Se hotell (9)

Resor till Nerja

Boka en resa till Nerja, en charmig andalusisk stad vid Medelhavet, med mindre Àn tio mil frÄn Malaga och Sierra Nevada i ryggen.

Nerja skiljer sig frÄn mÄnga andra resmÄl lÀngs Costa del Sol; husen Àr lÀgre, folklivet Àr mer lokalt, och staden lockar till sig besökare bÄde om sommaren och om vintern. Dessutom kan du rÀkna med att det alltid Àr lite varmare i Nerja Àn i Malaga. Stadens lÀge mellan Sierra Nevada och Medelhavet skapar ett mikroklimat som höjer temperaturen ett par grader, nÄgot som inte bara Àr behagligt, utan ocksÄ gör att man kan odla sÄ exotiska vÀxter som avocado, papaya och mango. Stadens mest kÀnda landmÀrke Àr Balcon de Europa, en utsiktspunkt som ligger i centrum och bjuder pÄ milsvid utsikt över bÄde havet och kusten.

Sol och bad i Nerja

Tycker du om att prova olika strÀnder under semestern ska du resa till Nerja. HÀr finns gott om strÀnder, flera av dem bara en kort promenad frÄn Nerjas centrum. Playa Burriana ligger bara tio minuter öster om centrum, och vÀsterut finns det Ànnu fler smÄ och stora strÀnder att vÀlja bland. Vill du stanna pÄ stranden hela dagen Àr det inga problem, hÀr finns smÄ chiringuitos som ser till att du varken gÄr hungrig eller törstig.

Vings resor till Nerja

Bokar du din resa till Nerja med Ving finns en hel del olika hotell att vÀlja bland. Du som ska resa med barn bor bÀst pÄ Family Comfort-hotellet Marinas de Nerja Beach & SPA. Hotellet ligger precis vid stranden, har barnklubb och lÀgenheter till upp till fem personer. Reser du utan barn Àr kanske Prime Comfort-hotellet MB Boutique hotel ett mer frestande alternativ. Det Àr litet, lÀckert designhotell med 13-ÄrsgrÀns mitt i Nerjas pittoreska centrum. NÀr du reser till Nerja med Ving vÀljer du sjÀlv vilken dag du vill resa och hur lÀnge du vill vara borta.

UpptÀck Andalusien

Det finns mycket att bÄde se och göra under din resa till Nerja. En promenad lÀngs stadens grÀnder och gator Àr en upplevelse i sig sjÀlv, och i omgivningarna finns gott om bÄde smÄ och stora utflyktsmÄl: de spektakulÀra grottorna Cuevas de Nerja, den vackra Acueducto del Águila, konstnÀrsbyn Frigiliana och givetvis de magnifika moriska byggnadsverken Granada och Alhambra som bara ligger en dryg timme med bil frÄn Nerja. Ett tips Àr att boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa. DÄ kan du snabbt och enkelt ta dig runt till allt som finns att se och göra och ÀndÄ vara tillbaka i tid för att utforska Nerjas frestande utbud av restauranger och bodegor.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Fina strĂ€nder
 • Lokala restauranger
 • Familjehotell
 • Hotell för vuxna
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Nerja

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
14°5°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • mars
17°7°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°9°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°12°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
27°16°
11
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • augusti
31°19°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°17°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
22°12°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
18°9°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
15°6°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
StrÀnder
Utmed kusten pÄ bÄda sidor om Nerja finns flera smÄ och stora strÀnder. NÄgra av de största strÀnderna ligger bara ett stenkast frÄn centrum, Playa Burriana och Playa Playazo. Solstolar och parasoll finns i regel att hyra.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar och 30 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Nerja kan du resa med Ving pÄ reguljÀra flygresor Äret runt. Flyget landar pÄ flygplatsen i Malaga.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Malagas flygplats till Nerja Àr ca 1 timme och 30 minuter (ca 70 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Nerja finns gott om restauranger som bÄde erbjuder internationella och lokala rÀtter.
Nerja har ett ganska stillsamt nattliv, men hÀr finns nÄgra barer och ett diskotek.
Shopping
I Nerja finns ett visst utbud av shopping, i stadens centrum finns en rad butiker dÀr du kan köpa design, hantverk, smycken och klÀder.
Hur du tar dig runt
Inne i Nerja gÄr man till fots. Buss frÄn Nerja till Malaga tar 1-1,5 timme.
Det Àr lÀtt att ta sig runt och valmöjligheterna Àr flera. Det finns ett vÀl utvecklat bussnÀt, och det Àr smidigt att ta taxi. Mellan Fuengirola, Torremolinos och Malaga gÄr ett pendeltÄg. Det gÄr Àven att Äka tÄg frÄn Malaga till Madrid, det tar 2 timmar och 45 minuter.
Fakta

VĂ„r service

Till Nerja reser du pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Spaniens ambassad pÄ telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

SprÄk

I Spanien pratar befolkningen frÀmst spanska, men Àven katalan och mallorquin i vissa omrÄden. I turistomrÄdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen Àven engelska.
Sök din resa till Nerja