Väder
 • januari
24°19°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • februari
24°18°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • mars
25°18°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
25°19°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • maj
25°20°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
26°21°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juli
27°22°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • augusti
28°23°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
29°24°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • oktober
28°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
27°22°
8
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • december
26°20°
8
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
Stränder
Sal Rei är huvudstaden på Boa Vista och här är det stränder som gäller. Stora delar av ön består faktiskt bara av sand och ingenstans märks det tydligare än på stränderna. Stränderna är så långa och breda att du alltid kan hitta av avskild plats för att bre ut din handduk och njuta av solen och havet. Oavsett vilken strand du väljer kan det vara mödan värt med en liten promenad. Trots att stranden verkar öde kan det hända att du snubblar över små oaser av strandbarer och restauranger som inte många turister hittar till.
Flera hotell har gratis solstolar och parasoll på stränderna, och beställer du något att äta eller dricka ingår både solstol och parasoll.

Estoril - stranden för dig som vill ta det lugnt

Om du vill ta det riktigt lugnt är det stranden Estoril du väljer. Estoril är en långgrund strand som skyddas från vågor och undervattensströmmar av ön Ilhéu de Sal Rei som ligger några hundra meter ut.

Praia de Chavez - stranden för dig som är sugen på kitesurfing

Är du sugen på den kitesurfing Boa Vista är mest känd för, då ska du bege dit ner på Praia de Chavez. Praia de Chavez ligger mer öppet mot Atlanten och erbjuder större vågor och starkare vindar.
Flyg och transfer

Flygtid

Cirka nio timmar.

Så reser du hit

Du kan resa till Sal Rei och Rabil med Vings charterresor under vintersäsongen (oktober-april).

Flyget landar på ön Boa Vista, där Sal Rei och Rabil ligger.

På flygplatsen

På grund av ändrade inreseregler kan det uppstå långa väntetider i passkontrollen. Vänligen se till att du registererat dina passuppgifter på 'Min sida', för att minimera väntetiden.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell på Boa Vista. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Boa Vistas internationella flygplats till ditt hotell är ca 15 till 30 minuter (ca 3-8 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Sal Rei har ett hyfsat utbud av barer och restauranger med till största delen lokal mat. Att äta och dricka på restaurang är förhållandevis prisvärt, särskilt om du väljer ett ställe med mer lokal prägel. Fisk och skaldjur är att rekommendera, dessa är garanterat dagsfärska från piren, dit fiskarna kommer in på förmiddagen för att sälja dagens fångst.
Nattlivet i Sal Rei är stillsamt. På helgerna spelas levande musik på stadens torg och på måndagar är det reggaekväll nere på stranden. Det främsta kvällsnöjet består i att gå från bar till bar och spontandansa till musiken. Stämningen är god och atmosfären välkomnande, det spelar ingen roll om du är turist eller lokalinvånare - alla har helt enkelt väldigt kul tillsammans.
Shopping
Runt torget i Sal Rei finns en och annan butik som säljer souvenirer och kläder. De flesta butiker stänger för siesta mellan klockan 12.00 till 15.00.
Aktiviteter och sevärdheter
I Sal Rei kan du testa på aktiviteter som kite- och vindsurfing, åka på fisketur eller hyra en cykel att utforska ön med. Här finns också möjlighet att uppleva undervattenslivet både genom snorkling och dykning.

Rabil - öns tidigare huvudstad

Rabil är en liten by som ligger några kilometer från stranden strax söder om Sal Rei. Trots att Rabil en gång var öns huvudstad är den inte stor och består i stort sett bara av en huvudgata. Huvudgatan är kantad av färgglada hus där du kan finna en och annan restaurang, ett litet krukmakeri och Rabils vackra lilla kyrka.

Djuphavsfiske

Havet som omger Kap Verde är källan till en annan omtyckt aktivitet, nämligen djuphavsfiske. Vattnen är rika på fisk, och tonfisk är en vanlig fångst.

Matlagningskurs

Om du tycker om att laga mat är ett tips att gå en matlagningskurs och lära dig laga Kap Verdes nationalrätt Catchupa. Catchupa är en mustig gryta där bönor är basen och övriga ingredienser bestäms av tillgången.

