Se hotell (7)

Resor till Antalya

Antalya är den turkiska rivierans huvudstad, hit ska du resa om vill ha kort transfer och fina hotell med shopping, restauranger och nöjesliv inom räckhåll.
Antalya är en av de större semesterorterna längs den turkiska rivieran, med allt från livliga bargator till historiska kulturminnen. Hit ska du resa om du vill bo bra och ha mycket att välja mellan. I Antalya finns så klart också massor av restauranger, kultur, shopping och nöjen, för dig som vill resa till mer än sol och bad. Det mesta hittar du i hamnområdet och i gamla stan, Kaleici, som ligger några kvarter upp, innanför de historiska stadsmurarna. Här står bland annat 1200-tals minareten Yivli Minare och i de smala gränderna trängs små mysiga restauranger, barer och caféer som serverar både turkisk husmanskost och internationella läckerheter. Nattlivet håller hög klass, liksom shoppingen. Längs den populära Güllük-gatan kan du fynda märkeskläder, både äkta och kopior, till betydligt lägre priser än hemma.

Hotell för en kräsen semester

Ving erbjuder flera mycket bra hotell i och runt omkring Antalya: lyxhotellet Lara Barut Collection som ligger en bit utanför centrum direkt vid stranden och lyxhotellet Hotel Su är rätt val för dig som vill bo högklassigt och elegant när du är ute på resa. Vill du bo nära stranden finns det flera hotell att välja mellan och om du vill bo mitt i händelsernas centrum kan vi rekommendera Alp Pasa Hotel, ett hotell med gamla anor som ligger mitt i Antalyas äldsta delar.

Stranden eller poolen?

När du behöver en paus från stadslivet har Antalya tre bra strandområden att välja mellan. Klippstensstraden Memerli, den minsta och mest centrala, ligger vid sidan av den lilla hamnen. Konyaaltistranden (sten och grus) sträcker sig kilometerlång väster om centrum med Taurusbergen i som reser sig bakgrunden. Här finner man också den nya Beach Park, som sjuder av liv och har både restauranger, barer och vattenland. Lara Beach (sand och grus) är den sista i ordningen och ligger direkt utanför vårt lyxhotell Barut Lara. Detta är den längsta och bästa stranden med bra möjligheter för vattensport. I området finns dessutom några mindre shoppingcentra, biografer, bowlinghallar m.m.
Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Kort transfer
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • All Inclusive
 • Stad och strand
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Antalya

Stränder
I Antalyas gamla stad kan du bada från klippor, plattformar och små fina vikar. Det finns ett stort utbud av fina stränder. Några kilometer utanför centrum ligger klapperstensstranden Konyalti Beach. En dryg mil österut från centrum ligger Lara Beach.

Konyalti Beach

En cirka fem kilometer lång strand. Här finns en del vattensporter och strandbarer.

Lara Beach

Lara-stranden sträcker sig cirka 10 kilometer, med en flod mellan Lara och Belek. På denna vackra strand finns ett utbud av barer.
Mat, dryck och nattliv
I Antalya finns det gott om restauranger, caféer och barer. Här hittar du både ställen som riktar sig till lokalbefolkningen och mer turistanpassade restauranger med internationell meny. Det är dock lätt att tycka om den lokala, turkiska maten. Många rätter känner du säkert igen hemifrån, såsom meze och kebab, men här får du smaka på originalet. Liksom alla städer längs den turkiska rivieran erbjuder Antalya även bra fisk- och skaldjursrestauranger.
I Antalya finns ett bra och varierat nattliv, med gott om barer och restauranger med underhållning. Det finns även flera nattklubbar.
Shopping
I Antalya finns gott om shopping. Här finner du alltifrån shoppingcenter, basarer, marknader och affärer till gatustånd. Längs en av huvudgatorna Atatürk Boulevard finner du många butiker. Om du är intresserad av läderartiklar eller smycken finns gott om butiker som mer än gärna står till tjänst, vissa av dem kan till och med hämta dig vid hotellet.

Migros 5M

Stort shoppingcentrum vid västra stranden med flera stora kända butiker som Zara, Levi´s, Miss Sixty/Energie, Lacoste, Mango, Yves Rocher med mera.

