Se hotell (39)

Resor till Jumeirah Beach

Om du tänker resa till Dubai för att njuta av sol och bad ska du välja Jumeirah Beach, med fantastiska stränder och hotell för alla smaker.

I Jumeirah Beach är stränderna, bäst, längst och vackrast, och frågan är om inte hotellen också är det. Här ligger till exempel ett av världens allra lyxigaste hotell, Burj al Arab. Hit kan du gärna gå och äta lunch om du är nyfiken på hur det ser ut. Jumeirah Beach kan också stoltsera med The Palm Dubai, en konstgjord ö, eller snarare skärgård, bestående av ett antal öar som tillsammans bildar konturerna av en palm. Lite längre ut ligger den nya marinan, med plats för drygt 500 enormt dyra båtar, och en både lång och skön strandpromenad där du kan strosa i lugn och ro. I populära Mall of the Emirates hittar du förutom 500 butiker och hundratalet restauranger även en skidbacke inomhus. Och räcker inte det så ligger Jumeirah Beach inte mer än ett par mil från Dubai City, dit du kan resa enkelt, snabbt och bekvämt med Sky Train.

Nattliv i Dubai

Nattlivet i Downtown Dubai är kanske det mest varierade i hela landet. Här finns klubbar, barer, restauranger, konserter, happenings, festivaler och mycket annat jämnt fördelat under året. Så om du vill njuta av både sol och bad och nattliga nöjen under din resa så är det Jumeirah Beach du ska resa till.

Vings Jumeirah Beach

De flesta av Vings hotell i Jumeirah Beach ligger direkt vid den mycket välskötta Marina Beach. Vi har även hotell i anslutning till marinan, ute på The Palm Dubai och vid Mall of the Emirates i området Al Barsha. Vårt stora utbud av hotell gör att du enkelt kan välja ett som passar just för din resa, oavsett om du vill bo lyxigt, familjevänligt eller kanske bägge två. Det finns också flera hotell som ligger på en rimligare prisnivå, utan att man för den sakens skull sänker servicenivån särskilt mycket. Ett riktigt bra boende får du på Vings hotell Atlantis The Palm, med ett eget vattenland! Fördelen med att resa till Jumeirah Beach är att du kan välja ett hotell där allt ligger inom gångavstånd, både shopping, bad och restauranger. Här kan du vara säker på en semester fylld av sol och saltvatten, med trevliga avbrott för lite shopping eller sightseeing, i Jumeirah Beach eller inne i Dubai City.

Bra att veta
 • Häftiga hotell
 • Bra stränder
 • Atlantis the Palm
 • Bra för familjer
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Jumeirah Beach

Mat & Dryck
5,0
Sport/Äventyr
5,0
Stränder
5,0
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
Stränder
Jumeirah Beach är en mycket välskött sandstrand med finkornig, ljus sand. Det är på denna strand de flesta av Vings hotell ligger.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Till Jumeirah Beach reser du med Ving på reguljära flygresor året runt. Flyget landar på Dubais flygplats.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Dubais flygplats till Jumeirah Beach är ca 35 minuter (ca 35 kilometer), beroende på trafik. I rusningstrafik kan det ta mycket längre tid.
Mat, dryck och nattliv
Här finns ett stort utbud av restauranger från världens alla hörn. På restauranger utanför hotellen serveras inte alkohol. Det är stora prisskillnader beroende på om du beställer mat ute "på stan" eller på hotellet.
I Jumeirah Beach är nattlivet mest koncentrerat till hotellen, men det är nära in till centrala Dubai som träffsäkert kan beskrivas "...som en korsning mellan Tusen och en natt och Hongkong.".
Shopping
Det är framförallt omkring och på hotellen du kan ägna dig åt shopping i Jumeirah Beach. I angränsande Dubai finns istället allt från supermoderna köpcentrum med de mest exklusiva märkesbutikerna till livliga souker. På det 1,7 km långa promenadstråket The Walk finns över 300 affärer och restauranger.

Dubai City – störst shoppingutbud

Det bästa och största utbudet av shopping finns i Dubai City och delas på mitten av floden, The Creek. På båda sidor om floden går kommersen på högvarv. I de gamla arabiska basarkvarteren i Bur Dubai finns allt från antikviteter och högklassiska persiska mattor till det senaste inom elektroniken, kryddor, tyger och skor. Guld är fördelaktigt att köpa här.

Mall of Emirates – köpcentrum med egen skidbacke

Av köpcentrumen i Dubai City är Mall of Emirates ett av de mest kända. Här ryms över 350 butiker, restauranger och till och med en slalombacke! Mall of Emirates ligger ca 20 kilometer från Dubai City i riktning mot Abu Dhabi.

Dubai Mall - världens största guldsouk

Det här enorma köpcentrumet ligger i Downtown Dubai och rymmer över 1200 affärer, världens största guldsouk med 220 butiker och "Fashion Island" för haute couture. Här finns även ett akvarium, en skridskobana av olympiska mått och det som tidigare var världens högsta byggnad, Burj Dubai.
Aktiviteter och sevärdheter
Den som vill ha en aktiv semester har fantastiska möjligheter både till sport och rekreation. Här finns det mycket att göra och aktiviteter för alla smaker, allt från golf och vattensport till ökensafaris. Det finns ett antal bra golfbanor i Dubai och tennisbanor finns på många hotell. Är du intresserad av motorsport finns Race and Driving School vid Dubai Autodrome. Det är till för alla, från nybörjaren till den mer erfarne föraren.
Behöver du en paus från sol och bad kan du uppleva både exotiska ökenturer och ett riktigt storstadsliv med shopping i världsklass i Dubai. I Dubai finns också många minnesvärda sevärdheter, framförallt finns det fler futuristiska och sagolikt vackra byggnader än någon annanstans i världen. Här förverkligar arkitekterna sina visioner av glas, stål, krom och ädla byggmaterial. Med sina 321 meter och designat för att påminna om ett vindfyllt segel dominerar Burj Al Arab Dubais kustlinje. På natten är det en otrolig vy då det är upplyst av vackra färger.
Hur du tar dig runt
Inom Jumeirah Beach och centrala Dubai erbjuder lokaltrafiken bra alternativ, behöver du längre transport är den dock sporadisk. Taxi är förhållandevis billigt.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Inget visum krävs för vistelse i upp till 90 dagar inom en 180 dagars period. För vistelse längre än 90 dagar krävs visum. Personer vars pass har israeliska stämplar hänvisas till Förenade Arabemiratens ambassad. För mer information hänvisar vi till Förenade Arabemiratens ambassad på telefon 08-440 03 20.
För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Förenade Arabemiraten.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 5 maj 2019, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Ait el Kebir infaller omkring 11 augusti 2019, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Turistskatt i Dubai

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Dubai. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Förenade Arabemiraten innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell ovan.

Övrigt

Dubai är det i särklass mest öppna och turistvänliga emiratet av de sju emiraten i Förenade Arabemiraten. De har också kommit långt vad det gäller handikappsanpassning. I Dubai solar man i bikini på stranden, det är förbjudet att sola topless. Byggnationer i området kan vara störande, men omfattningen av arbetena varierar. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.
De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Sök din resa till Jumeirah Beach