Se hotell (6)

Resor till Dassia

Bokar du en resa till Dassia vÀntar ett lugnt resmÄl, inramat av djupa pinjeskogar och med en blÀndande utsikt över fastlandet.

Under din resa till Dassia, pÄ Korfus östkust, njuter du i första hand av sol och bad vid den lÄnga stranden. Dassia Àr verkligen ingen storstad, men hÀr finns ÀndÄ det mesta du kan tÀnkas behöva för en avkopplande solsemester. Det finns ett antal smÄ trevliga tavernor och internationella restauranger, nÄgra pubar och barer och enstaka souvenirbutiker och minimarkets.

Strandliv i Dassia

Stranden i Dassia Ă€r en kilometerlĂ„ng grus- och sandstrand. Förutom att njuta av sol och bad kan du hĂ€r vĂ€lja mellan olika vattensporter. Önskar du lite omvĂ€xling finns ytterligare tvĂ„, lite mindre strĂ€nder i Gouviabukten.

Res med Ving till Dassia

Ving erbjuder resor till Dassia med reguljÀrflyg och valfri reslÀngd, för dig som sjÀlv vill bestÀmma nÀr du vill resa och hur lÀnge du vill vara borta. MÄnga av Vings hotell i Dassia har nÀra bÄde till stranden och byns centrum.

UpptÀck omgivningarna

Önskar du ett lite större utbud Ă€n det som finns att tillgĂ„ i Dassia kan du ta en tur till grannorten Gouvia. RĂ€cker inte det rekommenderas en utflykt till Korfu stad. Korfu stad, öns huvudort, har ett stort utbud av butiker, restauranger, barer och Ă€ven historiska sevĂ€rdheter.

Dassia och Albanien

Vill du se och uppleva Ànnu mer under din resa till Dassia ska du boka en kombination med Saranda, i Albanien. Du inleder med en vecka i Saranda och avslutar med en vecka i Dassia, och reser hem med tvÄ olika lÀnder i bagaget.

Bra att veta
 • Hotell pĂ„ stranden
 • PrisvĂ€rt boende
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Kort transfer
 • KilometerlĂ„ng strand
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Dassia

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
StrÀnder
Stranden i Dassia Àr en kilometerlÄng grus- och sandstrand. Det finns tvÄ strÀnder till i Gouviabukten, den 100 meter lÄnga grusstranden Corcyra Beach och den 300 meter lÄnga stenstranden Gouvia Beach.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 20 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Dassia kan du resa under sommarsÀsongen (maj-oktober) med Vings charterresor.

Flygen landar pÄ flygplatsen utanför Korfu stad.

Till Dassia kan du ocksÄ resa med Ving pÄ reguljÀra flygresor med valfri reslÀngd.
Du flyger till Korfu frÄn Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, pÄ fasta reslÀngder eller med valfri reslÀngd. För resenÀrer till Albanien gÀller samma avreseflygplatser samt fasta reslÀngder.
Med Vings transfer kommer du enkelt och sÀkert till ditt hotell i Dassia. Transfer ingÄr inte i resans pris, du lÀgger sjÀlv till den vid bokning. Restiden frÄn Korfus flygplats Ioannis Kapodistrias till ditt hotell Àr ca 25 minuter (ca 14 km), beroende pÄ trafik och antal hotellstopp. Ligger ditt hotell utanför byn, tar det ca 45 minuter. Den exakta rutten för transferbussen beror pÄ lokala förhÄllanden och bestÀms pÄ plats. Mer information fÄr du vid ankomst.
LĂ€s mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljÀrflyg kan du boka transfer till ditt hotell, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
I Dassia finns ett antal tavernor och internationella restauranger.
Det finns ett par smÄ pubar och barer i Dassia.
Shopping
HÀr finns endast en liten butik med souvenirer och en minimarket. För ett större shoppingutbud rekommenderas en tur till huvudstaden Korfu stad, dit tar ca 15 minuter att Äka med bil. I Korfu stad finns allt frÄn lokala, smÄ butiker till stora butikskedjor. Smycken och guld Àr ocksÄ prisvÀrt, och kvalitetsskor Àr ocksÄ billigare Àn i Sverige. Observera att butikstiderna Àr begrÀnsade och obegrÀnsade.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Dassia kan du Àgna dig Ät aktiviteter som vindsurfing, segling, tennis och golf. Golfklubben Corfu Golf Club ligger ca 25 kilometer frÄn Dassia. Ca 10 minuters bilresa frÄn Dassia finns ocksÄ möjlighet att rida.
Hur du tar dig runt

Hyrbil

Vill du se dig om i eget tempo och stanna dÀr du sjÀlv önskar, kanske hitta en egen strand, Äka ut i naturen eller besöka avlÀgsna byar? Hyr en bil!
AVIS har förstklassig service, bra bilar, rimliga priser och bra försÀkringar.
För att hyra bil mÄste du ha fyllt 21 Är och haft körkort i minst ett Är.
Ju fler dagar du hyr bilen, desto lÀgre blir priset per dag.

I priset ingÄr:

KollisionsförsĂ€kring (Ă€ven om du orsakat skadan), moms och fria kilometer – du kan köra sĂ„ lĂ„ngt du vill.

TillÀgg:

SjÀlvriskeliminering kan köpas till. TillÀgg för extra chaufför samt extra personskadeförsÀkring.
Observera att en extra avgift ska betalas, om du önskar att AVIS levererar bilen till hotellet.
VÀljer du inte att hyra bil kan du ta dig runt pÄ ön med lokalbuss eller taxi.
Fakta

VĂ„r service

I perioden maj till september kan du nÄ oss dygnet runt pÄ vÄr servicetelefon, samt pÄ sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda rÄd. Kontaktinformation hittar du pÄ din biljett eller i vÄr app. Reser du med charter, möter vi dig dessutom pÄ flygplatsen och ser till att du kommer pÄ rÀtt buss om du bokat transfer.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Greklands ambassad pÄ telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt pÄ hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lÀgenhetsklassificering och vistelsens lÀngd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lÀgenheter kan skilja sig frÄn den officiella, som Àr den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjÀrnor: 0,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
3 stjÀrnor: 1,50 euro per rum eller lÀgenhet och natt
4 stjÀrnor 3,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt
5 stjÀrnor 4,00 euro per rum eller lÀgenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns uttagsautomater för MasterCard och VISA.

Tidsskillnad

Korfu: Svensk tid + 1 timme. Saranda: Samma som i Sverige.

El

220 volt.

SprÄk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kuperad terrÀng. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Dassia