Se hotell (5)

Resor till Marsa Alam

Under en resa till Marsa Alam kommer du bo med All Inclusive, på välutrustade hotell på stranden med världens kanske bästa dykning och snorkling inom räckhåll.

Marsa Alam är yngre som turistort jämfört med Hurghada, men är inte desto mindre avkopplande för det. Tvärtom. I Marsa Alam går det inte att bli stressad, ens om du anstränger dig. De vackra sandstränderna och de berömda korallreven finns också i Marsa Alam - och de är minst lika klara och artrika som i Makadi Bay. Snorklingen kan utan tvekan kallas bland den bästa i världen.

Vings Marsa Alam

När du reser med Ving till Marsa Alam är det på hotellen allt händer. Själva byn är inte mycket till by, men på hotellen finns allt man kan begära av semesterliv, god mat och dryck. Snart infinner sig förstås den speciella känsla man bara får när man är på resa i öknen. Solnedgången i det här karga ökenlandskapet är en säregen upplevelse och efter en stund kan du se tusentals stjärnor på en enorm natthimmel. Inte ens i närheten av lagom.

Vings hotell

Vings hotell i Marsa Alam står redo att ge dig allt stöd i din resa till den perfekta semestern. Vårt barnvänliga Family Garden-hotell Gorgonia Beach Resort har en härlig strand med både korallbotten och stenbotten. Gorgonia Beach Resort har också röstats fram som ett av Vings absolut mest populära Family Garden-hotell. Njut av lugnet, naturen och hotellets All Inclusive - och upptäck att våra tidigare gäster inte har haft fel i sin bedömning.

Bra att veta
 • Family Garden
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Solsäkert
 • Fina stränder
 • Bra dykning
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Marsa Alam

Stränder
4,0
Mat & Dryck
4,0
Sport/Äventyr
3,7
Väder
 • januari
21°10°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • februari
22°11°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • mars
24°14°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • april
28°18°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • maj
31°22°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
32°25°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
33°26°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
33°26°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
32°24°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
30°21°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
26°16°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
23°13°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
Stränder
Även i Marsa Alam finns de vackra sandstränderna och de berömda korallreven – och de är lika klara och artrika som i Makadi Bay. Snorklingen här kan utan tvekan kallas bland den bästa i världen. Alla hotell i Marsa Alam har bra poolområden och de allra flesta har även barnpool. Om du ska bada i havet, använd badbryggorna på stranden då korallreven är ömtåliga.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 15 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa till Marsa Alam med Vings charterresor under vintersäsongen (oktober-april).

Flyget landar på flygplatsen utanför Port Ghalib.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Marsa Alam. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen i Marsa Alam till ditt hotell kan ta alltifrån 30 minuter upp till ca 2 timmar, beroende på avstånd till hotellet (25-115 km), trafik och antal hotellstopp. Ibland åker transferbussen även via Port Ghalib för att lämna/hämta gäster, då tar det ca 15-20 minuter extra. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Marsa Alam ligger samtliga restauranger inne på hotellområdena. Och vid besök på restaurangerna är det vanligt att ge 10 procent i dricks.

Mat och dryck i Egypten

Egypten är kanske inget känt "matland", som till exempel Italien, Frankrike eller Thailand. Det inhemska köket baseras på bröd, bönor och grönsaker. Till detta serveras vanligtvis fisk, kyckling eller nötkött. Eftersom större delen av befolkningen är muslimer finns inget griskött på menyerna. Undantag finns visserligen, finare restauranger och stora hotell serverar ibland griskött. Priserna ligger förhållandevis lågt, så du får mycket för pengarna.

Typiska egyptiska maträtter

Fuul
Favabönor, tillagade med olja, citron, salt, kött, ägg och lök för att krydda till det hela. Fuul serveras i en portionsskål och äts ihop med bröd och grönsaker.

Ta´amiya
En blandning av kikärtor och kryddor som steks ihop till små bullar, detsamma som det vi hemma kallar falafel. Om man lägger fuul och ta´amiya tillsammans med tomater i ett pitabröd, har man ett utmärkt snack eller lättare lunch.

Tahina
En dip av sesamfrön, olja, vitlök och citron som kan läggas på pitabröd, som tillbehör till en varmrätt eller som sås på ta´amiya
....

Kofta
Malet kött, blandat och stekt med kryddor - ser ut som avlånga köttbullar och kan vara ganska kryddstarka. Kofta kallas även shish kebab.

Kebab
Detsamma som kofta, men köttet är inte malet utan skuret i tunna strimlor.

Firakh
Kyckling som oftast äts grillad tillsammans med grönsaker. Kan även ätas som gryta med tomatsås och grönsaker.

