Se hotell (25)

Resor till Torremolinos

Att resa till Torremolinos Àr att resa till en av Spaniens Àldsta och mest vÀlbesökta turistorter. HÀr bor du inte heller lÄngt frÄn populÀra Malaga.

Torremolinos kan skryta med en lÄng, bred strand och ett stort utbud av spanska och internationella restauranger, mÄnga med lÀckra fisk- och skaldjursrÀtter pÄ menyn. I La Carihuela, den gamla fiskebyn, finns flera restauranger dÀr du kan prova pÄ Malagas specialitet, Pescado al Sal, som Àr en saltinbakad fisk. VÀljer du att resa till Torremolinos under vinterhalvÄret Àr tempot ganska lugnt, medan nattlivet blomstrar i Puerto Marinas alla barer under somrarna.

Vings Torremolinos

Reser du med Ving till Torremolinos kan du vÀlja mellan en mÀngd hotell lÀngs kusten. Ska du resa med barn rekommenderar vi vÄrt Family Comfort-hotell Sol Príncipe
, som har flera pooler och egna shower med inspiration frÄn kÀnda musikaler. Reser du utan barn Àr Meliå Costa Del Sol
ett bÀttre alternativ, ett Prime Select-hotell som ligger direkt pÄ den lÄnga, hÀrliga strandpromenaden. Bokar du din resa till Torremolinos med Ving bestÀmmer du sjÀlv vilken dag du vill resa och hur lÀnge du vill vara borta.

Utforska omgivningarna

Oavsett om du Àr strandnjutare, festprisse, matglad, kultursugen eller golftokig finns alla ingredienser för en lyckad resa i Andalusien. OmrÄdet har över 50 golfbanor, och utbudet av kulturella sevÀrdheter Àr enormt. LÀngs kusten kryllar det av pittoreska, vita bergsbyar, moriska slott och katedraler. Inom rÀckhÄll finns stÀder som Malaga, Sevilla, Ronda, Gibraltar och Granada, och det gÄr till och med att resa med bÄt över till Marocko.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Fina strĂ€nder
 • Bra nattliv
 • MĂ„nga restauranger
 • LĂ„ng strandpromenad
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Torremolinos

VĂ€der
 • januari
17°9°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
17°9°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
19°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
20°12°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
29°21°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
30°22°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
24°16°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
20°12°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
17°9°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
StrÀnder
I Torremolinos finns tvÄ strÀnder, den flera kilometer lÄnga stranden Bajondillo och Carihuela-stranden. Det finns solstolar och parasoll att hyra pÄ strÀnderna.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar och 30 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Torremolinos kan du resa med Ving pÄ reguljÀra flygresor Äret runt. Flyget landar pÄ Malagas flygplats.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning.LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Malagas flygplats till Torremolinos Àr ca 20-25 minuter (ca 7-10 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Det finns mÄnga bra och internationella restauranger i Torremolinos. I det gamla fiskomrÄdet La Carihuela finns mÄnga mysiga restauranger.
Ca 1,5 kilometer utanför Torremolinos centrum ligger Puerto Marina, hÀr hittar du ett levande nattliv med mÄnga barer. Inte lÄngt frÄn Torremolinos finns Àven ett casino.
Shopping
I Torremolinos centrum finns gott om shopping och butiker som sÀljer allt möjligt, men den mest kÀnda gatan Àr Calle San Miguel. Den strÀcker sig frÄn huvudgatan lÀngs backen ner mot havet och kantas av butiker och barer. I de flesta matbutiker kan du köpa med skinka, ost och vin för en egen tapaskvÀll.
Hur du tar dig runt
Det Àr lÀtt att ta sig runt och valmöjligheterna Àr flera. Det finns ett vÀl utvecklat bussnÀt, och det Àr smidigt att ta taxi. Mellan Fuengirola, Torremolinos och Malaga gÄr ett pendeltÄg. Det gÄr Àven att Äka tÄg frÄn Malaga till Madrid, det tar 2 timmar och 45 minuter.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Spaniens ambassad pÄ telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

SprÄk

I Spanien pratar befolkningen frÀmst spanska, men Àven katalan och mallorquin i vissa omrÄden. I turistomrÄdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen Àven engelska.

Övrigt

Backigt i centrum och trappor till strÀnderna. Tidvis livlig trafik. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Torremolinos