Se hotell (25)
Ving har resor med bekväm charter till Side, med både barnvänliga Sunwing Family Resorts och Sunprime för vuxna bland de närmare tjugo hotell du kan välja bland.
Side centrum ligger vackert vid stadens lilla hamn. Här trängs butiker med restauranger och historiska byggnader, som om kvällen blommar upp då folk kommer ut och njuter av både kvällssvalkan och den turkiska gästfriheten. Ett populärt tidsfördriv är att promenera längs strandpromenaden. Den som vill - och orkar - kan faktiskt gå hela vägen till Kumköy. Lagom är ett bra ord att ta till om man bara ska beskriva Side med ett ord. Nere i centrum finns alla butiker man kan förvänta sig, med väskor, kläder, smycken och så vidare. Nöjeslivet får man på någon av klubbarna nere i stan, eller - om man vill göra det enkelt för sig - på hotellen. Och det finns tillräckligt med restauranger för alla smaker. Det enda som egentligen finns i överflöd är sol och bad längs med Sides två stränder.

Barnvänliga hotell i Side

Om du vill ha en riktigt barnvänlig semester erbjuder vi vårt populära Sunwing Side Beach, på den östra stranden. Här kan du räkna med en riktigt härlig resa för hela familjen, med Lollo & Bernie, möjligheten att boka All Inclusive och massor att göra, både under dagen och på kvällen.

Vuxensemester med stil på Sunprime Dogan Side Beach

Om du ska resa utan barn rekommenderar vi vårt Sunprime Dogan Side Beach. Här semestrar du i eleganta omgivningar, med både spa-behandlingar, goda viner och sköna bad inom bekvämt räckhåll. Allt i en behagligt vuxen atmosfär bara några meter från den nyanlagda stranden.

Billigt och gott

Förutom de breda, soldränkta och flera mil långa sandstränderna är kanske maten och shoppingen den främsta anledningen att resa till Side. Här är det enkelt, billigt och framför allt väldigt gott att äta. Och behärskar du konsten att pruta kan du fynda bland turkiska mattor, smycken, tyger och fina skinnkläder. Det är många som reser med dolmus från Side till den närliggande staden Manavgat där det är marknad varje måndag och torsdag. Ett annat populärt utflyktsmål är Antalya, med sin medeltida stadskärna och sina spännande butiker.
Bra att veta
 • Sunwing Family Resorts
 • Sunprime Hotels
 • Family Garden
 • Hotell på stranden
 • Barnvänliga stränder
 • All Inclusive
 • Lång strandpromenad
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Side

Stränder
Side med omnejd bjuder på flera härliga sandstränder.

Kumköy

Stranden i Kumköy är en långsträckt fortsättning av den västra stranden, och är du uthållig är det fullt möjligt att promenera i vattenbrynet eller på strandpromenaden hela vägen in till centrum. Stranden här är lika långgrund och vacker som den västra stranden, och erbjuder i stort sett samma faciliteter. Möjligen är stranden i Kumköy något mer långgrund, men det är också den enda skillnaden.

Västra stranden

Västra stranden är tillsammans med Kumköy-stranden nästan en mil lång och relativt långgrund, därför räknas den som den barnvänligare av Sides två stränder. Det är ganska tätt mellan solstolarna, som i regel hör till närmaste bar/restaurang och som är gratis om man väljer att dricka eller äta något där. Färskvattenduschar finns med ojämna mellanrum. Sträckan närmast centrum har flest restauranger, samtliga med fin utsikt över havet. Sanden är mörk och rätt finkornig. Här finns det mesta du behöver under en dag på stranden; mat, dryck, massage och kanske en tur med vattenskoter eller andra mer eller mindre motoriserade flytetyg.

