Se hotell (13)

Resor till Benalmadena

På din resa till den trevliga semesterbyn Benalmádena hittar du snabbt dina egna favoritställen.
Benalmádena är en andalusisk pärla som ligger väster om Málaga och 35 kilometers resa från semesterfavoriten Marbella. Området är känt för sitt milda klimat och består av flera delar som tillsammans kan erbjuda något för alla smaker.

Strandliv i Benalmádena

I Benalmádena Costa ligger stranden, de flesta hotellen och den livliga marinan. Här finns en trevlig strandpromenad med caféer, barer och massor av restauranger där du äter gott från både det andalusiska och det internationella köket. Blir du sugen på shopping under din resa till Benalmádena finns ett mindre utbud av butiker i Arroyo de la Miel. Dagarna tillbringas annars med fördel på stranden, som består av grov sand och som under sommarmånaderna erbjuder vattensporter av olika slag. När dagen på stranden lider mot sitt slut slår nöjesetablissemangen upp sina portar. En perfekt dag avslutas nere i hamnen, Puerto Marina, som kvällstid lever upp med vacker belysning, musikbarer, diskotek, restauranger, caféer och butiker som håller öppet långt in på natten.

Natursköna omgivningar

Under din resa till Benalmádena får du inte missa Benalmádena Pueblo, en karakteristisk andalusisk by med vita hus och tydliga influenser från såväl romsk som arabisk kultur. Byn ligger i natursköna omgivningar och inbjuder till stillsamma promenader, vackra vyer och långa sittningar på något av caféerna eller restaurangerna som serverar vällagade lokala specialiteter. Den sista delen av Benalmádena är Arroyo de la Miel, en lite större by där du finner ett något större utbud både vad gäller mat och shopping.

Sevärdheter i Benalmádena

Benalmádena är en utmärkt utgångspunkt för utflykter. Bussar finns, men vi rekommenderar ändå hyrbil om du vill resa runt i regionen. Tips på intressanta platser att besöka är bland annat Torremolinos, provinshuvudstaden Malaga och semesterparadiset Marbella. Det finns även bra utflyktsmål på närmare håll. Ett besök på tivolit eller Sealife brukar vara populärt, inte minst bland lite yngre gäster. I Benalmádena finns som sagt någonting för alla, oavsett intressen och ålder.

Vings resor till Benalmádena

När du bokar din resa till Benalmádena med Ving finns hotell att välja mellan för alla smaker och plånböcker. Du väljer själv hur länge du vill vara borta, och vilken dag du vill resa. Mer flexibelt än så kan det inte bli.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Fina stränder
  • Lång strandpromenad
  • Många restauranger
  • Barnvänliga stränder

Våra kunder om Benalmadena

SÖK DIN RESA TILL Benalmadena