Se hotell (3)

Resor till Klong Muang

I Klong Muang väntar en lång strand, härligt vatten och en lugn atmosfär som ger dig en verkligt avkopplande resa.
Klong Muang är en fridfull liten fiskeby norr om staden Ao Nang. Hit ska du resa om du vill ha lugn och ro, lyxigt boende och nära till stranden. Närheten till Ao Nang gör också att du lätt når många öar i den fantastiska skärgården, eftersom många båtturer arrangeras härifrån. Klong Muang är, liksom flera av Krabi-provinsens fiskebyar, känd för sina underbara fisk- och skaldjursrätter. Restaurangerna är ganska få och ofta enkla, men vilken du än väljer kan du räkna med riktigt god thailändsk mat. På hotellen är utbudet mer varierat och du kan beställa rätter från många matkulturer – allt av riktigt hög klass. Därför är det också dyrare att äta på hotellet än på de lokala restaurangerna. Byns nöjesliv begränsar sig till ett fåtal barer, men på hotellen anordnas ofta trevliga kvällar med både musik och dans.

Sandstrand för dig som vill koppla av

Klong Muang-stranden sträcker sig längs hela byn och består till största delen av mjuk och finkornig sand. Skillnaden mellan ebb och flod är stor, och bäst badar du när vattnet är högt, eftersom det vid lågvatten kan sticka upp koraller. Här finns inga strandförsäljare som stör dig och det är glest mellan strandbesökarna. Med andra ord – det här är en drömtillvaro för dig som vill koppla av och bara njuta av din resa.

Lyxigt boende i Klong Muang

Om du vill boka en lyxig och elegant resa med strandläge, ska du ta en titt på Klong Muang. Här väntar hotell med både spa och gym om du vill ha lite omväxling till den härliga stranden, och både service och komfort ligger på topp.

Klong Muang året runt

Med Ving kan du resa till Klong Muang året runt, både sommar och vinter. Du bokar din resa med reguljärflyg, med de avresetider och den reslängd som passar dig. Så får du hela resan i ett paket; flyg, hotell och transfer. Vill du sedan kombinera din resa till Klong Muang med ännu ett resmål så kan det också ordnas.
Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Hotell med spa
 • Kombinera resmål
 • Fina sandstränder
 • Lokala restauranger
 • Lugn och ro
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Klong Muang

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Klong Muang-stranden sträcker sig längs hela byn och består till största delen av finkornig sand. Vissa partier har stenstrand. Skillnaden mellan ebb och flod är stor, och bäst badar du när vattnet är högt, eftersom det vid lågvatten kan sticka upp koraller.

Stränder vid Ao Nang

Ao Nangs strand är inte särskilt bred och utnyttjas mycket av de longtail-båtar som skeppar badare till och från Railay Beach och andra stränder. I södra änden är stranden är stranden mer stillsam. Här har man lugn och ro, tillsammans med god översikt över allt som händer på stranden.

West Railey Beach

Railey Beach samlingsnamnet för de stränder som kantar en halvö ett stycke öster om Klong Muang. Störst av dessa stränder är West Railay Beach, en mycket långgrund strand, i synnerhet vid ebb, då man kan tvingas gå ganska långt för att få vatten över knäna. Longtailbåtarna från Ao Nang brukar landa ungefär mitt på stranden. Vill man ha skugga är det bäst att söka sig till strandens norra ände, men då får man komma tidigt, de bästa platserna blir fort upptagna.
Mat, dryck och nattliv
Klong Muang är, liksom flera av Krabi-provinsens fiskebyar, känd för sina underbara fisk- och skaldjursrätter. Restaurangerna är ganska få och ofta enkla, men vilken du än väljer kan du räkna med riktigt god thailändsk mat. På hotellen är utbudet mer varierat och du kan beställa rätter från många matkulturer, allt av riktigt hög klass. Därför är det också dyrare att äta på hotellet än på de lokala restaurangerna. Vanligtvis ger man ca 10 % i dricks.

