Se hotell (28)

Resor till Jumeirah Beach

Om du tänker resa till Dubai för att njuta av sol och bad ska du välja Jumeirah Beach, med fantastiska stränder och hotell för alla smaker.
I Jumeirah Beach är stränderna, bäst, längst och vackrast, och frågan är om inte hotellen också är det. Här ligger till exempel ett av världens allra lyxigaste hotell, Burj al Arab. Hit kan du gärna gå och äta lunch om du är nyfiken på hur det ser ut. Jumeirah Beach kan också stoltsera med The Palm Dubai, en konstgjord ö, eller snarare skärgård, bestående av ett antal öar som tillsammans bildar konturerna av en palm. Lite längre ut ligger den nya marinan, med plats för drygt 500 enormt dyra båtar, och en både lång och skön strandpromenad där du kan strosa i lugn och ro. I populära Mall of the Emirates hittar du förutom 500 butiker och hundratalet restauranger även en skidbacke inomhus. Och räcker inte det så ligger Jumeirah Beach inte mer än ett par mil från Dubai City, dit du kan resa enkelt, snabbt och bekvämt med Sky Train. Historiaintresserade bör besöka Jumeirah Archaeological Site som är en imponerande fornlämning. Detta område är en av de mer kända arkeologiska platserna i Dubai.

Nattliv i Dubai

Nattlivet i Downtown Dubai är kanske det mest varierade i hela landet. Här finns klubbar, barer, restauranger, konserter, happenings, festivaler och mycket annat jämnt fördelat under året. Så om du vill njuta av både sol och bad och nattliga nöjen under din resa så är det Jumeirah Beach du ska resa till.

Vings Jumeirah Beach

De flesta av Vings hotell i Jumeirah Beach ligger direkt vid den mycket välskötta Marina Beach. Vi har även hotell i anslutning till marinan, ute på The Palm Dubai och vid Mall of the Emirates i området Al Barsha. Vårt stora utbud av hotell gör att du enkelt kan välja ett som passar just för din resa, oavsett om du vill bo lyxigt, familjevänligt eller kanske bägge två. Det finns också flera hotell som ligger på en rimligare prisnivå, utan att man för den sakens skull sänker servicenivån särskilt mycket. Ett riktigt bra boende får du på Vings hotell Atlantis The Palm, med ett eget vattenland! Fördelen med att resa till Jumeirah Beach är att du kan välja ett hotell där allt ligger inom gångavstånd, både shopping, bad och restauranger. Här kan du vara säker på en semester fylld av sol och saltvatten, med trevliga avbrott för lite shopping eller sightseeing, i Jumeirah Beach eller inne i Dubai City.
Bra att veta
 • Häftiga hotell
 • Bra stränder
 • Atlantis the Palm
 • Bra för familjer
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Jumeirah Beach

Stränder
Jumeirah Beach är en mycket välskött sandstrand med finkornig, ljus sand. Stranden är Dubais längsta och mest kända som även bjuder på en fantastisk utsikt över Dubais skyline. Det är på denna strand de flesta av Vings hotell ligger. En stor del av den långa kuststräckan längs Jumeirah Beach är dessutom öppen för allmänheten och där finns många populära badplatser och mindre stränder att besöka.
Läs mer om stränder i Dubai.
Mat, dryck och nattliv
I Jumeirah Beach finns ett stort utbud av restauranger från världens alla hörn. Många ligger samlade längs strandpromenaden, men oavsett var de är belägna är det inte långt bort eftersom det mesta i Jumeirah kan nås till fots. Det är stora prisskillnader om du äter på stan eller på hotellens restauranger. Det kan vara värt att veta att de enda restauranger som har alkoholtillstånd är de som ligger i anslutning till hotellen.
I Jumeirah Beach hittar du en mängd trendiga barer och nattklubbar på de stora hotellen, som har alkoholtillstånd. Här festar både lokalbor och turister till sent, de flesta klubbarna stänger vid kl. 03.00. Barerna ligger ofta högt upp i skyskraporna och bjuder på en fantastisk utsikt och klubbarna är så mycket mer än bara ett dansgolv, det är ofta imponerande ljusshower som inte förekommer hemma.
Läs mer om nattlivet i Dubai.
Shopping
Det är framförallt omkring och på hotellen du kan ägna dig åt shopping i Jumeirah Beach. I angränsande Dubai finns istället allt från supermoderna köpcentrum med de mest exklusiva märkesbutikerna till livliga souker. På det 1,7 kilometer långa promenadstråket The Walk finns över 300 affärer och restauranger.

