Hotell (69)

Resor till Algarve

Din resa till Algarve kan innehålla precis det du vill: golf, stränder, spännande utflykter, vacker natur och god mat.
Det finns mycket som lockar längs Algarvekusten; hit åker många för att spela golf från januari till oktober, och med en vattentemperatur som lockar till bad ända in i oktober kan även strandlejonen få sitt. Restauranger och sevärdheter håller öppet i stort sett året runt, och bokar du en hyrbil tillsammans med din resa till Algarve väntar en semester med både små och stora upptäckter – året runt.

Fem olika resmål

Ving erbjuder fem resmål längs Algarvekusten: Praia da Rocha, Armacao de Pera, Albufeira, Vilamoura och Tavira. Vart och ett av dem har sin speciella charm, och vilket man föredrar är en smaksak; Vill du ha en bra blandning av strand- och nöjesliv ska du välja Albufeira. Spelar du golf är det i första hand Vilamoura och Tavira du ska titta på, och vill du resa till Europas kanske vackraste strand är det Praia da Rocha som gäller. Armacao da Pera bjuder också på ett härligt strandliv, i kombination med ett bra utbud av lokala restauranger.

Spela golf i Algarve

Algarvekusten är ett välkänt och omtyckt begrepp bland golfare från hela världen. Här kan man starta säsongen medan snön fortfarande ligger i Sverige, och sedan kan man fortsätta spela till långt in på hösten. Och med närmare ett halvdussin golfbanor bara i Vilamoura, där du kan boka greenfeepaket samtidigt som du bokar din resa, så finns det att göra även om säsongen är lång. Även i Tavira kan du bo direkt vid golfbanan på högklassiga Monte Rei Golf & Country Club.

Fina sandstränder

Algarve är minst lika känt för sina stränder som för sina golfbanor. Många av dem utgörs av mjuk sand med klippor i olika formationer. De mest dramatiska vyerna får du om du bokar en resa till Albufeira och västerut, medan sandstränderna öster om Albufeira är av mer klassiskt snitt. Längs kusten hittar du också stränder med vågbrytare som gör vattnet lugnt och barnvänligt, stränder med gott om plats för alla och långa, palmkantade strandpromenader.

God mat och spännande utflykter

Färsk fisk och skaldjur finns i många olika varianter längs kusten, från enkelt grillade till traditionella rätter som lånat inspiration från många olika håll. Ett tips är att hyra en bil tillsammans med din resa till Algarve så kan du på egen hand resa runt och kanske hitta den där lilla restaurangen som kan bli det bästa minnet från din semester. Med egen bil kan du också uppleva södra Portugal på egen hand, från medeltidsstaden Silves, till inlandets vackra landskap, en eftermiddags shopping eller en tur över till Spanien.
Hitta ditt hotell
Sök din resa till Algarve

Resor till Algarve

Albufeira
  • Stränder
  • Barnvänligt
  • Restauranger & barer
Albufeira lockar med både nöjesliv och lugn och ro, lika bra för en avkopplande weekend som för en skön semestervecka på stranden. Ving erbjuder direktflyg.
Vilamoura
Välkommen till Vilamoura, ett av Portugals mest lockande resmål, lika populärt för golfresor som för sol och bad.
Praia da Rocha
Välkommen till en av Europas vackraste stränder – Praia da Rocha, med Ving kan du resa när du vill och stanna så länge du vill.
Tavira
Tavira lockar med historiska sevärdheter, pittoreska kullerstensgator, fantastiska stränder och fina golfbanor. Res flexibelt med Ving och stanna så länge du önskar.
Armacao De Pera
Armação de Pêra är en mysig ort vid sydkusten, inte långt från Albufeira. Här väntar en avslappnad blandning av historia, nöjen och vacker natur.

Mer om Algarve

Algarve

Europas bästa stränder

- Det är bara att lyfta på hatten, detta är en av de vackraste stränder jag upplevt någonsin.
Lär vår reseskribents upplevelse av Algarve-stränderna som tog sig till TripAdvisors topplista över Europas vackraste stränder.