Se hotell (6)

Resor till Bangtao Beach

Varför inte boka en bekväm resa med Vings charter till Bangtao Beach, en av Phukets vackraste stränder?

Norr om Surin Beach, på Phukets västkust, ligger Bangtao Beach. Denna underbara strand är en av de allra vackraste –och längsta– på Phuket, med vit korallsand, prunkande grönska, vajande palmer och casuarina-träd. En resa till Bangtao Beach bjuder på ett lugnt och trevligt resmål med en härligt vit sandstrand som huvudattraktion. Något nöjesliv utanför hotellen finns inte att tala om, men på senare tid har det dykt upp flera lokala restauranger där du kan prova på thailändsk mat i dess rätta miljö. Vill du ha lite mer fart och fläkt, eller kanske lite mer shopping, är det bara att ta en taxi till Patong. En resa från Bangtao Beach till Patong tar inte mer än någon halvtimme, men kontrasten mellan orterna är total.

Sunwing Bangtao Beach

Sunwing Bangtao Beach är ett av våra mest barnvänliga hotell i hela Thailand. Köper du till transport från flygplatsen har du oftast direkttransfer, och oftast även Easy Travel, för en bekvämare resa. Sunwing Bangtao Beach är ett högklassigt familjeparadis direkt vid stranden. Här bor du i stora rymliga rum och har tillgång till flera stora pooler, Spa, Vings maskotar Lollo & Bernie, restauranger, Lollo & Bernie-klubben, dygnet runt-service och en massa annat. Dessutom kan du boka rum där du hoppar ut i poolen direkt från din egen terrass. Väljer du att resa hit kan du vara säker på en barnvänlig semester, även om utbudet är något begränsat under sommartid.

Bra att veta
 • Sunwing Family Resorts
 • Hotell med Swim out
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlång sandstrand
 • Barnvänlig strand
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Bangtao Beach

Väder
 • januari
31°23°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
32°23°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
3
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • september
30°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • november
31°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
31°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Stränder
Bangtao Beach bjuder på långa stränder med finkornig sand. Bredden varierar, liksom djupet, då det är stor skillnad mellan ebb och flod.

Bangtao Beach

Bangtao Beach är en åtta kilometer lång sandstrand med sand som varierar från mycket finkornig till mer grovkornig. Casuarinor garanterar skugga nästan fram till lunch på strandens södra del. Även längre norrut kan du alltid finna skugga under träden, men då får du söka dig en liten bit från vattenbrynet. Här är det inte särskilt långgrunt, utan efter bara ett par meter ut når vattnet upp till midjan. Dock finns partier av stranden som är lite mer långgrunda. Snorklingen vid Bangtao Beach är bäst vid strandens norra ände, där finns det ett litet men färggrant korallrev.

Mai Khao Beach

Nationalparken där de stora havssköldpaddorna lägger sina ägg mellan november och februari.

Laem Sing Beach - liten strand med avskilt läge

Liten mysig strand med lugnt och avskilt läge cirka sex kilometer från Bangtao Beach. Stranden anses vara en av öns bästa. Enklaste sättet att ta dig hit är med taxi och sedan trappor sista biten, trapporna gör att stranden inte passar för barnvagnar eller för dig som har svårt att gå.

