Se hotell (7)

Resor till Acharavi

En resa till Acharavi passar dig som uppskattar barnvÀnliga strÀnder, strandnÀra hotell och ett brett utbud av restauranger och barer.

Acharavi och Roda ligger mitt pÄ Korfus nordliga kust, vid en lÄng och hÀrlig strand. Det Àr tvÄ byar som med Ären har vÀxt ihop och det Àr idag svÄrt att urskilja var grÀnsen gÄr mellan dem. Roda, som tidigare var en kÀnd fiskeby, Àr idag snarare kÀnd för sin fina sandstrand, sina traditionella tavernor, livliga barer och trivsamma atmosfÀr. Följer du stranden österut kommer du till Acharavi. Acharavi Àr en populÀr turistort som passar dig som uppskattar att ha tillgÄng till sÄvÀl restauranger, barer, butiker och nöjesliv som vacker natur runt knuten under dina resor.

Fina strÀnder

Den Ätta kilometer lÄnga, barnvÀnliga stranden binder samman Acharavi med Roda. Stranden utgörs av sand och sten, men det blir mer sand och alltmer lÄnggrunt ju nÀrmare Roda man kommer. I Agios Spiridonas finns tvÄ smÄ, lÄnggrunda sandstrÀnder som ligger i varsin bukt och passar perfekt för barnfamiljer.

Agios Spiridonas

Ving erbjuder resor till hotell i Acharavi, Roda och till Agios Spiridonas. Agios Spiridonas Àr en liten ort som ligger ytterligare nÄgra kilometer österut, med en handfull restauranger och ett par barer. Vings hotell Mareblu Beach ligger precis mellan byns tvÄ strÀnder, hÀr trivs hela familjen och All Inclusive ingÄr i resans pris.

Det grekiska köket

Det finns gott om restauranger i Acharavi, och de flesta hittar du pÄ huvudgatan. HÀr kan du frossa i fÀrsk fisk och traditionella grekiska rÀtter som stifado och meze. Ska du resa med barn Àr Nautilus restaurant med sin bÄtformade bar vÀrd ett besök. HÀr finns gungor och gungbrÀda för barn med myror i benen, och jÀttelika glassar för de som har plats för en dessert.

Upplev Korfu och Albanien

Vill du se mer av Korfu under din resa till Acharavi kan du ta lokalbussen eller hyra en bil och ta dig runt pÄ ön pÄ egen hand. FrÄn Acharavi Àr det ca 40 kilometer till Korfu stad, öns huvudort som definitivt Àr vÀrd ett besök under din vistelse. LÀngs den fantastiska esplanaden mitt i staden finns flera parker med en mÀngd caféer och restauranger dÀr du fÄr sÄvÀl kulinariska som visuella upplevelser av hög klass. Det finns gott om italienska restauranger, ett arv frÄn de 400 Är dÄ staden stod under venetianskt styre. Vill du se Ànnu mer under din resa till Acharavi, bokar du en kombination med Saranda, i Albanien. DÄ har du den första veckan i Saranda, och avslutar med en vecka i Acharavi.

Bra att veta
 • MĂ„nga restauranger
 • BarnvĂ€nliga strĂ€nder
 • All Inclusive
 • VĂ€lj rum eller lĂ€genhet
 • StrandnĂ€ra hotell
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Acharavi

VĂ€der
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
StrÀnder
Den Ätta kilometer lÄnga, barnvÀnliga stranden binder ihop Acharavi med grannbyn Roda. Stranden utgörs av sand och sten, men det blir mer sand och alltmer lÄnggrunt ju nÀrmare Roda man kommer. I Agios Spiridonas finns tvÄ smÄ, lÄnggrunda sandstrÀnder som lÀmpar sig utmÀrkt för barnfamiljer. Solstolar och parasoll finns att hyra pÄ strÀnderna.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 20 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Du flyger till Korfu frÄn Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, pÄ fasta reslÀngder eller med valfri reslÀngd. För resenÀrer till Albanien gÀller samma avreseflygplatser samt fasta reslÀngder.
Till Acharavi kan du resa under sommarsÀsongen (maj-oktober) med Vings charterresor.

Flygen landar pÄ flygplatsen utanför Korfu stad.
Med Vings transfer kommer du enkelt och sÀkert till ditt hotell i Acharavi. Transfer ingÄr inte i resans pris, du lÀgger sjÀlv till den vid bokning. Restiden frÄn Korfus flygplats Ioannis Kapodistrias till ditt hotell Àr ca 1,5-2 timmar (ca 30-55 km), beroende pÄ trafik och antal hotellstopp. LÀs mer om transfer.

Den bÀsta vÀgen till Acharavi Àr lÀngs kusten via Kalami. Den exakta rutten för transferbussen beror pÄ lokala förhÄllanden och bestÀms pÄ plats. Mer information fÄr du vid ankomst.
Mat, dryck och nattliv
I Roda och Acharavi finns ett brett utbud av restauranger och barer. I Agios Spiridonas finns en handfull restauranger. I Grekland Àr det inte ovanligt att Àta lunch sent. PÄ vissa restauranger kan det vara bra att boka bord i förvÀg, men pÄ de flesta stÀllen kan du dyka upp utan reservation.
För dig som Àr ute efter nattliv finns flera barer och nÄgra diskotek i Acharavi och Roda. I Agios Spiridonas finns ett par barer.
Shopping
Öns bredaste utbud av shopping finns i Korfu stad.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Är du intresserad av ridning finns möjlighet till det i Acharavi. PĂ„ ön kan du Ă€ven Ă€gna dig Ă„t dykning, vandring och golf.
Hur du tar dig runt

Hyrbil

Vill du se dig om i eget tempo och stanna dÀr du sjÀlv önskar, kanske hitta en egen strand, Äka ut i naturen eller besöka avlÀgsna byar? Hyr en bil!
AVIS har förstklassig service, bra bilar, rimliga priser och bra försÀkringar.
För att hyra bil mÄste du ha fyllt 21 Är och haft körkort i minst ett Är.
Ju fler dagar du hyr bilen, desto lÀgre blir priset per dag.

I priset ingÄr:

KollisionsförsĂ€kring (Ă€ven om du orsakat skadan), moms och fria kilometer – du kan köra sĂ„ lĂ„ngt du vill.

TillÀgg:

SjÀlvriskeliminering kan köpas till. TillÀgg för extra chaufför samt extra personskadeförsÀkring.
Observera att en extra avgift ska betalas, om du önskar att AVIS levererar bilen till hotellet.
FrÄn huvudvÀgen gÄr lokalbuss till olika orter pÄ ön, bland annat till Korfu stad, Kassiopi och Sidari.
Det gÄr Àven att hyra moped eller motorcykel för att ta sig runt pÄ Korfu.
Fakta

VĂ„r service

I perioden maj till september kan du nÄ oss dygnet runt pÄ vÄr servicetelefon, samt pÄ sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda rÄd. Kan vi inte lösa det pÄ telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett nÀrliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom pÄ flygplatsen och ser till att du kommer pÄ rÀtt buss om du bokat transfer.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Greklands ambassad pÄ telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt pÄ hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lÀgenhetsklassificering och vistelsens lÀngd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lÀgenheter kan skilja sig frÄn den officiella, som Àr den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjÀrnor: 0,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
3 stjÀrnor: 1,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
4 stjÀrnor 3,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt
5 stjÀrnor 4,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR).

Tidsskillnad

Korfu: Svensk tid + 1 timme. Saranda: Samma som i Sverige.

El

220 volt.

SprÄk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Acharavi