Se hotell (19)

Resor till Benalmadena

På din resa till den trevliga semesterbyn Benalmádena hittar du snabbt dina egna favoritställen.

Benalmádena är en andalusisk pärla som ligger väster om Málaga och 35 kilometers resa från semesterfavoriten Marbella. Området är känt för sitt milda klimat och består av flera delar som tillsammans kan erbjuda något för alla smaker.

Strandliv i Bendalmádena

I Benalmádena Costa ligger stranden, de flesta hotellen och den livliga marinan. Här finns en trevlig strandpromenad med caféer, barer och massor av restauranger där du äter gott från både det andalusiska och det internationella köket. Blir du sugen på shopping under din resa till Benalmádena finns ett mindre utbud av butiker i Arroyo de la Miel. Dagarna tillbringas annars med fördel på stranden, som består av grov sand och som under sommarmånaderna erbjuder vattensporter av olika slag. När dagen på stranden lider mot sitt slut slår nöjesetablissemangen upp sina portar. En perfekt dag avslutas nere i hamnen, Puerto Marina, som kvällstid lever upp med vacker belysning, musikbarer, diskotek, restauranger, caféer och butiker som håller öppet långt in på natten.

Natursköna omgivningar

Under din resa till Benalmádena får du inte missa Benalmádena Pueblo, en karakteristisk andalusisk by med vita hus och tydliga influenser från såväl romsk som arabisk kultur. Byn ligger i natursköna omgivningar och inbjuder till stillsamma promenader, vackra vyer och långa sittningar på något av caféerna eller restaurangerna som serverar vällagade lokala specialiteter. Den sista delen av Benalmádena är Arroyo de la Miel, en lite större by där du finner ett något större utbud både vad gäller mat och shopping.

Sevärdheter i Benalmádena

Benalmádena är en utmärkt utgångspunkt för utflykter. Bussar finns, men vi rekommenderar ändå hyrbil om du vill resa runt i regionen. Tips på intressanta platser att besöka är bland annat Torremolinos, provinshuvudstaden Malaga och semesterparadiset Marbella. Det finns även bra utflyktsmål på närmare håll. Ett besök på tivolit eller Sealife brukar vara populärt, inte minst bland lite yngre gäster. I Benalmádena finns som sagt någonting för alla, oavsett intressen och ålder.

Vings resor till Benalmádena

När du bokar din resa till Benalmádena med Ving finns hotell att välja mellan för alla smaker och plånböcker. Du väljer själv hur länge du vill vara borta, och vilken dag du vill resa. Mer flexibelt än så kan det inte bli.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Fina stränder
 • Lång strandpromenad
 • Många restauranger
 • Barnvänliga stränder
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Benalmadena

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
17°9°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
17°9°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
19°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
20°12°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
29°21°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
30°22°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
24°16°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
20°12°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
17°9°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Playa Pil Pil är en ca 400 meter lång strand med grovkornig sand. Stranden Playa Torrequebrada ligger också i närheten.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till Benalmádena kan du resa reguljärt med Ving året runt. Flyget landar på flygplatsen i Málaga.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Malagas flygplats till Benalmadena är ca 15-20 minuter (ca 12 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Vid stranden finns det flera restauranger och barer. Det finns också lokala restauranger i många av de närliggande andalusiska byarna. I Benalmádena Costa ligger yachthamnen Puerto Marina där det finns många olika restauranger där du kan välja mellan mat från alla världens hörn.
I Puerto Marina finns ett livligt nattliv. Det finns många diskotek, barer och restauranger för alla åldrar. I närheten ligger också Casino Torrequebrada.
Shopping
Det finns ett mindre antal butiker i Benalmadena.
Hur du tar dig runt
Det är lätt att ta sig runt och valmöjligheterna är flera. Det finns ett väl utvecklat bussnät, och det är smidigt att ta taxi. Mellan Fuengirola, Torremolinos och Malaga går ett pendeltåg. Det går även att åka tåg från Malaga till Madrid, det tar 2 timmar och 45 minuter.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Benalmadena