Se hotell (4)

Resor till Kamala Beach

I Vings Kamala Beach väntar en barnvänlig semester, med sol och bad för både stora och små på Sunwing Kamala Beach.

Det är till Kamala Beach du ska resa om du längtar efter lugn atmosfär och god service. Kanske är det därför som det redan idag är så populärt bland barnfamiljer. Här ligger ju också vårt Sunwing Kamala Beach, för både barn och vuxna, och på bekvämt avstånd även för små ben finns både restauranger och annat som kan ge lite omväxling till stranden och poolerna. För de som vill resa utan barn, till en vuxen semester med perfekt läge intill stranden inte långt från Kamala by, erbjuder vi Sunprime Kamala Beach. Självklart håller båda hotellen öppet året runt, så du kan resa till Thailand både på sommaren och på vintern.

Populär sandstrand

Kamala Beach är en knappt två kilometer lång och till största delen långgrund och finkornig sandstrand där både barn och vuxna kan njuta av sol och bad. Den norra änden är den lugnaste, med bara några få hotell och gott om plats på stranden. I strandens andra ände ligger själva byn Kamala. Den är inte speciellt stor, inte heller särskilt livlig, men här finns några lokala restauranger och ett par caféer. Ett tips är att ta med strandskor, sanden kan bli riktigt varm i solen. Snorklar gör du bäst vid klipporna i norra änden.

Sunwing Kamala Beach

Bara ett stenkast från stranden i Kamala ligger Sunwing Kamala Beach, ett familjeparadis som fått Stora Barnsemesterpriset. Här finns rum för alla familjer, stora som små, och den som vill kan boka en Royal Pool Suite där man kan hoppa ut i poolen direkt från sin egen terrass. För våra yngre gäster finns massor att göra när de inte är på stranden: Lollo & Bernie, simskola, spel, lekar och mycket mer. Men naturligtvis har vi också tänkt på deras föräldrar, med spa, gym, praktiska måltidspaket och underhållning som passar för hela familjen. Allt för att alla ska få en den resa de drömmer om.

Sunprime Hotels när du reser utan barn

Bokar du en resa till Sunprime Kamala kan du se fram mot en avkopplande semester fylld av sol, bad, träning och god mat. Stranden ligger rätt nedanför hotellet, där också två av hotellets fyra pooler finns. Vill du ha en extra bekväm semester bokar du Sunprime Inclusive samtidigt som du bokar din resa. Då ingår de flesta, men inte alla, av dina måltider under semestern, för det kan ju hända att du vill gå ut och prova vad som erbjuds på de lokala restaurangerna.

Shopping och nöjen

Vill du shoppa tar det under en halvtimme att resa ner till Patong från Kamala Beach, antingen med taxi eller tuk tuk. Där kan du fynda det mesta som Thailand kan erbjuda; kläder, väskor, musik och hantverk. Patong är också känt för sitt stora nöjesutbud, där musiken aldrig tystnar och där mängder med neonljus slåss om uppmärksamheten. Kontrasten mot Kamala är enorm, och du kommer garanterat att uppskatta lugnet i Kamala när du kommer tillbaka.

Bra att veta
 • Sunwing Family Resorts
 • Prisbelönt familjehotell
 • Sunprime Hotels
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlång sandstrand
 • Barnvänlig strand
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Kamala Beach

Väder
 • januari
31°23°
9
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • februari
32°23°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
33°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
33°25°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • juni
31°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • juli
31°25°
3
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • augusti
31°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • september
30°24°
4
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • oktober
31°24°
5
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • november
31°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • december
31°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Stränder
Stranden i Kamala är knappt två kilometer lång och sanden varierar i kvalitet, men är till största delen finkornig. Snorklingen vid denna strand tillhör inte den bästa då långgrunda sandstränder sällan är särskilt lämpliga för snorkling. Men försök vid klipporna i norra änden. Solstolar och parasoll finns att hyra i avgränsade zoner på stranden.

