Se hotell (14)

Resor till Pisa

Välkommen på en resa till Pisa, staden i nordvästra Toscana som kan stoltsera med mat och dryck i världsklass och ett brett utbud av shopping.
Den vackra, medeltida stadskärnan omges av en stadsmur och delas på mitten av floden Arno. Här kan du njuta av en mängd arkitektoniska mästerverk, många av de 10 000 torn som en gång präglade stadsbilden på 1200-talet finns fortfarande kvar. Du som är intresserad av historia och kultur kan verkligen få ditt lystmäte här. Under din resa till Pisa får du förstås inte missa det berömda tornet, som ligger på Piazza dei Miracoli i den norra delen av staden. I anslutning till det lutande tornet ligger också domkyrkan Duomo di Pisa, dopkapellet Battistero di San Giovanni och kyrkogården Camposanto monumentale som också är värda ett besök.

Shopping i Pisa

I området runt det lutande tornet hittar du mängder av souvenirbutiker. Är du ute efter mer än souvenirer från din resa gör du bäst i att besöka de stora shoppinggatorna Corso Italia och Borgo Stretto. Här hittar du alla typer av italienska modebutiker. Den medeltida gatan Borgo Stretto är inte bara vacker att se på med sina valvgångar, utan rymmer också trevliga caféer, barer och de mest berömda och eleganta modebutikerna. På den andra sidan av floden Arno ligger affärsgatan Corso Italia, här hittar du märken till lägre pris. Gott om butiker finns också på Via Mercanti och Via dei Rigattieri.

Mat och dryck

Toscana är känt för sin mat- och vinkultur, och karaktäristiskt för den är förstklassiga råvaror med enkel tillagning. I Pisa finns förstås mängder av restauranger, varav många är specialiserade på kött- och fiskbaserade rätter. På din resa till Pisa får du inte missa Cacciuccho, en mustig fisk- och skaldjursgryta som är typisk för trakten. Är du sugen på kallskuret ska du beställa Taglieri, en tallrik laddad med det bästa av Toscanas salami, skinkor och patéer. I hjärtat av det medeltida Pisa ligger Piazza delle Vettovaglie, ett torg med uteserveringar som bland annat är populärt bland studenter tack vare närheten till universitetet. Du kan också besöka någon av uteserveringarna på Piazza Chiara Gambacorti för att vila fötterna och njuta av en aperitivo efter en upplevelserik dag. Svårt att välja? Följ med på en matvandring i Pisa, så får du snabbt koll på vad du tycker är godst eller mest spännande.

Skräddarsy din resa till Pisa

Bokar du din resa till Pisa hos Ving kommer du att flyga direkt, med reguljärflyg. Du bestämmer själv när du ska resa ut och när du ska resa hem, så det går lika bra med en weekend som en långhelg, eller kanske längre. Och med ett drygt dussin hotell att välja bland kan du alltid hitta ett boende som passar både dig och ditt ressällskap.

Utforska omgivningarna

Pisa är en bra utgångspunkt för dig som vill se mer av Toscana under din vistelse. Det finns bra tågförbindelser från Pisa, så det är lätt att resa till bland annat Florens, Lucca, Viareggio och Livorno. Lucca är en medeltida stad som ligger två mil från Pisa, och som mest är känd för sina enorma stadsmurar från 1500-talet. Längtar du efter strandliv kan du ta tåget till Viareggio och njuta av den 15 kilometer långa, fina sandstrand som förbinder Viareggio med Forte dei Marmi. Hyr du en bil kan du besöka en eller flera av de många vingårdar som finns i Toscana. På många av dem erbjuds såväl vinprovning som försäljning, och på vissa kan det hända att man som besökare kan få vara med då druvorna plockas under hösten.
Bra att veta
  • Direktflyg
  • Centrala hotell
  • Bra restauranger
  • Bra shopping

Våra kunder om Pisa

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Pisa

Vingård i Toscana

Drömmen om Toscana

Vår reseexpert Tomas har länge haft en sommardröm om att bo i ett hus i Toscana - och sommaren 2022 var året när han gjorde drömmen till verklighet. Här hittar du Tomas bästa tips på vad du inte får missa i Toscana.