Se hotell (9)

Resor till Downtown Dubai

Boka en resa till Downtown Dubai, och se fram mot en spännande storstad med eleganta avenyer och fantastisk shopping.
Downtown Dubai är det senaste i Dubai och här ska man ständigt vara högst, störst och bäst. Det har väl inte undgått någon att världens högsta byggnad – Burj Khalifa – numera finns att beskåda och besöka i Dubai, liksom Dubai Mall, världens största shoppingcenter med nästan 1500 butiker. Bägge två ligger i området Downtown Dubai. Här finns också läckra hotell, obegränsad shopping och en helt ny souk där man kan vila benen mellan varven, samt världens största fontän där man varje kväll får uppleva en fantastisk vattenshow. Bokar du en resa till Downtown Dubai får du en semester med extra allt.

Lyxhotell i Dubai

När du bokar en resa till Downtown Dubai kan du bo bra, riktigt bra. Du kan välja bland ett halvdussin hotell med fem vågor, som alla erbjuder det yppersta i både faciliteter och service. Ett exempel är JW Marriott Marquis Hotel, som förutom att vara ett av Dubais bästa hotell också är det högsta i världen, med sina 72 våningar. Här finns allt du kan önska dig av en lyxig semester: spa, nattklubb, flera pooler och ett dussin restauranger att välja mellan.

Stränder och aktiviteter

Den långa kusten kantas av milsvida vackra stränder med turkost, klart vatten. Fantastiska stränder och böljande sanddyner väntar bara tio minuters resa med taxi från staden. Vintertid går vädret att jämföra med en svensk högsommar. Om du mot förmodan skulle tröttna på strandliv och shopping finns mycket att göra i Dubai. Jeepsafari, vindsurfing, fiske, tennis – aktivitetsutbudet är brett. Här finns dessutom en av världens modernaste vattenparker. Du kan också göra en utflykt till något av grannemiraten eller en ta en runda på golfbanan. I Downtown Dubai kan du få en resa som inte liknar någon annan, någon annanstans.
Bra att veta
 • Bra hotell
 • Nära till sevärdheter som Burj Khalifa
 • Kända shoppingcentret Dubai Mall
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Downtown Dubai

Stränder
Inne i Dubai badar du i hotellens pooler. Föredrar du att bada vid en sandstrand finns en allmän strand med fri entré några kilometer utanför Dubais centrum. Där finns också flera strandklubbar som du kan besöka mot avgift. Stränderna här är långa, välskötta och består av finkornig, ljus sand.
Läs mer om stränder i Dubai.
Mat, dryck och nattliv
I Downtown Dubai finns ett mycket stort utbud av restauranger som erbjuder mat från hela världen. Här hittar du allt från billiga food courts till exklusiva gourmetrestauranger och det är stora skillnader i pris om du äter på hotellet jämfört med om du äter ute på stan. Det kan vara värt att veta att alkohol enbart serveras på de restauranger som ligger i anslutning till hotellen. Fredagsbruncher är populära i Downtown Dubai och även kvällstid erbjuds många bra bufféer där även dryck ingår.
Nattlivet i Downtown Dubai är koncentrerat till de stora hotellen som har alkoholtillstånd. Här finns ett brett utbud av häftiga barer och nattklubbar, vissa mer exklusiva än andra. Då många lokalbor är lediga på fredagar och lördagar är det oftast mest folk ute på torsdags- och fredagskvällar. Det är inte ovanligt att kända DJ's och artister spelar på klubbarna, varför inträdet kan vara ganska högt. Ställena har ofta en strikt klädkod för män, som inte får bära jeans eller shorts och du måste ha ordentliga skor, medan det för kvinnor sällan finns någon uttalad klädkod.
Läs mer om nattlivet i Dubai.
Shopping
I Downtown Dubai hittar du shopping i världsklass på Dubai Mall, världens största shoppingcenter med över 1200 butiker. Här finns alla kända varumärken och kedjor du kan komma på och det är lätt att tappa bort sig i vimlet av affärer som sträcker sig över fyra våningsplan. Skulle du inte få nog av shopping här finns diverse mindre shoppingcenter och basarer i närheten.