Laem Sing Beach - liten strand med avskilt läge

Liten mysig strand med lugnt och avskilt läge strax norr om Kamala. Stranden anses vara en av öns bästa. Enklaste sättet att ta dig hit är med taxi och sedan trappor sista biten, trapporna gör att stranden inte passar för barnvagnar eller för dig som har svårt att gå.

Stränder på Phuket

Phuket har många härliga stränder och om du vill ta dig till någon av de närliggande stränderna är ett smidigt och uppskattat sätt att åka med en taxibåt, så kallad longtail-båt. Du kommer till stranden, njuter av dagen och åker tillbaka den tid du avtalat med båten. Se till att göra upp om både pris och tid innan du åker iväg. Reser du med barn kommer de trivas vid de populära stränderna i Kamala, Bangtao, Khao Lak, Karon Beach, Kata Beach som delvis är långgrunda. Bara ett stenkast från stranden i Kamala ligger Sunwing Kamala Beach, ett familjeparadis som fått Stora Barnsemesterpriset, och vuxna som reser utan barn kommer trivas på Sunprime Kamala. Välbesökta Patong Beach är också en av de livligaste stränderna i Phuket. Stränderna i Nai Yang Beach, Surin Beach och Cape Panwa Beach passar dig som söker stillsamhet och lugn.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 10 timmar och 45 minuter från Stockholm, mellanlandning förekommer.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Kamala Beach under vinterhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Kamala Beach året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Phukets flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Kamala Beach. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Transfern sker oftast med buss, men ibland med minibuss eller taxi beroende på hotellets tillgänglighet och antal gäster. Restiden från Phukets flygplats till ditt hotell är ca 1 timme (35 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Kamala Beach eller Sunprime Kamala Beach och flyger med Sunclass Airlines ingår Easy Travel, med bland annat 10 kilo extra bagagevikt och incheckning av bagage på hotellet. Har du också bokat transfer kör bussen direkt till ditt hotell, utan stopp längs vägen.
Mat, dryck och nattliv
Utbudet av mat och dryck i Kamala är begränsat till ett fåtal restauranger i området, de flesta ligger längs strandpromenaden. Restaurangerna erbjuder både thailändsk och internationell mat, och här finns också en del svenskägda restauranger.

Mat och dryck i Thailand

Det är billigt att äta gott i Thailand, och variationen är enorm. På de mest populära resmålen, som exempelvis Patong kan prisnivåerna ligga högre, men jämfört med Sverige är det ändå alltid väldigt billigt. Ofta beställer man två-tre rätter per person och sedan smakar alla i sällskapet på alla rätter. Som vanligt när man är utomlands gäller två grundregler: Välj ställen där det är gott om folk och, om möjligt, ett ställe där du ser att det finns många thailändare. Den första garanterar att maten inte har stått för länge, den andra att maten håller god kvalitet.

Maten i Thailand

Det thailändska köket, i varje fall utmed landets kust, baserar sig till stor del på färskvaror med ris eller nudlar som ständigt närvarande bas. De flesta menyer verkar hisnande långa vid första anblicken, men du upptäcker snart att det rör sig om varianter på jämförelsevis få teman. Det vi skulle kalla wok, alltså snabbstekta ingredienser, serveras ofta med eller utan ris och nudlar, separat eller som en del av rätten. Pad thai är ett av dess många namn och just pad thai består av nudlar, tofu, ägg, grönsaker och andra godsaker och serveras ofta med hackade jordnötter.

På de allra flesta restauranger är menyn på engelska, men det kan ändå vara roligt att känna igen några mattermer. Stavningen kan variera något, då thai inte använder sig av det västerländska alfabetet utan översätter ljuden till bokstäver.
• Biff - Woa
• Fisk - Pla
• Fläsk - Muu
• Kyckling - Gai
• Ris - Kao
• Nudlar - Guay tiaw
• Räkor - Gung
• Vatten - Nam

Traditionella maträtter från Thailand

Fried rice
Kommer i ett otal skepnader; med räkor, kyckling, vegetariskt, nötkött eller vad som nu finns till hands. Det är ett slags asiatisk pytt, med andra ord, som finns överallt och är en av de säkraste rätter du kan välja om du vill undvika magsjuka, eftersom den alltid serveras nylagad.

