Se hotell (12)

Resor till Gouvia

En resa till Gouvia passar dig som vill ha lite mer än bara sol och bad under din semester, här väntar ett större utbud av restauranger och nöjen än på många andra resmål på Korfu.

Stranden i Gouvia är ganska liten, men erbjuder ändå flera slags vattensporter. Från Gouvia är det inte heller långt till de lite större sandstränderna, de flesta av dem når du enkelt med lokalbuss eller hyrbil. Gouvia är förresten en bra utgångspunkt oavsett vilket utflyktsmål du väljer på ön, från Gouvia är det exempelvis bara en kort resa in till Korfu stad.

Det grekiska köket

Det finns ett stort antal restauranger att välja mellan under din resa till Gouvia. Allt från äkta grekiska tavernor till internationella restauranger med asiatisk, italiensk eller mexikansk mat. Väljer du någon av restaurangerna i den stora marinan får du dessutom uppleva de stora lyxbåtarna från första parkett. Om du blir sugen på att fortsätta kvällen efter middagen kan du besöka någon av de många pubarna och musikbarerna.

Hotell för alla

Vill du bo på ett hotell med hög standard rekommenderas Signature-hotellet Kontokali Bay Resort & Spa som ligger precis vid stranden. Hotellet erbjuder bland annat spa, sportaktiviteter och lekrum för barnen. Är du ute efter ett prisvärt boende för din resa till Gouvia finns flera enklare hotell att välja mellan. Många av dem har pool och promenadavstånd till både stranden och Gouvias centrum.

Vings resor till Gouvia

Med Ving kan du resa till Gouvia både med charter och med reguljärflyg. Reser du med reguljärflyg kan du själv bestämma när du vill resa och hur länge du vill vara borta.

Kombinera Gouvia med Albanien

När du bokar en resa till Gouvia kan du samtidigt boka en vecka i den lilla albanska kuststaden Saranda. Här kan du njuta av stränder, vacker natur och ett både spännande och prisvärt utbud på stadens många restauranger.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Prisvärt boende
 • Strandnära hotell
 • Många restauranger
 • Kort transfer
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Gouvia

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Det finns två stränder i Gouviabukten. Grusstranden Corcyra Beach är 100 meter lång och stenstranden Gouvia Beach är 300 meter lång.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 20 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du flyger till Korfu från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, på fasta reslängder eller med valfri reslängd. För resenärer till Albanien gäller samma avreseflygplatser samt fasta reslängder.
Till Gouvia kan du resa under sommarsäsongen (maj-oktober) med Vings charterresor.

Flygen landar på flygplatsen utanför Korfu stad.

Till Gouvia kan du även resa med Ving på reguljära flygresor med valfri reslängd.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Gouvia. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Korfus flygplats Ioannis Kapodistrias till ditt hotell är ca 20-30 minuter (ca 10 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst.
Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg kan du boka transfer till ditt hotell, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
I Gouvia finns flera tavernor och internationella restauranger. Här serveras framförallt mat från det grekiska köket med en släng av Italien.
Gouvias nattliv är lugnt, det finns några få barer och diskotek.
Shopping
Längs huvudgatan i Gouvia finns några små souvenirbutiker och minimarkets samt en klädbutik. För ett större utbud rekommenderas en tur till huvudstaden Korfu stad, dit tar det ca 10 minuter med bil. I Korfu stad finns bra shopping med allt från stora butikskedjor till små, lokala butiker. Skor och kläder har ofta en elegant italiensk stil och kvalitetsskor är billigare än hemma. Smycken och guld är också prisvärt. Var uppmärksam på att butikernas öppettider är oregelbundna.
Aktiviteter och sevärdheter
I Gouvia kan du ägna dig åt vattensporter som vindsurfing och segling, samt tennis och golf.
Corfu Golf Club ligger ca 11 kilometer från Gouvia. Det finns också möjlighet till ridning ca 10 minuter utanför Dassia, som ligger strax norr om Gouvia.
Hur du tar dig runt

Hyrbil

Vill du se dig om i eget tempo och stanna där du själv önskar, kanske hitta en egen strand, åka ut i naturen eller besöka avlägsna byar? Hyr en bil!
AVIS har förstklassig service, bra bilar, rimliga priser och bra försäkringar.
För att hyra bil måste du ha fyllt 21 år och haft körkort i minst ett år.
Ju fler dagar du hyr bilen, desto lägre blir priset per dag.

I priset ingår:

Kollisionsförsäkring (även om du orsakat skadan), moms och fria kilometer – du kan köra så långt du vill.

Tillägg:

Självriskeliminering kan köpas till. Tillägg för extra chaufför samt extra personskadeförsäkring.
Observera att en extra avgift ska betalas, om du önskar att AVIS levererar bilen till hotellet.
Det finns lokalbussar och taxibilar på Korfu.
Fakta

Vår service

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns uttagsautomater för MasterCard och VISA.

Tidsskillnad

Korfu: Svensk tid + 1 timme. Saranda: Samma som i Sverige.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kuperad terräng. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Gouvia