Traditionella souker

Vill du besöka en traditionell inomhusmarknad, en så kallad souk, finns flera inom räckhåll. I närliggande Bur Dubai ligger textilsouken, som erbjuder textilier av alla dess slag - som silke, ull, kaschmir och bomull - men också färdigsydda kläder.

I området Deira hittar du guldsouken, kryddsouken och parfymsouken som alla är värda ett besök. Kommer du ihåg att pruta kan du göra riktiga fynd. Med andra ord kommer du inte att bli besviken om du har rest till Dubai för att shoppa.
Läs mer om shopping i Dubai.
Sport och Träning
På många hotell erbjuds både gym och träningsklasser.

Spela golf i Dubai

Här kan du kombinera lata dagar i solen med en runda golf. Här hittar du utmanade banor av god kvalité.

För bokning av golf med vår samarbetspartner Greenfee365 klicka här.
Aktiviteter och sevärdheter
I Downtown Dubai finns aktiviteter för alla smaker. Fantastiska stränder och böljande sanddyner väntar bara tio minuters resa med taxi från staden. Andra toppaktiviteter inkluderar bland annat jeepsafari, promenader längs Dubai Water Canal, föreställningar på Dubai Opera, skridskobanan i Dubai Mall och besök i någon av alla enorma vattenparker.
Läs mer om aktiviteter i Dubai.
Upptäck Förenade Arabemiratens historia på Dubai Museum och Etihad Museum. Här väntar kultur och historia i mängder. Världens högsta byggnad Burj Khalifa är värt ett besök, men förboka gärna din biljett så sparar du pengar och kötid. Världens största fontän ligger intill Burj Khalifa och Dubai Mall, passa på att se ljus- och vattenshowen på kvällen.
Hur du tar dig runt
Dubai är en vidsträckt stad och har ingen tät stadskärna. Bor du i Downtown Dubai kan du enkelt resa med kollektivtrafik som metro, spårvagn, buss och färja. För transport utanför staden är det smidigare att ta taxi.

Taxi

Taxi är det vanligaste sättet att ta sig fram, och det är förhållandevis billigt.

Metro

Metron i Dubai är en luftkonditionerad, snabb och modern tunnelbana som löper genom stadens centrala delar. Biljetter köpes kontant eller med kort på tunnelbanestationerna.

Spårvagn

Spårvagnsnätet är under uppbyggnad, men redan nu trafikeras över 10 stationer.

Buss

Lokalbussarna går till många platser som varken tunnelbanan eller spårvagnen går till. Biljettsystemet är dock detsamma för såväl tunnelbana och spårvagn som buss.

Färja

Med färja kan du bland annat åka längs Dubai Kanal och Dubai Marina.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 2 april 2022, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Öppettider för hotellens barer kan påverkas och hotellet får under Ramadan inte serverar alkohol på offentliga platser som stranden, runt poolen mm. Aktuella öppettider för hotellets restauranger och barer fås vid ankomst till hotellet. Servering av alkohol på rummen kan ske under fastan på de flesta hotell.

Ait el Kebir infaller omkring 9 juli 2022, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum.

Turistskatt i Dubai

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Dubai. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska Dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Övrigt

Dubai är det i särklass mest öppna och turistvänliga emiratet av de sju emiraten i Förenade Arabemiraten. De har också kommit långt vad det gäller handikappsanpassning. I Dubai solar man i bikini på stranden, det är förbjudet att sola topless. Byggnationer i området kan vara störande, men omfattningen av arbetena varierar. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.
De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Downtown Dubai året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Dubais flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Dubais flygplats till Downtown Dubai är ca 15-25 minuter (ca 13 kilometer). I rusningstrafik är det inte ovanligt att transfertiden blir betydligt längre på grund av trafiksituationen. Restiden kan då mer än fördubblas.
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Downtown Dubai
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.