Curryrätter
Ett stort huvudtema för mat i Thailand är dess många curryrätter. Det finnas många olika variationer av dessa med allt ifrån såser och soppor till stekta grönsaker blandad med curry. En traditionell curryrätt i Thailand består av ris och små skålar med olika currypasta med kyckling, räkor eller soppa vid sidan av. Då blandar dem ingredienserna som dem önskar. Dessa rätter går också under namnet "Rice and curry". I Thailand igenkänns currypasta oftast som en "krämig" kryddblandning. Den thailändska currypastan innehåller alltid friska delar av chili, samt ingredienser som lök, citrongräs och ingefära. Färgen på den chilin som används bestämmer färgen på den thailändska currypastan. Currypastan finns i olika kryddgrader:

Grön Curry - den mildaste. Till dig som önskar en smula styrka i maten.
Gul Curry - Den känner vi till hemifrån som en mild och justerbar curry, men här i Thailand är den gula currypastan starkare och kategoriseras som "medium" stark.
Röd Curry - den starkaste currypastan, som oftast användas i rätten Phanang eller Massaman Curry.

Pad Thai
Den kan sammanliknas med en wok-rätt. Den består av nudlar och steka grönsaker. Den serveras med ett urval av kyckling, räkor, kött eller tofu utifrån vad du önskar. Oftast serveras rätten med cashewnötter. Pad Thai anses för många att vara Thailands nationalrätt.

Soppa
Soppor måste också nämnas när man talar om thailändsk mat. De kan vara antingen klara eller tjocka, i det senare fallet ofta baserade på kokosmjölk, vilket ger dem en något söt smak. En soppa är en självklar del i en thailändsk måltid, som en kompletterande smak och konsistens.

Sallad
Sallader av olika slag är också populära. De innehåller ofta kyckling, räkor, bläckfisk eller annat kött. Likaså råa grönsaker och frukt som blandas med chili, lime och fisksås.

Dryck

De två vanligaste thailändska ölsorterna är Singha och Chang. Singha är dock aningen sötare än Chang. Alkoholstyrkan kan närmast jämföras med svenskt starköl, 6 till 7 volymprocent. Förutom Singha och Chang stöter man på de större ölsorterna, som Heineken, Carlsberg och Tiger. Fruktjuicerna bör du inte gå miste om. De finns dels som juice och dels som shakes, då som en läskande korsning av isglass och juice. De görs i allmänhet av buteljerat vatten, socker om så önskas och is och är både säkra och uppfriskande. En annan populär dryck är den så kallade Mekongwhiskyn, som många anser att den kan drickas utblandad med Coca Cola.
I Kamala är utelivet lugnt. Här finns inga röjiga barer, här råder en mer avslappnad atmosfär. Längs strandpromenaden ligger några barer med uteserveringar och några finner du i den övre delen av byn, nära huvudvägen. Söker du ett intensivt nattliv finner du detta i Patong. Patong ligger cirka 11 kilometer från Kamala och erbjuder ett stort och varierande nöjesutbud. Familjevänlig underhållning får du på Sunwing Kamala Beach - här bjuds det på bejublade barnshower och proffsiga dans- och musikspäckade familjeshower.