Östra stranden

Den östra stranden är längre än den västra. Östra stranden är också något mindre långgrund, fem meter ut når vattnet strax över midjan på en vuxen. Den östra stranden har inte lika många faciliteter som den västra och det är heller inte lika tätt mellan solstolarna. Men här finns ändå ett fullt tillräckligt utbud av både förfriskningar och vattensporter.
Mat, dryck och nattliv
I Side finns det gott om restauranger, och du bör pröva de lokala specialiteter som bjuds. Passa också på att njuta av Medelhavets frukter; bläckfisk, piggvar eller havsabborre. Du kommer inte få svårt att hitta någonstans att äta i Side, mat finns överallt, från de enkla kebabstånden till prisvärda och smakrika upplevelser.
I Side finns ett par nattklubbar och rätt många barer på Sides östra sida, några till finns i hamnen. Lokalbefolkningen startar gärna kvällen med en god middag för att sedan gå vidare till någon av barerna i till exempel Sides hamn. Vill du ha en lugnare kväll har många hotellbarer som emellanåt har musikunderhållning. Barerna stänger vanligtvis vid 02.00, och nattklubbarna omkring kl. 03.00 och 04.00. I Turkiet finns lokalt producerad sprit och dyrare importerade spritsorter. Beställer du exempelvis en Gin & Tonic får du en drink blandad med lokalt producerad gin, vill du ha importerad sprit bör du beställa till exempel Gordons Gin & Tonic.
Shopping
Små butiker i centrum, den gamla stadsdelen samt längs strandpromenaden, och det är hit du ska gå för shopping. Ta gärna också minibussen till Manavgat – här finns ett bra utbud av butiker och marknader. Liksom i övriga Turkiet är varor producerade i landet billiga här, medan importerade varor håller ungefär samma prisklass som hemma. Det finns många märkeskopior i butikerna. Oftast kan du pruta på priser i Sides butiker, även om de har prislappar på varorna. Så är dock inte fallet i Manavgat. Finns det prislappar är priset fast. En del märken, exempelvis Billabong, licenstillverkas i Turkiet vilket medför något billigare priser om man jämför med samma produkter i Sverige.

Taxfree

I vissa butiker kan du handla taxfree. Fråga i butikerna vilka regler som gäller för återbetalning av momsen.
Sport och Träning
Är du sugen på sport och träning under din semester i Side finns aktiviteter både på land och i vatten. Det finns flera center på stränderna som erbjuder allt från parasailing till jet ski.

Forsränning

Njut av den vackra naturen när du reser upp i Taurusbergen. Koprucayfloden i Kopruluravinen är en populär plats för forsränning.
Aktiviteter och sevärdheter
Omgivningarna i Side bjuder på aktiviteter för stora och små. Passa på att unna dig ett turkiskt bad. Om du vill ha en riktigt barnvänlig semester med aktiviteter erbjuder vi vårt populära Sunwing Side Beach, på den östra stranden. Självklart kan du även åka på utflykt till livliga grannorten Alanya eller till Antalya som är en spännande storstad med kultur och historia.
Den gamla bebyggelsen i Side präglas av ottomansk arkitektur och i omgivningarna finns flera spännande besöksmål. I Side möts nu gammalt och nytt på ett charmfullt sätt. Romerska ruiner ligger insprängda i den moderna bebyggelsen. Ett arkeologiskt museum är inrymt i de gamla romerska baden. Centrum ligger på en udde i Medelhavet, kantad av två långa stränder.

Romerska teatern

Under dagtid kan man på egen hand utforska denna enorma teater som härrör från romartiden. Under sommartid framförs här konserter och festivaler. Ligger vid infarten till Side, precis där huvudgatan startar.

Side Museum

Ligger i det som en gång var det romerska badet, så till och med lokalerna är antika. Visar föremål från utgrävningarna i Side.

Manavgat

Ett populärt utflyktsmål, bland såväl lokalbefolkningen som turister, mycket fotografivänligt! Här kan du besöka Manavgatfloden och vattenfallen. Du kan också njuta av en kopp kaffe på en av serveringarna som växt upp längs med floden inne i Manavgat. Manavgat ligger bara 15 minuter från Side. Det går minibussar, dolmus, varje kvart.
Utflykter
En bättre avslutning på semestern
En bättre avslutning på semestern
Semester hela vägen. Vad ska man göra sista dagen på semestern när man ska flyga hem på kvällen? Vad sägs om en flodtur, strandhäng och middag följt av transport till flygplatsen? Lunch och middag ingår.
Läs mer om utflykten
Hamam - turkiskt bad i Side
Hamam - turkiskt bad i Side
Ett äkta turkiskt bad - Hamam - är ett måste för den som vill skämma bort sig själv under semestern! Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Jeepsafari - Alanya
Jeepsafari - Alanya
Upplev naturens skönhet på ett sätt som bara fyrhjulsdrift kan erbjuda. Heldagsutflykt med jeep som tar dig in i Turkiets djupa skogar, och eftersom bilen saknar tak kommer du otroligt tätt på naturen. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Offroad i Taurosbergen
Offroad i Taurosbergen
På den här halvdagsutflykten kombineras fart, adrenalinrus och inte minst sevärd natur i ett paket. Upplev Taurusbergens svårtillgängliga grusvägar och natur på ett annorlunda sätt. Måltider och dryck ingår inte. Glöm inte körkortet!
Läs mer om utflykten
Offroad i Taurusbergen / Quad Safari
Offroad i Taurusbergen / Quad Safari
På den här halvdagsutflykten kombineras fart, adrenalinrus och inte minst sevärd natur i ett paket. Upplev Taurusbergens svårtillgängliga grusvägar och natur på ett annorlunda sätt. Måltider och dryck ingår inte. Glöm inte körkortet!
Läs mer om utflykten
Rafting
Rafting
En adrenalinkick utöver det vanliga - följ med på forsränning under professionell ledning. Känslan när du tar dig nerför den 13 kilometer långa floden och adrenalinet flödar i kroppen är fantastisk! Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Antalya Aquarium
Antalya Aquarium
Upptäck den magiska undervattensvärlden i Antalya Aquarium. En heldagstur där du upplever jordens fascinerande hav och går genom världens längsta undervattenstunnel! Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Escape to Cool
Escape to Cool
En heldag med vacker natur, svalkande flodbad och ett spännande besök i en av världens djupaste droppstensgrottor, Dimcaygrottan. Lunch ingår. Entré till grottan ingår inte.
Läs mer om utflykten
Manavgat båttur och basar
Manavgat båttur och basar
En skön heldag med både flodtur, bad och shopping vid basaren i Manavgat. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Jeep Safari & Boat
Jeep Safari & Boat
Upplev Turkiets skönhet på ett sätt som bara fyrhjulsdrift kan erbjuda. På denna jeepsafari tar du dig in i Turkiets djupa skogar, och eftersom bilen saknar tak kommer du otroligt tätt på naturen. Lunch ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Dolmus, minibussar, tar dig kortare sträckor. De fungerar som stadsbussar. Taxibilarna är gula och kör efter fasta priser.
Fakta

