Se hotell (7)
Shopping, stränder och souker; en resa till Deira passar dig som vill bo mitt i storstaden Dubai, på lite billigare hotell.
Dubais gamla centrum delas upp av floden, Dubai Creek i två delar, Deira norr om floden och Bur Dubai på den södra sidan. Längs floden trängs alla dhows, de traditionella träskutorna, och med vattentaxin, abran, kan du resa över till andra sidan på några minuter. I Deira finns soukerna, den välkända guldsouken och kryddsouken. Här finns också många hotell och shoppingcenter, tillsammans med lite mer lokala restauranger. Deira City Center är ett stort shoppingcenter med 370 butiker och flera restauranger. På Deira-sidan ligger också Dubai Creek Golf & Yacht Club samt Irish Village, ett trevligt område med flera restauranger och pubar, väl värt ett besök på kvällen.

Billigare boende i Deira

Hotellpriserna är oftast betydligt lägre i Deira än om du till exempel väljer att bo i Jumeirah. Därför är det bättre att boka en resa till något av våra hotell i Deira om du ändå tänker tillbringa dagarna på stranden, i öknen eller kanske på väg till något av grannemiraten. När du sedan kommer tillbaka till ditt hotell finns det gott om restauranger på nära håll så du kan avrunda din dag på rätt sätt.

Stränder och aktiviteter

Bara en kort resa med taxi från Deira väntar öknens böljande sanddyner, fantastiska stränder och turkost vatten. Endast tio minuter tar det att ta sig till en av de milslånga vita stränder som kantar kusten. Under vintern är vädret jämförbart med en skön, svensk högsommardag. Här finns oändligt mycket att göra om du nu mot förmodan skulle tröttna på sol, bad och shopping. Här kan du ägna dig åt vindsurfing, fiske, jeepsafari, tennis – utbudet av aktiviteter är enormt. Här hittar du dessutom en av världens modernaste vattenparker. I Dubai finns till och med tillgång till skidåkning på tre olika underlag; vatten, sand och snö. Du kan även spela golf, eller varför inte åka på en utflykt till något av grannemiraten? I Deira får du en semester som inte är lik någon annan.
Bra att veta
  • Prisvärda hotell
  • Bra shopping
  • Gamla Dubai med souk för guld och kryddor

Våra kunder om Deira

SÖK DIN RESA TILL Deira