Stränder på Phuket

Phuket har många härliga stränder och om du vill ta dig till någon av de närliggande stränderna är ett smidigt och uppskattat sätt att åka med en taxibåt, så kallad longtail-båt. Du kommer till stranden, njuter av dagen och åker tillbaka den tid du avtalat med båten. Se till att göra upp om både pris och tid innan du åker iväg. Reser du med barn kommer de trivas vid de populära stränderna i Kamala, Bangtao, Khao Lak, Karon Beach, Kata Beach som delvis är långgrunda. Bara ett stenkast från stranden i Kamala ligger Sunwing Kamala Beach, ett familjeparadis som fått Stora Barnsemesterpriset, och vuxna som reser utan barn kommer trivas på Sunprime Kamala. Välbesökta Patong Beach är också en av de livligaste stränderna i Phuket. Stränderna i Nai Yang Beach, Surin Beach och Cape Panwa Beach passar dig som söker stillsamhet och lugn.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10 timmar och 45 minuter från Stockholm, mellanlandning förekommer.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Bangtao Beach under vinterhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Bangtao Beach året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Phukets flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Bangtao Beach. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker oftast med buss, men ibland med minibuss eller taxi beroende på hotellets tillgänglighet och antal gäster. Restiden från Phukets flygplats till ditt hotell är ca 45 minuter (30 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Bangtao Beach och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt och incheckning av bagage på hotellet. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen.
Mat, dryck och nattliv
Utanför hotellen i Bangtao Beach finns ett begränsat utbud av mat och dryck. Längs stranden finner du enkla och trevliga restauranger med uteserveringar.

Mat och dryck i Thailand

Det är billigt att äta gott i Thailand, och variationen är enorm. På de mest populära resmålen, som exempelvis Patong kan prisnivåerna ligga högre, men jämfört med Sverige är det ändå alltid väldigt billigt. Ofta beställer man två-tre rätter per person och sedan smakar alla i sällskapet på alla rätter. Som vanligt när man är utomlands gäller två grundregler: Välj ställen där det är gott om folk och, om möjligt, ett ställe där du ser att det finns många thailändare. Den första garanterar att maten inte har stått för länge, den andra att maten håller god kvalitet.

Maten i Thailand

Det thailändska köket, i varje fall utmed landets kust, baserar sig till stor del på färskvaror med ris eller nudlar som ständigt närvarande bas. De flesta menyer verkar hisnande långa vid första anblicken, men du upptäcker snart att det rör sig om varianter på jämförelsevis få teman. Det vi skulle kalla wok, alltså snabbstekta ingredienser, serveras ofta med eller utan ris och nudlar, separat eller som en del av rätten. Pad thai är ett av dess många namn och just pad thai består av nudlar, tofu, ägg, grönsaker och andra godsaker och serveras ofta med hackade jordnötter.

På de allra flesta restauranger är menyn på engelska, men det kan ändå vara roligt att känna igen några mattermer. Stavningen kan variera något, då thai inte använder sig av det västerländska alfabetet utan översätter ljuden till bokstäver.
• Biff - Woa
• Fisk - Pla
• Fläsk - Muu
• Kyckling - Gai
• Ris - Kao
• Nudlar - Guay tiaw
• Räkor - Gung
• Vatten - Nam

Traditionella maträtter från Thailand

Fried rice
Kommer i ett otal skepnader; med räkor, kyckling, vegetariskt, nötkött eller vad som nu finns till hands. Det är ett slags asiatisk pytt, med andra ord, som finns överallt och är en av de säkraste rätter du kan välja om du vill undvika magsjuka, eftersom den alltid serveras nylagad.

Curryrätter
Ett stort huvudtema för mat i Thailand är dess många curryrätter. Det finnas många olika variationer av dessa med allt ifrån såser och soppor till stekta grönsaker blandad med curry. En traditionell curryrätt i Thailand består av ris och små skålar med olika currypasta med kyckling, räkor eller soppa vid sidan av. Då blandar dem ingredienserna som dem önskar. Dessa rätter går också under namnet "Rice and curry". I Thailand igenkänns currypasta oftast som en "krämig" kryddblandning. Den thailändska currypastan innehåller alltid friska delar av chili, samt ingredienser som lök, citrongräs och ingefära. Färgen på den chilin som används bestämmer färgen på den thailändska currypastan. Currypastan finns i olika kryddgrader:

Grön Curry - den mildaste. Till dig som önskar en smula styrka i maten.
Gul Curry - Den känner vi till hemifrån som en mild och justerbar curry, men här i Thailand är den gula currypastan starkare och kategoriseras som "medium" stark.
Röd Curry - den starkaste currypastan, som oftast användas i rätten Phanang eller Massaman Curry.

