Se hotell (9)

Resor till Nerja

Boka en resa till Nerja, en charmig andalusisk stad vid Medelhavet, med mindre än tio mil från Malaga och Sierra Nevada i ryggen.
Nerja skiljer sig från många andra resmål längs Costa del Sol; husen är lägre, folklivet är mer lokalt, och staden lockar till sig besökare både om sommaren och om vintern. Dessutom kan du räkna med att det alltid är lite varmare i Nerja än i Malaga. Stadens läge mellan Sierra Nevada och Medelhavet skapar ett mikroklimat som höjer temperaturen ett par grader, något som inte bara är behagligt, utan också gör att man kan odla så exotiska växter som avocado, papaya och mango. Stadens mest kända landmärke är Balcon de Europa, en utsiktspunkt som ligger i centrum och bjuder på milsvid utsikt över både havet och kusten.

Sol och bad i Nerja

Tycker du om att prova olika stränder under semestern ska du resa till Nerja. Här finns gott om stränder, flera av dem bara en kort promenad från Nerjas centrum. Playa Burriana ligger bara tio minuter öster om centrum, och västerut finns det ännu fler små och stora stränder att välja bland. Vill du stanna på stranden hela dagen är det inga problem, här finns små chiringuitos som ser till att du varken går hungrig eller törstig.

Vings resor till Nerja

Bokar du din resa till Nerja med Ving finns en hel del olika hotell att välja bland. Du som ska resa med barn bor bäst på Family Selection-hotellet Marinas de Nerja Beach & SPA. Hotellet ligger precis vid stranden, har barnklubb och lägenheter till upp till fem personer. Reser du utan barn är kanske hotellet MB Boutique hotel ett mer frestande alternativ. Det är litet, läckert designhotell med 13-årsgräns mitt i Nerjas pittoreska centrum. När du reser till Nerja med Ving väljer du själv vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta.

Upptäck Andalusien

Det finns mycket att både se och göra under din resa till Nerja. En promenad längs stadens gränder och gator är en upplevelse i sig själv, och i omgivningarna finns gott om både små och stora utflyktsmål: de spektakulära grottorna Cuevas de Nerja, den vackra Acueducto del Águila, konstnärsbyn Frigiliana och givetvis de magnifika moriska byggnadsverken Granada och Alhambra som bara ligger en dryg timme med bil från Nerja. Ett tips är att boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa. Då kan du snabbt och enkelt ta dig runt till allt som finns att se och göra och ändå vara tillbaka i tid för att utforska Nerjas frestande utbud av restauranger och bodegor.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Fina stränder
  • Lokala restauranger
  • Familjehotell
  • Hotell för vuxna

Våra kunder om Nerja

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Nerja