Se hotell (7)

Resor till Acharavi

En resa till Acharavi passar dig som uppskattar barnvänliga stränder, strandnära hotell och ett brett utbud av restauranger och barer.

Acharavi och Roda ligger mitt på Korfus nordliga kust, vid en lång och härlig strand. Det är två byar som med åren har växt ihop och det är idag svårt att urskilja var gränsen går mellan dem. Roda, som tidigare var en känd fiskeby, är idag snarare känd för sin fina sandstrand, sina traditionella tavernor, livliga barer och trivsamma atmosfär. Följer du stranden österut kommer du till Acharavi. Acharavi är en populär turistort som passar dig som uppskattar att ha tillgång till såväl restauranger, barer, butiker och nöjesliv som vacker natur runt knuten under dina resor.

Fina stränder

Den åtta kilometer långa, barnvänliga stranden binder samman Acharavi med Roda. Stranden utgörs av sand och sten, men det blir mer sand och alltmer långgrunt ju närmare Roda man kommer. I Agios Spiridonas finns två små, långgrunda sandstränder som ligger i varsin bukt och passar perfekt för barnfamiljer.

Agios Spiridonas

Ving erbjuder resor till hotell i Acharavi, Roda och till Agios Spiridonas. Agios Spiridonas är en liten ort som ligger ytterligare några kilometer österut, med en handfull restauranger och ett par barer. Vings hotell Mareblu Beach ligger precis mellan byns två stränder, här trivs hela familjen och All Inclusive ingår i resans pris.

Det grekiska köket

Det finns gott om restauranger i Acharavi, och de flesta hittar du på huvudgatan. Här kan du frossa i färsk fisk och traditionella grekiska rätter som stifado och meze. Ska du resa med barn är Nautilus restaurant med sin båtformade bar värd ett besök. Här finns gungor och gungbräda för barn med myror i benen, och jättelika glassar för de som har plats för en dessert.

Upplev Korfu och Albanien

Vill du se mer av Korfu under din resa till Acharavi kan du ta lokalbussen eller hyra en bil och ta dig runt på ön på egen hand. Från Acharavi är det ca 40 kilometer till Korfu stad, öns huvudort som definitivt är värd ett besök under din vistelse. Längs den fantastiska esplanaden mitt i staden finns flera parker med en mängd caféer och restauranger där du får såväl kulinariska som visuella upplevelser av hög klass. Det finns gott om italienska restauranger, ett arv från de 400 år då staden stod under venetianskt styre. Vill du se ännu mer under din resa till Acharavi, bokar du en kombination med Saranda, i Albanien. Då har du den första veckan i Saranda, och avslutar med en vecka i Acharavi.

Bra att veta
 • Många restauranger
 • Barnvänliga stränder
 • All Inclusive
 • Välj rum eller lägenhet
 • Strandnära hotell
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Acharavi

Mat & Dryck
4,5
Sevärdheter
3,5
Stränder
3,5
Väder
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Den åtta kilometer långa, barnvänliga stranden binder ihop Acharavi med grannbyn Roda. Stranden utgörs av sand och sten, men det blir mer sand och alltmer långgrunt ju närmare Roda man kommer. I Agios Spiridonas finns två små, långgrunda sandstränder som lämpar sig utmärkt för barnfamiljer. Solstolar och parasoll finns att hyra på stränderna.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 20 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du flyger till Korfu från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, på fasta reslängder eller med valfri reslängd. För resenärer till Albanien gäller samma avreseflygplatser samt fasta reslängder.
Till Acharavi kan du resa under sommarsäsongen (maj-oktober) med Vings charterresor.

Flygen landar på flygplatsen utanför Korfu stad.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Acharavi. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Korfus flygplats Ioannis Kapodistrias till ditt hotell är ca 1,5-2 timmar (ca 30-55 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Läs mer om transfer.

Den bästa vägen till Acharavi är längs kusten via Kalami. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst.
Mat, dryck och nattliv
I Roda och Acharavi finns ett brett utbud av restauranger och barer. I Agios Spiridonas finns en handfull restauranger. I Grekland är det inte ovanligt att äta lunch sent. På vissa restauranger kan det vara bra att boka bord i förväg, men på de flesta ställen kan du dyka upp utan reservation.
För dig som är ute efter nattliv finns flera barer och några diskotek i Acharavi och Roda. I Agios Spiridonas finns ett par barer.
Shopping
Öns bredaste utbud av shopping finns i Korfu stad.
Aktiviteter och sevärdheter
Är du intresserad av ridning finns möjlighet till det i Acharavi. På ön kan du även ägna dig åt dykning, vandring och golf.
Hur du tar dig runt

Hyrbil

Vill du se dig om i eget tempo och stanna där du själv önskar, kanske hitta en egen strand, åka ut i naturen eller besöka avlägsna byar? Hyr en bil!
AVIS har förstklassig service, bra bilar, rimliga priser och bra försäkringar.
För att hyra bil måste du ha fyllt 21 år och haft körkort i minst ett år.
Ju fler dagar du hyr bilen, desto lägre blir priset per dag.

I priset ingår:

Kollisionsförsäkring (även om du orsakat skadan), moms och fria kilometer – du kan köra så långt du vill.

Tillägg:

Självriskeliminering kan köpas till. Tillägg för extra chaufför samt extra personskadeförsäkring.
Observera att en extra avgift ska betalas, om du önskar att AVIS levererar bilen till hotellet.
Från huvudvägen går lokalbuss till olika orter på ön, bland annat till Korfu stad, Kassiopi och Sidari.
Det går även att hyra moped eller motorcykel för att ta sig runt på Korfu.
Fakta

Vår service

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR).

Tidsskillnad

Korfu: Svensk tid + 1 timme. Saranda: Samma som i Sverige.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Acharavi