Se hotell (3)

Resor till Sal Rei

En resa till Sal Rei lockar med hÀrliga strÀnder och lokalt folkliv, kanske tillsammans med en nygrillad hummer eller pinfÀrsk tonfisk.

Under en resa till Boa Vista Àr det strÀnder som gÀller. Stora delar av ön bestÄr faktiskt bara av sand, och ingenstans mÀrks det tydligare Àn pÄ strÀnderna, som Àr sÄ lÄnga och breda att du alltid kan hitta en avskild plats för att bre ut din handduk och njuta av solen och havet. De flesta av öns invÄnare har valt att bo i just Sal Rei och Rabil, tvÄ orter som ligger pÄ öns nordvÀstra del, knappa fem kilometer frÄn varandra. Det Àr hÀr du finner det mesta och bÀsta folklivet, tillsammans med nÄgra av öns mest lockande strÀnder.

BarnvÀnliga Boa Vista

PÄ vÄrt barnvÀnliga Family Garden-hotell Royal Horizons Boa Vista trivs hela familjen. HÀr bor ni direkt vid den kilometerlÄnga stranden Praia de Chavez, med tre olika pooler och gott om aktiviteter för bÄde stora och smÄ. Dessutom ingÄr All Inclusive i priset för din resa, för den dÀr extra semesterkÀnslan.

Strandliv pÄ Boa Vista

StrĂ€nderna Ă€r öns frĂ€msta attraktion, frĂ„n Praia de Cabral vĂ€ster om Sal Rei, ner förbi Praia do Estoril och vidare söderut mot Rabil, dĂ€r den flera kilometer lĂ„nga Praia de Chavez tar vid. Vill du ta det riktigt lugnt vĂ€ljer du Estoril. Det Ă€r en lĂ„nggrund strand i centrum av Sal Rei, som skyddas frĂ„n vĂ„gor och underströmmar av ön IlhĂ©u de Sal Rei som ligger nĂ„gra hundra meter ut. Är du mera sugen pĂ„ den kitesurfing som Boa Vista Ă€r kĂ€nt för? DĂ„ ska du bege dig ner pĂ„ Praia de Chavez, som ligger mer öppet mot Atlanten, med större vĂ„gor och starkare vindar. Vilken strand du Ă€n vĂ€ljer kan det vara mödan vĂ€rt att ta en liten promenad. Trots att stranden verkar öde kan det hĂ€nda att du snubblar över smĂ„ oaser av strandbarer och restauranger som inte mĂ„nga turister hittar till.

Rabil

Rabil Àr en liten by som ligger nÄgra kilometers resa frÄn stranden strax söder om Sal Rei. Trots att Rabil en gÄng var öns huvudstad Àr den inte stor, och bestÄr i stort sett bara av en huvudgata kantad av fÀrgglada hus dÀr du kan finna en och annan restaurang, ett litet krukmakeri och Rabils vackra lilla kyrka.

Upplev Boa Vista

Även om en resa till Boa Vista handlar mycket om sol och bad finns det mycket annat att göra. Öns lĂ€ge, mitt ute i Atlanten, skapar idealiska förhĂ„llanden för alla former av surfing, och om du inte kĂ€nner dig sĂ„ sĂ€ker pĂ„ brĂ€dan finns det gott om kurser för bĂ„de kitesurfare och andra surfare. Havet som omger Kap Verde Ă€r ocksĂ„ kĂ€llan till en annan omtyckt aktivitet: djuphavsfiske. Vattnen Ă€r rika pĂ„ fisk, och tonfisk Ă€r en vanlig fĂ„ngst. Tycker du om att laga mat ska du gĂ„ en matlagningskurs och lĂ€ra dig laga Kap Verdes nationalrĂ€tt; Catchupa, en mustig gryta dĂ€r bönor Ă€r basen och övriga ingredienser bestĂ€ms av tillgĂ„ngen. Vill du se mer av Boa Vista under din resa rekommenderar vi en tur med Quad, ett perfekt sĂ€tt att utforska ön. Med den kommer du snabbt och enkelt till den tvĂ„ mil lĂ„nga stranden Santa Monica genom att köra över sanddynerna. PĂ„ vĂ€gen dit passerar du Povocao Velha, den Ă€ldsta staden pĂ„ Boa Vista, som ocksĂ„ kan vara vĂ€rd ett kort stopp.

Bra att veta
 • Family Garden
 • Hotell pĂ„ stranden
 • All Inclusive
 • PrisvĂ€rt boende
 • SolsĂ€kert
 • Bra klimat
 • KilometerlĂ„nga sandstrĂ€nder
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Sal Rei

BarnvÀnligt
5,0
Mat & Dryck
5,0
Sport/Äventyr
5,0
VĂ€der
 • januari
24°19°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • februari
24°18°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • mars
25°18°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
25°19°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • maj
25°20°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
26°21°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juli
27°22°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°23°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
29°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • oktober
28°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
27°22°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • december
26°20°
8
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
StrÀnder
Sal Rei Àr huvudstaden pÄ Boa Vista och hÀr Àr det strÀnder som gÀller. Stora delar av ön bestÄr faktiskt bara av sand och ingenstans mÀrks det tydligare Àn pÄ strÀnderna. StrÀnderna Àr sÄ lÄnga och breda att du alltid kan hitta av avskild plats för att bre ut din handduk och njuta av solen och havet. Oavsett vilken strand du vÀljer kan det vara mödan vÀrt med en liten promenad. Trots att stranden verkar öde kan det hÀnda att du snubblar över smÄ oaser av strandbarer och restauranger som inte mÄnga turister hittar till.
Flera hotell har gratis solstolar och parasoll pÄ strÀnderna, och bestÀller du nÄgot att Àta eller dricka ingÄr bÄde solstol och parasoll.