Nattliv i Phuket

I semesterorterna Kamala Beach, Bangtao Beach, Khao Lak, Nai Yang, Surin Beach och Cape Panwa Beach är nattlivet lugnt. Längs stränderna i respektive ort finner du dock ofta mysiga barer med uteserveringar. Under högsäsong arrangerar vissa hotell enklare underhållning i form av musik och dansuppträdanden. Reser du till Sunwing Kamala Beach i Kamala eller Sunwing Bangtao Beach i Bangtao kan hela familjen förvänta sig Sunwings populära och proffsiga familjeshower. Utmed Phukets västkust finns ett livligare nattliv. I Karon Beach finns flera barer och dansställen, både internationella och lokala. I grannorten Kata Beach finns också ett bra nattliv, om något lugnare. Patong Beach är ett bra val om du vill bo mitt i händelsernas centrum. Både nattliv och nöjesliv är stort och varierat i Patong. Här finns alla sorters barer och nattklubbar och om du är osäker på var du ska gå, kan du alltid börja på längs nöjesgatan Bangla Road.
Shopping
I Kamala finns ett antal butiker och gatustånd som säljer billiga strand- och sportkläder och souvenirer. Under högsäsong finns också försäljare längs gångvägen vid stranden som främst säljer strandkläder, hattar och souvenirer. De flesta butiker hittar du vid stranden och här finns hantverk, sidensjalar, saronger och leksaker. Majoriteten öppnar runt kl. 10.00 och håller öppet till sent på kvällen. Det finns ett antal mindre minimarkets i byn, längs huvudgatan, tillsammans med ett apotek, skräddare och några små souvenirbutiker. Vill du ägna dig åt mer shopping finns den bara en halvtimmes resa bort i Patong. Hit tar du dig antingen med tuk-tuk eller taxi. I Patong kan du fynda det mesta som Thailand kan erbjuda; kläder, väskor, musik och hantverk.

Markand

Lokala marknader finns överallt på Phuket, och är en trevlig upplevelse om du vill se något av vardagslivet på Phuket. Bredvid Sunwing Kamala Beach finns en lokal marknad med mat och kläder.

Shopping på Phuket

Thailand är verkligen ett land för de köpglada att fynda i! Här finns allt du kan tänka dig mellan himmel och jord att fylla resväskan med - utbudet är enormt och priserna är otroligt låga. Varuhusen har alltid haft fasta priser, och allt fler följer efter. På marknaderna och i många mindre affärer kan du dock pruta.

Shoppingcentrum

På vägen mot Phuket Town finns de tre stora varuhusen Tesco Lotus, Big C, och det stora shoppingcentret Central Festival. I Phuket Town ligger shoppingcentren Robinson och Ocean Plaza. I Patong finns shoppingcentret Jungceylon. De flesta butiker accepterar de vanliga korten, det är dock bra att ha kontanter i beredskap.

Marknader

I Phuket finns många olika marknader, lokala som internationella och stora som små. I dessa säljs det mesta. I Phuket Town ligger den största marknaden på Phuket, också kallad nattmarknaden eller weekendmarknaden. Det finns också många traditionella marknader i Patong. Även i Khao Lak, Karon Beach, Kata Beach, Kamala Beach och i Bangtao Beach finns en lokal marknad.

Skräddare

I Phuket finns det gott om skräddare och priserna är väldigt låga. Skräddarsydda plagg kan fås för samma pris som fabrikstillverkade hemma, om inte billigare. I Phuket rekommenderar vi Jaspal Tailors. Jaspal Tailor erbjuder sina kunder en introduktion i hur du ser skillnad på olika tygmateriel och kvaliteter, och vad som gör prisskillnaden. Du kan också ge dem ditt favoritplagg, så syr han en exakt kopia på en dag. Jaspal Tailors har butiker i Karon Beach på hotellet "Karon Sea Sands", i Bangtao Beach i centrum och i Khao Lak på huvudgatan. Vi rekommendera gärna lite olika skräddare beroende på vilket resmål du bor på, så fråga en Vingvärd på plats.

