Se hotell (10)

Resor till Fort Myers Beach

Till Fort Myers ska du resa om du vill ha en semester med fokus på lugn, ro och vackra stränder.
Fort Myers ligger i västra Florida, vid Mexikanska golfen. Atmosfären i den mysiga staden, som omges av ett hundratal öar och vackra stränder, är avslappnad, något som den amerikanske uppfinnaren Thomas Alva Edison insåg redan i slutet av 1800-talet då han valde att bygga laboratorium och vinterbostad här.

Strandlivet i Fort Myers Beach

Stränderna och lugnet är det som lockar allra mest att resa till Fort Myers Beach. Det är här, strax utanför Fort Myers som de flesta av Vings hotell ligger. Stränderna tillhör Floridas absolut bästa och stämningen är på samma gång avslappnad och exklusiv. Att promenera omkring och beundra de påkostade villorna är ett gratisnöje som inte ska underskattas! Solnedgångarna över gulfkusten är också gratis och någonting utöver det vanliga.

Barnvänligt hotell i Fort Myers Beach

Om du ska resa med barn till Florida tipsar vi om lägenhetshotellet Pink Shell Beach Resort. Detta är vårt kanske allra bästa familjeboende i hela Florida. Hotellet har alla tänkbara faciliteter och ett ypperligt läge direkt på den långa och vita stranden. Från Pink Shell Beach Resort har du dessutom ett behagligt promenadavstånd till centrum, och med en lägenhet är det lätt att dra sig tillbaka för en eftermiddagslur och ett mellis i lugn och ro.

Kultur, sevärdheter och shopping

Under din resa till Fort Myers rekommenderar vi en tur till Edisonmuseet, en av de mest välbesökta sevärdheterna i Fort Myers. Edison la också grunden till berömda McGregor Boulevard, en drygt två mil lång och palmkantad allé som passerar genom Fort Myers. Edison planterade många av de palmer som står kvar än idag, mot löfte om att staden skulle ta hand om dem efter hans död. En annan berömdhet som föll för Fort Myers charm var bilmagnaten Henry Ford. Hans vinterbostad fungerar också som museum idag, här kan du bland annat se den berömda T-Forden. Gillar du shopping blir du inte heller besviken. Ta till exempel en tur till Miromar Outlet Mall i utkanten av Fort Myers om du vill göra några riktigt bra fynd.

Captiva och Sanibel Island

Alldeles utanför Fort Myers ligger de två härliga semesteröarna Captiva och Sanibel. Här finns många spännande aktiviteter till sjöss, som djuphavsfiske, delfinkryssningar och dykning. Samt ett par av Floridas absolut finaste stränder, berömda för sina vackra snäckor. På öarna hittar du också flera bra restauranger och ett hyggligt shoppingutbud som kan sätta lite guldkant på din resa.

Skräddarsy din resa

När du bokar en resa med Ving går alla resmål i Florida att kombinera veckovis. För dig som tycker att semester är samma sak som upplevelser kan vi till exempel rekommendera sju nätter i Fort Lauderdale och sju nätter i Fort Myers. Börja med utflykter till Everglades, Miami, Key West och Kennedy Space Center, toppa med lite golf, shopping och nöjen – avrunda sedan din resa med en vecka på stranden i Fort Myers. Du kan också kombinera Fort Myers med Miami Beach, Fort Lauderdale, Clearwater Beach eller Orlando, där Disney World ligger. En sak är i alla fall säker: The Sunshine State är väl värd att upptäcka så mycket som möjligt av.

Din egen resa till Fort Myers

Om du bokar en resa med Ving till Florida får du bestämma allt själv. Allt kan ordnas så det passar dig: avresedag, reslängd, resmål, hotell, upplevelser, etc. Vi hjälper till att förverkliga alltsammans – från att hitta rätt resa till att boka bästa flyg och hotell, och kanske lägga till en hyrbil.
Bra att veta
 • Fina stränder
 • Lugn och ro
 • Välj rum eller lägenhet
 • Familjehotell
 • Hotell på stranden
 • Bra shopping
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Fort Myers Beach

