Se hotell (9)

Resor till Korfu stad

En resa till Korfu stad lockar med shopping, bra restauranger, kultur och skönt strandliv.

Korfus huvudstad liknar inte andra grekiska städer. Här syns tydliga influenser från både Italien, Frankrike och England i en medelhavsarkitektur med både charm, stil och historia. Längs den fantastiska esplanaden mitt i staden finns flera parker med en mängd caféer och restauranger där du får såväl kulinariska som visuella upplevelser av hög klass under din resa till Korfu stad. Det finns gott om italienska restauranger, ett arv från de 400 år då staden stod under venetianskt styre.

Fina stränder på Korfu

I Korfu stad finns den fina sand- och stenstranden Mon Repos. Vill du vidga dina vyer ytterligare under din resa finns det massor av bra stränder på hela ön, flera av dem på lagom utflyktsavstånd från staden. Med lokalbuss eller hyrbil når du lätt de allra bästa.

Att göra i Korfu stad

God mat och fina stränder i all ära, men en resa till Korfu stad erbjuder också kultur, historia, vacker arkitektur och sevärdheter. Korfus gamla stad är sedan ett par år tillbaka med på UNESCOs världsarvslista och en promenad i den gamla stadsdelen med sina venetianska gränder är verkligen att rekommendera. Shoppingen i Korfu stad lämnar inget övrigt att önska, här finns allt från små lokala butiker till stora butikskedjor. Skor, smycken och guld är exempel på prisvärda fynd att köpa med sig hem. Nöjesutbudet är också bra, med flera klubbar och diskotek där du kan roa dig till långt in på natten.

Vings resor till Korfu stad

Ving erbjuder resor till Korfu stad med reguljärflyg och valfri reslängd, för dig som själv vill bestämma när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du kan välja mellan flera bra hotell. Planerar du att resa till Korfu stad utan barn kan vi till rekommendera det läckra Prime Select-hotellet Corfu Mare, ett par kilometer utanför stadens centrum.

Kombinera med Albanien

Du vet väl att du kan kombinera din resa till Korfu stad med en vecka i den lilla albanska kuststaden Saranda, tvärs över Korfukanalen? Då börjar du med en vecka i Albanien, och avslutar med en vecka i Korfu stad.

Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Strandnära hotell
 • Valfri reslängd
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • Kort transfer
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Korfu stad

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Sten- och sandstranden Mon Repo ligger inne i Korfu stad. Runt om på ön finns det gott om fina stränder.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 20 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du flyger till Korfu från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, på fasta reslängder eller med valfri reslängd. För resenärer till Albanien gäller samma avreseflygplatser samt fasta reslängder.
Till Korfu stad kan du resa under sommarsäsongen (maj-oktober) med Vings charterresor.

Flygen landar på flygplatsen utanför Korfu stad.

Till Korfu stad kan du också resa med Ving på reguljära flygresor med valfri reslängd.
Bokar du en reguljär paketresa till med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Korfus flygplats till Korfu stad är ca 10 minuter (ca 3 kilometer).
Mat, dryck och nattliv
I Korfu stad finns gott om restauranger, allt från små lokala tavernor till italienska restauranger. Några grekiska specialiteter som kan vara värda att prova är: Horiatiki - grekisk sallad med tomat, lök, oliver och fetaost, Gemista - tomater eller paprika fyllda med ris eller kött och Keftedes - grekiska köttbullar.
Korfu stad har ett utbrett nattliv med många barer, klubbar och diskotek.
Shopping
Här finns ett bra utbud för dig som är intresserad av shopping. Du hittar allt från små, lokala affärer till stora butikskedjor. Skor, smycken och guld är exempel på prisvärda fynd att köpa med sig hem.
Aktiviteter och sevärdheter
På stranden erbjuds flera olika typer av vattensporter och aktiviteter.
Korfus gamla stad är sedan ett par år tillbaka med på UNESCOs världsarvslista och en promenad i den gamla stadsdelen med sina venetianska gränder är verkligen att rekommendera.
Hur du tar dig runt

Hyrbil

Vill du se dig om i eget tempo och stanna där du själv önskar, kanske hitta en egen strand, åka ut i naturen eller besöka avlägsna byar? Hyr en bil!
AVIS har förstklassig service, bra bilar, rimliga priser och bra försäkringar.
För att hyra bil måste du ha fyllt 21 år och haft körkort i minst ett år.
Ju fler dagar du hyr bilen, desto lägre blir priset per dag.

I priset ingår:

Kollisionsförsäkring (även om du orsakat skadan), moms och fria kilometer – du kan köra så långt du vill.

Tillägg:

Självriskeliminering kan köpas till. Tillägg för extra chaufför samt extra personskadeförsäkring.
Observera att en extra avgift ska betalas, om du önskar att AVIS levererar bilen till hotellet.
På Korfu finns lokalbussar och taxi.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Korfu: Svensk tid + 1 timme. Saranda: Samma som i Sverige.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Korfu stad