Se hotell (14)

Resor till Kata Beach

Kata Beach har en skönt lång sandstrand och flera hotell av hög klass, kanske är det därför så många Thailands-besökare väljer att resa hit.
Kata Beach passar lika bra för kompisgänget, golfaren eller den som helt enkelt vill ha en lagom avkopplande resa där det mesta finns till hands. Dessutom är både natt- och nöjeslivet lite lugnare än på resmålen norr om Kata Beach. Ändå finns det mycket att välja på i Kata Beach: aktiviteter, shopping, restauranger och ett alldeles lagom nöjesliv. Och så naturligtvis den härliga stranden; två kilometer lång, bred och gyllene. Själva centrum ligger i norra änden av Kata Beach och här finns ett relativt stort utbud av restauranger och små butiker. Maten är god och billig, så du kan med gott samvete unna dig både förrätt, varmrätt och efterrätt utan att behöva oroa dig för notan. Vill du äta mer äventyrligt så prova något av de stånd som står utmed vägen genom Kata Beach, här äter du som thailändarna själva gör: gott, lokalt och mycket billigt.

Hotell från två till fem vågor

Ving kan erbjuda ett dussin olika hotell i Kata Beach, från två till fem vågor, nära stranden eller lite längre upp. Det betyder att du alltid kan hitta ett boende som passar både dig och din resa, oavsett om du tänker tillbringa din semester vid poolen eller om du tänker resa runt och upptäcka Phuket.

Lyx i Kata Noi

Den södra delen av Kata Beach, som ligger i nästa bukt, ett par kilometer söder om Kata, heter Kata Noi, "Lilla Kata". Här är tempot betydligt lugnare, med färre butiker, färre restauranger och färre solstolar på stranden - en mindre och fridfullare version av Kata Beach helt enkelt. Vill du bo verkligt elegant under din resa väljer du något av hotellen med strandläge i Kata Noi, till exempel Katathani Phuket Beach Resort, som fått mycket högt betyg av våra nöjda gäster. Vid samma strand ligger också The Shore at Katathani, ett mycket exklusivt hotell med lugnt läge bara ett par steg från stranden. Här bor du i privat villa med egen pool, och bland hotellets faciliteter kan man nämna både spa och egen vinkällare.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Hotell för vuxna
 • Hotell på stranden
 • Prisvärt boende
 • Fina sandstränder
 • Många restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Kata Beach

Stränder
Stranden i Kata Beach är täckt av gyllene, finkornig sand. Den norra delen av stranden domineras av hotellet Club Med, men det brukar inte vara några problem att använda den delen av stranden. Däremot kan dess faciliteter vara lite oåtkomliga då de i regel endast tar emot sina egna gäster. Faciliteter som solstolar och parasoll finns också att hyra i avgränsade zoner på stranden i Kata Beach.

Kata Noi Beach - liten strand med lugnt tempo

Liten och mysig strand som ligger söder om Kata. Här hittar du mest större hotellanläggningar. Tempot här är lugnare och besökarna färre än på Kata Beach. Om du ska snorkla, gör du det bäst vid uddarna - där finns det mest att se.

Nai Harn Beach

Här samlas flest soldyrkare i närheten av Phuket Yacht Club, resten av stranden är lugnare. Nai Harn har den vackraste solnedgången på hela ön.

Nui Beach

Ligger lite oåtkomligt strax söder om Kata Beach. Dess strand är en av de nättaste och mest unika på södra Phuket. Denna lilla vik är på båda sidor kantad av granitklippor och här finns endast en restaurang. Klipporna, den förhållandevis grovkorniga sanden och det faktum att botten sluttar relativt brant gör att vattnet håller sig klart även om det är stora vågor. Snorklare behöver inte simma långt bland granitbumlingarna innan de ser minst trettio olika slags fiskar av alla möjliga färger och former. Man har bestämt att detta ska vara en lugn strand, därför får inte taxibåtar ligga och vänta utan måste lämna av sina passagerare och sedan återkomma vid avtalad tidpunkt. Hit kommer du enklast med taxibåt från Kata, cirka 15 minuter enkel väg.
Mat, dryck och nattliv
Själva centrum ligger i norra änden av Kata Beach och här finns ett relativt stort utbud av restauranger. Här finns restauranger med lokalt och internationellt kök. Maten är god och prisvärd, så du kan med gott samvete unna dig både förrätt, varmrätt och efterrätt utan att behöva oroa dig för notan.
Nattlivet i Kata Beach skiljer sig inte så mycket från de övriga orterna utmed Phukets västkust. Här finns flera barer i centrum, men annars är nattlivet inte lika livligt som i Karon Beach och Patong. I södra Kata Beach ligger flera mindre uteställen vägg i vägg, det är bara att prova dig fram tills du hittar ett ställe du gillar.
Läs mer om nattliv i Phuket.
Shopping
Kata Beach kan delas upp i tre delar; den södra, centrala och norra delen. Här finns butiker som bland annat säljer strandkläder, leksaker, skor, solglasögon och resväskor. Bland butikerna finns även skräddare, apotek, livsmedelsbutiker och optiker. Designerbågar är lite billigare än i Sverige och synundersökningar, linser och glas är mycket billigare. I Patong och Phuket Town finns ett stort utbud av shopping om så önskas.

