Utflykter, Kalami

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Okända Albanien - kan bokas hemifrån

Okända Albanien - kan bokas hemifrån

Upplev ett annorlunda land. Albanien, med sina mysterier och hemligheter, öppnar sina dörrar för resten av Europa. Transport, visum, entré till Butrint och lunch ingår exklusive dryck.

Läs mer Dölj

Dagen börjar med en busstur till hamnen i Korfu stad där båten avgår. Väl framme lägger båten till vid den kända semesterorten Saranda på den albanska rivieran. Här finns en välputsad strandpromenad och många trevliga restauranger och barer. Omgivningarna bjuder på orörda stränder, vackra landskap och vänlig befolkning.

Från Saranda går turen söderut med buss till den vackra byn Butrint, ett besök som den historieintresserade inte får missa. Ruinbyn har under seklernas lopp varit under grekiskt, romerskt, bysantinskt, venetianskt och ottomanskt styre, och det har självfallet satt sina spår. Idag står Butrint på Unescos världsarvslista och kommer därför att bevaras så som den nu är. På vägen dit få vi veta mer om Albaniens historia och om hur livet är idag. I Butrint kan du följa med på en guidad tur på cirka en och en halv timme tillsammans med den lokala guiden, eller strosa runt och uppleva byn på egen hand.

Därefter är det dags för en traditionell albansk lunch som följs av egentid i Saranda. Ta chansen och utforska staden, ta en fika eller promenera längst med strandpromenaden och köp kanske hem en souvenir eller två.

Efter det är det dags att stiga ombord och återvända till Korfu.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch ingår, dryck till maten ingår inte. Dryck går att köpa ombord på båten.

Ingår:
Transfer till och från ditt hotell, visum till Albanien och entré till Butrint.

Ingår inte:
Hamnskatt 10 euro/person.

Bra att ta med:
Pass, bekväma skor, kamera och solhatt.

Tid:
Heldag, ca kl. 07.00-20.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Övrigt:
Kom ihåg att ta med passet och kontrollera din reseförsäkring innan utflykten eftersom Albanien inte är med i EU. Båtturen till Saranda (från Korfu) går med en snabbare bärplansbåt. Hemresan går med en mindre färja.

Paxos och Antipaxos - kan bokas hemifrån

Paxos och Antipaxos - kan bokas hemifrån

Båtturen till Paxos och Antipaxos är en heldagstur med sol, bad, sevärdheter och shopping. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Många gillar att tillbringa en stor del av semestern på stranden och i havet. Därför vill vi erbjuda ett alternativ som inkluderar sol, hav, grottor, bad och båtresa. Det enda du behöver tänka på är att koppla av och njuta av solen, vinden och vattnet.

Turen till öarna Paxos och Antipaxos börjar med en busstur in till hamnen i Korfu stad där vi går ombord på vår utflyktsbåt. Första stoppet görs vid Blå grottorna. Om vädret tillåter seglar vi nära de imponerande grottorna så du kan ta bilder.

Därefter fortsätter seglatsen mot den gröna ön Antipaxos där du får chansen att simma i det turkosa, kristallklara vattnet bland små, naturliga grottor.

Sista strandhugget är hamnen i byn Gaios på den större ön Paxos. Här kan du strosa runt i de mysiga och trånga gränderna, shoppa lite, njuta av en god lunch med utsikt över de eleganta yachterna som ligger vid kajen. Paxos hamn är ett populärt stopp för seglare från hela Europa. Ön har ett vackert och stenigt landskap, fyllt av spännande grottor, bildsköna bukter och pittoreska små fiskebyar. Du kan också hyra moped eller cykel och ta dig runt på ön, eller åka till närmaste badvik. Det finns även möjligheter till att bada vid en strand på gångavstånd från hamnen.

Välkommen till sol och bad när det är som bäst!

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Inga måltider ingår, men mat kan köpas på Paxos när man går i land. Dryck och snacks kan också köpas på båten.

Tid:
Heldag, ca kl. 07.00-20.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera, badkläder, solskyddsmedel och handduk.

Övrigt:
Vid simstoppen kommer simning att ske från båten. Ta gärna med snorkelutrustning på den här turen, vattnet är på sina håll alldeles kristallklart.

Historiska Korfu - kan bokas hemifrån

Historiska Korfu - kan bokas hemifrån

Ta chansen och få se mer av Korfu under din vistelse på ön. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Utflykten börjar med ett besök i öns pittoreska huvudort Korfu stad. Under en halvtimme lång guidad tur får du möjligheten att se de äldre delarna av staden och lära dig mer om dess rika och multikulturella historia.

Därefter följer en bussresa till Achillion för ett besök i palatset som förmodligen är Korfus mest kända sevärdhet. Glöm inte att ta med kameran och föreviga de vackra trädgårdarna, omgivningarna och utsikten.

Vi stannar till vid Lazaris som är en grekisk delikatessbutik, där du får chansen att provsmaka och köpa lokala produkter som vin, olivolja, delikatesser och andra souvenirer.

Nästa stopp är den idylliska byn Paleokastritsa, här finns tid till att äta lunch på någon av de lokala tavernorna, strosa runt bland de små butikerna, fotografera och den som vill kan även ta ett dopp. Innan det är dags att fara vidare gör i ett besök i det berömda munkklostret.

På vägen tillbaka mot hotellen passerar vi Bella Vista, där du kan njuta av den magnifika utsikten över Paleokastritsa och bukterna, som av många betraktas som en av de vackraste vyerna i det Joniska havet. Vid utsiktspunkten finns också ett café.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Ingår inte, men kan köpas i Paleokastritsa.

Ingår:
Transfer till och från ditt hotell och entré till klostret Paleokastritsa.

Ingår inte:
Entré till Achillion Palace, 5 euro/person.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-19.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera och bekväma skor.