Se hotell (4)

Resor till Marsa Alam

Under en resa till Marsa Alam kommer du bo med All Inclusive, pÄ vÀlutrustade hotell pÄ stranden med vÀrldens kanske bÀsta dykning och snorkling inom rÀckhÄll.

Marsa Alam Àr yngre som turistort jÀmfört med Hurghada, men Àr inte desto mindre avkopplande för det. TvÀrtom. I Marsa Alam gÄr det inte att bli stressad, ens om du anstrÀnger dig. De vackra sandstrÀnderna och de berömda korallreven finns ocksÄ i Marsa Alam - och de Àr minst lika klara och artrika som i Makadi Bay. Snorklingen kan utan tvekan kallas bland den bÀsta i vÀrlden.

Vings Marsa Alam

NÀr du reser med Ving till Marsa Alam Àr det pÄ hotellen allt hÀnder. SjÀlva byn Àr inte mycket till by, men pÄ hotellen finns allt man kan begÀra av semesterliv, god mat och dryck. Snart infinner sig förstÄs den speciella kÀnsla man bara fÄr nÀr man Àr pÄ resa i öknen. SolnedgÄngen i det hÀr karga ökenlandskapet Àr en sÀregen upplevelse och efter en stund kan du se tusentals stjÀrnor pÄ en enorm natthimmel. Inte ens i nÀrheten av lagom.

Vings hotell

Vings hotell i Marsa Alam stÄr redo att ge dig allt stöd i din resa till den perfekta semestern. VÄrt barnvÀnliga Family Garden-hotell Gorgonia Beach Resort har en hÀrlig strand med bÄde korallbotten och stenbotten. Gorgonia Beach Resort har ocksÄ röstats fram som ett av Vings absolut mest populÀra Family Garden-hotell. Njut av lugnet, naturen och hotellets All Inclusive - och upptÀck att vÄra tidigare gÀster inte har haft fel i sin bedömning.

Bra att veta
 • Family Garden
 • Hotell pĂ„ stranden
 • All Inclusive
 • SolsĂ€kert
 • Fina strĂ€nder
 • Bra dykning
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Marsa Alam

VĂ€der
 • januari
21°10°
9
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • februari
22°11°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • mars
24°14°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • april
28°18°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • maj
31°22°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
32°25°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
33°26°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
33°26°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
32°24°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
30°21°
9
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
26°16°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
23°13°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
StrÀnder
Även i Marsa Alam finns de vackra sandstrĂ€nderna och de berömda korallreven – och de Ă€r lika klara och artrika som i Makadi Bay. Snorklingen hĂ€r kan utan tvekan kallas bland den bĂ€sta i vĂ€rlden. Alla hotell i Marsa Alam har bra poolomrĂ„den och de allra flesta har Ă€ven barnpool. Om du ska bada i havet, anvĂ€nd badbryggorna pĂ„ stranden dĂ„ korallreven Ă€r ömtĂ„liga.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 5 timmar och 15 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Du kan resa till Marsa Alam med Vings charterresor under vintersÀsongen (oktober-april).

Flyget landar pÄ flygplatsen utanför Port Ghalib.
Med Vings transfer kommer du enkelt och sÀkert till ditt hotell i Marsa Alam. Transfern ingÄr inte i resans pris, du lÀgger sjÀlv till den vid bokning. Restiden frÄn flygplatsen i Marsa Alam till ditt hotell kan ta alltifrÄn 30 minuter upp till ca 2 timmar, beroende pÄ avstÄnd till hotellet (25-115 km), trafik och antal hotellstopp. Ibland Äker transferbussen Àven via Port Ghalib för att lÀmna/hÀmta gÀster, dÄ tar det ca 15-20 minuter extra. Den exakta rutten för transferbussen beror pÄ lokala förhÄllanden och bestÀms pÄ plats. Mer information fÄr du vid ankomst. LÀs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Marsa Alam ligger samtliga restauranger inne pÄ hotellomrÄdena. Och vid besök pÄ restaurangerna Àr det vanligt att ge 10 procent i dricks.

