Se hotell (4)

Resor till Acharavi

En resa till Acharavi passar dig som uppskattar barnvänliga stränder, strandnära hotell och ett brett utbud av restauranger och barer.
Acharavi och Roda ligger mitt på Korfus nordliga kust, vid en lång och härlig strand. Det är två byar som med åren har växt ihop och det är idag svårt att urskilja var gränsen går mellan dem. Roda, som tidigare var en känd fiskeby, är idag snarare känd för sin fina sandstrand, sina traditionella tavernor, livliga barer och trivsamma atmosfär. Följer du stranden österut kommer du till Acharavi. Acharavi är en populär turistort som passar dig som uppskattar att ha tillgång till såväl restauranger, barer, butiker och nöjesliv som vacker natur runt knuten under dina resor.

Fina stränder

Den åtta kilometer långa, barnvänliga stranden binder samman Acharavi med Roda. Stranden utgörs av sand och sten, men det blir mer sand och alltmer långgrunt ju närmare Roda man kommer. I Agios Spiridonas finns två små, långgrunda sandstränder som ligger i varsin bukt och passar perfekt för barnfamiljer.

Agios Spiridonas

Ving erbjuder resor till hotell i Acharavi, Roda och till Agios Spiridonas. Agios Spiridonas är en liten ort som ligger ytterligare några kilometer österut, med en handfull restauranger och ett par barer. Vings hotell Mareblu Beach ligger precis mellan byns två stränder, här trivs hela familjen och All Inclusive ingår i resans pris.

Det grekiska köket

Det finns gott om restauranger i Acharavi, och de flesta hittar du på huvudgatan. Här kan du frossa i färsk fisk och traditionella grekiska rätter som stifado och meze. Ska du resa med barn är Nautilus restaurant med sin båtformade bar värd ett besök. Här finns gungor och gungbräda för barn med myror i benen, och jättelika glassar för de som har plats för en dessert.

Upplev Korfu och Albanien

Vill du se mer av Korfu under din resa till Acharavi kan du ta lokalbussen eller hyra en bil och ta dig runt på ön på egen hand. Från Acharavi är det ca 40 kilometer till Korfu stad, öns huvudort som definitivt är värd ett besök under din vistelse. Längs den fantastiska esplanaden mitt i staden finns flera parker med en mängd caféer och restauranger där du får såväl kulinariska som visuella upplevelser av hög klass. Det finns gott om italienska restauranger, ett arv från de 400 år då staden stod under venetianskt styre. Vill du se ännu mer under din resa till Acharavi, åker du med färjan till Saranda, i Albanien.
Bra att veta
  • Många restauranger
  • Barnvänliga stränder
  • All Inclusive
  • Strandnära hotell

Våra kunder om Acharavi

SÖK DIN RESA TILL Acharavi