Se hotell (5)

Resor till Viareggio

MÄnga besökare lockas att resa till den stora badorten Viareggio i Toscana tack vare den breda, fina stranden och karnevalen som arrangeras i staden i februari varje Är.

Viareggio blomstrade som sol- och badresmĂ„l redan under 1950- och 60-talet och det Ă€r Ă€n idag mycket populĂ€rt att resa till Viareggio – inte minst bland italienarna sjĂ€lva. För den som en gĂ„ng stigit ned i sanden pĂ„ stranden Lido di Camaiore Ă€r det inte svĂ„rt att förstĂ„ varför. Den inbjudande sandstranden Ă€r mycket bred och strĂ€cker sig hela 15 kilometer Ă€nda bort till grannorten Forte dei Marmi. LĂ€ngs stranden finns en strandpromenad som kantas av serveringar och butiker. Det Ă€r ocksĂ„ pĂ„ strandpromenaden som festerna i samband med den berömda karnevalen hĂ„lls.

Vings resor till Viareggio

Du kan resa till Viareggio med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder. Det innebÀr att du sjÀlv kan vÀlja nÀr du vill resa och hur lÀnge du vill vara borta. Under perioden maj-oktober Àr vÀdret som bÀst och utbudet av restauranger och nöjesliv som störst. Vuxna som ska resa utan barn bor bÀst pÄ Prime Select-hotellet Best Western Grand Royal. Det stora och italienskt eleganta hotellet har ett utmÀrkt lÀge precis vid strandpromenaden och havet.

VingÄrdar i Toscana

Toscana Ă€r förmodligen den region i Italien som Ă€r mest kĂ€nd nĂ€r det kommer till vinproduktion och vingĂ„rdar. Även om det tillverkas vin i hela landet anses de bĂ€sta och finaste vinerna komma frĂ„n den norra delen av Italien, bland annat frĂ„n Toscana som kan stoltsera med viner som Chianti och Brunello. Är du vinintresserad kan ett besök pĂ„ en av de mĂ„nga vingĂ„rdarna i regionen bli en minnesvĂ€rd utflykt under din resa till Viareggio. PĂ„ mĂ„nga vingĂ„rdar erbjuds sĂ„vĂ€l vinprovning som försĂ€ljning, och pĂ„ vissa kan det hĂ€nda att man som besökare kan fĂ„ vara med dĂ„ druvorna plockas under hösten. Det Ă€r ocksĂ„ under den perioden som flest nya viner slĂ€pps och mĂ„nga vin- och matfestivaler arrangeras.

Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Hotell nĂ€ra stranden
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • KilometerlĂ„ng sandstrand
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Viareggio

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
9°3°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
10°4°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
12°6°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • april
15°8°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • maj
19°12°
7
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juni
22°15°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juli
26°18°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • augusti
26°18°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • september
23°15°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • oktober
18°12°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • november
13°8°
4
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • december
10°5°
3
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
StrÀnder
I Viareggio finns en 15 kilometer lÄng och fin sandstrand som strÀcker sig bort mot grannorten Forte dei Marmi. LÀngs stranden finns serveringar och uthyrning av solstolar och parasoll.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Viareggio kan du resa med Ving Äret runt pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen strax söder om Pisa till hotellen i Viareggio Àr ca 35 minuter (ca 30 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Toscana Ă€r kĂ€nt för sin mat- och vinkultur, och karaktĂ€ristiskt för den Ă€r förstklassiga rĂ„varor med enkel tillagning. Precis som i mĂ„nga andra kuststĂ€der har mĂ„nga av Viareggios restauranger specialiserat sig pĂ„ fisk- och skaldjur. Missa till exempel inte att smaka pĂ„ Cacciuccho, en mustig fisk- och skaldjursgryta som Ă€r typisk för trakten. Är du sugen pĂ„ kallskuret ska du bestĂ€lla Taglieri, en tallrik laddad med det bĂ€sta av Toscanas patĂ©er, salami och skinkor. PĂ„ marknaden, ett par kvarter frĂ„n stranden, serveras mĂ€ttande fiskgrytor för en överkomlig summa.
Viareggio passar dig som Àr ute efter ett nattliv med lite mer puls. HÀr finns ett bra utbud av restauranger, uteserveringar, barer och nöjesliv. Viareggio Àr ocksÄ kÀnt för sin karneval som arrangerats sedan Är 1873.
Shopping
I Viareggio finns ett bra utbud av shopping med en blandning av mode, boutiquer och lokala affÀrer dÀr du kan köpa traditionellt hantverk. MÄnga av butikerna hÄller öppet sent om kvÀllarna. I centrum finns en marknad dÀr gÄgatorna kantas av lokala butiker och serveringar.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Viareggio kan du Àgna dig Ät aktiviteter som vandring, strandliv och vattensporter.
Hur du tar dig runt
FrÄn Viareggio Àr det Àven enkelt att ta sig med tÄg till andra spÀnnande resmÄl, som Florens, Pisa och Forte dei Marmi. Det gÄr ocksÄ att resa med buss till andra stÀder i Toscana.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Italiens ambassad pÄ telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR).

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

SprÄk

Italienska

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Viareggio