Estoril - stranden för dig som vill ta det lugnt

Om du vill ta det riktigt lugnt Àr det stranden Estoril du vÀljer. Estoril Àr en lÄnggrund strand som skyddas frÄn vÄgor och undervattensströmmar av ön Ilhéu de Sal Rei som ligger nÄgra hundra meter ut.

Praia de Chavez - stranden för dig som Àr sugen pÄ kitesurfing

Är du sugen pĂ„ den kitesurfing Boa Vista Ă€r mest kĂ€nd för, dĂ„ ska du bege dit ner pĂ„ Praia de Chavez. Praia de Chavez ligger mer öppet mot Atlanten och erbjuder större vĂ„gor och starkare vindar.
Flyg och transfer

Flygtid

Cirka nio timmar.

SĂ„ reser du hit

Du kan resa till Sal Rei och Rabil med Vings charterresor under vintersÀsongen (oktober-april).

Flyget landar pÄ ön Boa Vista, dÀr Sal Rei och Rabil ligger.

PĂ„ flygplatsen

PÄ grund av Àndrade inreseregler kan det uppstÄ lÄnga vÀntetider i passkontrollen. VÀnligen se till att du registererat dina passuppgifter pÄ 'Min sida', för att minimera vÀntetiden.
Med Vings transfer kommer du enkelt och sÀkert till ditt hotell pÄ Boa Vista. Transfern ingÄr inte i resans pris, du lÀgger sjÀlv till den vid bokning. Restiden frÄn Boa Vistas internationella flygplats till ditt hotell Àr ca 15 till 30 minuter (ca 3-8 kilometer), beroende pÄ trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror pÄ lokala förhÄllanden och bestÀms pÄ plats. Mer information fÄr du vid ankomst. LÀs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Sal Rei har ett hyfsat utbud av barer och restauranger med till största delen lokal mat. Att Àta och dricka pÄ restaurang Àr förhÄllandevis prisvÀrt, sÀrskilt om du vÀljer ett stÀlle med mer lokal prÀgel. Fisk och skaldjur Àr att rekommendera, dessa Àr garanterat dagsfÀrska frÄn piren, dit fiskarna kommer in pÄ förmiddagen för att sÀlja dagens fÄngst.
Nattlivet i Sal Rei Àr stillsamt. PÄ helgerna spelas levande musik pÄ stadens torg och pÄ mÄndagar Àr det reggaekvÀll nere pÄ stranden. Det frÀmsta kvÀllsnöjet bestÄr i att gÄ frÄn bar till bar och spontandansa till musiken. StÀmningen Àr god och atmosfÀren vÀlkomnande, det spelar ingen roll om du Àr turist eller lokalinvÄnare - alla har helt enkelt vÀldigt kul tillsammans.
Shopping
Runt torget i Sal Rei finns en och annan butik som sÀljer souvenirer och klÀder. De flesta butiker stÀnger för siesta mellan klockan 12.00 till 15.00.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Sal Rei kan du testa pÄ aktiviteter som kite- och vindsurfing, Äka pÄ fisketur eller hyra en cykel att utforska ön med. HÀr finns ocksÄ möjlighet att uppleva undervattenslivet bÄde genom snorkling och dykning.

Rabil - öns tidigare huvudstad

Rabil Àr en liten by som ligger nÄgra kilometer frÄn stranden strax söder om Sal Rei. Trots att Rabil en gÄng var öns huvudstad Àr den inte stor och bestÄr i stort sett bara av en huvudgata. Huvudgatan Àr kantad av fÀrgglada hus dÀr du kan finna en och annan restaurang, ett litet krukmakeri och Rabils vackra lilla kyrka.

Djuphavsfiske

Havet som omger Kap Verde Àr kÀllan till en annan omtyckt aktivitet, nÀmligen djuphavsfiske. Vattnen Àr rika pÄ fisk, och tonfisk Àr en vanlig fÄngst.

Matlagningskurs

Om du tycker om att laga mat Àr ett tips att gÄ en matlagningskurs och lÀra dig laga Kap Verdes nationalrÀtt Catchupa. Catchupa Àr en mustig gryta dÀr bönor Àr basen och övriga ingredienser bestÀms av tillgÄngen.