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Stranden i Fort Myers Beach är en långsträckt, vit sandstrand med flera barer och restauranger.
Mat, dryck och nattliv
I Fort Myers finns gott om restauranger, och i Florida hittar du mat från hela världen och i alla prisklasser. Närheten till havet gör att fisk och skaldjur är ett vanligt inslag på menyn. Italienska restauranger finns det också gott om, många av dem ägs och drivs av italienare som utan problem tillagar en minst lika god risotto eller spaghetti alle vongole som du hittar i Italien. När det gäller amerikansk mat är kötträtter ett säkert kort. Är det något amerikanerna kan så är det att grilla. Beställer du din köttbit "medium rare" så är det medium rare du får. Detsamma gäller hamburgare. Minsta lilla sylta med självaktning tillagar sina hamburgare från grunden, här hamnar inga sega halvfabrikat på tallriken. Tänk på att en restaurang som är ett steakhouse inte bara serverar kött, lika lite som en skaldjursrestaurang bara erbjuder fisk och skaldjur. Generellt gäller att man serverar flera olika sorters rätter men skyltar med det man är bäst på.
Portionerna på de flesta restauranger är nästan alltid mycket stora, på de flesta ställen är det också okej att dela en portion på två personer om man vill. Om du inte orkar äta upp blir du alltid erbjuden att ta med dig resterna hem i en låda. På menypriserna tillkommer alltid moms. Dricks tillkommer också, rekommenderat är att lägga ca 15 %. Studera dock räkningen noga innan du betalar - många restauranger lägger på dricksen på räkningen. Det kallas då för service charge, gratuity eller tips. Andra restauranger underlättar för kunden genom att räkna ut hur stor dricksen blir utifrån hur många procent du är beredd att lägga.
Fort Myers Beach är ett resmål för avkoppling, för ett livligare nattliv rekommenderas exempelvis Miami Beach. I Fort Myers Beach finns ett antal barer.
Shopping
Längs strandpromenaden finns några butiker där du framförallt kan köpa souvenirer. Det finns också några mindre köpcentrum där du bland annat hittar kläder och elektronik.
Sport och Träning
Vill du träna finns det gott om sportaktiviteter i Fort Myers. Här kan du bland annat ägna dig åt vattensporter, vindsurfing, tennis och inlines. Är du intresserad av att ta dykcertifikat finns det även PADI-dykcenter med kurser och dykutflykter.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns gott om aktiviteter att välja bland i området. Här kan du bland annat ägna dig åt fallskärmsflygning, inlines och gokart.

Everglades

I västra Fort Lauderdale, där staden slutar, börjar den enorma nationalparken Everglades. Härifrån kan du bland annat följa med på en båttur för att se vilda alligatorer. Everglades är också hem för över 400 olika fågelarter, flera olika sorters däggdjur, många olika sorters träd och andra växter.
Bland de mest kända sevärdheterna i Florida finns Disney World i Orlando och Kennedy Space Center en knapp timme öster om Orlando. Hyr du en bil kan du dock välja mellan ett närmast obegränsat utbud av utflyktsmål.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Florida är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Upplev Florida i egen bil

Att köra bil i Florida är tacksamt. Ur det som först kan framstå som ett gytter av vägar framträder snart ett välordnat och logiskt uppbyggt vägnät som påminner om ett rutmönster. Missar du en avfart är det oftast inga problem att svänga av vid nästa och ta dig tillbaka.
Det smidigaste sättet att ta sig runt i Florida är med hyrbil, men det går också att åka taxi.
Taxi är något billigare än i Sverige (beroende på valutakursen), och alla bilar ska ha en taxameter som visar taxan.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Resortavgift på hotell

I Florida förekommer det ofta att hotellen tar ut en resortavgift på 15-50 USD/dag och rum, som ska betalas vid ankomst. Denna avgift täcker vissa gemensamma faciliteter och är obligatorisk för alla gäster. Det exakta beloppet framgår vid ankomst till hotellet.

Valuta och betalning

USD. Eurocard, Mastercard och Visa.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs.

Språk

Amerikanska

Övrigt

Observera att hotellen i USA normalt tillämpar en åldersgräns på 21 år. Det innebär att minst en person i sällskapet måste ha fyllt 21 år. För frågor om eventuella undantag, kontakta Ving på 0771-995 995.
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). Det går förstås också bra att betala kontant.
De flesta hotellen är byggda på 1950-talet. Standarden är inte lika hög som vi är vana vid från Medelhavsländerna (gäller framför allt hotell med två eller tre vågor). Tv och luftkonditionering är standard.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 11-13 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Fort Myers Beach kan du resa med Ving på reguljära flygbiljetter med flexibla reslängder året runt. Enklast är att flyga till Fort Myers. Du kan också flyga till Miami och ta dig hit med hyrbil – en biltur som tar ca tre timmar.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen i Fort Myers till hotellen är ca 45 minuter (ca 45 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
24°14°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
25°15°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • mars
27°16°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • april
28°19°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
30°21°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
31°23°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juli
32°24°
9
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • augusti
32°24°
8
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • september
31°24°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • oktober
29°22°
6
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
27°18°
7
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • december
25°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Fort Myers Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.