Se hotell (3)

Resor till Jebel Ali

Jebel Ali passar dig som vill ha tillgång till mycket under din resa, samtidigt som du själv bestämmer takten.
Jebel Ali är från början en hamnstad med mellanösterns största hamn, fyra mil från Dubais centrum och två mil från Jumeirah Beach. Men i Jebel Ali finns också Jebel Ali Beach, ett av de första turistområdena i Dubai. Här finns också en 9-håls golfbana, skjutbana, tennis och massor av vattenaktiviteter. Du kan också välja att kombinera din resa till Jebel Ali med ett par nätter i Dubais centrala delar. På så vis får du njuta av både sol och bad samt shopping och ett spännande nöjesliv under din semester.

Barnvänliga hotell i Jebel Ali

Om ska resa med barn till Jebel Ali ska du ta en titt på JA Beach Hotel, ett stort hotell med en vacker trädgård alldeles vid den privata stranden. Här finns alltid något att göra, för både barn och vuxna. De yngre kan roa sig i barnklubben eller bekanta sig med de kaniner, getter och kameler som finns på hotellet, medan de vuxna kanske längtar mer efter en eftermiddag i hotellets spa eller en stund i gymmet. Vill du göra semestern enkel och bekväm bokar du till All Inclusive samtidigt som du bokar din resa.

Lyx i Djebel Ali

Alldeles intill JA Beach Hotel ligger JA Palm Tree Court & Spa. Dessa hotell är systerhotell och delar både faciliteter och strand, men JA Palm Tree Court är snäppet lyxigare, något som kanske märks på den All Inclusive du kan boka samtidigt som du bokar din resa.
Bra att veta
 • Bra strand
 • Resortkänsla
 • Många sport-faciliteter
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Jebel Ali

Stränder
Flera av Vings hotell ligger direkt på en egen sandstrand i Jebel Ali. Stranden är cirka en kilometer lång och här erbjuds också olika vattensporter.
Läs mer om stränder i Dubai.
Mat, dryck och nattliv
På hotellen finns flera restauranger att välja mellan. Även utanför hotellen i omgivningarna finns flera restauranger med mat från världens alla hörn. Önskar du ett större utbud av restauranger ska du besöka Downtown Dubai.
Är du intresserad av nattliv finns närmsta i Jumeirah Beach, cirka 20 kilometer från Jebel Ali. I Jumeirah Beach är nöjeslivet framförallt koncentrerat till hotellen. De stora hotellen har ofta flera barer och en och annan nattklubb.
Läs mer om nattlivet i Dubai.
Shopping
Jebel Ali är inget shoppingresmål i sig, men om du är villig att ta dig en bit hittar du ett stort utbud av shopping i och omkring Jumeirah Beach, i Marina Mall och Mall of the Emirates. Ännu mer shopping finns i Downtown Dubai på Dubai Mall, världens största köpcentrum med sina 1200 butiker och affärer. Här kan du ägna dagar av semestern och helt förlora dig i välkända varumärken och kedjor om du önskar.

Traditionella souker

Tar du dig ytterligare en bit, till Deira och Bur Dubai kan du besöka de traditionella soukerna, inomhusmarknaderna, som säljer allt från guld och textilier av alla dess slag till parfymer och kryddor. Varje souk har sin specialitet. Här kan du pruta och göra riktiga fynd!
Läs mer om shopping i Dubai.
Sport och Träning
Du som vill ha en aktiv semester hittar här fantastiska möjligheter till sport. Här finns allt från golf, tennis, skytte och vattensporter.

Golfa i Dubai

Här kan du spela golf under din semester på flera fina banor med härliga utmaningar.

För bokning av golf med vår samarbetspartner Greenfee365 klicka här.
Aktiviteter och sevärdheter
Jebel Ali är i stort sett sammanbyggt med de centrala delarna av Dubai vilket gör att du enkelt kan ta del av alla aktiviteter och Dubais stora nöjesutbud. Jebel Ali ligger också nära Dubai Parks and Resorts som är en enorm nöjespark med flera spännande temaparker.
Läs mer om aktiviteter i Dubai.
Utöver närheten till Dubais många sevärdheter kan du besöka The Palm Jebel Ali som är en artificiell ö i form av ett gigantiskt palmträd.
Hur du tar dig runt
Från Jebel Ali tar du dig enklast med taxi vilket är förhållandevis billigt. Tunnelbanestationen UAE Exchange Metro Station ligger cirka 15 kilometer från Vings hotell.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 2 april 2022, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Öppettider för hotellens barer kan påverkas och hotellet får under Ramadan inte serverar alkohol på offentliga platser som stranden, runt poolen mm. Aktuella öppettider för hotellets restauranger och barer fås vid ankomst till hotellet. Servering av alkohol på rummen kan ske under fastan på de flesta hotell.

Ait el Kebir infaller omkring 9 juli 2022, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum.

Turistskatt i Dubai

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Dubai. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Övrigt

Dubai är det i särklass mest öppna och turistvänliga emiratet av de sju emiraten i Förenade Arabemiraten. De har också kommit långt vad det gäller handikappsanpassning. I Dubai solar man i bikini på stranden, det är förbjudet att sola topless. Byggnationer i området kan vara störande, men omfattningen av arbetena varierar. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.
De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Jebel Ali året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Dubais flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Dubais flygplats till Jebel Ali är ca 50 minuter (ca 55 kilometer). I rusningstrafik är det inte ovanligt att transfertiden blir betydligt längre på grund av trafiksituationen. Restiden kan då mer än fördubblas.
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Jebel Ali
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.