Upplev Boa Vista

Vill du se mer av Boa Vista rekommenderar vi dig en tur med Quad, ett perfekt sÀtt att utforska Àn. Med den kommer du snabbt och enkelt till den tvÄ mil lÄnga stranden Santa Monica genom att köra över sanddynorna. PÄ vÀgen dit passerar du Povocao Velha, den Àldsta staden pÄ Boa Vista, vilken ocksÄ kan vara vÀrd ett kort stopp.
Hur du tar dig runt
PÄ Sal Rei finns inte mycket av offentliga kommunikationer. PÄ hela ön lÀr det inte finnas fler Àn fem taxibilar, sÄ Àven om du bestÀllt en taxi kan det ta tid innan den dyker upp. Taxameter anvÀnds inte, sÄ se till att avtala om ett fast pris innan du sÀtter dig i bilen.
Fakta

VĂ„r service

Under din vistelse kan du nÄ oss dygnet runt pÄ vÄr servicetelefon samt pÄ sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda rÄd. Kan vi inte lösa det pÄ telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett nÀrliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom pÄ flygplatsen och ser till att du kommer pÄ rÀtt buss om du bokat transfer.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mĂ„ste passet vara giltigt 6 mĂ„nader efter hemkomst. Inget visum krĂ€vs men Airport Security Tax mĂ„ste fyllas i pĂ„ 'Min Sida' senast 10 dagar före avresa. Airport Security Tax ingĂ„r i din charterresa. Är inte uppgifterna inlagda i tid eller inte alla uppgifter korrekt ifyllda mĂ„ste Airport Security Tax pĂ„ ca 35 euro betalas kontant pĂ„ flygplatsen. För mer information hĂ€nvisar vi till Kap Verdes konsulat pĂ„ telefon 076-946 02 84.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Kap Verde.

Vaccinationer

Ving rekommenderar Twinrix frÄn GlaxoSmithKline AB. Du fÄr dÄ ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att ta Twinrix minst 4 veckor innan du reser.
Mer information pÄ www.twinrix.se. LÀs Àven pÄ www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klÀdsel med lÄnga Àrmar och ben.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatter och avgifter pÄ hotellen

Kap Verde har infört en turistskatt som mÄste betalas pÄ plats. Beloppet Àr ca 2 euro per person och natt och betalas av alla frÄn 16 Är och uppÄt och för max 10 nÀtter. Skatten betalas direkt till hotellet och Àr inte inkluderad i resans pris. Summan ska betalas vid ankomsten pÄ vissa hotell och vid avresan pÄ vissa hotell. En del hotell tar emot kort, men dÄ tas en avgift ut pÄ cirka 3,5 %. Andra hotell tar endast emot kontanter, varför vi rekommenderar att du tar med dig det.

Valuta och betalning

Euro (EUR) och Kapverdiska Escudos (CVE). Det gĂ„r inte att vĂ€xla till sig Kapverdiska Escudos frĂ„n Sverige och valutan fungerar endast i landet. Det bĂ€sta Ă€r att vĂ€xla till sig euro innan du reser hit. Flera banker och uttagsautomater finns i centrum, i dem fĂ„r du ut lokal valuta. Vill du ta ut euro fĂ„r du göra det pĂ„ ett bankkontor, mot avgift och uppvisande av pass och resebevis. Visa Ă€r det mest gĂ„ngbara kortet, Mastercard accepteras inte överallt. Övriga kort accepteras inte.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -3 timmar. Vintertid: svensk tid -2 timmar.

El

220 V. Adapter behövs oftast inte.

SprÄk

Portugisiska och kreol.

Övrigt

TÀnk pÄ att vÀgar och gator pÄ öarna i Kap Verde ofta Àr ojÀmna eller lagda med kullersten, vilket bland annat kan göra det svÄrt att köra barn i paraplyvagnar.

Ta med en ficklampa, gatubelysningen Àr bristfÀllig.

Det förekommer att bÄde vatten och el stÀngs av.

Erbjudanden till Sal Rei

Royal Horizons Boa Vistafamilygarden
 • BarnvĂ€nligt
Royal Horizons Boa Vista
Sal Rei, Boa Vista, Kap Verde
 • 1 vecka
 • Flyg + del i dubbelrum
 • Inkl. All Inclusive
 • Avresa 26 feb 2020 frĂ„n Stockholm-Arlanda
All Inclusive
Stockholm-Arlanda, 26 feb 2020, 1 vecka
Hotel Dunas
Hotel Dunas
Sal Rei, Boa Vista, Kap Verde
 • 1 vecka
 • Flyg + del i dubbelrum med liten balkong och havsutsikt
 • Inkl. FrukostbuffĂ©
 • Avresa 1 apr 2020 frĂ„n Stockholm-Arlanda
Frukostbuffé
Stockholm-Arlanda, 1 apr 2020, 1 vecka
Iberostar Club Boa Vista
Iberostar Club Boa Vista
Sal Rei, Boa Vista, Kap Verde
 • 1 vecka
 • Flyg + del i dubbelrum
 • Inkl. All Inclusive
 • Avresa 26 feb 2020 frĂ„n Stockholm-Arlanda
All Inclusive
Stockholm-Arlanda, 26 feb 2020, 1 vecka
Sök din resa till Sal Rei