Köpvärda saker

Köpvärda saker från Thailand är:
• Sidentyger
• Skräddarsydda plagg
• Ädelstenar
• Guld, silver och pärlor
• Tennprodukter
• Träsniderier
• Batiktyger
• Väskor
• Glasögon och linser

Prutning

Pruta bör du göra, det kan verka svårt och ovant för dig, men försök ändå. Vanligtvis kan du börja med att erbjuda hälften av summan och sedan komma fram till ett pris som alla är nöjda med. Ge dig inte in på prutning om du inte verkligen är intresserad. Kom alltid ihåg att pruta om priset med sunt förnuft. Du bör undvika att pruta på restauranger och på varor som har en prislapp.
Aktiviteter och sevärdheter
Kamala är en lugn by som erbjuder olika vattenaktiviteter, exempelvis båtutflykter och kanotturer. Men Kamala ligger inte långt från Patong som har ett brett utbud av aktiviteter. Reser du med barn får ni ett stort aktivitetsutbud för hela familjen på Sunwing Kamala Beach. Självklart finns Lollo & Bernie på plats! Vuxna som reser utan barn finner lugnare aktiviteter på Sunprime Kamala Beach. Här kan du unna dig en thaimassage och njuta av kvalitetstid.

Aktiviteter på Phuket

Givetvis finns det en rad olika aktiviteter att sysselsätta sig med under en resa till Phuket. Utöver att du kan utforska Phuket vackra stränder, kan du åka på spännande båtutflykter och besöka fantastiska öar. Khao Lak och Cape Panwa Beach är en bra utgångspunkt för dig som vill göra dagsutflykter till någon ö. I Phuket kan du även aktivera dig med äventyrsgolf, besök i roliga temaparker och önskar du folkliv och rörelse ska du definitivt besöka Patong eller Phuket Town.

Välgörenhet

Soi Dog
Detta är en organisation som hjälper hemlösa hundar och katter och drivs av frivilliga och donationer. Målet är att så många av djuren som möjligt ska få sina nya för alltid hem, och adopteras till familjer över hela världen. Organisationen är mycket omtyckt och är öppen för besökare som vill få en rundtur och höra mer om deras arbete för djuren, du kan också boka tid för att vara volontär för en dag eller en längre period. Mer information finns på deras hemsida: https://www.soidog.org/

Gibbons Project
Gibbons Project räddar Gibbonapor som har blivit tagna från naturen som små. Gibbon Projektets mål är att rädda och rehabilitera gibbonapor i Thailand så att de kan lära sig att leva i naturen igen på egen hand. Gibbon Project ligger i ett naturreservat, nära Khao Phra Thaeo Nationalpark, och drivs av frivilliga och donationer. Mer information finns på deras hemsida: https://www.gibbonproject.org/visit-us/contact-us/

Phuket Town - provinshuvudstaden på Phuket

Phuket Town är halvöns största samhälle, grundat av kinesiska köpmän för att kunna exploatera öns tennfyndigheter. Än idag finns flera hus från denna tid bevarade i Old China Town. I dag är Phuket Town en fin stad att bara strosa omkring i, den livliga fiskehamnen, nattmarknaden eller de intressanta shoppinggatorna. På veckosluten är det en stor marknad med mat, kläder, skor och mycket annat. Strax utanför staden finns flera stora köpcentrum

Khao Phra Thaeo Nationalpark

Khao Phra Thaeo Nationalpark är en del av en regnskog som finns kvar på Phuket. Nationalparken ligger i norra Phuket. I nationalparken finns även vattenfallet Tonsai och Bang Pae. I området kan du promenera längs en åtta kilometer vandringsstig. Det finns möjlighet att följa med på en guidad tur vilket rekommenderas – då får du nämligen lära dig mer om den tropiska naturen och djuren som lever i nationalparken.
Kamala Beach är en utmärkt utgångspunkt om du vill utforska Phuket eller åka på spännande utflykter. I Kamala Beach kan du även besöka ett minnesmärke över tsunamins offer i parken Tsunami Memorial Park.

Sevärdheter på Phuket

Phuket bjuder på vackra tempel, monument och underbara solnedgångar. Här finns mycket kultur och fina upplevelser.

The Big Buddha

Denna imponerande staty lyser av marmor och har en ansenlig höjd på 45 meter. Byggprojektet pågår fortfarande och finansieras av donationer. Om du har lust kan du donera en tegelsten och få ditt namn inristat i den. Har du riktigt tur kan du också bli välsignad av en munk som råkar vara där. Att ta sig hela vägen upp tar på krafterna men är mödan värt, inte minst för den fantastiska utsikten över hela södra Phuket.

