Se hotell (14)

Resor till Pisa

Välkommen på en resa till Pisa, staden i nordvästra Toscana som kan stoltsera med mat och dryck i världsklass och ett brett utbud av shopping.
Den vackra, medeltida stadskärnan omges av en stadsmur och delas på mitten av floden Arno. Här kan du njuta av en mängd arkitektoniska mästerverk, många av de 10 000 torn som en gång präglade stadsbilden på 1200-talet finns fortfarande kvar. Du som är intresserad av historia och kultur kan verkligen få ditt lystmäte här. Under din resa till Pisa får du förstås inte missa det berömda tornet, som ligger på Piazza dei Miracoli i den norra delen av staden. I anslutning till det lutande tornet ligger också domkyrkan Duomo di Pisa, dopkapellet Battistero di San Giovanni och kyrkogården Camposanto monumentale som också är värda ett besök.

Shopping i Pisa

I området runt det lutande tornet hittar du mängder av souvenirbutiker. Är du ute efter mer än souvenirer från din resa gör du bäst i att besöka de stora shoppinggatorna Corso Italia och Borgo Stretto. Här hittar du alla typer av italienska modebutiker. Den medeltida gatan Borgo Stretto är inte bara vacker att se på med sina valvgångar, utan rymmer också trevliga caféer, barer och de mest berömda och eleganta modebutikerna. På den andra sidan av floden Arno ligger affärsgatan Corso Italia, här hittar du märken till lägre pris. Gott om butiker finns också på Via Mercanti och Via dei Rigattieri.

Mat och dryck

Toscana är känt för sin mat- och vinkultur, och karaktäristiskt för den är förstklassiga råvaror med enkel tillagning. I Pisa finns förstås mängder av restauranger, varav många är specialiserade på kött- och fiskbaserade rätter. På din resa till Pisa får du inte missa Cacciuccho, en mustig fisk- och skaldjursgryta som är typisk för trakten. Är du sugen på kallskuret ska du beställa Taglieri, en tallrik laddad med det bästa av Toscanas salami, skinkor och patéer. I hjärtat av det medeltida Pisa ligger Piazza delle Vettovaglie, ett torg med uteserveringar som bland annat är populärt bland studenter tack vare närheten till universitetet. Du kan också besöka någon av uteserveringarna på Piazza Chiara Gambacorti för att vila fötterna och njuta av en aperitivo efter en upplevelserik dag. Svårt att välja? Följ med på en matvandring i Pisa, så får du snabbt koll på vad du tycker är godst eller mest spännande.

Skräddarsy din resa till Pisa

Bokar du din resa till Pisa hos Ving kommer du att flyga direkt, med reguljärflyg. Du bestämmer själv när du ska resa ut och när du ska resa hem, så det går lika bra med en weekend som en långhelg, eller kanske längre. Och med ett drygt dussin hotell att välja bland kan du alltid hitta ett boende som passar både dig och ditt ressällskap.

Utforska omgivningarna

Pisa är en bra utgångspunkt för dig som vill se mer av Toscana under din vistelse. Det finns bra tågförbindelser från Pisa, så det är lätt att resa till bland annat Florens, Lucca, Viareggio och Livorno. Lucca är en medeltida stad som ligger två mil från Pisa, och som mest är känd för sina enorma stadsmurar från 1500-talet. Längtar du efter strandliv kan du ta tåget till Viareggio och njuta av den 15 kilometer långa, fina sandstrand som förbinder Viareggio med Forte dei Marmi. Hyr du en bil kan du besöka en eller flera av de många vingårdar som finns i Toscana. På många av dem erbjuds såväl vinprovning som försäljning, och på vissa kan det hända att man som besökare kan få vara med då druvorna plockas under hösten.
Bra att veta
 • Direktflyg
 • Centrala hotell
 • Bra restauranger
 • Bra shopping
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Pisa

Resmålet har ännu inga omdömen

Mat, dryck och nattliv
I Pisa, liksom i resten av Toscana, äter och dricker du gott. Här finns ett stort utbud av restauranger, varav många är specialiserade på kött- och fiskbaserade rätter. Trakten är även känd för sina goda viner och kallskuret, såsom salami och skinka. I hjärtat av det medeltida Pisa ligger Piazza delle Vettovaglie, ett torg med uteserveringar som bland annat är populärt bland studenter tack vare närheten till universitetet.