Pad Thai
Den kan sammanliknas med en wok-rätt. Den består av nudlar och steka grönsaker. Den serveras med ett urval av kyckling, räkor, kött eller tofu utifrån vad du önskar. Oftast serveras rätten med cashewnötter. Pad Thai anses för många att vara Thailands nationalrätt.

Soppa
Soppor måste också nämnas när man talar om thailändsk mat. De kan vara antingen klara eller tjocka, i det senare fallet ofta baserade på kokosmjölk, vilket ger dem en något söt smak. En soppa är en självklar del i en thailändsk måltid, som en kompletterande smak och konsistens.

Sallad
Sallader av olika slag är också populära. De innehåller ofta kyckling, räkor, bläckfisk eller annat kött. Likaså råa grönsaker och frukt som blandas med chili, lime och fisksås.

Dryck

De två vanligaste thailändska ölsorterna är Singha och Chang. Singha är dock aningen sötare än Chang. Alkoholstyrkan kan närmast jämföras med svenskt starköl, 6 till 7 volymprocent. Förutom Singha och Chang stöter man på de större ölsorterna, som Heineken, Carlsberg och Tiger. Fruktjuicerna bör du inte gå miste om. De finns dels som juice och dels som shakes, då som en läskande korsning av isglass och juice. De görs i allmänhet av buteljerat vatten, socker om så önskas och is och är både säkra och uppfriskande. En annan populär dryck är den så kallade Mekongwhiskyn, som många anser att den kan drickas utblandad med Coca Cola.
Nattlivet i Bangtao Beach är mycket lugnt och utanför hotellen händer inte särskilt mycket. På hotellen finns barer och vissa kvällar arrangeras lokal underhållning. Bor du på Sunwing Bangtao Beach kan du förvänta dig Sunwings populära och proffsiga familjeshower. Om du vill ha lite mer fart och fläkt är det inte svårt att ta en tuk-tuk eller taxi till Patong, Phukets egen nattstad. Resan tar inte längre tid än någon halvtimme.

Nattliv i Phuket

I semesterorterna Kamala Beach, Bangtao Beach, Khao Lak, Nai Yang, Surin Beach och Cape Panwa Beach är nattlivet lugnt. Längs stränderna i respektive ort finner du dock ofta mysiga barer med uteserveringar. Under högsäsong arrangerar vissa hotell enklare underhållning i form av musik och dansuppträdanden. Reser du till Sunwing Kamala Beach i Kamala eller Sunwing Bangtao Beach i Bangtao kan hela familjen förvänta sig Sunwings populära och proffsiga familjeshower. Utmed Phukets västkust finns ett livligare nattliv. I Karon Beach finns flera barer och dansställen, både internationella och lokala. I grannorten Kata Beach finns också ett bra nattliv, om något lugnare. Patong Beach är ett bra val om du vill bo mitt i händelsernas centrum. Både nattliv och nöjesliv är stort och varierat i Patong. Här finns alla sorters barer och nattklubbar och om du är osäker på var du ska gå, kan du alltid börja på längs nöjesgatan Bangla Road.
Shopping
Bangtao Beach är ingen dröm om du vill ägna en del av semestern åt shopping. Längs stranden hittar du små butiker här och där, där man kan köpa enkla strandkläder, saronger, liggunderlag, flip-flops, hattar, sololja och solglasögon. De mest populära att köpa på stranden är en timmes thai massage. Men vill du shoppa på allvar, kläder, musik, väskor eller hantverk, bör du istället bege dig ner till Patong eller Phuket Town.

Central Festival - stort shoppingcenter mellan Patong och Phuket Town

Mellan Patong och Phuket Town ligger det gigantiska shoppingcentret Central Festival. Här finns det senaste, med kända butiker som Zara, Mango osv.

Marknader runt om Phuket

Det finns alltid någon lokal marknad någonstans på Phuket, och det är ofta här de bofasta handlar vad som behövs i vardagen; husgeråd, frukt, grönsaker och annat. I Bangtao Beach finns en lokal marknad med mat och kläder vid Lotus i Bangtao Beach.

