Se hotell (5)

Resor till Viareggio

Många besökare lockas att resa till den stora badorten Viareggio i Toscana tack vare den breda, fina stranden och karnevalen som arrangeras i staden i februari varje år.

Viareggio blomstrade som sol- och badresmål redan under 1950- och 60-talet och det är än idag mycket populärt att resa till Viareggio – inte minst bland italienarna själva. För den som en gång stigit ned i sanden på stranden Lido di Camaiore är det inte svårt att förstå varför. Den inbjudande sandstranden är mycket bred och sträcker sig hela 15 kilometer ända bort till grannorten Forte dei Marmi. Längs stranden finns en strandpromenad som kantas av serveringar och butiker. Det är också på strandpromenaden som festerna i samband med den berömda karnevalen hålls.

Vings resor till Viareggio

Du kan resa till Viareggio med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder. Det innebär att du själv kan välja när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Under perioden maj-oktober är vädret som bäst och utbudet av restauranger och nöjesliv som störst. Vuxna som ska resa utan barn bor bäst på Prime Select-hotellet Best Western Grand Royal. Det stora och italienskt eleganta hotellet har ett utmärkt läge precis vid strandpromenaden och havet.

Vingårdar i Toscana

Toscana är förmodligen den region i Italien som är mest känd när det kommer till vinproduktion och vingårdar. Även om det tillverkas vin i hela landet anses de bästa och finaste vinerna komma från den norra delen av Italien, bland annat från Toscana som kan stoltsera med viner som Chianti och Brunello. Är du vinintresserad kan ett besök på en av de många vingårdarna i regionen bli en minnesvärd utflykt under din resa till Viareggio. På många vingårdar erbjuds såväl vinprovning som försäljning, och på vissa kan det hända att man som besökare kan få vara med då druvorna plockas under hösten. Det är också under den perioden som flest nya viner släpps och många vin- och matfestivaler arrangeras.

Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Hotell nära stranden
 • Valfri reslängd
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • Kilometerlång sandstrand
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Viareggio

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
9°3°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
10°4°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
12°6°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • april
15°8°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • maj
19°12°
7
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juni
22°15°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juli
26°18°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • augusti
26°18°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • september
23°15°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • oktober
18°12°
5
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • november
13°8°
4
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • december
10°5°
3
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
Stränder
I Viareggio finns en 15 kilometer lång och fin sandstrand som sträcker sig bort mot grannorten Forte dei Marmi. Längs stranden finns serveringar och uthyrning av solstolar och parasoll.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Viareggio kan du resa med Ving året runt på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen strax söder om Pisa till hotellen i Viareggio är ca 35 minuter (ca 30 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Toscana är känt för sin mat- och vinkultur, och karaktäristiskt för den är förstklassiga råvaror med enkel tillagning. Precis som i många andra kuststäder har många av Viareggios restauranger specialiserat sig på fisk- och skaldjur. Missa till exempel inte att smaka på Cacciuccho, en mustig fisk- och skaldjursgryta som är typisk för trakten. Är du sugen på kallskuret ska du beställa Taglieri, en tallrik laddad med det bästa av Toscanas patéer, salami och skinkor. På marknaden, ett par kvarter från stranden, serveras mättande fiskgrytor för en överkomlig summa.
Viareggio passar dig som är ute efter ett nattliv med lite mer puls. Här finns ett bra utbud av restauranger, uteserveringar, barer och nöjesliv. Viareggio är också känt för sin karneval som arrangerats sedan år 1873.
Shopping
I Viareggio finns ett bra utbud av shopping med en blandning av mode, boutiquer och lokala affärer där du kan köpa traditionellt hantverk. Många av butikerna håller öppet sent om kvällarna. I centrum finns en marknad där gågatorna kantas av lokala butiker och serveringar.
Aktiviteter och sevärdheter
I Viareggio kan du ägna dig åt aktiviteter som vandring, strandliv och vattensporter.
Hur du tar dig runt
Från Viareggio är det även enkelt att ta sig med tåg till andra spännande resmål, som Florens, Pisa och Forte dei Marmi. Det går också att resa med buss till andra städer i Toscana.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR).

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Viareggio