Matvandring i Pisa

Antipasti, dolce, pesci... det finns mycket gott att smaka på i Pisa, och ett av de bästa och mest intressanta sätten att göra det på är att följa med en matvandring. En guide leder dig runt bland sina smultronställen och låter dig uppleva Pisas bästa smaker.

Lokala producenter

Pisa är en bra utgångspunkt för åka runt och upptäcka vad Toscana har att erbjuda. Här kommer du kunna besöka flera vingårdar som erbjuder vinprovningar och lokala producenter som stoltserar med vad just de har att erbjuda från sin gård.
Pisa är en studentstad vilket bidrar till en avslappnad stämning och ett riktigt bra uteliv. Här finns gott om mysiga uteserveringar och barer med skönt häng.
Det mesta av Pisas nattliv finns kring stadens olika torg. Bland studenter är Piazza delle Vettovaglie extra populärt, tack vare närheten till universitetet.

Att gå ut på en apéritivo-bar har nästan blivit ett måste i Italien för både unga och gamla, och är ett trevligt sätt att samlas på och njuta av en tidig kvällsdrink innan middagen.
Vill du sedan roa dig lite mer finns barer som erbjuder livemusik, DJ eller olika typer av temakvällar.
Är du ute efter nattklubbar ligger de flesta större diskotek längs med Versiliakusten, cirka 10 km från Pisa.
Shopping
I Pisa finns ett stort och brett utbud av shopping i varierande prisklasser. De största shoppinggatorna är Corso Italia och Borgo Stretto. Där hittar du alla slags italienska modebutiker, med spännande shopping. De billigare märkena finns på Corso Italia och de mest välkända och eleganta butikerna ligger på Borgo Stretto.
Sport och Träning
Området runt Pisa passar utmärkt för vandring och vattensporter.
Aktiviteter och sevärdheter
Den mest berömda sevärdheten är förstås Torre Pendente, tornet som på grund av ett misstag lutar och har blivit stadens mest berömda landmärke.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Toscana är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Till fots, tåg eller buss. Från Pisa är det enkelt att ta sig med tåg till andra spännande resmål i Toscana, som Florens, Viareggio och Forte dei Marmi. Tågstationen i Pisa ligger någorlunda centralt, från tågstationen till det lutande tornet (som ligger på den andra sidan av centrum) är det knappt två kilometer. Det går även att ta bussen som stannar ca 100 meter från tågstationen. Pisas största taxibolag heter Radio Taxi Pisa.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Pisa

De italienska myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Pisa. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut under perioden påsk-november. Barn under 10 år är undantagna från turistskatt.

Pris per person och natt:
1-3-stjärniga hotell/lägenhetshotell: 1,5 euro
4-5-stjärniga hotell/lägenhetshotell: 2 euro

Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa. Stannar du längre än fem nätter behöver du bara betala skatt för de fem första nätterna. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR).
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Pisa kan du resa med Ving året runt på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen Galileo Galilei strax utanför Pisa är ca 10 minuter (ca 5 kilometer), beroende på trafik. Utanför avgångshallen går också tåg in till centrum, biljetter finns att köpa i Informationscentralen i incheckningshallen. Det går även buss mellan flygplatsen och centrum, biljett måste köpas innan ombordstigning.
Väder
 • januari
10°2°
3
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • februari
12°3°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • mars
14°5°
5
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • april
18°8°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
22°11°
8
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juni
25°14°
9
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • juli
29°17°
10
Soltimmar/dag
25
Regnfria dagar
 • augusti
29°17°
9
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • september
25°15°
7
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
21°11°
6
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • november
15°6°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • december
11°3°
3
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Pisa
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.