Molokhiyya
En av de få, äkta egyptiska rätterna – det är en grön tjock soppa som är gjord på bladgrönsaker, ris och vitlök. Soppans bas utgörs oftast av kyckling eller nötkött.

Dryck i Egypten

De flesta drycker som finns hemma finns även här: Läskedrycker, juice, kaffe, te etc. Vad gäller alkoholhaltiga drycker finns de att köpa överallt där det finns turister. Det vill säga på de flesta barer, restauranger och hotell. Kom dock ihåg att Egypten är ett muslimskt land, där huvuddelen av befolkningen inte dricker alkohol. Priserna kan därför vara relativt höga på grund av höga skatter på import.

Fruktjuice
Frukt- och grönsaksjuicer finns att köpa i alla de slag (lite beroende på säsong) i små kiosker, på caféer, restauranger, hotell och barer
....

Öl
Det finns fyra lokala märken: Meister, Sakkara, Stella och Luxor. Dessutom kan man få tag på Heineken, som licensbryggs i Egypten. De flesta hotell har även ett utbud av importerade ölmärken. De är dock betydligt dyrare än de lokala.

Vin
Det finns ett antal egyptiska röda och vita viner. Populärt är bland annat Grand Marquis, ett halvtorrt vitt vin, Omar Khayyam, ett torrt rött vin och det röda Obelisque. Grand Marquis räknas som ett bra vin och finns både som vitt, rött och rosé. De lokala vinerna har utvecklats mycket under de senaste åren och är högst drickbara. Ett tips är att börja med att beställa ett glas innan du beställer in en hel flaska.

Sprit
De flesta välkända spritmärkena finns att köpa i taxfreebutiker (måste dock göras under dina första 48 timmar) och på de stora hotellen och restaurangerna. Egyptierna gör också egna blandningar av t.ex. whisky och gin, men det är inte äkta vara. Kom ihåg passet om du ska handla taxfree.

Te och kaffe
I Egypten dricker man mycket te och kaffe. Det är de två drycker som toppar den egyptiska dryckeslistan. Shay, eller te, serveras i glas. Traditionellt läggs tebladen i vattnet när det kokar. Detta görs för att få ut den bästa smaken. Teet dricks med mycket socker, vanligtvis 2–3 stora teskedar till ett glas, men ofta får man sockret vid sidan om. De vanligaste tesorterna är Yellow label och pepparmintste.

Ahwa, eller kaffe, kan serveras på två vis. Det ena är turkiskt kaffe och det andra är vanligt nescafé. Det turkiska kaffet ska vara "svart som natten och sött som kärleken". Det dricks ur små porslinskoppar och är väldigt starkt. Ibland kryddat med kardemumma. Kaffet innehåller mycket socker då det kokas tillsammans med socker. Oftast erbjuds ändå socker vid sidan om.

Dricksvatten

Alla områden en bit från floden Nilen har problem med vattenförsörjningen och detta är ett av de stora projekt som Egypten arbetar med. De flesta hotell har vattenledningar direkt till hotellet, men de flesta privata hus hämtar fortfarande vatten med tankbil. Det är därför inte ovanligt med vattenavbrott och kvaliteten på vattnet är inte alltid så bra. Delar av kranvattnet i Hurghada kommer från Röda havet och har genomgått avsaltning och filtrering. Detsamma gäller för Luxor och Assuan, men här kommer vattnet från Nilen. Du bör aldrig dricka kranvatten som inte är kokt. Om du är känslig, använd flaskvatten även när du borstar tänderna.
Det är på hotellen i Marsa Alam som allt nattliv finns, och kvällsunderhållning anordnas av hotellen.
Shopping
I Marsa Alam shoppingen begränsad och det är på hotellen allt händer. De flesta hotell har butiker med bland annat souvenirer, smycken, väskor, strandkläder och vattenpipor. Vissa hotell har även apotek.

Shopping i Egypten

Egypten är ett fantastiskt shoppingland om du är ute efter mattor, papyrus, smycken, alabaster, träsniderier etc. Däremot finns här få internationella klädbutiker eller modekedjor. De bästa fynden gör du istället i de gamla stadsdelarna eller en bit utanför städerna, på marknader och basarer. Glöm inte att pruta. I regel kan man säga att du gör ett bra köp om du får ner priset med 50 procent. Generellt är butikerna i turistområdena öppna kl. 10.00-22....00. Under fredagar håller vissa butiker stängt. De allra flesta basarer och turistbutiker är däremot öppna.