Shopping på Phuket

Thailand är verkligen ett land för de köpglada att fynda i! Här finns allt du kan tänka dig mellan himmel och jord att fylla resväskan med - utbudet är enormt och priserna är otroligt låga. Varuhusen har alltid haft fasta priser, och allt fler följer efter. På marknaderna och i många mindre affärer gäller det dock att pruta sig till ett pris som båda parter är nöjda med. Du börjar med halva priset, och kom ihåg att säljaren inte släpper ifrån sig något som inte ger åtminstone lite vinst.

Shoppingcentrum

På vägen mot Phuket Town finns de tre stora varuhusen Tesco Lotus, Big C, och Central Festival. I Phuket Town ligger shoppingcentren Robinson och Ocean Plaza. I Patong finns shoppingcentret Jungceylon. De flesta butiker accepterar de vanliga korten, det är dock bra att ha kontanter i beredskap.

Skräddare

Hemma är det nästan otänkbart att sy upp en kavaj eller klänning. Det är dyrt och det finns inte så många verksamma skräddare kvar. Här i Thailand är det tvärtom. Här finns det en skräddare i varje gathörn och priserna är väldigt låga. Skräddarsydda plagg kan fås för samma pris som fabrikstillverkade hemma, om inte billigare.
Det finns många bra skräddare på Phuket, men det finns lika många dåliga som använder tyger av sämre kvalitet och gör undermåliga arbeten. Även om plagget ser bra ut, så kanske det inte gör det efter tre-fyra tvättar. Vi vill att du skall bli riktigt nöjd och hitta en ärlig och duktig skräddare.

Köpvärda saker

Köpvärda saker från Thailand är:
• Sidentyger
• Skräddarsydda plagg
• Ädelstenar
• Guld, silver och pärlor
• Tennprodukter
• Träsniderier
• Batiktyger
• Väskor
• Glasögon och linser

Prutning

Pruta bör du göra, det kan verka svårt och ovant för dig som svensk, men försök ändå. Vill de ha 600 baht för en charmigt handsnidad drake kan du pröva med att föreslå 300 och se vad som händer. Ge dig inte in på prutning om du inte verkligen är intresserad. Å andra sidan ska du inte köpa om du tycker att det är för dyrt. Kom ihåg att inte ta det personligt. Får du inte som du vill, skall du tacka så mycket för besväret, le, och gå därifrån. Det kommer fler chanser. Du bör undvika att pruta på restauranger och på varor som har en prislapp.
Aktiviteter och sevärdheter
Bangtao Beach är lugnt och fridfullt och har få aktiviteter utöver sol och bad. Däremot är det nära till shopping och nöjen i Patong och Phuket Town. Här finns bland annat aktiviteter på hotellet och fyra 18-hålsbanor för den golfintresserade.

Äventyrsgolf - 18-hålsbana mitt i Bangtao

Mitt i Bangtao finns en 18-håls äventyrsgolfbana i en härlig miljö av palmer, buskar och granitblock. Banan passar alla åldrar och gäster på Sunwing Bangtao Beach spelar till ett reducerat pris. Här finns också en restaurang samt biljard och dart.

Patong

Kontrasten mellan det lugna Bangtao Beach och det myllriga Patong är enorm. Det är enkelt att ta sig mellan Bangtao Beach och Patong, antingen med tuk-tuk eller taxi. Om du funderar på en ny kostym, en billig väska eller en handtryckt tröja är Patong rätt adress. Du kommer att uppskatta lugnet i Bangtao Beach så mycket mer när du kommer tillbaka.

