Se hotell (6)

Resor till Bangtao Beach

Varför inte boka en bekväm resa med Vings charter till Bangtao Beach, en av Phukets vackraste stränder?
Norr om Surin Beach, på Phukets västkust, ligger Bangtao Beach. Denna underbara strand är en av de allra vackraste –och längsta– på Phuket, med vit korallsand, prunkande grönska, vajande palmer och casuarina-träd. En resa till Bangtao Beach bjuder på ett lugnt och trevligt resmål med en härligt vit sandstrand som huvudattraktion. Något nöjesliv utanför hotellen finns inte att tala om, men på senare tid har det dykt upp flera lokala restauranger där du kan prova på thailändsk mat i dess rätta miljö. Vill du ha lite mer fart och fläkt, eller kanske lite mer shopping, är det bara att ta en taxi till Patong. En resa från Bangtao Beach till Patong tar inte mer än någon halvtimme, men kontrasten mellan orterna är total.

Sunwing Bangtao Beach

Sunwing Bangtao Beach är ett av våra mest barnvänliga hotell i hela Thailand. Köper du till transport från flygplatsen har du oftast direkttransfer, och oftast även Easy Travel, för en bekvämare resa. Sunwing Bangtao Beach är ett högklassigt familjeparadis direkt vid stranden. Här bor du i stora rymliga rum och har tillgång till flera stora pooler, Spa, Vings maskotar Lollo & Bernie, restauranger, Lollo & Bernie-klubben, dygnet runt-service och en massa annat. Dessutom kan du boka rum där du hoppar ut i poolen direkt från din egen terrass. Väljer du att resa hit kan du vara säker på en barnvänlig semester, även om utbudet är något begränsat under sommartid.
Bra att veta
 • Sunwing Family Resorts
 • Hotell med Swim out
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlång sandstrand
 • Barnvänlig strand
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Bangtao Beach

Stränder
Bangtao Beach bjuder på långa stränder med finkornig sand och vajande palmer. Bredden varierar, liksom djupet, då det är stor skillnad mellan ebb och flod.

Bangtao Beach

Bangtao Beach är en åtta kilometer lång sandstrand med sand som varierar från mycket finkornig till mer grovkornig. Casuarinor garanterar skugga nästan fram till lunch på strandens södra del. Även längre norrut kan du alltid finna skugga under träden, men då får du söka dig en liten bit från vattenbrynet. Här är det inte särskilt långgrunt, utan efter bara ett par meter ut når vattnet upp till midjan. Dock finns partier av stranden som är lite mer långgrunda. Snorklingen vid Bangtao Beach är bäst vid strandens norra ände, där finns det ett litet men färggrant korallrev.

Mai Khao Beach

Nationalparken där de stora havssköldpaddorna lägger sina ägg mellan november och februari.

Laem Sing Beach - liten strand med avskilt läge

Liten mysig strand med lugnt och avskilt läge cirka sex kilometer från Bangtao Beach. Stranden anses vara en av öns bästa. Enklaste sättet att ta dig hit är med taxi och sedan trappor sista biten, trapporna gör att stranden inte passar för barnvagnar eller för dig som har svårt att gå.
Mat, dryck och nattliv
Utanför hotellen i Bangtao Beach finns ett begränsat utbud av mat och dryck. Längs stranden finner du enkla och trevliga restauranger med uteserveringar.
Nattlivet i Bangtao Beach är mycket lugnt och utanför hotellen händer inte särskilt mycket. På hotellen finns barer och vissa kvällar arrangeras lokal underhållning. Bor du på Sunwing Bangtao Beach kan du förvänta dig Sunwings populära och proffsiga familjeshower. Om du vill ha lite mer fart och fläkt är det inte svårt att ta en tuk-tuk eller taxi till Patong, Phukets egen nattstad. Resan tar inte längre tid än någon halvtimme.
Läs mer om nattliv i Phuket.
Shopping
I Bangtao Beach finns ett mindre shoppingutbud. Längs stranden hittar du små butiker här och där, där du kan köpa enkla strandkläder, saronger, liggunderlag, flip-flops, hattar och solglasögon. De mest populära att köpa på stranden är en timmes thai massage. Önskar du mer shopping bör du åka till Patong eller Phuket Town.