Försäljare i Egypten kan många gånger vara ganska påstridiga. Många ropar efter dig, säger att de vill ställa en fråga, undrar från vilket land du kommer - allt för att få dig att stanna upp och komma in i deras butik. Om du går in vill de kanske bjuda på te och lovar att du inte behöver köpa något, bara titta! I början kan det vara lite jobbigt, men man vänjer sig snabbt. Detta är helt enkelt egyptiernas försäljningsteknik. Ett tips är att inte svara eller inleda ett samtal om man inte är intresserad av att köpa något.

Antikviteter

Om du vill köpa med dig något historiskt föremål från Egypten måste du söka tillstånd hos myndigheterna om föremålet är autentiskt. Det är nämligen förbjudet att föra ut saker av historiskt värde ur landet.

Försäljare

Försäljare i Egypten kan många gånger vara ganska påstridiga. Många ropar efter dig, säger att de vill ställa en fråga, undrar från vilket land du kommer - allt för att få dig att stanna upp och komma in i deras butik. Om du går in vill de kanske bjuda på te och lovar att du inte behöver köpa något, bara titta. I början kan det vara lite jobbigt, men man vänjer sig snabbt. Detta är helt enkelt egyptiernas försäljningsteknik. Ett tips är att inte svara eller inleda ett samtal om man inte är intresserad av att köpa något.

Utförselförbud

Om du vill köpa med dig något historiskt föremål från Egypten måste du söka tillstånd hos myndigheterna om föremålet är autentiskt. Det är nämligen förbjudet att föra ut saker av historiskt värde ur landet.

Taxfree

Inom 48 timmar efter ankomsten till Egypten kan du handla taxfreevaror i speciella taxfreebutiker, glöm inte passet! Hör med oss var närmaste butik finns.
Aktiviteter och sevärdheter
När du reser med Ving till Marsa Alam är det i regel hotellen som anordnar aktiviteter, som till exempel gympa, beachvolleyboll, dykning, tennis och annat. Vissa hotell har även basket- och minifotbollsplaner.

Upplev ökenkänslan

Ett måste i Marsa Alam är att få känna den speciella känslan du bara får känna när du besöker öknen. Att få se solnedgången i det karga ökenlandskapet är en säregen upplevelse och efter en stund kan du se tusentals stjärnor på en enorm natthimmel.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Turistvisum krävs och gäller i 30 dagar. Kostnaden för visumet är 25 USD och ingår i resans pris för Vings charterresor. Visumet fås vid ankomst till landet i form av ett frimärke i passet. Observera att det kan ta lite tid med visum och bagage. För mer information hänvisar vi till Egyptens ambassad på telefon 08-459 98 70.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Egypten.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Egyptiska pund (EGP) eller euro. De flesta hotell i Marsa Alam har egna bankomater, men vi rekommenderar ändå att du tar med kontanter.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 V

Språk

Arabiska och engelska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Marsa Alam är ett utmärkt resmål för familjesemester. Här finns flera långgrunda stränder och andra stränder med en brygga ut så man kan snorkla direkt vid korallreven. Hotellen är välutrustade och det är ganska billigt, både att äta och dricka. Alla Vings hotell erbjuder lekplatser och olika aktiviteter för barn. Dessutom älskar egyptierna barn, så bli inte rädd om någon kommer fram och klappar din linblonda krabat på huvudet. De vill bara väl.

Barnmat och blöjor

I Marsa Alam finns inga större mataffärer, men i vissa minimarkets på hotellen finns barnmat och böljor att köpa. Jämfört med Sverige är sortimentet på burkmat, mjölkpulver och välling mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. Barnmat och blöjor kan även finnas på apotek, men då är det till högre priser än ovanstående exempel.

Restaurangbesök med barn

Det är inga problem att ta med sig barn på restaurang. De finare restaurangerna erbjuder oftast barnstolar och barnvänlig mat.

Erbjudanden till Marsa Alam

Gorgonia Beachfamilygarden
 • Barnvänligt
Gorgonia Beach
Marsa Alam, Marsa Alam-området, Egypten
 • 1 vecka
 • Flyg + del i dubbelrum
 • Inkl. All Inclusive
 • Avresa 15 jan 2020 från Stockholm-Arlanda
All Inclusive
Stockholm-Arlanda, 15 jan 2020, 1 vecka
Concorde Moreen Beach Resort & Spa
Concorde Moreen Beach Resort & Spa
Marsa Alam, Marsa Alam-området, Egypten
 • 1 vecka
 • Flyg + del i dubbelrum
 • Inkl. All Inclusive
 • Avresa 15 jan 2020 från Stockholm-Arlanda
All Inclusive
Stockholm-Arlanda, 15 jan 2020, 1 vecka
Sök din resa till Marsa Alam