt. Vill du se mer av Sri Lanka kan du kombinera flera resmål under din resa. Kanske lockas du av det lugnare resmålet Beruwela eller den livligare turistorten Negombo, du kan komponera ihop din resa själv efter eget tycke och smak. Väljer du att resa med Ving kan du också välja själv vilken dag du ska resa samt hur länge du vill vara borta.
Bra att veta
  • Solsäkert
  • Fina sandstränder
  • Bra dykning
  • Valfri reslängd
  • Hotell på stranden

Våra kunder om Hikkaduwa

SÖK DIN RESA TILL Hikkaduwa

Reseexpertens tips på stränder

Se vår reseexpert Kajsas bästa tips på stränder i Sri Lanka.