Markand

I Bangtao Beach finns en lokal marknad med mat och kläder vid Lotus i Bangtao Beach.
Läs mer om shopping på Phuket.
Sport och Träning
I Bangtao Beach finns en hel del vattensporter och orten ligger nära Laguna Golf Phuket. Bor du på Sunwing Bangtao Beach har du tillgång till gym, vattengymnastik och träningsklasser.
Aktiviteter och sevärdheter
Bangtao Beach är lugnt och fridfullt med fokus på avkoppling och bad. Däremot är det nära till aktiviteter i Patong och Phuket Town. På Sunwing Bangtao Beach behöver dock ingen bli rastlös. Här väntar bland annat barnens favoriter Lollo & Bernie och fullspäckat aktivitetsprogram.

Äventyrsgolf - 18-hålsbana mitt i Bangtao

Mitt i Bangtao finns en 18-håls äventyrsgolfbana i en härlig miljö av palmer, buskar och granitblock. Banan passar alla åldrar och gäster på Sunwing Bangtao Beach spelar till ett reducerat pris. Här finns också en restaurang samt biljard och dart.
Reser du till Bangtao Beach rekommenderar vi dig att följa med på en spännande utflykt med Ving. Då får du uppleva sevärdheter och allt var Phuket har att erbjuda.
Utflykter
Det berömda Phuket
Det berömda Phuket
Följ med på en halvdagsutflykt med mycket kultur och fina upplevelser. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Det genuina Thailand på cykel från Phuket
Det genuina Thailand på cykel från Phuket
Vill du uppleva det äkta Thailand, komma nära naturen och samtidigt ha en aktiv dag? Då har vi utflykten för dig. Lunch och förfriskningar ingår. Utflykten körs hela året, förbokningsbar under vintersäsongen.
Läs mer om utflykten
Phang Nga - A taste of Thailand
Phang Nga - A taste of Thailand
En spännande heldag med Thailands vackra landskap i fokus. Med buss och longtail-båt får du bland annat skåda Phang Nga-bukten och ön Koh Pin Kan, känd från Bondfilmen "Mannen med den gyllene pistolen". Lunch, vatten och te eller kaffe ingår.
Läs mer om utflykten
Phi Phi Early Bird
Phi Phi Early Bird
En heldag med sol och bad i den fantastiska skärgården med snorkling och stränder. Picknicklunch på Bamboo Island samt frukt och vatten ombord på båten ingår. Utflykten körs endast under vintersäsongen.
Läs mer om utflykten
Similan Islands, de nio öarna
Similan Islands, de nio öarna
Similan Islands är en av Thailand mest kända ögrupper. Öarna är kända för vackra stränder, som gjorda för en hel dag med snorkling och dykning. Lunch och förfriskningar ingår. Utflykten körs oktober-april.
Läs mer om utflykten
Phuket - vandring i djungeln
Phuket - vandring i djungeln
Phuket erbjuder mycket mer än bara fina stränder och trevliga orter. Den största delen av området är faktiskt täckt av regnskog. Detta ger många fina möjligheter för de som önskar lite mer aktiva upplevelser på sin semester. Snacks, vatten och läsk ingår. Denna utflykt går endast att boka under vintersäsong.
Läs mer om utflykten
Krabi Highlights
Krabi Highlights
Följ med till några av Krabi-områdets vackraste öar och stränder ombord på en bekväm speedboat. Lunch och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Med MV Phuket Champagne till sjöss
Med MV Phuket Champagne till sjöss
Följ med på en heldagsutflykt ombord på MV Phuket Champagne! Hur ser en semester i paradiset ut för dig? Följ med oss och upptäck smultronställen längs Phukets kust. Mat och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Taxi är att rekommendera i Bangtao Beach eftersom resmålet ligger en bit från huvudvägen kommer inte många tuk-tuk ner hit. Enklast får du tag på en taxi genom att låta hotellet beställa en. Det går också att hyra Det går att hyra en longtail-båt.
Fakta

Vår service på resmålet

I vinterhalvåret kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på SMS och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thailändska baht (THB). På resmålet fungerar Eurocard, Mastercard och Visa.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Övrigt

Trottoarer och gator är gropiga med höga kanter. Kuperat mellan stränderna. Destinationen växer och det kan finnas byggstörningar runtomkring. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10 timmar och 45 minuter från Stockholm, mellanlandning förekommer.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Bangtao Beach under vinterhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Bangtao Beach året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Phukets flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Bangtao Beach. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker oftast med buss, men ibland med minibuss eller taxi beroende på hotellets tillgänglighet och antal gäster. Restiden från Phukets flygplats till ditt hotell är ca 45 minuter (30 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Bangtao Beach och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt och incheckning av bagage på hotellet. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen.
Väder
 • januari
31°23°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
32°23°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
3
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • september
30°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • november
31°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
31°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Bangtao Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.