Vår service på resmålet

Du kan nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer. Gäster på Sunwing Side Beach och Sunprime Dogan Side Beach har Resort Service dygnet runt.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Turkiska Lira (TRY). Kursen varierar och ofta kan det löna sig att växla pengar på plats eller göra uttag i en uttagsautomat. Tänk på att alltid ha ett extra kort med om du reser utan kontanter. Det finns fyra banker i Side: Två i centrum, och två vid den stora flaggan. Banktider är måndag-fredag kl. 09.00-17.00, enstaka banker stänger mitt på dagen. Uttagsautomater finns på flera platser i Side. Kort kan du i princip använda överallt i vanliga butiker och på restaurangerna. På marknaden är det kontanter som gäller.

Man kan använda sig av både lira och euro som betalningsmedel, men som regel får man en dålig omväxlingskurs vid betalning med euro. Stora hotell accepterar alla valutor och på marknaderna fungerar bägge två.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme.

El

220 V

Språk

Turkiska. De flesta som arbetar inom turistindustrin talar dock viss engelska eller tyska.

Övrigt

Kraftig trafik. Varmvattnet värms ofta med solenergi, varför temperaturen kan variera. Strömavbrott kan förekomma. Pågående byggnadsarbeten kan tidvis innebära störningar. På hotellen är det inte tillåtet att ta med mat och dryck utifrån. Bor du i lägenhet får mat och dryck medtagas. För svenska medborgare krävs svenskt pass giltigt minst fem månader från inresedatum. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc. Läs också "Viktigt att veta" samt Vings resevillkor.
Avstånd till Istanbul 850 km, Ankara 650 km och Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side och Alanya, är tyska språket emellanåt mer gångbart än engelska.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Side under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Side med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Antalyas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Side. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Antalyas flygplats till ditt hotell är ca 1-2 timmar (ca 65 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Side Beach eller Sunprime Dogan Side Beach och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen.
Väder
 • januari
14°5°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • mars
18°7°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • april
21°10°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°14°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
30°18°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
34°21°
13
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • augusti
34°21°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
31°18°
11
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
26°14°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
20°10°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
16°7°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar

Erbjudanden till Side

Begonville Side
Begonville Side
Side, Antalya-området, Turkiet
 • Flyg + del i 1-rumslägenhet
 • 1 vecka
 • Avresa 13 aug 2022 från Malmö
Flyg + hotell, 1 vecka
13 aug 2022 från Malmö
Sunwing Side Beach
sunwing
 • Barnvänligt
Sunwing Side Beach
Side, Antalya-området, Turkiet
 • Flyg + del i 2r-lgh FAMILY,balkong mot trädgården/omgivningarna
 • 1 vecka
 • Avresa 21 aug 2022 från Stockholm-Arlanda
Flyg + hotell, 1 vecka
21 aug 2022 från Stockholm-Arlanda
Side Resort
familygarden
 • Barnvänligt
Side Resort
Side, Antalya-området, Turkiet
 • Flyg + del i 2-rumslägenhet mindre - möjligt med 1 extrabädd
 • 1 vecka
 • Avresa 27 aug 2022 från Göteborg-Landvetter
Inkl. All Inclusive
Inkl. All Inclusive
Flyg + hotell, 1 vecka
27 aug 2022 från Göteborg-Landvetter
SÖK DIN RESA TILL Side
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.