Laem Phromthep cape

En av Phukets populäraste utsiktsplatser och känd för att ha några av de vackraste solnedgångarna i södra Thailand. Från toppen har du en fantastisk utsikt över närliggande öar och stränder och på eftermiddagen är det många som söker sig hit för att se solen gå ner i det glittrandet havet. Laem Phromthep cape ligger cirka två kilometer söder om Rawai Beach och här finns även en fruktmarknad och en restaurang med utsikt över havet.

Tempel

Thailändska tempel brukar vara stora sevärdheter, både själva templen och folklivet som hör till. På Phuket finns flera tempel som du kan besöka, här är några tips:

Put Jaw är barmhärtighetsgudinnans tempel vilket är det äldsta kinesiska templet på ön. Templet är över 200 år gammalt och renoverades senast för 100 år sedan. Det ligger nära marknaden i staden Phuket.

Wat Phra Thong är öns näst viktigaste tempel och ligger norr om staden Thalang. Templets guldbuddha är halvt begraven och det sägs att alla som försökt gräva fram figuren har drabbats av olycka.

Wat Chalong är öns största tempel. Här finns två statyer av Phukets mest respekterade munkar som bland annat medlade under tenngruvarbetarnas uppror 1876. Templet ligger två mil öster om Patong.
Hur du tar dig runt
Till och från Kamala kan du resa med tuk-tuk, taxi och lokalbuss. Lokalbussarna passerar Kamala åtminstone varje halvtimme, och fortsätter mot Phuket stad. Resan från Kamala tar cirka en timme. Longtail-båt och båttaxi finns också vid stranden nedanför hotellen.

Hur du tar dig runt på Phuket

Det finns många olika sätt att ta sig runt på våra olika resmål i Phuket.

Tuk-tuk

Tuk-tuk kallas de små lokala taxibussarna. Se till att komma överens om pris innan färden börjar när du ska åka längre sträckor.

Taxi

Taxi går att beställa, och det gör du enklas genom hotellet. De ser ut som vanliga bilar. Thailändarna menar ofta tuk-tuk eller motorcykeltaxi när de säger "taxi", vilket kan vara bra att veta. Ordet limousin används ofta för taxibil och från flygplatsen kan du också ta en Taxi-meter, som är de absolut billigaste taxibilarna.

Motorcykeltaxi

Dessa står i varje hörn och väntar på att du ska hyra dem. De är något billigare än tuk-tuk men betydligt farligare att åka med. Hjälm ingår inte i hyrpriset.

Lokalbuss

Lokalbuss eller Songthaew som man säger på thailändska, är det billigaste sättet att ta sig runt på Phuket. Bussarna går längs stränderna och passerar turistorterna samt börjar/slutar turen i Phuket Town. Bussarna har ingen fast tidtabell, eller busshållplatser, du ska endast sträcka ut handen när den kommer för att visa att du vill åka med. Om det inte finns plats på bussen stannar bussarna inte.

Longtail-båt och taxibåtar

Det går att hyra sin egen longtail-båt för en dag och själv bestämma vart du vill åka, även om vissa naturskyddade öar och stränder har restriktioner på antalet besökare. Man brukar komma överens om ett pris i förväg, för att sedan betala på återresan.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på SMS och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information finns på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Thailändska baht (THB), fullt konvertibel valuta. Växlingskontor finns i Kamala. På resmålet fungerar Eurocard, MasterCard och VISA.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +5 timmar. Vintertid: svensk tid +6 timmar.

El

220 V

Språk

Thai. Många som arbetar inom turistindustrin talar dock någon engelska.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Thailand innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Destinationen växer och det kan finnas byggstörningar runtomkring. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Kamala Beach är ett barnvänligt resmål och ett stenkast från stranden ligger Sunwing Kamala Beach, ett familjeparadis som fått Stora Barnsemesterpriset. Här finns Lollo & Bernie, aktiviteter och underhållning som passar för hela familjen.