Mat och dryck i Thailand

Det thailändska köket, i varje fall utmed landets kust, baserar sig till stor del på färskvaror med ris eller nudlar som ständigt närvarande bas. De flesta menyer verkar hisnande långa vid första anblicken, men man upptäcker snart att det rör sig om varianter på jämförelsevis få teman. Det vi skulle kalla wok, alltså snabbstekta ingredienser, serveras ofta med eller utan ris och nudlar, separat eller som en del av rätten. Pad thai är ett av dess många namn och just pad thai består av nudlar, tofu, ägg, grönsaker och andra godsaker och serveras ofta med hackade jordnötter.

Rice and Curry

Ett annat huvudtema är rice and curry, ett slags thailändsk snabbmat, eftersom man får en tallrik ris och sedan lägger på curries själv från skålar som står framme. Här finns det lika många varianter som det finns kockar. Till skillnad från stekt ris eller nudlar kan curries vara rejält kryddade med chili och andra starkvaror så det är inget för nybörjaren.

Fried rice

Fried rice kommer i ett otal skepnader; med räkor, kyckling, vegetariskt, nötkött eller vad man nu har till hands. Ett slags asiatisk pytt, med andra ord. Fried rice finns överallt och är en av de säkraste rätter man kan välja om man vill undvika magsjuka, eftersom den alltid serveras nylagad.

Sallad

Sallader är det tredje huvudtemat. Det är i regel ganska långt från vår andefattiga grönsallad, och innehåller ofta kyckling, räkor, bläckfisk eller annat kött. En sallad med ris är ofta tillräckligt för en lunch. Ett varningsord: Thailändska sallader skjuter skarpt. Här får kockarna leva ut sin förtjusning i chili och en sallad kan vara helt överströdd med hackade röda och gröna chilifrukter. Ta det varligt och beställ vitt ris till din sallad då vatten inte hjälper. Låt dig väl smaka.

Soppa

Soppor måste också nämnas när man talar om thailändsk mat. De kan vara antingen klara eller tjocka, i det senare fallet ofta baserade på kokos, vilket ger dem en något söt smak. En soppa är en självklar del i en thailändsk måltid, som en kompletterande smak och konsistens.

Dryck

Förutom de thailändska ölsorterna stöter man ofta på de större europeiska märkena. Fruktjuicerna bör man inte gå miste om. De finns dels som juice och dels som shakes, då som en läskande korsning av isglass och juice. De görs i allmänhet av buteljerat vatten och är både säkra och uppfriskande. Om man inte säger till att man bara vill ha lite socker kan de bli lite väl söta. En annan populär dryck är den s.k. Mekongwhiskyn. Många anser att den kan drickas utblandad med Coca Cola.

Frukt

Här finns mango, papaya, mangosteen, rambutan, litchi, ananas, banan och mycket mer. Listan kan göras lång och man hinner inte smaka på alla, tyvärr. Det enklaste sättet att bekanta sig med de vanligaste är att beställa en frukttallrik på en restaurang. Då får man ananas, banan, kanske vattenmelon eller papaya. De övriga träffar man på i fruktstånd eller hos kringvandrande försäljare när de har säsong. Om du är osäker på hur de skall ätas kan du fråga försäljaren. Nyskalad frukt är alltid säkert om du är rädd för att bli magsjuk och dessutom ett smakligt sätt att hålla ordning på vätskebalansen. Nattmarknaden i Krabi är ett utmärkt ställe att bekanta sig med de ätliga delarna av Thailands flora. Både priserna och utbudet är oslagbara.
Klong Muang är ett lugnt resmål. Byns nattliv begränsar sig till ett fåtal barer, men på hotellen anordnas ofta trevliga kvällar med både musik och dans.
Shopping
I Klong Muang finns ett begränsat utbud av shopping. Här hittar du några souvenirbutiker och mindre marknader. Vill du shoppa tar du dig till Ao Nang eller Krabi Towns köpcentrum och stora nattmarknader.

