Se hotell (8)

Resor till Bur Dubai

Bur Dubai är en lugnare stadsdel, ovanför Downtown Dubai, med gott om hotell och lokala restauranger.
Dubais gamla centrum delas upp av floden, Dubai Creek i två delar, Deira norr om floden och Downtown Dubai på den södra sidan, och innanför dem; Bur Dubai. Längs floden trängs alla dhows, de traditionella träskutorna. Med vattentaxin, abran, kan du resa över floden på lokalt vis. Bur Dubai är ett ganska stort område. I den gamla delen vid sidan av floden finns Dubais kulturella centrum med Dubai Museum, och Al Bastakiya, en pittoresk och bohemisk stadsdel från 1800-talet.

Lyx eller budget?

Bokar du en resa till Bur Dubai hos Ving kan du välja både lyx och budget. Här kan du boka in dig på Grand Hyatt Dubai, ett hotell med fem vågor som fått högsta möjliga betyg av våra gäster. I Bur Dubai kan vi också erbjuda enklare hotell som Citymax Bur Dubai, ett prisvärt hotell med bra läge nära ett av Dubais äldsta shoppingcentrum. Vill du helst bo i lägenhet och sköta ditt eget hushåll under din resa ska du titta på Golden Sands Hotel Apartments, med rymliga lägenheter, gym och pool.

Skräddarsy din resa

Hos Ving har du stora möjligheter att skapa din resa så att den passar både dig och ditt ressällskap. Eftersom du flyger med reguljärflyg bestämmer du själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Vill du sedan göra något alldeles extra kombinerar du din resa till Bur Dubai med något av våra andra resmål, till exempel Maldiverna, eller något av emiraten i närheten.

Stränder och aktiviteter

Bara tio minuters resa med taxi från Bur Dubai har du fantastiska stränder och öknens böljande sanddyner. Milslånga vita stränder kantar den långa kusten. Vattnet är turkost, rent och klart. Under vintern är vädret ungefär som svensk högsommar. I Dubai finns mycket att göra om du mot förmodan skulle tröttna på shopping och strandliv. Tennis, jeepsafari, fiske, vindsurfing – aktivitetsutbudet är stort. Dubai har också en av världens modernaste vattenparker, och vilken annan stad kan skryta med skidåkning på tre olika underlag; vatten, sand eller snö? Lägg därtill en utflykt till något av grannemiraten eller en runda på golfbanan och du har en resa som inte liknar någon annan, någon annanstans.
Bra att veta
 • Stad och strand
 • Hotell med pool
 • Bra shopping
 • Prisvärt boende
 • Solsäkert
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Bur Dubai

Stränder
I Bur Dubai badar du i hotellens pooler. Vill du hellre bada i havet är det bara att ta sig med taxin till Jumeirah Open Beach som ligger bara några minuter bort. Här finns flera strandklubbar där du betalar en avgift, men det går också fint att bara bre ut handduken på de allmänna avsnitten av stranden.
Läs mer om stränder i Dubai.
Mat, dryck och nattliv
I Bur Dubai finns gott om restauranger. Testa gärna det lokala köket eller boka bord på några av de många hotellrestaurangerna som erbjuder mat från världens alla hörn. Alkohol serveras inte på restauranger utanför hotellen. Det är stora prisskillnader beroende på om man äter ute på restaurang jämfört med hotellens restauranger.
Precis som i övriga områden av Dubai, ligger Bur Dubais barer och nattklubbar i anslutning till hotellen som har alkoholtillstånd. Vill du ha ett större utbud, hittar du de mest eleganta och trendiga klubbarna i Jumeirah Beach och Downtown Dubai.
Läs mer om nattlivet i Dubai.
Shopping
Bur Dubai ligger inte långt från Downtown Dubai, där du finner världens största shoppingcenter Dubai Mall. Här finns inte mindre än 1200 butiker fördelade på fyra våningsplan, så du kan ägna hela semestern åt att botanisera bland kända varumärken och kedjor om du skulle vilja.

Souk och basar

Önskar du hellre besöka en traditionell souk, en inomhusmarknad, finns en välkänd sådan i Bur Dubai. Den kallas "den gamla souken" eller "textilsouken" och rymmer, precis som namnet antyder, alla möjliga sorters textilier såsom silke, kaschmir, ull och bomull men också färdigsydda kläder. Annars rekommenderas ett besök i Karama Bazaar, som också ligger i Bur Dubai och som erbjuder allt ifrån kläder och accessoarer till möbler, souvenirer och leksaker.
Läs mer om shopping i Dubai.
Sport och Träning
I Dubai finns möjlighet till aktiviteter som golf, tennis och vattensporter. Det finns flera bra golfbanor och många hotell har tennisbanor. Race and Driving School vid Dubai Autodromekan är värt ett besök för alla som gillar motorsport, oavsett om du är nybörjare eller erfaren.

Golf i Dubai

I Bur Dubai kan du golfa under din semester. Här finns fina banor av hög kvalité med roliga utmaningar.

För bokning av golf med vår samarbetspartner Greenfee365 klicka här.
Aktiviteter och sevärdheter
I Dubai finns mycket att göra. Det är väldigt enkelt att ta sig till sevärdheterna och aktiviteterna i Downtown Dubai och Jumeirah Beach.
Läs mer om aktiviteter i Dubai.
Bur Dubai är ett spännande område att utforska. I den gamla delen vid sidan av floden finns Dubais kulturella centrum med Dubai Museum, och Al Bastakiya, en pittoresk och bohemisk stadsdel från 1800-talet. I den historiska stadsdelen Al Fahidi finns konstgallerier och fortet Al Fahidi Fort.
Hur du tar dig runt
Dubai har en väl fungerande kollektivtrafik och du når Bur Dubai med stadsbussar och metro.

Metro

Dubai har en modern och snabb tunnelbana med luftkonditionering. Den går genom stadens mest centrala delar, varav flera stationer ligger i Bur Dubai bland annat Bur Dubai Abra Station, Al Ras Metro Station, Oud Metha Station och Ghubaiba Metro Station. Du köper din biljett med kort eller kontant på någon av stationerna.

Buss

Du åker på samma biljett som gäller för tunnelbanan och för spårvagnarna.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 2 april 2022, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Öppettider för hotellens barer kan påverkas och hotellet får under Ramadan inte serverar alkohol på offentliga platser som stranden, runt poolen mm. Aktuella öppettider för hotellets restauranger och barer fås vid ankomst till hotellet. Servering av alkohol på rummen kan ske under fastan på de flesta hotell.

Ait el Kebir infaller omkring 9 juli 2022, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum.

Turistskatt i Dubai

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Dubai. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska Dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Övrigt

Dubai är det i särklass mest öppna och turistvänliga emiratet av de sju emiraten i Förenade Arabemiraten. De har också kommit långt vad det gäller handikappsanpassning. I Dubai solar man i bikini på stranden, det är förbjudet att sola topless. Byggnationer i området kan vara störande, men omfattningen av arbetena varierar. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.
De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Bur Dubai året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Dubais flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Dubais flygplats till Bur Dubai är ca 10-15 minuter (ca 10 kilometer), beroende på trafik. I rusningstrafik är det inte ovanligt att transfertiden blir betydligt längre på grund av trafiksituationen. Restiden kan då mer än fördubblas.
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Bur Dubai
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.