Resa med barn till Phuket

Det är många som tar med sig barnen, även spädbarn, till Thailand. Förboka gärna transfer till hotellet från flygplatsen, så det är ordnat när ni landar. Reser du med barn bor ni allra bäst på något av Vings Sunwing Family Resorts, Sunwing Kamala Beach och Sunwing Bangtao Beach. Här väntar Vings populära maskotar Lollo & Bernie, barnklubb, flera inbjudande pooler, direkt strandläge, aktiviteter och mycket mer.

Barnvänligt boende

Det bästa för en barnfamilj är förmodligen att välja en mindre bungalowanläggning eller resort. Då bor man nära både stranden, restaurangen och sin egen säng. Har man dessutom med sig en Babycom, har man alla förutsättningar för en lysande semester.

Restauranger

Barn är både välkomna och omtyckta överallt i Thailand. Menyerna innehåller i regel sådant som också små barn kan äta, exempelvis omelett, kyckling, ris, frukttallrikar, pommes frites eller bananpannkakor. Köp alltid vatten på flaska. Däremot finns det sällan skötbord och liknande på restaurangerna. Många restauranger ligger dessutom direkt på stranden. Medan ni väntar på maten eller när barnen har ätit klart, kan de leka på stranden.

Barnmat och blöjor

Barnmat och blöjor finns att köpa på välsorterade apotek, i vissa större mataffärer samt på vissa av de större hotellen.

Barnvagnar

Barnvagnar fungerar i regel bra längs strandpromenaden i turistorterna. Men det kan bli trångt och längs gatorna saknas ibland trottoarer och så förekommer det tung trafik.
Sport och Träning
Utöver olika vattensport som snorkling och dykning, kan du spela golf på Laguna Golf Phuket eller Loch Palm. Reser du till Sunwing Kamala Beach eller Sunprime Kamala Beach kan du bland annat välja mellan massor av populära träningspass och delta i vattengymnastik och yogaklasser.

Sport och träning på Phuket

Gillar du att vara aktiv på semestern är Phuket ett bra val med olika sportaktiviteter. Här väntar underbar snorkling, möjlighet att ta dykcertifikat, traditionell thaiboxning, djungeltrekking och kanotpaddling samt bra golfbanor. På stränderna i Phuket finns även en även vattensporter av olika slag.
Golf på Phuket
Phuket Golf & Country Club
En härlig och fin 27-hålsbana med utmanade hål, varav ett avviker från de flesta i världen. Det tionde hålet, par 5 och 461 meter långt, ger dig möjligheten att med ett enda spikrakt slag och en carry på 200 meter.

Loch Palm Golf
Spela golf på Loch Palm som ligger vackert på en platå med magnifik utsikt över närliggande bergstoppar. Mitt i banan ligger den största sjön på hela Phuket, Crystal Lake. På det tredje hålet, par 4 och 294 meter från gul tee, slår du över sjön två gånger. På de flesta av banans hål flörtar du med vattnet. Dessutom har banan 1 400 palmer runt fairways.

Laguna Golf Phuket
Laguna Golf i Phuket är en 18-håls golfbana par-71. Golfbanan ligger belägen inom Laguna Phuket Resort – ett stort och fint grönområde.
Snorkling och dykning
Phuket är känt för sina fina stränder och det kristallklara vattnet där det simmar färgglada fiskar och finns vackra koraller. Flera företag erbjuder kurser i dykning och dykcertifikat. Om du redan har certifikat, kan du delta i deras härliga dykutflykter. Khao Lak är populärt för dykning och snorkling samt och på öarna runt omkring Phuket.
Thaiboxning
Om du är nyfiken på att se hur thaiboxning går till så finns det ett flertal ställen i Phuket där du kan både titta på matcher och även prova att själv träna thaiboxning. Du kan ta en lektion i thaiboxning ensam eller med vänner.
SÖK DIN RESA TILL Kamala Beach
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.