Se hotell (5)

Resor till Bentota

Sri Lanka, Sri Lanka
Väljer du att resa till Bentota får du en spännande semester vid en härlig strand och mycket att se och göra på lagom avstånd.
Den halvö som ligger mellan havet och lagunen heter Paradise Island och här ute ligger flera av Vings hotell, inbäddade i grönska. Ska du resa med barn kommer de att tycka lika mycket om den generösa sandstranden som den spännande lagunen och allt som händer där.

Paradise Island

Bentota är ett långsträckt område vars norra ände utgörs av halvön Paradise Island, med Bentota-lagunen på den ena sidan och Indiska Oceanen på den andra. Precis där halvön börjar ligger hotellet Bentota Beach by Cinnamon, och väljer du att resa hit kan du välja mellan att bada i havet eller i lagunen. Väljer du havet får du med den långa sandstranden på köpet, som är som gjord för långa promenader i solnedgången. Lagunen är å andra sidan som gjord för vattensporter, och här finns många att välja mellan.

Aluthgama

Byn Aluthgama ligger på andra sidan floden, och det finns gott om båtar som kan ta dig dit när du vill se lite lokalt liv, botanisera på någon av stadens marknader eller se vad byns lokala restauranger har att erbjuda. Strax utanför Aluthgama väntar fler upplevelser, som till exempel den lummiga trädgården i Brief Garden eller det vackra templet Kande Vihara. I Aluthgama finns också en tågstation, för resor både norr- och söderut. En resa med tåg på Sri Lanka är en upplevelse full av färger, dofter och intryck som garanterat kommer att ge dig semesterminnen utöver det vanliga.

Bo bra med Ving

Vill du bo riktigt bra under din resa till Bentota bor du på Vivanta by Taj. Det är ett exklusivt och uppskattat hotell på stranden några kilometer utanför byns centrum. När du bokar din resa med Ving väljer du själv resans längd och vilken dag du vill resa. Du kan också kombinera din vistelse i Bentota med boende på ett hotell på ett annat resmål.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Hotell på stranden
  • Fina sandstränder
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Bentota

SÖK DIN RESA TILL Bentota

Reseexpertens tips på stränder

Se vår reseexpert Kajsas bästa tips på stränder i Sri Lanka.