Deepo

Deepo ligger vid flygplatsen och är ett stort outlet-centrum med många butiker och restauranger. Biosalong som spelar vissa filmer med engelskt tal. I mitten av centrumet kan du åka skridskor.
Sport och Träning
Antalya erbjuder en hel del aktiviteter, varav många är vattensporter, som windsurfing, vattenskidor, trampbåt, jetski, rafting, parasailing och forsränning.
Aktiviteter och sevärdheter
Antalya är en bra utgångspunkt för aktiviteter och utflykter längs Antalyakusten. Du kan bland annat åka på båttuflykter samt utforska omgivningarna och vattenfallen i Kursunlu eller Düden.
Antalya är fullt av sevärdheter av både nyare och äldre snitt. Börja med att ta en tur runt i de äldre delarna av staden, själva atmosfären och stämningen är ett slags sevärdhet i sig själv. Från Antalya tar det cirka en timme med buss eller bil till Side, vars gamla stadskärna ligger ute på en udde i Medelhavet. I Side möts nu gammalt och nytt på ett charmfullt sätt. Romerska ruiner ligger insprängda i den moderna bebyggelsen. Ett arkeologiskt museum är inrymt i de gamla romerska baden.

Gamla stan

En sevärdhet är de gamla kvarteren, kända som Kaleici, avskiljs från den nya staden av romerska murar. De flesta byggnader i denna del är praktfulla och traditionella turkiska trähus från 1700- och 1800-talen som restaurerats till pensionat och butiker.

Hadrianusporten

Hadrianusporten är en sevärdhet i form av en magnifik marmorport upprest 130 e.Kr. till ära för den romerska kejsaren Hadrianus, då han besökte staden.

Cumhuriyet Meydani

Cumhuriyet Meydani , eller Republikens torg, är ett måste. Här kan man se den stora statyn av Kemal Atatürk, grundare av den turkiska republiken och landets förste president.

Atatürkparken, Inönüparken och Antalyas stränder

Båda parkerna bjuder på en fantastisk utsikt över Bey Daglari och Medelhavet. Antalyas båda stränder ligger utanför Antalyas centrum. Den östra kallas Lara, och den västra Konyalti.

Yivli Minareten (den vackraste minareten)

Denna minaret är ett tegeltorn som idag är en symbol för Antalya. Det 37 meter höga tornet är ett måste.Tornet blev konstruerat 1230 av Alladin Keykubat, seldjukisk sultan. Den ursprungliga moské-minareten revs och ersattes av Alladin-moskén 1337.

Antalya Museum

Museet har en rik samling av förhistoriska lämningar från Karaingrottorna, samt statyer från de grekiska, hellenistiska och romerska perioderna. Man kan också se etnografiska klädutställningar, och nomadtält som Yorukturkarna använde när de flyttade omkring i bergen.

Halk Bazar

Antalyas största basarområde med frukt, grönsaker, nötter, souvenirer m.m.

Minicity

På baksidan av Migros 5M, mot västra stranden. Ett område fyllt av kända turkiska platser i miniatyr, speciellt för barn.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Antalya-området är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Det vanligaste och billigaste sättet att resa är att ta en dolmus – minibuss. Det går dolmus till bland annat Alanya, Side och Istanbul. Du kan också resa med taxi och spårvagn.

Spårvagn

Antalya har två spårvagnslinjer, en historisk spårvagn vid namn Heritage Tram som går mellan Müzesi till Zerdalilik, samt en modern spårvagn vid namn AntRay Light Rail som går mellan Fatih till Expo. Du kan köpa biljetter eller ladda ett åkkort på flygplatsen och i staden.
Fakta

Vår service på resmålet

Du når oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du till exempel vill boka hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Turkisk lira (TRY). De flesta internationella kort accepteras i vissa affärer och restauranger. Uttagsautomater finns. Växla på resmålet.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme.

El

220 V

Språk

Turkiska. De flesta som arbetar inom turistindustrin talar dock viss engelska eller tyska.

Övrigt

Kraftig trafik. Varmvattnet värms ofta med solenergi, varför temperaturen kan variera. Strömavbrott kan förkomma. Pågående byggnadsarbeten kan tidvis innebära störningar. På hotellen är det inte tillåtet att ta med mat och dryck utifrån. Bor du i lägenhet får mat och dryck medtagas. För svenska medborgare krävs svenskt pass giltigt minst fem månader från inresedatum. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Avstånd till Istanbul 850 km, Ankara 650 km och Marmaris 465 km. I Antalya-området, Side och Alanya, är tyska språket emellanåt mer gångbart än engelska.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Antalya under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Antalya med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Antalyas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Antalya. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker med minibuss och restiden från Antalyas flygplats till ditt hotell är ca 25-30 minuter (ca 12 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°5°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • mars
18°7°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • april
21°10°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
25°14°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
30°18°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
34°21°
13
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • augusti
34°21°
12
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
31°18°
11
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
26°14°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
20°10°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
16°7°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Antalya
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.