Se hotell (7)

Resor till Korfu stad

En resa till Korfu stad lockar med shopping, bra restauranger, kultur och skönt strandliv.
Korfus huvudstad liknar inte andra grekiska städer. Här syns tydliga influenser från både Italien, Frankrike och England i en medelhavsarkitektur med både charm, stil och historia. Längs den fantastiska esplanaden mitt i staden finns flera parker med en mängd caféer och restauranger där du får såväl kulinariska som visuella upplevelser av hög klass under din resa till Korfu stad. Det finns gott om italienska restauranger, ett arv från de 400 år då staden stod under venetianskt styre.

Fina stränder på Korfu

I Korfu stad finns den fina sand- och stenstranden Mon Repos. Vill du vidga dina vyer ytterligare under din resa finns det massor av bra stränder på hela ön, flera av dem på lagom utflyktsavstånd från staden. Med lokalbuss eller hyrbil når du lätt de allra bästa.

Att göra i Korfu stad

God mat och fina stränder i all ära, men en resa till Korfu stad erbjuder också kultur, historia, vacker arkitektur och sevärdheter. Korfus gamla stad är sedan ett par år tillbaka med på UNESCOs världsarvslista och en promenad i den gamla stadsdelen med sina venetianska gränder är verkligen att rekommendera. Shoppingen i Korfu stad lämnar inget övrigt att önska, här finns allt från små lokala butiker till stora butikskedjor. Skor, smycken och guld är exempel på prisvärda fynd att köpa med sig hem. Nöjesutbudet är också bra, med flera klubbar och diskotek där du kan roa dig till långt in på natten.

Vings resor till Korfu stad

Ving erbjuder resor till Korfu stad med reguljärflyg och valfri reslängd, för dig som själv vill bestämma när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du kan välja mellan flera bra hotell. Planerar du att resa till Korfu stad med barn kan vi rekommendera Ving Family Garden-hotell Louis Kerkyra Blue där All Inclusive ingår i priset. Ska du resa utan barn får du inte missa det läckra Prime Select-hotellet Corfu Mare, ett par kilometer utanför stadens centrum.

Kombinera med Albanien

Du vet väl att du kan kombinera din resa till Korfu stad med en vecka i den lilla albanska kuststaden Saranda, tvärs över Korfukanalen? Då börjar du med en vecka i Albanien, och avslutar med en vecka i Korfu stad.
Bra att veta
 • Family Garden
 • Hotell för vuxna
 • Strandnära hotell
 • Valfri reslängd
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • Kort transfer
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Korfu stad

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
Sten- och sandstranden Mon Repo ligger inne i Korfu stad. Runt om på ön finns det gott om fina stränder.
Läs mer om stränder på Korfu.
Mat, dryck och nattliv
I Korfu stad finns gott om restauranger, allt från små lokala tavernor till italienska restauranger. Några grekiska specialiteter som kan vara värda att prova är: Horiatiki - grekisk sallad med tomat, lök, oliver och fetaost, Gemista - tomater eller paprika fyllda med ris eller kött och Keftedes - grekiska köttbullar.

Matvandring

Förtrolla dina smaklökar med traditionella grekiska smaker. Utforska den centrala marknaden, hitta de natursköna och vackra gatorna som stoltserar med charm och gömda matställen under en matvandring.
Korfu stad har ett utbrett nattliv med många barer, klubbar och diskotek. I de gamla stadsdelarna finner du det största utbudet av olika kvällsnöjen.
Läs mer om nattliv på Korfu.
Shopping
Här finns ett bra utbud för dig som är intresserad av shopping. Du hittar allt från små, lokala affärer till stora butikskedjor. Skor, smycken och guld är exempel på prisvärda fynd att köpa med sig hem. I stadens gamla delar ligger många butiker, framför allt längs huvudgatan Nikiforou Theotoki. I den nya delen av Korfu stad, området runt torget Saroko San Rocco, finns också flera butiker med det senaste modet.
Läs mer om shopping på Korfu.
Aktiviteter och sevärdheter
Korfu stad bjuder på mycket upptäckarglädje. Utforska gärna staden till fots, hyr en cykel eller följ med på en sightseeingtur med buss.
Korfus gamla stad är sedan ett par år tillbaka med på UNESCOs världsarvslista och en promenad i den gamla stadsdelen med sina venetianska gränder och vackra palats är verkligen att rekommendera.

Saint Spiridon-kyrkan

En vacker grekisk ortodox kyrka som byggdes på 1500-talet.

Arkeologiska museet

Det arkeologiska museet visar bland annat fynd från den antika staden Kerkyra och andra historiska föremål.

Bysantinska museet

Museet ligger i kyrkan Panagía Antivuniótissa och här kan du titta på religiösa föremål från 1200-talet till 1600-talet.

Den gamla och nya fästningen

Gamla fortet är en imponerande fästning och ligger på en liten halvö. Den uppfördes redan på 500-talet och framåt. Den nya fästningen ligger i centrala staden och reser sig som en imponerande stadsport. I dessa två fort kan du gå runt på området och titta på de historiska sevärdheterna.

Liston

En imponerande och vacker gågata nära centraltorget Spianada. Gågatan byggdes under det franska styret (åren 1807–1814) och imiterade gatan Rue de Rivoli i Paris.

Casa Parlante

Casa Parlante är ett imponerande palats och ett museum där du får lära dig mer om hur adelslivet såg ut på 1800-talet.
Utflykter
Okända Albanien
Okända Albanien
Albanien, med sina mysterier och hemligheter, öppnar sina dörrar för resten av Europa. Följ med på en heldagsutflykt med buss och båt och upplev ett annorlunda land. Visum och lunch ingår. Glöm inte passet!
Läs mer om utflykten
Paxos och Antipaxos
Paxos och Antipaxos
Välkommen till heldagsutflykt med sol och bad när det är som bäst! Båtturen till Paxos och Antipaxos ger dig också sevärdheter och shopping. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Aqualand
Aqualand
Besök Aqualand för en heldag full av både avkoppling och spänning. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Blue Lagoon
Blue Lagoon
Blue Lagoon är en båttur längs med den grekiska kusten, som bjuder på både avkoppling och äventyr. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Kristallklara Korfu
Kristallklara Korfu
En halvdagstur där du får se mycket av denna vackra ö. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Vandring på Korfu - oliver och stränder
Vandring på Korfu - oliver och stränder
Följ med på en vandring genom Korfus vackra natur. Vi vandrar längs små stigar som tar oss till undangömda stränder och genom grönskande landskap innan vi kommer till Korfus största olivodling. Vi avrundar med Korfus vackraste solnedgång. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Båttur till Parga och Paxos
Båttur till Parga och Paxos
Välkommen på en tur till två av de kanske vackraste platserna i Joniska havet: Parga och Paxos. Vi seglar från Korfu tidigt på morgonen och under dagen hinner vi med både sightseeing, bad och avkoppling ombord. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Korfu är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
De blå bussarna trafikerar Korfu stad och dess omgivningar. De gröna bussarna åker till orter som ligger längre bort på ön. Du kan även åka taxi inom och utanför staden.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Korfu: Svensk tid +1 timme. Saranda: Samma som i Sverige.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 20 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Korfu stad under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Korfu stad med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Korfus flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Korfu stad. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Korfus flygplats Ioannis Kapodistrias till ditt hotell är ca 15-30 minuter, beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
19°10°
7
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°13°
9
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°19°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • september
28°17°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
19°11°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
16°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Korfu stad
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.