Se hotell (5)

Shopping, stränder och souker; en resa till Deira passar dig som vill bo mitt i storstaden Dubai, på lite billigare hotell.

Dubais gamla centrum delas upp av floden, Dubai Creek i två delar, Deira norr om floden och Bur Dubai på den södra sidan. Längs floden trängs alla dhows, de traditionella träskutorna, och med vattentaxin, abran, kan du resa över till andra sidan på några minuter. I Deira finns soukerna, den välkända guldsouken och kryddsouken. Här finns också många hotell och shoppingcenter, tillsammans med lite mer lokala restauranger. Deira City Center är ett stort shoppingcenter med 370 butiker och flera restauranger. På Deira-sidan ligger också Dubai Creek Golf & Yacht Club samt Irish Village, ett trevligt område med flera restauranger och pubar, väl värt ett besök på kvällen.

Billigare boende i Deira

Hotellpriserna är oftast betydligt lägre i Deira än om du till exempel väljer att bo i Jumeirah. Därför är det bättre att boka en resa till något av våra hotell i Deira om du ändå tänker tillbringa dagarna på stranden, i öknen eller kanske på väg till något av grannemiraten. När du sedan kommer tillbaka till ditt hotell finns det gott om restauranger på nära håll så du kan avrunda din dag på rätt sätt.

Stränder och aktiviteter

Bara en kort resa med taxi från Deira väntar öknens böljande sanddyner, fantastiska stränder och turkost vatten. Endast tio minuter tar det att ta sig till en av de milslånga vita stränder som kantar kusten. Under vintern är vädret jämförbart med en skön, svensk högsommardag. Här finns oändligt mycket att göra om du nu mot förmodan skulle tröttna på sol, bad och shopping. Här kan du ägna dig åt vindsurfing, fiske, ridning, jeepsafari, tennis – utbudet av aktiviteter är enormt. Här hittar du dessutom en av världens modernaste vattenparker, och för den som vill gå på kamelkapplöpning finns såklart även det, och kanske blir det ett av de mer exotiska minnena från din resa. I Dubai finns till och med tillgång till skidåkning på tre olika underlag; vatten, sand och snö. Du kan även spela golf, eller varför inte åka på en utflykt till något av grannemiraten? I Deira får du en semester som inte är lik någon annan.

Bra att veta
 • Prisvärda hotell
 • Bra shopping
 • Gamla Dubai med guld souken och krydd souken
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Deira

Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
Stränder
En kort taxiresa bort från Deira väntar fantastiska stränder och turkosblått vatten. Det tar inte mer än tio minuter att ta sig till en av de många milslånga stränderna som kantar kusten.Annars badar man i hotellets pooler inne i Dubai.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Till Deira (Dubai) reser du med Ving på reguljära flygresor året runt. Flyget landar på Dubais flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Dubais flygplats till Deira är ca 10-15 minuter (ca 5 kilometer). I rusningstrafik är det inte ovanligt att transfertiden blir betydligt längre på grund av trafiksituationen. Restiden kan då mer än fördubblas.
Mat, dryck och nattliv
I Deira finns gott om restauranger, ofta med en lokal anstrykning, Det är stor skillnad på priserna om du äter på hotellet eller ute på stan. Det serveras inte alkohol på restauranger utanför hotellen.
I Deira och kringliggande stadsdelar finns ett rikt och varierat nattliv.
Shopping
De välkända soukerna hittar du i Deira, däribland den stora guldsouken och den fantastiska kryddsouken. Lite mer modern shopping hittar du i Deiras shoppingcenter och vill du ta dig till Dubai Mall går det fort med metron. Deira City Center är ett stort shoppingcenter med 370 butiker och flera restauranger.
Aktiviteter och sevärdheter
Önskar du fler aktiviteter än shopping, sol och bad finns här mer än tillräckligt att göra. I Deira finns både guldsouken och kryddsouken i närheten, bägge är väl värda ett besök. Ta en abra, vattentaxi, över till Bur Dubai. Det är också enkelt att ta sig till sevärdheterna i Downtown Dubai och Jumeirah Beach. Här hittar du dessutom en av världens modernaste vattenparker, och för den som vill gå på kamelkapplöpning finns såklart även det. I Dubai finns till och med tillgång till skidåkning på tre olika underlag; vatten, sand och snö. Är du intresserad av motorsport är ett tips att besöka Race and Driving School vid Dubai Autodrome.
Hur du tar dig runt
Inne i staden fungerar lokaltrafiken bra, men vid längre transport är det smidigare att ta taxi.

Taxi

Det är relativt billigt att åka taxi i Dubai, och det vanligaste sättet att ta sig fram.

Färja

Ett antal färjor ingår i Dubais kollektivtrafik och med dem kan du bland annat åka längs Dubai Marina och Dubai Kanal.

Buss

Med buss kan du ta dig till många platser som inte går att nå med tunnelbana eller spårvagn. Samma biljettsystem gäller för tunnelbanan, spårvagn och för buss.

Spårvagn

Byggnationen av spårvagnsnätet pågår fortfarande, men det finns över 10 stationer som trafikeras över en 10 kilometer lång sträcka.

Metro

Dubai har en snabb, modern och luftkonditionerad tunnelbana som går genom de mest centrala delarna av staden. Det går att köpa biljetter med kort eller kontant på alla tunnelbanestationer.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 2 april 2022, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Ait el Kebir infaller omkring 9 juli 2022, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Turistskatt i Dubai

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Dubai. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska Dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Förenade Arabemiraten innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell ovan.

Övrigt

Dubai är det i särklass mest öppna och turistvänliga emiratet av de sju emiraten i Förenade Arabemiraten. De har också kommit långt vad det gäller handikappsanpassning. I Dubai solar man i bikini på stranden, det är förbjudet att sola topless. Byggnationer i området kan vara störande, men omfattningen av arbetena varierar. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.
De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention

SÖK DIN RESA TILL Deira
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.