Se hotell (9)

Resor till Forte dei Marmi

Den välkända och klassiska badorten Forte dei Marmi ska du resa till tack vare dess läckra restauranger, högklassig shopping, trendigt nattliv, och inte minst – en fantastisk sandstrand.

Forte dei Marmis rötter sträcker sig ända tillbaka till 1500-talet, men är idag trendigare än någonsin. Längs den långa, breda stranden trängs strandklubbarna, den ena mer exklusiv än den andra. Under din resa till Forte dei Marmi är det här, på stranden, du förmodligen kommer att tillbringa många timmar. Här kan du njuta av sol och bad dagtid, för att sedan läppja på drinkar med utsikt över solnedgången när kvällen kommer. Att prisnivån är något högre i Forte dei Marmi än i andra områden i Toscana är inte överraskande, orten håller generellt en högre standard på allt från restauranger och shopping till nöjeslivet.

Se mer av Toscana

Vill du se mer av Toscana under din resa till Forte dei Marmi finns möjligheten via hyrbil, tåg, buss och taxi. En populär utflykt är förstås till den närbelägna staden Pisa där du bland annat kan beskåda det berömda lutande tornet. Viareggio är en annan stad som är värd ett besök. Dit är det bara runt 20 kilometer. Är du intresserad av vandring rekommenderas en dagsutflykt till bildsköna Apenninska bergen. Här kan du välja mellan flera olika rutter med oslagbar utsikt över italienska alptoppar och dalar.

Vingårdar i Toscana

Är du intresserad av vin blir ett besök på en av de många vingårdarna i Toscana ett fint minne från din resa till Forte de Marmi. På många av vingårdarna i regionen erbjuds både vinprovning och försäljning, och på vissa kan det hända att du som besökare kan få vara med under höstens skörd. Det är även under hösten som de flesta nya vinerna släpps och många vin- och matfestivaler arrangeras.

Vings resor till Forte dei Marmi

Du kan resa till Forte dei Marmi med Vings reguljära flygresor. Det innebär att du själv kan välja vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta. Från maj till oktober är vädret som bäst och utbudet av restauranger och nöjesliv som störst. För vuxna som ska resa utan barn rekommenderar vi Prime Select-hotellet Il Negresco. Hotellet ligger inte långt från sandstranden och hotellet har även en pool för variation från de salta doppen.

Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Valfri reslängd
 • Hotell nära stranden
 • Bra nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Forte dei Marmi

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
9°3°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
10°4°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
12°6°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • april
15°8°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • maj
19°12°
7
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juni
22°15°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juli
26°18°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • augusti
26°18°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • september
23°15°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • oktober
18°12°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • november
13°8°
4
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • december
10°5°
3
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
Stränder
Forte dei Marmi kan stoltsera med en 15 kilometer lång och fin sandstrand som sträcker sig bort mot grannorten Viareggio. På stranden kantas av serveringar, och det finns solstolar och parasoll att hyra.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Forte dei Marmi kan du resa med Ving året runt på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen strax söder om Pisa till hotellen i Forte dei Marmi är ca 40 minuter (ca 45 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Det finns ett brett urval av läckra restauranger i Forte dei Marmi, och många av dem ligger i området mellan Piazza Garibaldi och Piazza Marconi. Det finns också en rad restauranger och caféer på promenaden längs stranden, som domineras av små exklusiva strandklubbar, där du mot en avgift kan nyttja solstolar och badfaciliteter.
Forte dei Marmi passar dig som vill ha ett brett nattliv med hög klass. Här finns flera kända klubbar och barer, de flesta ligger längs stranden där du kan sippa på cocktails med utsikt över solnedgången.
Shopping
Liksom på det mesta i Forte dei Marmi är det även hög klass på shoppingutbudet. Här hittar du mängder av trendiga modeaffärer och butiker. Du som uppskattar exklusiv shopping kan handla väskor, skor, kläder och mycket annat. Designers som finns representerade är bland andra Michael Kors, Gucci, Prada, Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Cavalli och Louis Vuitton. Marknader arrangeras på Marconi square och Victoria Apuana.
Aktiviteter och sevärdheter
Många besökare ägnar sig främst åt strandliv i Forte dei Marmi. För dig som vill röra på dig under din resa finns möjlighet till aktiviteter som vandring och vattensporter.
Hur du tar dig runt
Forte dei Marmi är inte större än att det går att ta sig fram i staden till fots. Från Forte dei Marmi är det även enkelt att resa med tåg till andra spännande resmål i Toscana, som Florens, Viareggio och Pisa. Det går även att se sig omkring i omgivningarna med hyrbil, buss eller taxi.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR).

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Forte dei Marmi