Marknad

I Kata Beach finns en lokal matmarknad ett par gånger i veckan.
Läs mer om shopping på Phuket.
Sport och Träning
Utöver dykning och snorkling kan du aktivera dig med tennis eller spela golf.
Aktiviteter och sevärdheter
I Kata Beach finns det gott om aktiviteter. Närheten till Karon Beach och Patong gör att du dessutom har tillgång till mycket aktiviteter i omgivningarna.

Fisketurer med möjlighet att få äta din egen fångst till middag

Glöm abborre och torsk, här gäller gulfenad tonfisk och barracuda. Riktiga slagskämpar alltså. De flesta fisketurer inkluderar utrustning, lunch, agn och en stunds snorkling på revet. En heldagstur betalas per person och vill du ha fisken tillagad till middag, kan det oftast ordnas.

Upptäcksfärd söder om Kata Beach

Cirka 20 minuter med taxi eller tuk-tuk från Kata Beach ligger en vacker rad av stränder som kan vara en skön omväxling mot Kata Beach, inte minst därför att korallen - och därmed fisklivet - kommer ända in till stranden. Hat Nai Harn och Ao Sang är några namn värda att nämna. Den senare är den mest avskilda, då du måste köra förbi oklanderligt vitklädda vakter och sedan under och igenom ett lyxhotell för att komma dit. Ta med mask och snorkel, det finns mycket att se på. Rawai Beach är också värt ett besök, men inte för att bada utan för att besöka de utmärkta fiskrestaurangerna som gjort Rawai lika populärt bland turister som hos lokalbefolkningen. Vill du bada och utforska omgivningarna gör du bäst i att ta någon av taxibåtarna till öarna strax utanför kusten.

Dino Park

Precis där Kata Beach möter Karon Beach ligger Dino Park, en kombinerad restaurang, dinosauriepark och minigolfbana.
I Karon Beach är det nära till flera stora sevärdheter som utsiktsplatsen Laem Prompthem, Wat Karon (Karon Temple) och The Big Buddha.
Utflykter
Med MV Phuket Champagne till sjöss
Med MV Phuket Champagne till sjöss
Följ med på en heldagsutflykt ombord på MV Phuket Champagne! Hur ser en semester i paradiset ut för dig? Följ med oss och upptäck smultronställen längs Phukets kust. Mat och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Det berömda Phuket
Det berömda Phuket
Följ med på en halvdagsutflykt med mycket kultur och fina upplevelser. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Det genuina Thailand på cykel från Phuket
Det genuina Thailand på cykel från Phuket
Vill du uppleva det äkta Thailand, komma nära naturen och samtidigt ha en aktiv dag? Då har vi utflykten för dig. Lunch och förfriskningar ingår. Utflykten körs hela året, förbokningsbar under vintersäsongen.
Läs mer om utflykten
Phuket - vandring i djungeln
Phuket - vandring i djungeln
Phuket erbjuder mycket mer än bara fina stränder och trevliga orter. Den största delen av området är faktiskt täckt av regnskog. Detta ger många fina möjligheter för de som önskar lite mer aktiva upplevelser på sin semester. Snacks, vatten och läsk ingår. Denna utflykt går endast att boka under vintersäsong.
Läs mer om utflykten
Krabi Highlights
Krabi Highlights
Följ med till några av Krabi-områdets vackraste öar och stränder ombord på en bekväm speedboat. Lunch och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Phang Nga - A taste of Thailand
Phang Nga - A taste of Thailand
En spännande heldag med Thailands vackra landskap i fokus. Med buss och longtail-båt får du bland annat skåda Phang Nga-bukten och ön Koh Pin Kan, känd från Bondfilmen "Mannen med den gyllene pistolen". Lunch, vatten och te eller kaffe ingår.
Läs mer om utflykten
Phi Phi Early Bird
Phi Phi Early Bird
En heldag med sol och bad i den fantastiska skärgården med snorkling och stränder. Picknicklunch på Bamboo Island samt frukt och vatten ombord på båten ingår. Utflykten körs endast under vintersäsongen.
Läs mer om utflykten
Similan Islands, de nio öarna
Similan Islands, de nio öarna
Similan Islands är en av Thailand mest kända ögrupper. Öarna är kända för vackra stränder, som gjorda för en hel dag med snorkling och dykning. Lunch och förfriskningar ingår. Utflykten körs oktober-april.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Bussar, taxi och tuk-tuk trafikerar Kata Beach. Från Kata Beach kan du åka buss till Phuket Town, och de går längs med kusten hela vägen upp till Bangtao Beach. Taxi på Phuket är dels små röda tuk-tuk och "vanliga" taxibilar. Priserna är i stort sett fasta, men du kan försöka pruta lite, och se till att ni är överens om priset innan ni kör i väg. Longtail-båtar kan hyras ungefär som taxi, om du vill åka till en viss ö eller strand. Oftast avtalat du pris och upphämtningstid i förväg, och betalar på återresan.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på SMS och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thai baht (THB). På resmålet fungerar Eurocard, MasterCard och VISA.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Övrigt

Trottoarer och gator är gropiga med höga kanter. Kuperat mellan stränderna. Destinationen växer och det kan finnas byggstörningar runtomkring. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10 timmar och 45 minuter från Stockholm, mellanlandning förekommer.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Kata Beach under vinterhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Kata Beach året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Phukets flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Kata Beach. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker oftast med buss, men ibland med minibuss eller taxi beroende på hotellets tillgänglighet och antal gäster. Restiden från Phukets flygplats till ditt hotell är ca 2 timmar (40-45 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
31°23°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
32°23°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
3
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • september
30°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • november
31°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
31°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Kata Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.