Se hotell (5)

Resor till Agios Gordios

Väljer du att resa till den natursköna lilla pärlan Agios Gordios får du en skön semester vid en av Korfus bästa stränder.

Längs huvudgatan i Agios Gordios ligger restauranger, butiker och minimarkets på rad. Här finns det mesta du behöver för en lugn semester, och vill du ha ett större utbud av shopping och nöjen rekommenderar vi en tur till Korfu stad.

Strandliv

En resa till Agios Gordios lockar med en lång och barnvänlig strand som anses vara en av Korfus bästa stränder. Vid stranden kan du välja mellan olika vattensporter om andan faller på, annars är det just lugn och ro som är Agios Gordios främsta tillgång.

Att göra i Agios Gordios

Landskapet kring Agios Gordios brukar kallas för Korfus vackraste med sina böljande gröna kullar, cypresser och olivlunder. Ett perfekt val för dig som vill ha avkoppling i rofyllda omgivningar. Ge dig gärna ut på en vandringstur, eller hyr en cykel och utforska omgivningarna på egen hand.

Res med Ving till Agios Gordios

Ving erbjuder resor till Agios Gordios med fast reslängd eller med reguljärflyg och valfri reslängd, för dig som själv vill bestämma när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Här finns flera strandnära hotell med pool, samt hotell som vänder sig till en vuxen publik.

Albanien och Grekland

Vill du se och uppleva två länder under din semester? Med Ving kan du kombinera din resa till Agios Gordios med en vecka i Albanien, i den lilla kuststaden Saranda. Du börjar i alltid i Saranda och avslutar med en vecka i Agios Gordios.

Bra att veta
 • Strandnära hotell
 • Prisvärt boende
 • Valfri reslängd
 • Barnvänlig strand
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Agios Gordios

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
I Agios Gordios ligger en av Korfus bästa stränder. Det är en långgrund och barnvänlig sandstrand med lite stenar i vattenbrynet.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 20 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du flyger till Korfu från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, på fasta reslängder eller med valfri reslängd. För resenärer till Albanien gäller samma avreseflygplatser samt fasta reslängder.
Till Agios Gordios kan du resa under sommarsäsongen (maj-oktober) med Vings charterresor.

Flygen landar på flygplatsen utanför Korfu stad.

Till Agios Gordios kan du även resa med Ving på reguljära flygresor med valfri reslängd.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Agios Gordios. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Korfus flygplats Ioannis Kapodistrias till ditt hotell är ca 30 minuter (ca 15 kilometer), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg kan du boka transfer till ditt hotell, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
I Agios Gordios finns flera tavernor och internationella restauranger. Här serveras italienskinspirerad mat från det grekiska köket.
Nattlivet i Agios Gordios är lugnt med ett fåtal barer och diskotek.
Shopping
Längs huvudgatan i Agios Gordios finns några små souvenirbutiker och minimarkets. I öns huvudstad Korfu stad hittar du ett större utbud av shopping. Från Agios Gordios tar det ca 20 minuter att åka bil till Korfu stad. Där finns allt från stora butikskedjor till mindre, lokala butiker. Mycket av de kläder och skor som säljs har en elegant, italiensk stil. Smycken, guld och kvalitetsskor är generellt prisvärt att köpa här.
Aktiviteter och sevärdheter
I Agios Gordios kan du ägna dig åt vattensporter som vindsurfing, segling och dykning. Vid Ermones lite längre norrut på västkusten finns en golfbana med 18 hål.
Hur du tar dig runt

Hyrbil

Vill du se dig om i eget tempo och stanna där du själv önskar, kanske hitta en egen strand, åka ut i naturen eller besöka avlägsna byar? Hyr en bil!
AVIS har förstklassig service, bra bilar, rimliga priser och bra försäkringar.
För att hyra bil måste du ha fyllt 21 år och haft körkort i minst ett år.
Ju fler dagar du hyr bilen, desto lägre blir priset per dag.

I priset ingår:

Kollisionsförsäkring (även om du orsakat skadan), moms och fria kilometer – du kan köra så långt du vill.

Tillägg:

Självriskeliminering kan köpas till. Tillägg för extra chaufför samt extra personskadeförsäkring.
Observera att en extra avgift ska betalas, om du önskar att AVIS levererar bilen till hotellet.
Du kan ta dig runt på Korfu med hjälp av taxi eller lokalbuss.
Fakta

Vår service

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). En uttagsautomat i Agios Gordios. Uttagsautomater (för Mastercard och Visa) finns också i Dassia och Gouvia.

Tidsskillnad

Korfu: Svensk tid + 1 timme. Saranda: Samma som i Sverige.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kuperad terräng. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Agios Gordios