Turkiet

Turkiet

Turkiet

Väljer du att resa med Ving till Turkiet kan du alltid hitta ett hotell som passar dig. Vi erbjuder bland annat ett familjevänligt Sunwing Family Resorts och fem olika Sunprime Hotels om du reser utan barn. Med över 115 hotell att välja bland kan du vara säker på att hitta ett hotell som passar både dig och din plånbok.

Läs mer om Turkiet Dölj text

Välj ditt Turkiet hos Ving
Ving har resor till Turkiets mest populära resmål: Antalya, Bodrum, Marmaris och Istanbul.

Bättre flyg med Ving
Ving erbjuder resor med bekväm charter till Turkiet från flera olika flygplatser i hela Sverige. Du kan du också boka reguljärflyg till de flesta av våra resmål med Ving. Det betyder att du själv kan välja när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Samtidigt kan du välja bland flera av våra bästa hotell, du kan följa med på våra utflykter och du har tillgång till vår service. Kort sagt, du kan skräddarsy din resa till Turkiet så den passar dig, från tre dagar och uppåt.

Golf i Turkiet
Turkiet är en av favoriterna när det gäller Vings golfresor. Banorna håller hög klass och när du reser med Ving kan du bo på hotell som har egna banor, där du får mycket förmånliga priser. Dessutom har vi flera prisvärda golfpaket i Turkiets största golfmetropol, Belek.

När är det bäst väder i Turkiet?
Turkiet är ett stort land och klimatet varierar mycket beroende på var du befinner dig.

Antalyabukten, Marmaris och Bodrum-halvön
I Antalyabukten, där Antalya, Side, Alanya och Belek ligger, samt på Vings resmål Marmaris och Icmeler råder ett behagligt medelhavsklimat med långa och varma somrar och milda vintrar. Detsamma gäller för resmålen på Bodrum-halvön; Bitez, Bodrum stad och Gümbet. Under juni, juli och augusti är det mycket soligt och varmt, ibland över 35 grader. Våren, april-maj, och hösten, september-oktober, liknar mer en svensk sommar med temperaturer på ca 20-30 grader. November bjuder fortfarande på behaglig värme, runt 20 grader, även om nederbörden ökar ju senare på året man kommer. Januari och februari är de kallaste vintermånaderna, ca 12 grader dagtid, och har tillsammans med december flest regndagar.

Istanbul
Maj till oktober kan räknas som sommar i Istanbul. Då är det varmt och fuktigt, med temperaturer mellan 20 och 25 grader, till och med upp mot 30 grader i juli och augusti. Hösten gör sitt intåg i november och på vintern, från december till mars, kan det falla snö även om det oftast är åtminstone 8-11 plusgrader.

  • Valuta: Turkisk lira (TRY)
  • Antal resmål:  11
  • Antal hotell:  146

Våra resmål i Turkiet