Mat och dryck i Egypten

Egypten Àr kanske inget kÀnt "matland", som till exempel Italien, Frankrike eller Thailand. Det inhemska köket baseras pÄ bröd, bönor och grönsaker. Till detta serveras vanligtvis fisk, kyckling eller nötkött. Eftersom större delen av befolkningen Àr muslimer finns inget griskött pÄ menyerna. Undantag finns visserligen, finare restauranger och stora hotell serverar ibland griskött. Priserna ligger förhÄllandevis lÄgt, sÄ du fÄr mycket för pengarna.

Typiska egyptiska matrÀtter

Fuul
Favabönor, tillagade med olja, citron, salt, kött, Àgg och lök för att krydda till det hela. Fuul serveras i en portionsskÄl och Àts ihop med bröd och grönsaker.

TaÂŽamiya
En blandning av kikÀrtor och kryddor som steks ihop till smÄ bullar, detsamma som det vi hemma kallar falafel. Om man lÀgger fuul och taŽamiya tillsammans med tomater i ett pitabröd, har man ett utmÀrkt snack eller lÀttare lunch.

Tahina
En dip av sesamfrön, olja, vitlök och citron som kan lÀggas pÄ pitabröd, som tillbehör till en varmrÀtt eller som sÄs pÄ taŽamiya
....

Kofta
Malet kött, blandat och stekt med kryddor - ser ut som avlÄnga köttbullar och kan vara ganska kryddstarka. Kofta kallas Àven shish kebab.

Kebab
Detsamma som kofta, men köttet Àr inte malet utan skuret i tunna strimlor.

Firakh
Kyckling som oftast Àts grillad tillsammans med grönsaker. Kan Àven Àtas som gryta med tomatsÄs och grönsaker.

Molokhiyya
En av de fĂ„, Ă€kta egyptiska rĂ€tterna – det Ă€r en grön tjock soppa som Ă€r gjord pĂ„ bladgrönsaker, ris och vitlök. Soppans bas utgörs oftast av kyckling eller nötkött.

Dryck i Egypten

De flesta drycker som finns hemma finns Àven hÀr: LÀskedrycker, juice, kaffe, te etc. Vad gÀller alkoholhaltiga drycker finns de att köpa överallt dÀr det finns turister. Det vill sÀga pÄ de flesta barer, restauranger och hotell. Kom dock ihÄg att Egypten Àr ett muslimskt land, dÀr huvuddelen av befolkningen inte dricker alkohol. Priserna kan dÀrför vara relativt höga pÄ grund av höga skatter pÄ import.

Fruktjuice
Frukt- och grönsaksjuicer finns att köpa i alla de slag (lite beroende pÄ sÀsong) i smÄ kiosker, pÄ caféer, restauranger, hotell och barer
....

Öl
Det finns fyra lokala mÀrken: Meister, Sakkara, Stella och Luxor. Dessutom kan man fÄ tag pÄ Heineken, som licensbryggs i Egypten. De flesta hotell har Àven ett utbud av importerade ölmÀrken. De Àr dock betydligt dyrare Àn de lokala.

Vin
Det finns ett antal egyptiska röda och vita viner. PopulÀrt Àr bland annat Grand Marquis, ett halvtorrt vitt vin, Omar Khayyam, ett torrt rött vin och det röda Obelisque. Grand Marquis rÀknas som ett bra vin och finns bÄde som vitt, rött och rosé. De lokala vinerna har utvecklats mycket under de senaste Ären och Àr högst drickbara. Ett tips Àr att börja med att bestÀlla ett glas innan du bestÀller in en hel flaska.

Sprit
De flesta vÀlkÀnda spritmÀrkena finns att köpa i taxfreebutiker (mÄste dock göras under dina första 48 timmar) och pÄ de stora hotellen och restaurangerna. Egyptierna gör ocksÄ egna blandningar av t.ex. whisky och gin, men det Àr inte Àkta vara. Kom ihÄg passet om du ska handla taxfree.

