Se hotell (6)

Resor till Koh Samet

Här väntar en lugn, fridfull paradisö med vita stränder. När du bokar din resa med Ving kan du kombinera din Koh Samet-resa med Rayong eller Bangkok.
Koh Samet är en liten och lugn ö, ca 30 minuters båtresa från staden Ban Phe, nära Rayong på fastlandet. Hit reser man för att slappna av, sola och bada på silkeslena stränder, äta goda middagar och kanske dyka eller snorkla. Backpackers började resa till Koh Samet redan på 1980-talet. Idag är det ett populärt semesterresmål, både bland Bangkokbor som vill komma bort över helgen och bland kräsna semesterfirare från hela världen.

Nationalpark med fina stränder

Koh Samet är en nationalpark och har fått sitt namn från Samet-trädet, som med sin rödbruna stam och sina vita blommor växer längs delar av kusten. Här hittar du några av Thailands vackraste stränder; Diamantstranden, Månviken och Paradisviken -alla med mjuk, kritvit sand. Vill du varva strandlivet med någon aktivitet finns det flera arrangörer som erbjuder snorklingsturer, dykning, segling och båtturer runt ön. Flera gånger om dagen går också båtar till Ban Phe på fastlandet, både från vissa hotell och från piren i Na Dan. Härifrån kan du sedan resa vidare, med taxi eller lokalbuss, exempelvis till den stora turistmetropolen Pattaya som ligger ca 1,5 timme bort.

Vings hotell på Koh Samet

När du bokar din resa till Koh Samet med Ving kan du välja mellan en handfull trevliga hotell, och till vuxna som reser utan barn rekommenderar vi hotellet Le Vimarn Cottages. Det går att snorkla direkt från stranden som hotellet ligger vid, och hotellet har en inbjudande pool med utsikt över havet. Le Vimarn Cottages ligger lite vid sidan av turiststråken, vid en lugn vik på den nordvästra sidan av ön. Det är som gjort för en stillsam semester med gott om tid och tillfälle att ladda batterierna.

Vings resor till Koh Samet

Tack vare att Vings resor till Koh Samet genomförs med reguljärflyg kan du själv välja när du vill resa och hur länge du vill vara borta. En annan fördel är att du själv kan skräddarsy din resa precis som du önskar, exempelvis genom att kombinera din resa till Koh Samet med en vistelse på ett annat resmål. Passa på att starta semestern med en storstadsweekend i Bangkok, eller kanske en hel vecka i Rayong Beach -möjligheterna är oändliga och valet är ditt.

Överblick över ön

Koh Samet är ca sex kilometer lång och en kilometer bred på det bredaste stället. Turismen är framför allt koncentrerad längs öns nordöstra kust, längs stränderna Hat Sai Kaew, Ao Hin Khok och Ao Phai samt i och kring Na Dan som är en pytteliten by och öns centrum. Här kommer de flesta båtarna och färjorna från fastlandet in och det finns en del små restauranger och lokala butiker. Öns fina stränder ligger som ett pärlband, från Hat Sai Kaew och hela vägen längs östkusten. Ju längre söderut du kommer, desto ensligare och mer svårframkomligt blir det. Det finns en väg som går hela vägen ner till Koh Samets sydligaste spets, men den är på sina ställen nästan oframkomlig om du inte har en jeep eller fyrhjuling. Hit tar du dig enklast med båt. Den västra kusten är till största delen obebyggd, då den är klippig och karg. Bara tre stränder finns här: Ao Prao, Paradisstranden i nordväst och Ao Kui Na Nai i sydväst. Här är det lugnt, vackert och avskilt, men du har ändå nära till folklivet i Na Dan och längs Hat Sai Kaew-stranden.
Bra att veta
  • Hotell för vuxna
  • Bra dykning
  • Fina stränder
  • Kombinera resmål
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Koh Samet

SÖK DIN RESA TILL Koh Samet