13. Särskilda restyper

13.1 Långsemester

Resan på långsemester sker med de flyg Ving har i drift för övriga resor till resmålet. Avresetider kan komma att ändras beroende på övriga resors genomförande. Slutgiltiga avresetider meddelas senast 30 dagar före utresa och omkring 14 dagar före hemresa.
Resenärer som har bokat endast flyg måste kontakta Vings kontor på resmålet senast 7 dagar före hemresan för att bekräfta hemresan.

13.2 Ospecificerad resa

13.2.1

Inga rabatter kan utnyttjas vid bokning av resa med ospecificerat boende.

13.2.2

Vid ospecificerad resa är boendet inte specificerat vid bokning. Inkvartering kan ske både inom och utom Vings ordinarie hotellutbud.

Resesällskap som bokar mer än ett rum kan komma att placeras på olika hotell. Bokning av maximalt 2 rum kan garanteras på samma hotell mot en extra avgift.

Byte av hotell kan förekomma under vistelsen, ibland med kort varsel.

13.2.3

Boende kan komma att vara på vilken som helst av de orter som finns på det bokade resmålet.

13.2.4

Incheckning av bagage ingår inte. Bagage kan checkas in mot en avgift.

Avgiften är 275 kronor om incheckning av bagage bokas i samband med bokning av resa.

Avgiften är 500 kronor vid utresa och €50 vid hemresa om incheckning inte har förbokats utan betalas på flygplatsen.

13.3 Fotbollsresor

13.3.1

I grundpaketet ingår matchbiljetter och två nätter på hotell, del i dubbelrum, inklusive frukost, om inte annat överenskommits. Flyg bokas separat.

13.3.2

Anmälningsavgiften är 1500 kronor per person. Priset för eventuella flygbiljetter ska betalas vid bokning.

13.3.3

Resan ska slutbetalas senast 80 dagar före avresa. Ving reserverar rätten att ändra datum för slutbetalning om förfallodag ändras av Vings underleverantörer.

13.3.4 Resenärens ändringar

Namn på resenärerna, hotell, rumstyp och avresedatum kan ändras fram till 80 dagar före avresa mot en avgift på 500 kronor per person. Resenären ska betala eventuell prisskillnad till följd av ändringen.

Senare än 80 dagar före avresa men senast 3 dagar före avresa kan namnändringar göras mot en avgift på 800 kronor per person.

För flygbiljetter bokade i samband med fotbollspaket kan namnändring göras om det tillåts av flygbolaget. En administrativ kostnad tas ut av respektive bolag. Kontakta Ving för information om huruvida ändring är möjlig och avgiftens storlek.

13.3.5 Resenärens avbokning

Fotbollspaket kan avbokas fram till 80 dagar före avresa mot en avgift på 500 kronor per person. För flygbiljetter bokade i samband med fotbollspaket kan avbokning göras om det tillåts av flygbolaget. En administrativ kostnad tas ut av respektive bolag. Kontakta Ving för information om huruvida avbokning är möjlig och avgiftens storlek.

13.3.6 Ändring av matchtid

Om en fotbollsmatch flyttas upp till 36 timmar från den ursprungliga matchtiden bokar Ving om fotbollspaketet och förskjuter vid behov hotellbokningen 1 natt utan extra kostnad, förutsatt att det totala antalet nätter är oförändrat. Resenären kan boka extra nätter till extra kostnad. Om en Premier League-match flyttas mer än 36 timmar från ursprunglig matchstart erbjuds resenären full återbetalning av värdet på fotbollspaketet, förutsatt att resan inte har påbörjats. Om en match ställs in efter att resan har påbörjats eller om en La Liga-match flyttas mer än 36 timmar från ursprunglig matchstart återbetalas värdet av matchbiljetten. Värdet av eventuella flygbiljetter återbetalas inte.

13.3.7 Placering på matcharenan

Ving ansvarar inte för fördelningen av biljetter och platser på respektive matcharena. Det är inte möjligt att reservera platser i förväg. Ving kan inte garantera att personer i samma sällskap placeras tillsammans.

På samtliga arenor sker placering i hemmalagets sektion. Personer placerade i hemmasektionen som visar att de stödjer något annat lag än hemmalaget kan komma att avvisas från arenan. Ving ansvarar inte för detta och ingen återbetalning eller ersättning betalas ut om resenär avvisas från läktaren eller arenan under match.

13.4 Formel 1-resor

13.4.1

I Vings Formel 1-paket ingår flyg, hotell, transfer till och från banan, biljetter till kval och lopp, och engelskspråkig guide. Till British Grand Prix ingår biljetter endast till lopp.

13.4.2

Anmälningsavgiften 2000 kr per person. Priset för flygbiljetterna ska betalas vid bokning.

13.3.3

Resan ska slutbetalas senast 80 dagar före avresa. Ving reserverar rätten att ändra datum för slutbetalning om förfallodag ändras av Vings underleverantörer.

13.4.4 Resenärens ändringar

Namn på resenärerna kan ändras fram till 80 dagar före avresa mot en avgift på 500 kronor per person. Senare än 80 dagar före avresa men senast 3 dagar före avresa kan namnändringar göras mot en avgift på 800 kronor per person. För flygbiljetter bokade i samband med Formel 1-paket kan namnändring göras om det tillåts av flygbolaget. En administrativ kostnad tas ut av respektive bolag. Kontakta Ving för information om huruvida ändring är möjlig och avgiftens storlek.

13.4.5 Resenärens avbokning

Formel 1-biljetter och hotell kan avbokas fram till 80 dagar före avresa mot en avgift på 500 kronor per person. För flygbiljetter bokade i samband med fotbollspaket kan avbokning göras om det tillåts av flygbolaget. En administrativ kostnad tas ut av respektive bolag. Kontakta Ving för information om huruvida avbokning är möjlig och avgiftens storlek.

13.4.6 Placering vid banan

Biljetter i kategorin ”General Admission” ger tillträde till ett avgränsat ståplatsområde.

13.5 Kryssningar

13.5.1

För kryssningar gäller förutom Vings resevillkor även aktuellt rederis villkor.

13.5.2

Vid bokning av kryssningar gäller rederiets villkor för betalningstidpunkt. Slutbetalning kan komma att krävas direkt vid bokning och tidpunkten för slutbetalning kan komma att ändras av rederiet med kort varsel.

13.5.3

Resenär som inte stigit ombord på fartyget senast 90 minuter innan planerad avgångstid bryter sitt
reseavtal. Vi gör ingen återbetalning för outnyttjad resa eller outnyttjad del av resa.

13.5.4

Rederiet och fartygets kapten har rätt att avvika från den annonserade resrutten. Det kan innebära att utelämna hamnar eller anlöpa andra hamnar. Ingen kompensation utgår för sådana ändringar.

13.5.5

Om rederiet tillämpar fasta sittningar vid måltider ska önskad måltidstid anges vid bokningstillfället. Önskemål kan inte garanteras.

13.5.6

För avbokning och återbetalning gäller rederiets villkor. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning.

Till toppen