Te och kaffe
I Egypten dricker man mycket te och kaffe. Det Ă€r de tvĂ„ drycker som toppar den egyptiska dryckeslistan. Shay, eller te, serveras i glas. Traditionellt lĂ€ggs tebladen i vattnet nĂ€r det kokar. Detta görs för att fĂ„ ut den bĂ€sta smaken. Teet dricks med mycket socker, vanligtvis 2–3 stora teskedar till ett glas, men ofta fĂ„r man sockret vid sidan om. De vanligaste tesorterna Ă€r Yellow label och pepparmintste.

Ahwa, eller kaffe, kan serveras pÄ tvÄ vis. Det ena Àr turkiskt kaffe och det andra Àr vanligt nescafé. Det turkiska kaffet ska vara "svart som natten och sött som kÀrleken". Det dricks ur smÄ porslinskoppar och Àr vÀldigt starkt. Ibland kryddat med kardemumma. Kaffet innehÄller mycket socker dÄ det kokas tillsammans med socker. Oftast erbjuds ÀndÄ socker vid sidan om.

Dricksvatten

Alla omrÄden en bit frÄn floden Nilen har problem med vattenförsörjningen och detta Àr ett av de stora projekt som Egypten arbetar med. De flesta hotell har vattenledningar direkt till hotellet, men de flesta privata hus hÀmtar fortfarande vatten med tankbil. Det Àr dÀrför inte ovanligt med vattenavbrott och kvaliteten pÄ vattnet Àr inte alltid sÄ bra. Delar av kranvattnet i Hurghada kommer frÄn Röda havet och har genomgÄtt avsaltning och filtrering. Detsamma gÀller för Luxor och Assuan, men hÀr kommer vattnet frÄn Nilen. Du bör aldrig dricka kranvatten som inte Àr kokt. Om du Àr kÀnslig, anvÀnd flaskvatten Àven nÀr du borstar tÀnderna.
Det Àr pÄ hotellen i Marsa Alam som allt nattliv finns, och kvÀllsunderhÄllning anordnas av hotellen.
Shopping
I Marsa Alam shoppingen begrÀnsad och det Àr pÄ hotellen allt hÀnder. De flesta hotell har butiker med bland annat souvenirer, smycken, vÀskor, strandklÀder och vattenpipor. Vissa hotell har Àven apotek.

Shopping i Egypten

Egypten Àr ett fantastiskt shoppingland om du Àr ute efter mattor, papyrus, smycken, alabaster, trÀsniderier etc. DÀremot finns hÀr fÄ internationella klÀdbutiker eller modekedjor. De bÀsta fynden gör du istÀllet i de gamla stadsdelarna eller en bit utanför stÀderna, pÄ marknader och basarer. Glöm inte att pruta. I regel kan man sÀga att du gör ett bra köp om du fÄr ner priset med 50 procent. Generellt Àr butikerna i turistomrÄdena öppna kl. 10.00-22....00. Under fredagar hÄller vissa butiker stÀngt. De allra flesta basarer och turistbutiker Àr dÀremot öppna.

FörsÀljare i Egypten kan mÄnga gÄnger vara ganska pÄstridiga. MÄnga ropar efter dig, sÀger att de vill stÀlla en frÄga, undrar frÄn vilket land du kommer - allt för att fÄ dig att stanna upp och komma in i deras butik. Om du gÄr in vill de kanske bjuda pÄ te och lovar att du inte behöver köpa nÄgot, bara titta! I början kan det vara lite jobbigt, men man vÀnjer sig snabbt. Detta Àr helt enkelt egyptiernas försÀljningsteknik. Ett tips Àr att inte svara eller inleda ett samtal om man inte Àr intresserad av att köpa nÄgot.

Antikviteter

Om du vill köpa med dig nÄgot historiskt föremÄl frÄn Egypten mÄste du söka tillstÄnd hos myndigheterna om föremÄlet Àr autentiskt. Det Àr nÀmligen förbjudet att föra ut saker av historiskt vÀrde ur landet.

