Se hotell (5)

Resor till Viareggio

Många besökare lockas att resa till badorten Viareggio i Toscana tack vare den breda, fina stranden och karnevalen som arrangeras i februari varje år.
Viareggio blomstrade som sol- och badresmål redan under 1950- och 60-talet och det är än idag mycket populärt att resa till Viareggio – inte minst bland italienarna själva. För den som en gång stigit ned i sanden på stranden Lido di Camaiore är det inte svårt att förstå varför. Den inbjudande sandstranden är mycket bred och sträcker sig hela 15 kilometer ända bort till grannorten Forte dei Marmi. Längs stranden finns en strandpromenad som kantas av serveringar och butiker. Det är också på strandpromenaden som festerna i samband med den berömda karnevalen hålls.

Vings resor till Viareggio

Du kan resa till Viareggio med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder. Det innebär att du själv kan välja när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Under perioden maj-oktober är vädret som bäst och utbudet av restauranger och nöjesliv som störst. Vuxna som ska resa utan barn bor bäst på Grand Hotel Royal. Det stora och italienskt eleganta hotellet har ett utmärkt läge precis vid strandpromenaden och havet.

Vingårdar i Toscana

Toscana är förmodligen den region i Italien som är mest känd när det kommer till vinproduktion och vingårdar. Även om det tillverkas vin i hela landet anses de bästa och finaste vinerna komma från den norra delen av Italien, bland annat från Toscana som kan stoltsera med viner som Chianti och Brunello. Är du vinintresserad kan ett besök på en av de många vingårdarna i regionen bli en minnesvärd utflykt under din resa till Viareggio. På många vingårdar erbjuds såväl vinprovning som försäljning, och på vissa kan det hända att man som besökare kan få vara med då druvorna plockas under hösten. Det är också under den perioden som flest nya viner släpps och många vin- och matfestivaler arrangeras.
Bra att veta
  • Hotell nära stranden
  • Valfri reslängd
  • Bra shopping, restauranger och nattliv
  • Kilometerlång sandstrand

Våra kunder om Viareggio

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Viareggio