Shopping i Thailand

Thailand är landet för dig som gillar att shoppa. Här finner du allt mellan himmel och jord att fylla resväskan med. Urvalet är enormt och priserna är låga. De flesta butiker accepterar kort som Visa och Mastercard. Varuhusen har alltid haft fasta priser och allt fler butiker inför det. På marknader och i många småbutiker gäller fortfarande att man prutar sig till ett pris som båda parter är nöjda med. Var inte rädd för att börja pruta ner till halva priset.

Saker som är värda att köpa

Skräddarsydda kläder, glasögon och linser, ädelstenar, guld, silver, pärlor, träskulpturer, batikkläder och väskor
Sport och Träning
I Klong Muang erbjuds vattensporter som vindsurfing och kajak, snorkling och dykning. Kontakta gärna receptionen, då de flesta hotell hyr ut utrustning själva eller åtminstone vet vilka ställen man ska gå till.

Golf

Varför inte ta chansen att spela golf på en eller flera av världens vackraste golfbanor, medan palmerna vajar i vinden? Vare sig du är nybörjare eller rutinerad bjuder Krabis golfbanor på utmaningar för alla och ligger mitt i Thailands fantastiska natur.
Aktiviteter och sevärdheter
I Klong Muang finns en del vattensporter. Söker du fler aktiviteter finns detta i Ao Nang.

Poda Island

Poda Island lockar med vit sand, kristallklart vatten och den kända utsikten mot 'Buddhas ansikte' – märkligt format karstberg stiger rätt upp ur vattnet.

Öar

Skärgården runt Ao Nang är full av vackra och spännande öar, manga av dem med fin dykning och snorkling. Det enklaste sättet att ta sig ut till öarna är med longtailbåt.

Hong Island

Denna ö har fått sitt namn från lagunen som omges av branta klippväggar. Här finns två fina stränder och en intressant naturstig. Med lite tur kan du också se varan i skuggan under träden nere vid stranden.

Krabi Town

Krabi Town är väl värd ett besök. Här håller man flera marknader, men nattmarknaden brukar vara den som är mest intressant. Här kan du prova mer autentisk thailändsk mat än det du finner på de flesta menyer i Klong Muang. Och till långt lägre priser. Du kan själv ta dig till Krabi genom att hoppa på bussen i Ao Nang, eller be hotellet skaffa fram en taxi.

Tup, Moo och Chicken Island

Dessa tre öar blir en när vattnet sjunker vid ebb och de binds samman av mjuk, vit sand. Chicken Island har fått sitt namn efter en klippformation som liknar ett hönshuvud. Klipporna runt ön är utmärkta ställen att snorkla på, med mycket att se under ytan.
Hur du tar dig runt
I Klong Muang finns inga offentliga transportmedel. Du kan ta dig till Ao Nang, Krabi stad och flygplatsen med taxi eller tuktuk. Från Krabi stad går det bussar till andra städer.

Båt - Ao Nang

Vill du ta dig ut i skärgården eller längre bort är det bäst och trevligast att ta båt från Ao Nang. Priset är högre om du åker speedboat, men de flesta rutter tar bara 2-3 timmar med vanlig båt.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden november till mars kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thai baht (THB). Eurocard, MasterCard och VISA.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10 timmar och 45 minuter från Stockholm och 11 timmar från Göteborg, mellanlandning förekommer.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Klong Muang under vinterhalvåret.

Flyget landar på Phukets flygplats.

Du kan dessutom resa med Ving till Klong Muang året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Krabis flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Klong Muang. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Phukets flygplats till ditt hotell är ca 2 timmar och 30 minuter (ca 150 km). Ibland går transfern via i Ao Nang, och då tar det ca 20 minuter längre till det första hotellet. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Krabis flygplats till Klong Muang är ca 50 minuter (40 km).

Krabi Airport: På Krabi Airport finns ett café och en mindre tax free-butik efter att du har passerat pass- och säkerhetskontrollen.
Väder
 • januari
31°23°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
32°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • september
30°24°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
7
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • november
31°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
31°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Klong Muang
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.