Se hotell (1)

Resor till Dubai Parks and Resorts

Dubai Parks and Resorts är den givna platsen att besöka för alla som reser med barn eller har barnasinnet kvar.
Dubai Parks and Resorts ligger ett stycke utanför själva Dubai city, och är en enorm nöjespark med flera spännande temaparker som tillsammans erbjuder över etthundra olika åkturer, shower och attraktioner av alla de slag. Här kan man hälsa på smurfarna, bygga av hjärtans lust i LEGOLAND® Dubai och förtjusas av sånger och shower i Bollywood Park, bland mycket annat.

Lapita Dubai Parks Autograph Collection

Lapita Dubai Parks Autograph Collection är en polynesisk dröm, ett hotell för hela familjen, med ett stort poolområde, barnklubb, flera restauranger och både spa och gym. Här bor du med gångavstånd till alla parker i Dubai Parks and Resorts, och inträdet till alla parker ingår i priset när du bor på Lapita Dubai Parks Autograph Collection.

Upptäck Dubai Parks and Resorts

Dubai Parks and Resorts är ett över två kvadratkilometer stort område som rymmer flera olika temaparker och nöjen av alla de slag, för barn upp till tonåren. Här kan man utforska LEGOLAND® Dubai, med över 15000 modeller, eller besöka MOTIONGATE™ Dubai, med Shrek, Kung Fu Panda och Hotel Transylvania, bland mycket annat. Här finns också världens första temapark med Bollywood som tema, ett paradis för alla som tycker om dessa indiska filmer med sin blandning av drama, romantik och musik. I Riverland™ Dubai kan du strosa bland en mängd butiker och affärer.

Kombinera med Dubai

Ving erbjuder fem olika resmål i Dubai, som alla kan kombineras med en resa till Dubai Parks and Resorts. Ett förslag är att börja med ett par dagar i parkerna, för att sedan avrunda med stränderna och shoppingen i Dubai.
Bra att veta
 • Familjehotell
 • Valfri reslängd
 • Kombinera resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Dubai Parks and Resorts

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I närheten av Dubai Parks and Resorts finns inga stränder. På Lapita Dubai Parks Autograph Collection väntar ett stort poolområde där du kan svalka dig och njuta av semestern. Vill du bada i havet är det bäst att söka upp någon av Dubais stränder norr om Dubai Parks and Resorts.
Läs mer om stränder i Dubai.
Mat, dryck och nattliv
I Riverland Dubai finns ett femtiotal restauranger med olika teman. Här finner du bland annat restauranger med italienska, japanska, indiska och internationella rätter.

(Fem restauranger är öppna. Resterande håller stängt tillsvidare på grund av Covid-19)
Flera av parkerna stänger inte förrän 23.00 och under kvällstimmarna bjuds det på bland annat dans- och musikshower för hela familjen.
Läs mer om nattlivet i Dubai.
Shopping
I Riverland Dubai finns gott om butiker och affärer, som mest säljer souvenirer av olika slag. Mer shopping finns inne i Downtown Dubai och Jumeirah Beach.
Läs mer om shopping i Dubai.
Sport och Träning
När du reser till Dubai Parks and Resorts kan du träna på gymmet på hotellet Lapita Dubai Parks Autograph Collection.
Aktiviteter och sevärdheter
Dubai Parks and Resorts är ett över två kvadratkilometer stort område som rymmer flera olika temaparker och nöjen av alla de slag, för barn upp till tonåren. Här väntar nöjen för hela familjen!

MOTIONGATE™ Dubai

MOTIONGATE™ Dubai är regionens största temapark med inspiration från Hollywood och massor av spännande aktiviteter. Här kan du skjuta spöken med Ghostbusters, träffa smurfarna, hänga med Shrek eller följa med figurerna från Madagascar på en adrenalinfylld eskapad. Du kan till och med lära dig Kung Fu med Po! MOTIONGATE™ Dubai gjuter liv i några av Hollywoods mest populära filmer, med 27 olika åk och attraktioner, spännande underhållning och olika temarestauranger

BOLLYWOOD PARKS™

BOLLYWOOD PARKS™ Dubai är världens första temapark från Bollywood, Bombays filmindustri. Här finns åkturer, fängslande föreställningar och dramatiska attraktioner hämtade från Bollywoods största produktioner. Denna fascinerande park erbjuder aktiviteter och åkturer som låter dig försjunka i Bombays berömda filmindustri. Du kan jaga Shahrukh Khan som maffiabossen Don, flyga med Hritihik i Krrsih och se föreställningar som stuntshowen med Salman Khan's Chulbul Pandey. Här finns action och äventyr, dans och romantik, och, så klart, frestelser för både ögat och gommen

LEGOLAND® Dubai

LEGOLAND® Dubai är den perfekta temaparken för alla familjer med barn upp till tonåren. Här finns över 40 åkturer, föreställningar, upplevelser och aktiviteter. Här kan du utforska en värld där LEGO®biten blir levande. Här finns åkturer, och mängder av interaktiva upplevelser och där man bygger med LEGO®. Över 15000 LEGO®modeller väntar, fördelade på sex olika områden.

Riverland™ Dubai

Riverland™ Dubai består av fyra olika områden, med varsitt tema. Här finner du restauranger och butiker i överflöd, oavsett vilken del av området du befinner dig i. Du besöka en medeltida fransk by, en amerikansk stad på 50-talet, eller 30-talets Indien i India gate. Om du föredrar 1800-talet ska du besöka The Peninsula, där du kan koppla av med en god middag. Var du än befinner dig kan du njuta av gatuunderhållning och evenemang av olika slag.
Läs mer om aktiviteter i Dubai.
Vill du utforska Dubais alla sevärdheter rekommenderas ett besök till Jumeirah Beach eller Downtown Dubai.
Hur du tar dig runt
Taxi till Downtown Dubai tar cirka 40 minuter, till Dubai Marina, cirka 25 minuter. Det går även Metro till Jebel Ali, cirka 20 kilometer från Dubai Parks and Resorts, vilket ger en kortare taxiresa.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 2 april 2022, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Öppettider för hotellens barer kan påverkas och hotellet får under Ramadan inte serverar alkohol på offentliga platser som stranden, runt poolen mm. Aktuella öppettider för hotellets restauranger och barer fås vid ankomst till hotellet. Servering av alkohol på rummen kan ske under fastan på de flesta hotell.

Ait el Kebir infaller omkring 9 juli 2022, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum.

Turistskatt i Dubai

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Dubai. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Övrigt

När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Dubai Parks and Resorts året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Dubais flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar

Aktuella erbjudanden

SÖK DIN RESA TILL Dubai Parks and Resorts
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.