Upplev Boa Vista

Vill du se mer av Boa Vista rekommenderar vi dig en tur med Quad, ett perfekt sätt att utforska än. Med den kommer du snabbt och enkelt till den två mil långa stranden Santa Monica genom att köra över sanddynorna. På vägen dit passerar du Povocao Velha, den äldsta staden på Boa Vista, vilken också kan vara värd ett kort stopp.
Hur du tar dig runt
På Sal Rei finns inte mycket av offentliga kommunikationer. På hela ön lär det inte finnas fler än fem taxibilar, så även om du beställt en taxi kan det ta tid innan den dyker upp. Taxameter används inte, så se till att avtala om ett fast pris innan du sätter dig i bilen.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För resor bokade till och med 2018-12-31:
För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Visum krävs och måste fyllas i på 'Min Sida' senast 10 dagar före avresa. Visum ingår i din charterresa. Är inte uppgifterna inlagda i tid eller inte alla uppgifter korrekt ifyllda måste visumet på ca 35 euro betalas kontant på flygplatsen. För mer information hänvisar vi till Kap Verdes konsulat på telefon 076-946 02 84.

För resor bokade från och med 2019-01-01:
För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst
.... Inget visum krävs men Airport Security Tax måste fyllas i på 'Min Sida' senast 10 dagar före avresa. Airport Security Tax ingår i din charterresa. Är inte uppgifterna inlagda i tid eller inte alla uppgifter korrekt ifyllda måste Airport Security Tax på ca 35 euro betalas kontant på flygplatsen. För mer information hänvisar vi till Kap Verdes konsulat på telefon 076-946 02 84.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Kap Verde.

Vaccinationer

Ving rekommenderar Twinrix från GlaxoSmithKline AB. Du får då ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att ta Twinrix minst 4 veckor innan du reser.
Mer information på www.twinrix.se. Läs även på www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatter och avgifter på hotellen

Kap Verde har infört en turistskatt som måste betalas på plats. Beloppet är ca 2 euro per person och natt och betalas av alla från 16 år och uppåt och för max 10 nätter. Skatten betalas direkt till hotellet och är inte inkluderad i resans pris. Summan ska betalas vid ankomsten på vissa hotell och vid avresan på vissa hotell. En del hotell tar emot kort, men då tas en avgift ut på cirka 3,5 %. Andra hotell tar endast emot kontanter, varför vi rekommenderar att du tar med dig det.

Valuta och betalning

Euro (EUR) och Kapverdiska Escudos (CVE). Det går inte att växla till sig Kapverdiska Escudos från Sverige och valutan fungerar endast i landet. Det bästa är att växla till sig euro innan du reser hit. Flera banker och uttagsautomater finns i centrum, i dem får du ut lokal valuta. Vill du ta ut euro får du göra det på ett bankkontor, mot avgift och uppvisande av pass och resebevis. Visa är det mest gångbara kortet, Mastercard accepteras inte överallt. Övriga kort accepteras inte.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -3 timmar. Vintertid: svensk tid -2 timmar.

El

220 V. Adapter behövs oftast inte.

Språk

Portugisiska och kreol.

Övrigt

Tänk på att vägar och gator på öarna i Kap Verde ofta är ojämna eller lagda med kullersten, vilket bland annat kan göra det svårt att köra barn i paraplyvagnar.

Ta med en ficklampa, gatubelysningen är bristfällig.

Det förekommer att både vatten och el stängs av.

Erbjudanden till Sal Rei

Royal Horizons Boa Vistafamilygarden
 • Barnvänligt
Royal Horizons Boa Vista
Sal Rei, Boa Vista, Kap Verde
 • 1 vecka
 • Flyg + del i dubbelrum
 • Inkl. All Inclusive
 • Avresa 4 mar 2020 från Stockholm-Arlanda
All Inclusive
Stockholm-Arlanda, 4 mar 2020, 1 vecka
Hotel Dunas
Hotel Dunas
Sal Rei, Boa Vista, Kap Verde
 • 1 vecka
 • Flyg + del i dubbelrum med liten balkong och havsutsikt
 • Inkl. Frukostbuffé
 • Avresa 4 mar 2020 från Stockholm-Arlanda
Frukostbuffé
Stockholm-Arlanda, 4 mar 2020, 1 vecka
Sök din resa till Sal Rei