Phuket Town - provinshuvudstaden på Phuket

Phuket Town är halvöns största samhälle, grundat av kinesiska köpmän för att kunna exploatera öns tennfyndigheter. Än idag finns flera hus från denna tid bevarade i Old China Town. I dag är Phuket Town en fin stad att bara strosa omkring i, den livliga fiskehamnen, nattmarknaden eller de intressanta shoppinggatorna. På veckosluten är det en stor marknad med mat, kläder, skor och mycket annat. Strax utanför staden finns flera stora köpcentrum

Soi Dog

Detta är en organisation som hjälper hemlösa hundar och katter och drivs av frivilliga och donationer. Målet är att så många av djuren som möjligt ska få sina nya för alltid hem, och adopteras till familjer över hela världen. Organisationen är mycket omtyckt och är öppen för besökare som vill få en rundtur och höra mer om deras arbete för djuren, du kan också boka tid för att vara volontär för en dag eller en längre period. Mer info finns på deras hemsida: https://www.soidog.org/

Khao Phra Thaeo Nationalpark med Tonsai & Bang Pae vattenfall

Nordväst om Bangtao ligger Khao Phra Thaeo nationalpark, som är sista delen av regnskog som finns kvar på Phuket. I Nationalparken finns även vattenfallen Tonsai och Bang Pae. Vattenfallen hittar längs med den 8 km långa vandringsstigen. I parken finns det även möjlighet att följa med på en guidad tur och få information om naturen och de djur som lever i parken, och har du tur kan du även se några av djuren, även om de är skygga och brukar söka sig bort från vandringsstigen. Inträde tillkommer.
Hur du tar dig runt

Taxi

Taxi är att rekommendera i Bangtao Beach och eftersom resmålet ligger en bit från huvudvägen kommer inte många tuk-tuk ner hit. Enklast får du tag på en taxi genom att låta hotellet beställa en.
Thailändarna menar ofta tuk-tuk eller motorcykeltaxi när de säger "taxi", vilket kan vara bra att veta. Ordet limousin används ofta för taxibil och från flygplatsen kan du också ta Taxi-Meter, som är de absolut billigaste taxibilarna.

Motorcykel

Motorcykel finns att hyra överallt, men det kan inte rekommenderas, då trafiken är kaotisk och försäkringsskydd saknas. Om du ändå ska ge dig ut på motorcykel, kom ihåg att det råder hjälmtvång på Phuket.

Longtail-båt

Det går att hyra sin egen longtail-båt för en dag och båtarna finns på södra delen av Patong Beach. Se till att avtala om priset på förhand och betala på vägen tillbaka.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på SMS och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thailändska baht (THB). På resmålet fungerar Eurocard, Mastercard och Visa.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Thailand innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Trottoarer och gator är gropiga med höga kanter. Kuperat mellan stränderna. Destinationen växer och det kan finnas byggstörningar runtomkring. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn

Resa med barn till Phuket

Det är många som tar med sig barnen, även spädbarn, till Thailand. Det enda som kan vara lite besvärligt är den förhållandevis långa flygturen och eventuell jetlag. Men det brukar vara glömt efter någon dag eller två. Förboka gärna transfer till hotellet från flygplatsen, så det är ordnat när ni landar.

Barnens mat

Väl på plats är det inga problem, de flesta stränderna är barnvänliga. Vad gäller maten finns både kyckling och pommes frites för barn som inte har så äventyrlig gom, andra kan pröva fried rice eller banana pancake. Chilin kan vänta till de blir lite äldre. Köp alltid vatten på flaska, det kostar bara någon promille av semesterkassan, men kan göra hela skillnaden mellan en fantastisk semester och två hela veckor på hotellrummet. Sen är det bara att släppa lös dem bland koraller, sandslott och skrubbsår.

Barnvänligt boende

Det bästa för en barnfamilj är förmodligen att välja en mindre bungalowanläggning eller resort. Då bor man nära både stranden, restaurangen och sin egen säng. Har man dessutom med sig en Babycom, har man alla förutsättningar för en lysande semester.

Restauranger

Barn är både välkomna och omtyckta överallt i Thailand. Men man gör sällan speciella arrangemang för dem på restaurangerna. Menyerna innehåller i regel sådant som också små barn kan äta: omelett, chicken sandwich, frukttallrik eller banana fritters. Däremot skall man aldrig räkna med att de har skötbord och liknande, för det har de inte.

Barnmat och blöjor

Barnmat och blöjor finns att köpa på välsorterade apotek, i vissa större mataffärer samt på vissa av de större hotellen.
SÖK DIN RESA TILL Bangtao Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.