Dubai City – störst shoppingutbud

Det bästa och största utbudet av shopping finns i Dubai City och delas på mitten av floden, The Creek. På båda sidor om floden går kommersen på högvarv. I de gamla arabiska basarkvarteren i Bur Dubai finns allt från antikviteter och högklassiska persiska mattor till det senaste inom elektroniken, kryddor, tyger och skor. Guld är fördelaktigt att köpa här.

Mall of Emirates – köpcentrum med egen skidbacke

Av köpcentrumen i Dubai City är Mall of Emirates ett av de mest kända. Här ryms över 350 butiker, restauranger och till och med en slalombacke! Mall of Emirates ligger cirka 20 kilometer från Dubai City i riktning mot Abu Dhabi.

Dubai Mall - världens största guldsouk

Det här enorma köpcentrumet ligger i Downtown Dubai och rymmer över 1200 affärer, världens största guldsouk med 220 butiker och "Fashion Island" för haute couture. Här finns även ett akvarium, en skridskobana av olympiska mått och det som tidigare var världens högsta byggnad, Burj Dubai.
Läs mer om shopping i Dubai.
Sport och Träning
Du som vill ha en aktiv semester har här fantastiska möjligheter både till sport och aktiviteter. Här finns det mycket att göra för alla smaker, allt från golf till vattensport. Det finns tennisbanor på många hotell. Är du intresserad av motorsport finns Race and Driving School vid Dubai Autodrome. Det är till för alla, från nybörjaren till den mer erfarne föraren.

Spela golf under din semester i Dubai

Ta med golfbagen på din semester. I Dubai kan du spela golf på flera fina banor.

För bokning av golf med vår samarbetspartner Greenfee365 klicka här.
Aktiviteter och sevärdheter
Jumeirah Beach är en perfekt utgångspunkt för dig som söker strand och upplevelser. Familjer kan bland annat besöka det enorma vattenlandet Aquaventure, trampolinparker, biografer och shoppinggallerior med olika upplevelseattraktioner. Det finns en uppsjö av aktiviteter, för att inte glömma tillfälliga konserter, utställning och arrangemang.
Läs mer om aktiviteter i Dubai.
Behöver du en paus från stranden kan du uppleva både exotiska ökenturer och ett riktigt storstadsliv med shopping i världsklass i Dubai. I Dubai finns också många minnesvärda sevärdheter, framförallt finns det fler futuristiska och sagolikt vackra byggnader än någon annanstans i världen. Här förverkligar arkitekterna sina visioner av glas, stål, krom och ädla byggmaterial. Med sina 321 meter och designat för att påminna om ett vindfyllt segel dominerar Burj Al Arab Dubais kustlinje. På natten är det en otrolig vy då det är upplyst av vackra färger. Ett tips är att följa med på en rundtur i Dubai för att uppleva och se så mycket som möjligt.
Hur du tar dig runt
Jumeirah Beach och centrala Dubai har en bra lokaltrafik. Flera delar av Jumeirah Beach trafikeras av spårvagn och tunnelbana. Behöver du längre transport är den dock sporadisk. Taxi är förhållandevis billigt.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 2 april 2022, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Öppettider för hotellens barer kan påverkas och hotellet får under Ramadan inte serverar alkohol på offentliga platser som stranden, runt poolen mm. Aktuella öppettider för hotellets restauranger och barer fås vid ankomst till hotellet. Servering av alkohol på rummen kan ske under fastan på de flesta hotell.

Ait el Kebir infaller omkring 9 juli 2022, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum.

Turistskatt i Dubai

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Dubai. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Övrigt

Dubai är det i särklass mest öppna och turistvänliga emiratet av de sju emiraten i Förenade Arabemiraten. De har också kommit långt vad det gäller handikappsanpassning. I Dubai solar man i bikini på stranden, det är förbjudet att sola topless. Byggnationer i området kan vara störande, men omfattningen av arbetena varierar. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.
De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Jumeirah Beach året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Dubais flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Dubais flygplats till Jumeirah Beach är ca 35 minuter (ca 35 kilometer), beroende på trafik. I rusningstrafik kan det ta mycket längre tid.
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar

Emirates flygplan i luften

Res med Emirates

Emirates är ett av världens bästa flygbolag, och de flyger dagligen från Stockholm till Dubai och vidare till många spännande resmål i Vings utbud.

Ett av världens bästa flygbolag som flyger dagligen från Stockholm

SÖK DIN RESA TILL Jumeirah Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.