Se hotell (11)

Resor till Downtown Dubai

Boka en resa till Downtown Dubai, och se fram mot en spännande storstad med eleganta avenyer och fantastisk shopping.

Downtown Dubai är det senaste i Dubai och här ska man ständigt vara högst, störst och bäst. Det har väl inte undgått någon att världens högsta byggnad – Burj Kalifa – numera finns att beskåda och besöka i Dubai, liksom Dubai Mall, världens största shoppingcenter med nästan 1500 butiker. Bägge två ligger i området Downtown Dubai. Här finns också läckra hotell, obegränsad shopping och en helt ny souk där man kan vila benen mellan varven, samt världens största fontän där man varje kväll får uppleva en fantastisk vattenshow. Bokar du en resa till Downtown Dubai får du en semester med extra allt.

Lyxhotell i Dubai

När du bokar en resa till Downtown Dubai kan du bo bra, riktigt bra. Du kan välja bland ett halvdussin hotell med fem vågor, som alla erbjuder det yppersta i både faciliteter och service. Ett exempel är JW Marriott Marquis Hotel, som förutom att vara ett av Dubais bästa hotell också är det högsta i världen, med sina 72 våningar. Här finns allt du kan önska dig av en lyxig semester: spa, nattklubb, flera pooler och ett dussin restauranger att välja mellan.

Stränder och aktiviteter

Den långa kusten kantas av milsvida vackra stränder med turkost, klart vatten. Fantastiska stränder och böljande sanddyner väntar bara tio minuters resa med taxi från staden. Vintertid går vädret att jämföra med en svensk högsommar. Om du mot förmodan skulle tröttna på strandliv och shopping finns mycket att göra i Dubai. Jeepsafari, vindsurfing, ridning, fiske, tennis – aktivitetsutbudet är brett. Här finns dessutom en av världens modernaste vattenparker, och varje fredag arrangeras något så minnesvärt som kamelkapplöpningar. Du kan också göra en utflykt till något av grannemiraten eller en ta en runda på golfbanan. I Downtown Dubai kan du få en resa som inte liknar någon annan, någon annanstans.

Bra att veta
 • Bra hotell
 • Nära till sevärdheter som Burj Kalifa
 • Kända shoppingcentret Dubai Mall
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Downtown Dubai

Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
Stränder
Inne i Dubai badar man i hotellens pooler. Föredrar du att bada vid en sandstrand finns en allmän strand med fri entré några kilometer utanför Dubais centrum. Där finns också flera strandklubbar som du kan besöka mot avgift. Stränderna här är långa, välskötta och består av finkornig, ljus sand.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Till Dubai reser du med Ving på reguljära flygresor året runt. Flyget landar på Dubais flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Dubais flygplats till Downtown Dubai är ca 15-25 minuter (ca 13 kilometer). I rusningstrafik är det inte ovanligt att transfertiden blir betydligt längre på grund av trafiksituationen. Restiden kan då mer än fördubblas.
Mat, dryck och nattliv
I Downtown Dubai finns ett mycket stort utbud av restauranger som erbjuder mat från hela världen. Alkohol serveras inte på restauranger utanför hotellen. Det är stora skillnader i pris om du äter på hotellet jämfört med om du äter ute på stan.
I Downtown Dubai finns ett nattliv som passar de flesta smaker och plånböcker, med ett brett utbud av häftiga barer och klubbar.
Shopping
I Downtown Dubai hittar du shopping i världsklass på Dubai Mall, världens största shoppingcenter med över 1400 butiker.
Aktiviteter och sevärdheter
I Downtown Dubai Dubai finns aktiviteter för alla smaker. Världens högsta byggnad Burj Khalifa är värt ett besök, men förboka gärna din biljett så sparar du pengar och kötid. Världens största fontän ligger intill Burj Khalifa och Dubai Mall, passa på att se ljus- och vattenshowen på kvällen.
Hur du tar dig runt
Inne i centrum fungerar lokaltrafiken bra, men för transport utanför staden är det smidigare att ta taxi.

Taxi

Taxi är det vanligaste sättet att ta sig fram, och det är förhållandevis billigt.

Metro

Metron i Dubai är en luftkonditionerad, snabb och modern tunnelbana som löper genom stadens centrala delar. Biljetter köpes kontant eller med kort på tunnelbanestationerna.

Spårvagn

Spårvagnsnätet är under uppbyggnad, men redan nu trafikeras över 10 stationer.

Buss

Lokalbussarna går till många platser som varken tunnelbanan eller spårvagnen går till. Biljettsystemet är dock detsamma för såväl tunnelbana och spårvagn som buss.

Färja

Med färja kan du bland annat åka längs Dubai Kanal och Dubai Marina.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 2 april 2022, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Ait el Kebir infaller omkring 9 juli 2022, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Turistskatt i Dubai

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Dubai. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska Dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Förenade Arabemiraten innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell ovan.

Övrigt

Dubai är det i särklass mest öppna och turistvänliga emiratet av de sju emiraten i Förenade Arabemiraten. De har också kommit långt vad det gäller handikappsanpassning. I Dubai solar man i bikini på stranden, det är förbjudet att sola topless. Byggnationer i området kan vara störande, men omfattningen av arbetena varierar. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.
De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention

SÖK DIN RESA TILL Downtown Dubai
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.