FörsÀljare

FörsÀljare i Egypten kan mÄnga gÄnger vara ganska pÄstridiga. MÄnga ropar efter dig, sÀger att de vill stÀlla en frÄga, undrar frÄn vilket land du kommer - allt för att fÄ dig att stanna upp och komma in i deras butik. Om du gÄr in vill de kanske bjuda pÄ te och lovar att du inte behöver köpa nÄgot, bara titta. I början kan det vara lite jobbigt, men man vÀnjer sig snabbt. Detta Àr helt enkelt egyptiernas försÀljningsteknik. Ett tips Àr att inte svara eller inleda ett samtal om man inte Àr intresserad av att köpa nÄgot.

Utförselförbud

Om du vill köpa med dig nÄgot historiskt föremÄl frÄn Egypten mÄste du söka tillstÄnd hos myndigheterna om föremÄlet Àr autentiskt. Det Àr nÀmligen förbjudet att föra ut saker av historiskt vÀrde ur landet.

Taxfree

Inom 48 timmar efter ankomsten till Egypten kan du handla taxfreevaror i speciella taxfreebutiker, glöm inte passet! Hör med oss var nÀrmaste butik finns.
Aktiviteter och sevÀrdheter
NÀr du reser med Ving till Marsa Alam Àr det i regel hotellen som anordnar aktiviteter, som till exempel gympa, beachvolleyboll, dykning, tennis och annat. Vissa hotell har Àven basket- och minifotbollsplaner.

Upplev ökenkÀnslan

Ett mÄste i Marsa Alam Àr att fÄ kÀnna den speciella kÀnslan du bara fÄr kÀnna nÀr du besöker öknen. Att fÄ se solnedgÄngen i det karga ökenlandskapet Àr en sÀregen upplevelse och efter en stund kan du se tusentals stjÀrnor pÄ en enorm natthimmel.
Fakta

VĂ„r service

Under din vistelse kan du nÄ oss dygnet runt pÄ vÄr servicetelefon samt pÄ sms och e-post om du vill boka utflykter eller kanske bara vill ha tips och goda rÄd. Kan vi inte lösa det pÄ telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett nÀrliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom pÄ flygplatsen och ser till att du kommer pÄ rÀtt buss om du bokat transfer.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt 6 mÄnader efter hemkomst. Turistvisum krÀvs och gÀller i 30 dagar. Kostnaden för visumet Àr 25 USD och ingÄr i resans pris för Vings charterresor. Visumet fÄs vid ankomst till landet i form av ett frimÀrke i passet. Observera att det kan ta lite tid med visum och bagage. För mer information hÀnvisar vi till Egyptens ambassad pÄ telefon 08-459 98 70.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Egypten.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Egyptiska pund (EGP) eller euro. De flesta hotell i Marsa Alam har egna bankomater, men vi rekommenderar ÀndÄ att du tar med kontanter.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 V

SprÄk

Arabiska och engelska

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Marsa Alam Àr ett utmÀrkt resmÄl för familjesemester. HÀr finns flera lÄnggrunda strÀnder och andra strÀnder med en brygga ut sÄ man kan snorkla direkt vid korallreven. Hotellen Àr vÀlutrustade och det Àr ganska billigt, bÄde att Àta och dricka. Alla Vings hotell erbjuder lekplatser och olika aktiviteter för barn. Dessutom Àlskar egyptierna barn, sÄ bli inte rÀdd om nÄgon kommer fram och klappar din linblonda krabat pÄ huvudet. De vill bara vÀl.

Barnmat och blöjor

I Marsa Alam finns inga större mataffÀrer, men i vissa minimarkets pÄ hotellen finns barnmat och böljor att köpa. JÀmfört med Sverige Àr sortimentet pÄ burkmat, mjölkpulver och vÀlling mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehÄller ofta socker. Barnmat och blöjor kan Àven finnas pÄ apotek, men dÄ Àr det till högre priser Àn ovanstÄende exempel.

Restaurangbesök med barn

Det Àr inga problem att ta med sig barn pÄ restaurang. De finare restaurangerna erbjuder oftast barnstolar och barnvÀnlig mat.

Erbjudanden till Marsa Alam

Sök din resa till Marsa Alam