Golfa i Egypten

GOLF i EGYPTEN

Golf i Egypten

Vill du spela golf under vintern är Egypten med sitt behagliga klimat ett perfekt resmål för en golfresa.

Spela golf i högklassiga El Gouna eller i Makadi som är gjort för en skön familjesemester.

På vårt mest populära golfresmål i Egypten, El Gouna, bor du direkt vid både banan och havet. I El Gouna kan du välja mellan ett par högklassiga hotell av olika karaktär. Reser du med barn är vårt familjevänliga hotell, Waterworld Makadi Beach, i Makadi ett bra alternativ.

REKOMMENDERADE GOLFBANOR I EGYPTEN

Perfekta golfbanor för ett par rundor eller en golfsemester i Egypten

Golfbanor i Egypten
Spela golf i Egypten

Madinat Makadi Golf

Spela golf på Madinat Makadi Golf som är en mästerskapsbana designad av John Sanford med härlig utsikt över Röda havet.
 
Golfbanan är en av de längsta i Egypten, 6880 m från championship-tee, och har en snygg design med tre stora sjöar och strategiskt utplacerade bunkrar. banans längd gör den relativt svårspelad och från tolv av hålen har man magnifik utsikt över Röda havet. Par 72. Här finns även en 9-håls bana med par 27. Klubbhuset har en à la carte restaurang och ett spa.

Besök Banans officiella webbplats för bokning av Greenfee och mer information.

Golfresor till Egypten

El Gouna Golf

Spela golf på El Gouna Golf där amerikanen Gene Bates, i samarbete med golfstjärnan Fred Couples, har skapat en omväxlande bana för alla genom att bland annat använda sig av fem olika tees på varje hål.
 
Det ger möjlighet för alla typer av spelare att spela en bana som är lagom lång. Dessutom har han kryddat den välsmakande anrättningen med bunkrar, vattenhinder och öknens ruff. En ruff som man gör bäst i att undvika. Resultatet har blivit en bana där alla typer av spelare oavsett handicap kan få uppleva både en utmanande och rolig golfrond. Det största hindret mot ett bra resultat är oftast vinden, men den kan också vara välkommen som en skön fläkt i det varma klimatet.
 
Besök Banans officiella webbplats för bokning av Greenfee och mer information..

REKOMMENDERADE GOLFHOTELL

Waterworld Makadi Bay

Waterworld Makadi Beach

Barnvänligt Family Garden-hotell precis vid stranden. En spännande mix av ett orientaliskt designhotell och varje badtokigt barns dröm: att bo mitt i ett vattenland!

Förenkla golfspelandet med en hyrbil

Gör det enkelt för dig när du vill golfa på semestern. Med en hyrbil har du valfrihet att åka till vilken bana du vill, när du vill! Dessutom har du alltid plats för golfbagen.

GOLFBAG PÅ FLYGET

Golfbagar
Golfbagar räknas som specialbagage och flygbolagen tar ofta ut en extra avgift för dessa. Golfutrustning inkluderas inte i den fria bagagevikten. Det kostar från cirka 300 kronor att ta med på charterflyg och ofta betydligt mer med reguljärflyg. Golfbagen får väga högst 15 kg och endast innehålla golfklubbor och golfbollar.

Transfer av golfbagar mellan flygplatsen och hotellet ingår inte utan bekostas av resenären. Golfbagar tas med i transferbussen i mån av plats och då mot en mindre avgift.
 
Vagn
Av utrymmesskäl kan vagnar inte tas med ombord på flyget. De finns att hyra på alla banor som tillåter vagn. Pris cirka 50–100:-.